Отговори
# 705
на кръгчета/ с чаша/ ще станат по -ефектни мекичките. Бухти аз викам на тестото със сода и мляко, но и с готово тесто мекичките не са лоши. Разточени по-добре, ак ги късаш и оформяш с ръце мисля че ще поемат повече мазнина.

# 706
Здравейте, и аз имам въпрос и се надявам някой да ми помогне. Купихме си патица, но незнаем как да я приготвим, - знаем само, че искаме да е без кисело зеле и да е цяла! Моля ако някой знае сполучлива рецепта да ни помогне! Благодаря Ви предварително! Хубав ден!

# 707
  • Варна
благодаря Simple Smile  Peace наистина станаха добре,но имат мекичен вкус Grinning изрязах ги като мечета  newsm46

# 708
Момичета, дайте рецепта за хубави катми, решила съм да направя утре за закуска. Веднъж правих едни с кисело мляко, но станаха кисели и много ме беше яд. Та по възможност да са без кисело мляко.
Благодаря.

# 709
Мариета ,аз правих катми които станаха много сполучливи по следния начин - мая разтворена в топла вода ,сол,захар по една чаена лъжичка ,олио две чаени лъжички, 2 бр яйца ,прясно мляко и брашно до получаване на малко по гъсто от палачинково тесто,оставяш го да втаса и в сгорещен и намазан с доста масло тиган/ сач/ сипваш от сместа, но трябва да  стават по дебели от палачинки иначе се късат.Добър апетит!

# 710
  • София
Момичета, моля, кажете с какво да заместя еспресо-то в рецептата за Тирамису, тъй като от кофеин ми става лошо. Благодаря предварително!

# 711
С кафе Инка. Simple Smile

# 712
  • забравих си мисълта...
Момичета, моля, кажете с какво да заместя еспресо-то в рецептата за Тирамису, тъй като от кофеин ми става лошо. Благодаря предварително!

Ако кофеина ти е проблем, има кафе без кофеин. Правиш от него и си готова.

# 713
Здравейте мили домакини!!!Аз съм абсолютен новак в кухнята,но напредвам усърдно благодарение на вашите безценни съвети  Hug Моят въпрос е следния,тъй като отскоро се научих да си замесвам тесто и да правя разни вкусотийки ,искам да ви попитам когато печете питка - например Слънце или др. подобна как я иваждате от тавата,за да си остане цяла ,да я преместите в поднос  например  newsm78 Моля ви само не ми се смейте много  но.........ОХ надявам се да съм си задала правилно въпроса............ smile3547
прокарваш нож м/у стената на тавата и питката. Покриваш тавата с голяма кърпа.Държейки тавата с кърпата обръщаш на обратно и тръскаш докато питката не падне в кърпата.

# 714
  • DE
Здравейте, и аз имам въпрос и се надявам някой да ми помогне. Купихме си патица, но незнаем как да я приготвим, - знаем само, че искаме да е без кисело зеле и да е цяла! Моля ако някой знае сполучлива рецепта да ни помогне! Благодаря Ви предварително! Хубав ден!

Ако въпроса ти е оЩе актуален, бих ти дала съвет как да приготвиш патицата !
Пиши ми моля на лични, да не пиша напразно тук в темата.

# 715
  • забравих си мисълта...
Здравейте мили домакини!!!Аз съм абсолютен новак в кухнята,но напредвам усърдно благодарение на вашите безценни съвети  Hug Моят въпрос е следния,тъй като отскоро се научих да си замесвам тесто и да правя разни вкусотийки ,искам да ви попитам когато печете питка - например Слънце или др. подобна как я иваждате от тавата,за да си остане цяла ,да я преместите в поднос  например  newsm78 Моля ви само не ми се смейте много  но.........ОХ надявам се да съм си задала правилно въпроса............ smile3547
прокарваш нож м/у стената на тавата и питката. Покриваш тавата с голяма кърпа.Държейки тавата с кърпата обръщаш на обратно и тръскаш докато питката не падне в кърпата.

За да не тръскаш и да не разчупиш по този начин питката или поставях на дъното на тавата хартия за печене, а може и по стените и´, или мажеш тавата с масло и поръсваш с брашно, или печеш в тефлонова тава, която ако намажеш с масло, съвсем пък няма да ти залепне питката за тавата. Аз лично поставям хартия за печене навсякъде и нямам проблем с ваденето на питката от тавата.

# 716
Офф малко тъп въпрос Embarassed
ще правя сос бешамел и сега 4ета в една рецепта 4е млякото което ще добавя към маслото и брашното трябва да е топло newsm78
Но като 4е ли винаги като запържвам брашно  в масло  за да не стане на бу4ки слагам студена те4ност...със топла ми става на бу4ки ThinkingНо не съм сигурна...Объркана съм Embarassed
За да не стане на бу4ки каква трябва да е те4ността(млякото)? newsm78 топла или студена

# 717
До вчера правех каши на бебка от безмлечна оризова каша и замразена кърма. Обаче запасите ми от кърма свършиха и ще мина на млечни каши, а имам още 3 кутии оризова каша. Та въпроса ми е - мога ли да ползвам оризовата каша вместо нишесте при сгъстяване на сосове и супи Rolling Eyes
Купи си една кутия адаптирано мляко и добавяй към кашата  chef

# 718
За да не стане на бу4ки каква трябва да е те4ността(млякото)? newsm78 топла или студена

не знам, но и аз слагам студена течност при запържването на брашно с масло - независимо за сос или за сиренова каша  Rolling Eyes Rolling Eyes и така не ми стават топчета извътре.

# 719
  • забравих си мисълта...
Офф малко тъп въпрос Embarassed
ще правя сос бешамел и сега 4ета в една рецепта 4е млякото което ще добавя към маслото и брашното трябва да е топло newsm78
Но като 4е ли винаги като запържвам брашно  в масло  за да не стане на бу4ки слагам студена те4ност...със топла ми става на бу4ки ThinkingНо не съм сигурна...Объркана съм Embarassed

Ако не е късно,  Основна рецепта за сос бешамел.

Общи условия

Активация на акаунт