- първо името е остаряло
- щом няма да се произнася правилно в страната където ще живеете - детето няма да се чувства добре с него
- това не е име което се дава на трето дете. Името се е давало на дете което е било на ръба да оцелее или родителите му са имал много починали преди него деца....
- сигурна съм, че има производни на които любимата баба ще се зарадва също толкова колкото и на изцяло копирания вариант на име
Подкрепям това мнение, освен факта, че звучи архаично и закостеняло за бг, в страната, където ще живее детето, би се произнасяло неправилно. Щом "Ст" става Щ, май отпадат всички варианти с подобно начало. Симона, Сияна или Таня ти предлагам аз, последното ми се връзва най-добре с фамилията ви, която е дълга и позасукана. Как се казват другите ти деца, евентуално да звучи добре след техните имена?
А на теб лично харесва ли ти? Защото ако беше абсолютно сигурен в избора си ,нямаше и да питаш за мнение...
Естел, ужасТ казваш, но питаш ли как им звучи на французите малко дете, което се казва Никол, кокорят очи като тиганички!