Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 309
  • 695
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от нас!

Тея, радвам се да те видя отново тук  Hug

Не пиша редовно, но донякъде това, особено в последно време, е съвсем умишлено. Смятам, че темата е за взаимната обмяна на опит между майки, отглеждащи децата си с любов и внимание и тъпотии като караници от всякакъв род са напълно излишни. Но без това не може, много народ, много мнения...

Но, да се включа и аз по горещата тема за правописа, за мен грамотността е важна и необходима.

За захранването, днес бяхме на ДК, док каза да въвеждам месото, преди жълтъка, тъй като сестра ми е с алергии и не иска да рискува. Бебка си хапва с голям кеф всичко, което съм предложила, да чукам на дърво. Яде зеленчукови пюрета всякакви, плодови, ябълка, круша, синя слива и банан. Каши- оризова и бананова. Кърмя все още, по малко, но все пак има.

# 616
  • При моите мъже...
Направленията важат 40 дена Peace

# 617
  • гр.София
Благодаря на всички ви за отговорите  Hug
кърмя все още , някой питаше  newsm78 наблягам уж на такива храни , особенно на спанака обожавам супичка от спанак и дробчета по-селски  Mr. Green
За водата голям проблем , давам с лъжица , колко пие само тя си знае 80% излиза извън устата  Rolling Eyes
Добре завърнали се на партизанките  Joy Joy Joy

# 618
Тея, добре дошла!

Боже, не знам какъв е тоя вирус дето го пипна Крис, но сега и аз и таткото сме болни. Ужас ви казвам, снощи не съм спала. Детето се буди през 15-20 минути и плаче. Не му е добре. То като съдя аз как се чувствам си представям милото как е. Сега заспа малко, дано да си почине.

Относно правописа, и аз не обичам тъпите грешки, но преглъщам и не обичам да правя забележки на хората. То и на мен ми се е случвало да сгреша, но това е нормално. Я си представете, че бебчо тъкмо е заспал за 20-30 минути и на теб ти се иска да влезеш във форума и да изразиш мнение, да почетеш, нали се сещате, че от бързане, да не се събуди детето на половината ви писания хич не се замисляте за проверка на правописа. Както и да е, оставям тази тема.

И на нас ни дадоха направление за изследвания, но и ние ще отидем в началото на февруари. Първо трябва да оздравеем.
И ние имаме проблем с пиенето на вода. Купих му чашка с накрайник, ама не ми е останало време да пробвам ще пие ли от нея. Иначе и аз в една малка чашка за ракия му давам водичка. Много му е интересно да пие така.

# 619
Здравейте мемичета,
днес като водихме баткото на градина реших да питам за яслата за Теди и г-жата ми каза, че в тяхната ясла приемали от 2 години, в момента най-малкото дете било на 1 г. и 9 месеца, а аз мислех септември да го пускам на ясла  ooooh!. Ще отида и с директорката да говоря, дано г-жата нещо да не е наясно Praynig, че не знам какво ще правя. Има ли и др мами, които мислят да пускат бебоците септември.....

# 620
Добро утро!
Снощи май не си формулирах добре питането  Blush
По същество, педи ми даде следната схема:
9:30-10:00 АМ
12:00 плод (1/4, като увеличаваме количеството всеки ден, а на третия добавям и 1/4 нов плод)
15:00 зеленчуково пюре, към което още от първия ден мога да прибавя месо
18:00 каша
21:00 АМ

Имайте пред вид, че досега сме яли само каша. Бях останала с впечатлението, че първо се въвежда плод или зеленчук и след известно време - респективно зеленчук или плод. Не знам педи от коя школа е, но ме остави да се  newsm78
Наистина ще са ми от полза мненията ви.

# 621
  • в 1001-та нощ
Ivalina82, ние ще кандидатстваме сега - за септември с идеята да говоримс директорката - Калоян да се включи от началото на 2012г, т.е 3 месеца след началото на приема

вчера се видях с колеги и шефът категорично ми каза - ако не е финансов въпрос - изобщо, ама изобщо да не се връщам в този ад  newsm78

Kosty, практика в бг е кашите да се въвеждат първи и по-рано - при деца, които имат да наваксват с теглото, защото са по-хранителни

обичайно се започва със зеленчук, защото плодовете са по-сладки и близо до кърмата и веднъж опитани - детето може да откаже зеленчук

нас и двата педиатъра ни казаха да започнем с картоф, после морков ....защото най-малко дразнят стомаха към колики

както и да сте започнали - не мисля, че е голяма грешка - ако се водиш по детенцето, слушаш го ....мисля, че насила нищо не става

май бях писала вече, но детенцето на кумата - категорично отказваше пюрирана храна, и макар и късно – започнаха с парченце банан, обезселено сиренце (колкото лешено зърно и около годинката)

т.е. децата наистина са различни и четейки тук –отново се убеждавам

моят опит пък е друг ….
 Hug
при нас зеленчукът е на обед, кашата следобед, а между тях плод; сутрин и вечер мляко

# 622
Kosty нещо не се връзват нещата,как така за обяд плод(десерт),а за следобедна закуска зеленчуци newsm78 и другото много късно ми се вижда в 10 да е първото ядене на детето,ами ние ставаме примерно към 7.30,той до 10 гладен ли да седи,знам ли,пък и нещо накуп с толкова неща да захранваш,аз долу горе 3 дни въвеждам нова храна.Явно това е някаква гръцка система Wink

# 623
Благодаря на всички ви за отговорите  Hug
кърмя все още , някой питаше  newsm78 наблягам уж на такива храни , особенно на спанака обожавам супичка от спанак и дробчета по-селски  Mr. Green
За водата голям проблем , давам с лъжица , колко пие само тя си знае 80% излиза извън устата  Rolling Eyes
Добре завърнали се на партизанките  Joy Joy Joy

Desivalko, наскоро ми попадна материал за голямата заблуда за многото желязо в спанака. Оказва се, че когато са правили изследванията, някой е добавил една нула Simple Smile. Има желязо в спанака, но не най-много в него. Месце му е майката Wink
Моята кума е с нисък хемоглобин и ми каза, че когато е хапвала повече месо, изцяло се е регулирал.

# 624
Ivalina82, ние ще кандидатстваме сега - за септември с идеята да говоримс директорката - Калоян да се включи от началото на 2012г, т.е 3 месеца след началото на приема

вчера се видях с колеги и шефът категорично ми каза - ако не е финансов въпрос - изобщо, ама изобщо да не се връщам в този ад  newsm78

И аз така мислех да направя, но ако откажат да го вземат на 1 г. и 6 м., както ще е Януари.2012 г. не знам. Утре ще отида да говоря с директорката.
Alena, ако не е тайна/ може и ЛС/ къде работиш, защото и на мен ми казаха същото....че мн искат да се върна, но ако не ми е наложително по-добре да изчакам, защото в момента е голям ад. Точно това бяха думите на моя регионален....

# 625
Ягодке, мила_ив  Hug Драго ми е Wink

Miii, мерси за инфото, 40 дена е още по-добре Wink

Лек и приятен ден , момичета и вирусите да бягат от нас, а болничките бързо да оздравяват Simple Smile Hug

# 626
a.l.e.n.a , мерси,мила! И аз така знам. Но педиатърът каза да ги дам в един ден без предварително постепенно въвеждане.  Thinking Ако получи някаква алергична реакция (да не дръпна дявола за опашката), няма  да се знае от какво е например?! Пу, пу, да не се случва!
Както и да е. Аз винаги съм се водила по детето си. Вчера й дадох малко круша, на обяд й сварих и едно картофче. Прие ги с голяма охота, даже искаше и още, но... днес ще има повече  Simple Smile Утре може да прибавя и малко морков към картофеното пюре и така. А кашите не са й от любимите ястия, така че тях може и да изоставим вече.

# 627
tiramisy , и на мен това ми беше чудно - накуп толкоз неща! А относно късното ядене, ми тя нашта преди 9:30 не става  Embarassed Поспаланка като тати  Joy  Считай, че обяд за нас значи 2:00-3:00 следобяд.

# 628
  • в 1001-та нощ
Ivalina82  Hug в една от големите мултинационални компании, която постояно е под голям натиск, пишат се 1 милон глупости, от които и 0.0001% не са верни и обиновено някой като разбере къде работя ....се започват 3 дни .... само разкази, питанки въпроси  Hug затова обикновено се скатавам по темата, но обикновено помагам на всички, които имат някакъв проблем  Hug ще ти пиша на ЛС конкретно Wink))) аз знам кои мами-колежки родиха около мен, затова - предполагам не сме колежки Wink)))

слава богу - шефът ми е много готин и колегите също и са ми приятели - затова връщането на работа ...освен в адами е и като връщане при приятелите ....но  newsm78 има време  Hug

# 629
  • в 1001-та нощ
Kosty, Shocked Shocked Shocked Sick "в един ден всичко" Shocked Shocked Shocked аз това го изпуснах и мислех, че с постепено въвеждане в посочения ред - до там сте стигнали  Shocked Shocked Shocked

мисля, че правилно се движиш, до колкото си спомням в препоръките за завеждане - нова храна се въвеждаше поне 3 дни след последната нова въведена, от която не е имало реакция ...

след морковчето, нас ни съветваха да въведем някакъв зелен зеленчук – примерно броколи Hug има разни таблици – кои зеленчуци се препоръчват първи и кои по-нататък (примерно бобовите)…

крушата – как я даваш?
мен ме предупредиха за едни топченца в плода, които ги отделям със сокоизстисквачката – има фина цедка и през нея мина всичко без тях, но и с цедка или тензух ще стане

а може би и целият плод е добре – като мини парченце- колкото леща – ако не го даваш в по-голямо количество

аз давах повечко Hug - като неварено пюре – до сега плодове не съм варила или попарвала – давам ги сурови

Общи условия

Активация на акаунт