Майчинството счетоводно - 37

• 28 510
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте в осигурителния доход 18 месеца назад влизат ли месеците от втората година на майчинството когато се получава 240 лв.

# 691
Още веднъж много благодаря, Вива 123! Grinning Това напълно ме устройва. Значи 45 дни преди да родя трябва да се регистрирам във фирма, така ли? Аз така или иначе смятам да си потърся работа за през лятото.

# 692
  • В полите на Пирин планина
Здравейте в осигурителния доход 18 месеца назад влизат ли месеците от втората година на майчинството когато се получава 240 лв.

Да, ако са част от периода. Вземат се брутно и за нетно възнаграждение в базата за изчисление.

# 693
Здравейте отново!
Обръщам се към вас отново с едно въпрос че. Бременна и без работна, мога ли да се самоосигурявам вместо да търся някоя фирма която да ме назначи?

# 694
  • София-Младост
Здравейте отново!
Обръщам се към вас отново с едно въпрос че. Бременна и без работна, мога ли да се самоосигурявам вместо да търся някоя фирма която да ме назначи?
Не.

# 695
Здравейте, имам около 3 г. трудов стаж, през които съм осигурявана на МРЗ. От юли 2010 съм безработна и имам 4 месеца на борсата. Оттогава си търся работа, но преди 2 дни разбрах, че съм бременна и сега нищо не ми е ясно. Кога трябва да ме назначат някъде фиктивно и кои месеци ще ми вземат предвид при изчисляването на майчинските? Благодаря ви предварително.

# 696
  • Пловдив
Здравейте, имам около 3 г. трудов стаж, през които съм осигурявана на МРЗ. От юли 2010 съм безработна и имам 4 месеца на борсата. Оттогава си търся работа, но преди 2 дни разбрах, че съм бременна и сега нищо не ми е ясно. Кога трябва да ме назначат някъде фиктивно и кои месеци ще ми вземат предвид при изчисляването на майчинските? Благодаря ви предварително.

базата ще ти е 18 м  назад от 45 дневния ти
да те назначат малко преди 45 дневния е достатъчно,за да взимаш 2 г по 240 лв

# 697
Здравейте.Да попитам-малкия ще тръгва на ясла 1 месец преди да навърши 2год.Имам си и второ детенце и съм подала необходимите документи за 50% майчинство.Сега взимам 120лв. за него-въпросът ми е:трябва ли да подавам някакви документи преди да тръгне на ясла, като съм подала тези за 50% майчинство.Нещо уведомява ли се работодателя?

# 698
интересува ме дали ще ми изплащат майчинството на една и съща дата всеки месец или ще варират датите?
В сайта на НОИ пише за втория ми болничен, че все още се обработва, колко време продължава този период, защото вече мина доста време, освен това не мога да влезна в Справка за изплатени Парични Обезщетения и Помощи от ДОО чрез НОИ - актуално състояние, дава ми, че липсват данни... - това нормално ли е?

# 699
  • Пловдив
интересува ме дали ще ми изплащат майчинството на една и съща дата всеки месец или ще варират датите?-по време на болничния варира.след това от 135 до 410 дни до 5 то число на месеца.след това 240 те лв 15-20 число
В сайта на НОИ пише за втория ми болничен, че все още се обработва, колко време продължава този период, защото вече мина доста време-ако е дълъг периода пиши мейл на НОИ, освен това не мога да влезна в Справка за изплатени Парични Обезщетения и Помощи от ДОО чрез НОИ -влизаш за 2011 явно,а за 2011 още явно нямаш изплатено- актуално състояние, дава ми, че липсват данни... - това нормално ли е?

Здравейте.Да попитам-малкия ще тръгва на ясла 1 месец преди да навърши 2год.Имам си и второ детенце и съм подала необходимите документи за 50% майчинство.Сега взимам 120лв. за него-въпросът ми е:трябва ли да подавам някакви документи преди да тръгне на ясла не , като съм подала тези за 50% майчинство.Нещо уведомява ли се работодателя?не

# 700
  • Sofia
Здравейте, отново имам въпрос!

Имам останали 5 дни платен отпуск от мин. година, за тази 20 дни.
Трябва ли да ги изчиствам преди да изляза в майчинство и каква част от тях?

# 701
  • Пловдив
Здравейте, отново имам въпрос!

Имам останали 5 дни платен отпуск от мин. година, за тази 20 дни.
Трябва ли да ги изчиствам преди да изляза в майчинство и каква част от тях?

платената отпуска няма да я загубиш,а ще я ползваш след майчинството наведнъж
може да изчистиш тази от мин година примерно

# 702
  • Sofia
Мерси много! Че наистина ще ми е проблем да сместя месец отпуска, като ще карам до края май в болнични...

# 703
  • Пловдив
Здравейте.Бременна съм,разбрах преди дни.
Интересува ме,дали трябва да имам стаж в една фирма 18м за да вземам майчинство за 2г?Работя на настоящата ми работа от 8м.Този период достатъчен ли е?Иначе общия ми стаж е към4-5г,но на други места.С прекъсване миналата година,през който период се самоосигурявах защото имахме фирма.
Въпроса е,че здравните ми осигуровки не са прекъсвани,само пенсионните,за няколко месеца в края на 2009 и началото на 2010г.
И друго ме интересува.Колко дни е болничния за бременност?Върти ми се че имаше нещо за 185дена,но дали бъркам?Това какво значи?Кога най-рано мога да изчезна от работа,за да ми стигнат?Вкой месец/седмица?
Благодаря сърдечно!!!!!!  bouquet

# 704
  • Пловдив
Здравейте.Бременна съм,разбрах преди дни.
Интересува ме,дали трябва да имам стаж в една фирма 18м за да вземам майчинство за 2г?Работя на настоящата ми работа от 8м.Този период достатъчен ли е?Иначе общия ми стаж е към4-5г,но на други места.С прекъсване миналата година,през който период се самоосигурявах защото имахме фирма.
Въпроса е,че здравните ми осигуровки не са прекъсвани,само пенсионните,за няколко месеца в края на 2009 и началото на 2010г.
И друго ме интересува.Колко дни е болничния за бременност?Върти ми се че имаше нещо за 185дена,но дали бъркам?Това какво значи?Кога най-рано мога да изчезна от работа,за да ми стигнат?Вкой месец/седмица?
Благодаря сърдечно!!!!!!  bouquet

не,не трябва да има 18 м в една фирма,а да имаш 12 м стаж през целия ти живот и в момента на издаване на 45 дневния да работиш
имаш право на 180 календарни дни болничен като в тях не влиза 45 денвния
седни и смятай от кога ще ти стигнат 180 те дни

Общи условия

Активация на акаунт