ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 579
  • 626
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, мили мами! Моята дъщеря Дебора е родена на 01.02.2006г. В момента сме пред голяма дилема дали от есента да е в предучилищна и от другия септември в първи клас, или да тръгне на училище на 7,7 години. От една страна ми се иска безгрижното й детство да продължи по-дълго, но от друга се притесняват, че по средата ан първи клас ще навърши осем години. Просто незнам как да постъпя. 

# 301
Дебора,уелкъм в нашата група  Hug

Аз така реших да тръгва 1 клас Божидар, на 7,7г. Толкова много имат да учат после, нека се налудува Simple Smile Само дето не знам в градината до коя група имат, мисля е до 4-та, той сега ще е трета...

# 302
Същото е и в нас. Не ще. Да го върна, ама му изтече гаранцията Simple Smile
Joy Joy Joy

Реших, пращаме ги на летен лагер в Гръцко, при леля им Оли, ще ни ги върне  с тен и научени, че и на гръцки може да проговорят  Whistling

Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy

Благодаря за доверието  Hug   bouquet

Недейте така, че Оли вече стяга емигрантските куфари от ужас. Тя е многодетна майка, ако и трапосаме още 3 фурии, ще полудее.

Аааааа, плашиш куче с кокал  Mr. Green Вчера бях в ролята на Снежанка (макар и с доста тен  Laughing), имах 7 джуджета у дома  Laughing Макар че едното след броени дни става на 18, че и ме стига вече на ръст, ама и тя чака мама да наготви... Дойдоха трите момчета на сестрата на мъжа ми с тяхно приятелче, играха с Плеймобилите и по някое време почнаха да ме уговарят за басейна на верандата. Надуха го почти сами, после се включих и аз. Измихме го заедно, напълнихме го със студена вода от маркуча на терасата, ама аз мъкнах кофите с топла вода, че те горките се измориха  Laughing Не излязоха 2 часа!!! Само им доливах топла вода. Даже и сладолед им направих в кофички и си го изядоха в басейна  Sunglasses  Като е глезотия, да даваме докрай!!!

Ето мат'риЯл:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=2651611&l=a85bafbfef&id=1317865996

DeboraR, добре дошла в отбора  Hug Готовността на твоята дъщеричка за училище може да прецени учителката й в детската градина  Peace Разкажи ни малко за Дебора (и себе си)  Hug

# 303
Здравейте и благодаря за доброто посрещане!
Аз съм на 35г. , а Дебора както писах е на 5, 6г. Имаме и по-голям батко - той е на 12 г. Живеем в кв. Гео Милев. Дебора тръгна на детска градина на  1,6г. Казвам детска, защото в частните няма отделни яслени групи. Справя се добре за възрастта си: познава буквите, пише някои от тях, събира малки числа / до 10/, може думата да я раздели на срички и т.н. С баткото / като първо дете/ съм била по-взискателна. Той четеше почти без да срича преди да тръгне на училище и смяташе доста големи числа.От предучилщната той тръгна в Британика. С всичките тези неща и след това натовареността в училище, имам чувство, че детството му се съкрати. С Дебора давам малко по-лежерно. Основно разчитам на детската градина. В къщи всеки ден и чета книжки, опитвам се да кварвам нови думи в речника й, но не я пресилвам с нищо.
Дебора ходеше 6 месеца на модерен балет, но нещо не й хареса и сама поиска да я отпиша. Когато имаме време в събота или неделя я водим да плува.   
След една седмица тя излиза във ваканция и първо с баща си заминават на море. Аз ще се присъединя към края на юли.
Това е в основни линии за нас.

# 304
  • София
Здравейте!

Привет на новите мами. Дебора и Рая е на 1.02. родена.

Гледам, добре сте спретнали отбора за лагера. ДА ви пратя и моята мома -за цвят,а?  Wink И без това откача от скука в нас. Днес играхме на "не се сърди човече". И аз естествено я бутнах на два пъти, тя се разсърди, разбута дъската и каза, че съм "много лоша".

Оле, като гледам снимките с басейните - добре се справяш с гледането на деца в различни възрасти, и то на куп.

Решили сме с мъжа ми да я пускаме на училище на 7,7 г. Макар че, повечето й приятелки, както и най - добрата й са набор 2005, но пък защо да й отнемаме една година от детството. Освен това не харесвам учителката на групата с набор 2005 /нали миналата година Рая беше с тях/. Тази жена ходи на работа само да трупа стаж за пенсия.

Рая още от миналата година си знае буквите и цифрите. Беше й интересно да ги пише, да ги чете. Сега хич. Почти на всичко я е научила свекърва ми. Тя има търпение, и най - вече подход как да я учи - все пак това й е работата.
 Може да смята до десет /подозирам, че брои на ум  Laughing/.
 Знае да пише на четирима ни имената и все ги пише по рисунките си. Като се опитам да привлека вниманието й към книжките с букви "бяга" или оцветява картинките в тях. За четенето ще пробвам метода на Оле, пък дано й хареса. Общо - взето като тръгне да "чете" дадена дума стига до някъде и после налучква.

Докато бяхме в Ст. Загора дядо й й купи часовник, и може да познава часа, а минутите през 5. Т.е. знае всяко число на колко минути отговаря и си преценява към кое стрелката е по - близо. Ако е да речем 3:17ч, тя ще каже 3:15 или 3:20ч.

НА море ще ходи с нашите и племенника ми началото на август. И аз с Гого мога да ида с тях, но нещо не ме влече идеята да съм с бебе и двама дивака. Пък и все още съм "хипопотам" и ще ме питат, дали не чакаме ново бебе  Joy

# 305
Пропуснах на напиша, че се казвам Ралица, а Дебора е дъшеричката. Незнам как е било днес при вас, но в нас беше малък ужас. Понеже почти цял ден валя си бяхме в къщи и деби просто пощуря. 

# 306
Оле затвори очички Simple Smile) Благодаря ти за позитивизма, аз също се надявам някога да проговорим.. Rolling Eyes определено това е единствената ни пречка в комуникацията с външния свят и напредъка ни.. Thinking
Иначе Яско е роден на 27 февруари 2006г. Рибка Laughing

Благодаря и на останалите момичета за топлото посрещане, много ни зарадвахте!   bouquet

debora R, добре дошла и от мен! Hug
И ние така, вкъщи цял ден (е, почти, защото бяхме и на градина).. Wear Umbrella лошото е, че малкия спа и сега цяла нощ ще вампирясва..smile3535 Mr. Green) Laughing

# 307
Privet na vsichki mami i dechica.....sigurno ste me zabravili...no nqma nachin,ne mi dostiga vremeto z vsichko(za sajalenie)
Poqvqvam se,za da vi kaja,che utre letim za Bg...decata sa veche tam edna sedmica,mnogo shatstlivi,ne mogat da inm se naradvat kolko sa porasnali...3,5g. ne e malko vreme,a i Luchko beshe na 23m. ,kogato go vidqha za posledno....Niki sashto e mnogo promenena,veche ne e malkoto momichence,a istinska jena
kakvo novo okolo nas-Luchko zavarshi uspeshno pre-K,veche e zapisan na uchilishte za esen,tuk preduchilishtananta na tazi vazrast e zadaljitelna,to si e napravo uchilishte...
Niki sashto zavarshi 8 klas s neveroqten uspeh 97%,koeto za tukashnite kriterii,e mnogo..az sam mnogo shtastliva s neq i strashno se gordeem,imashe i zavarshvane,no vsichki snimki sa ni v Facebook...
Az dnes bqh za posledno na rabota...chustvoto,che se pribirash u doma i nezamenimo,mnogo se valnuvam ,chakah dalgo tazi vakanciq...
Nadqvam se,che shte imam vreme ot Bg da vi pisha....
pozdravi i celuvki na vsichki

# 308
Dobre doshli na novite mami  bouquet

Ei,mami,daite mi idei za hubavi kurorti na ijnoto chernomorie...

# 309
  • София
мама Нина - много се радвам за Вас, че се прибирате у дома за ваканцията. ДА си изкарате страхотно.

С предложение за курорт не мога да ти помогна. Последните години ние все ходим на бунгала на Ахтопол.

# 310
  • Пловдив
Здравейте пак,
Върнахме се от поредната ни почивка на Велинград, просто са луди по тия топли басейни там и много им харесва. Всеки път се учудвам как напредват с плуването без никой нищо да им показва...Руми вече плува с пояс без проблем, с дъска видях, че също се оправя и сега трябва да й купя. Малката направо ме шашка, кляка под водата и си стои там и се хили. Купих един малък пояс, тя се хваща за него и вирва краката нагоре, изобщо няма никакъв страх. Излиза от басейна и скача вътре сама. Дави се, кашля и продължава.
мама Нина, в последните години сме ходили в Сънсет Ризорт Поморие, а ако държиш да е на юг, мога да ти препоръчам Дюни и Парадайз бийч на Св. Влас, но то си зависи кой какво търси. Има много отзиви във форума, можеш да прочетеш и сама да избереш. Аз навремето затова се регистрирах във форума Mr. Green
Оле, пробвах с твоя метод на учене на букви. Първо научихме всички гласни и после почнах да слагам по една буква отпред РУ се чете ру, но РЕ се чете РЪ Е, РА се чете РъА, а понякога се бърка и иска да го чете отдясно наляво. И на нея и е трудно да разбере, че се сливат, само на РУ го вдява, незнам защо newsm78 Ще продължим и нататък и ще видим какво ще стане.

# 311
  • София
Блазе ви Кате за хубавата почивка, браво и че на децата им е харесало.Кой не обича топли минерални басейни  Grinning 

Нашата "почивка" беше за 4 дена в Родопите, в едно хотелче в с.Ягодина.Компанията беше около 30 човека с децата.  Егати почивката, то не бяха пещери, баири, пропасти, преизпълнихме плануваният от мен план на 100% Crazy Обаче видяхме невиждани красоти... 
Кали се вози на разни екстремни съоръжения над пропасти

,
висяхме във въздуха на една площадка 650м. над земята

Ходихме до Триградското ждрело и Дяволското гърло 

,
 Ягодинската пещера, Девин, Широка лъка и Бачковският манастир и се прибрахме пребити от почивката  #Silly

debora Rwelcome при нас!

Мама Нина, браво на Ники, много е умна и добричка  Hug Страхотно е, че ще се прибирате, представям си какво ви е.

Сиянка вече е ходещ човек, качва се и слиза по стълби самичка, като се държи за парапета, иска да яде сама с лъжичка и да пие от чаша, изобщо иска да я независима  Mr. Green

Ученето на букви и думи на Кали й се отдава, знае писмено и говоримо почти цялата азбука, пише няколко думички и малки словосъчетания - за мама, за тате, кон, името си, баба. Брои до над 100 и тя смята до 10. Все още пише огледално някои цифри и букви.

# 312
  • БГ
Здравейте, сладурки!!!    Hug   Подкарвам ви отзад-напред.   Mr. Green

elix, много сте смели, браво на вас!   Peace  Калия не се ли дърпаше да се качи сама на "тролея" на толкова високо? Браво и на Сиянка, върви смело по стъпките на кака си!  Heart Eyes  Не я ли беше страх в пещерите? Ние последно ходихме и катерихме стълбите на Дяволското гърло, когато бях в 8 месец бременна с Калин, леле, накрая вече едвам кретах.   Laughing  Направихте ли прощъпулник на Сиянка, какво си взе?

Катерина78, и на нас Велинград много ни харесва. В края на м.юни бяхме на Юндола, но слизахме за разходки във Велинград, тогава беше дъждовния период и дишахме чист въздух с пълни гърди! В кой хотел отсядате там?

mama nina, лек път и скорошно завръщане на бг-земя!!!    Hug    Колко време ще останете? На 30 и 31-ви този месец се очертава да минем през Асеновград и ако не сте отишли на почивка, може да пием по едно кафе.   Party   Незнам какво и къде по-точно търсите за морската си ваканция. Ние няколко години допълвахме почивката на северното черноморие с такава в Китен, там има много хотели, на различен вариант - ВВ, НВ, Ол инклузив. По принцип не харесвам Равда, но преспиваме там за да накъсаме пътя до Варна. Ако изберете Сл.бряг, Несебър или Равда ще се изненадаш, че трите се сливат в един курорт, толкова е презастроено!   ooooh!

irinopolis, и на мен хич не ми се ходи на море, но няма как, добре, че Калин още е малък та по принуда ще се прибираме по график в хотела, стоенето с часове на плажа направо ме убива.   ooooh!

deboraR, предполагам, че подготовката в частната детска градина е на по-високо ниво от това в държавната, ако решите да я записвате в държавно училище мисля, че и по-рано да тръгне няма да има проблем, ако пък изберете частно училище, там си имат входящи тестове, покрие ли ги, няма значение на 6г7м ли е или на 7г7м. Остава, обаче въпросът с придобиването на Удостоверение за завършен подготвителен клас, задължителния документ за прием в І-ви клас. Ако градината е на делигиран бюджет издръжката на дете в ІІІ-та група и ІV-та-подготвителен клас е различна, така че проучете как стои въпроса - ако дъщеря ви си продължи на есен в групата, в която си е била досега, биха ли могли, при внезапно ваше желание и готовност от нейна страна, в края на годината да ви издадат въпросното Удостовенерие?!   Thinking

Bebeto2, Яско специализирана детска градина ли посещава? В групата на Марти има момиченце, което в началото на миналата учебна година изобщо не говореше, но в общуването/игрите с другите деца от групата, подхода на госпожите, започна да произнася името си, да отговаря с да и не, когато децата пеят ми прави впечатление, че повтаря 2-3 думички от припева и т.н.

# 313
Здравейте, на всички.
Стефаника, за нашата градина само съм запозната, че има лиценз. По принцип ни е обяснено, че Дебора заради новите изисквания от септември ще бъде в предучилищна. Беше ни предложено, ако не искаме да я пускаме на 6,7г. в първи клас да кара още веднъж от следващия септември предуч. Но при този вариант мисля, че на нея ще й е скучно и най-вероятно от другия септември ще бъдем първокласници.
Мама Нина, на мен много ми харесва Слънчев бряг. Има много забавления за децата и бих казала, че минута не скучаят. Мойте деца от другата седмица като ги изпратя там ше се върнат чак септември. Аквапарка, който е на Сл. б., ако не се лъжа  е най-големия в България. 

# 314
Нинка, супер,че се прибирате. Страхотно Бг лято ви пожелавам  Hug Следя ви снимките във фейса, Ники е мнооого красива, поздравления за успехите и  Peace

Ели, страхотни снимки, леекинко завиждам  Sunglasses

Ние май и това лято ще прескочим морето, има още 1 месец, да видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт