ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 375
  • 626
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Привет!

Оле - на Рая нито й се клати зъб, нито има избил кътник. Два кътника я мъчат от началото на годината. Почват да растат на моменти. РАя казва, че я боли и мажем с гелче и смуче дентокинд /такова давам на Гого за неговите зъбки сега/. ПОбелели й са и двата венеца, но зъб не е пробил още.

АЗ няма да я записвам в предучилищна сега. Има няколко деца от нейната група, чиито родители са ги прехвърлили в групата на 2005 - та. Ние с мъжа ми решихме да я оставим още една година да си поиграе. Цял живот после ще бърза за училище, ще има задължения и т.н.

Дебора - приятно изкарване на кръщенето. А къде ще поберете толкова гости - цяла група от детската градина?  Laughing Laughing Laughing

# 361
irinopolis, благодаря за пожеланието!  И аз зададох същия въпрос, но деби каза, че ресторанта е голям и всички ще се поберем.  Laughing
Днес следобяд й падна зъбчето и тази вечер чакаме зъбната фейчка, пък да видим какво ще й донесе...   

# 362
Здравейте дами Simple Smile и мъници,

Ние току що влизаме от морската ни почивка в Резово. И тази година бяхме там. Компанията се увеличава - бяхме общо 3 форумни дружки с 3 деца от 8 до 5 и половина и едно бебе на 4м.  Според мен изкарахме чудесно- децата вилняха в морето и на двора до късна доба. Уви, броените 16 дни отлетяха бързо.

На Сашо му се заклати 1ви резец. Аз възнамерявам да сондирам мнения за силанизацията и как се извършва в БГ.

Ще изчета пропуснатото и после ще пиша повечко Simple Smile

# 363
Здравейте!

Оли, благодаря за полезната информация за зъбките   bouquet На Ивана все още няма изгледи да й падат, но като се наложи, ще се поинтересувам подробно.

Кръщенето на Мелита мина прекрасно. Малко при къпането се дърпаше, но иначе беше много послушна. При нас също няма традиция за торта, така че този ангажимент съм го нямала  Simple Smile

# 364
  • БГ
Привет и от нас!    Hug

Марти от днес е на градина, трета група, ще има още много да играе докато му дойде време за училище, оказа се, че всички деца от миналата година са си на линия, няма преминали в по-горна, подготвителна група, така че ще си караме и ние с набора.

Slyn4o, честито ви християнче! Да е жива и здрава малката принцеса Мелита и много да ви радва!    bouquet

debora R, стискаме палци кръщенето на Деби да е незабравимо, изпълнено с много детски смях и положителни емоции!   Peace

Оли, при нас клатещи се зъби все още няма, вие отзад напред ли ги подкарахте, все си мислех, че първо резците се сменят, не кътниците? За силанизацията на кътниците и по-точно - първите постоянни дъвкателни зъби - и аз бях чела, питах и стоматоложката ни и тя потвърди, че ще бъде безплатно, но може би при Марти това ще се случи чак догодина.

# 365
Ето ме, изчетох по диагонал.

Сашо също от днес е на градина, сутринта минахме през педиатъра, а аз съм на работа. Още обаче ми е морско и шамандуресто като емоция.

Сашо и татко му не са кръстени. Детето ще кръстя, но баща му подхожда несериозно по темата. Досега съм кръщавала няколко пъти и все е било по-вълнуващо за мен отколкото за децата. Затова избрах (или имам вина) Сашо да бъде кръстен в по-съзнателна възраст. Вече проявява интерес и желание да узнае що е Бог, интересни са му църквите и поповете. Няма неподходяща  възраст за кръщене според мен, не знам защо казват, че децата трябвало да се кръстят преди годинката. Уж за да имали ангел-пазител, но според мен това тайство трябва да осъзнато от кръщавания, та ние поизчакваме.

Тази година Сашо е в 4-та предучилищна група. От самото начало си върви с предния набор. Догодина може да е 1ви клас, но може и да повтори и да си тръгне с набора 2013. Ще зависи от това доколко какво ще покаже теста за степента на училищна готовност и дали в потенциалния му клас/училище ще има някое другарче. Много завеян и разконцентриран  ми се струва за ученик. Пишете, моля, при вас какво се очертава по темата, че ми е голям дерт това  Thinking

# 366
harmony_broken, както бях писала и Дебора от есента ще е в предучилищна група. Има моменти, в които и аз се чудя как ще се справи другата година в училище -  най-вече заради това, че е много разсеяна и не си задържа вниманието за по-дълго време върху едно нещо. Но мисля, че децата ще се справят, а и ще обменяме опит. 
Баткото тръгна на училище на 7 години, но сега като си припомням моменти и той не беше от най-концентрираните. Имам една приятелка, която живее в Канада и нейната дъщеричка тръгна на училище на 5г. и нещо. Проблема според мен не е във възрастта, а в системата. В България учат много ненужни неща, материала е написан / в повечето случай/ на неразбирам за децата език, а дори и да го разберат им е трудно да го възпроизведат. За този проблем се говори от години, но нищо не се променя.       

# 367
Ехооо, ехоооо  Hug

Честит рожден ден, Марги! Жива, здрава, щастлива и все така готина да си   bouquet

Какво да кажа за нас - аз на работа, Божидар на градина, Свили (вече на 2 години) на ясла от началото на октомври...

# 368
  • София
Нека тази лампа на Аладин да ти изпълни всичките желания! ЧРД, Марги!

# 369
ЧРД, Марги с пожелание за здраве и всичко, което си пожелаеш да се сбъдне!
Кръщенето на Деби премина много весело, а в църквата се държа повече от прилично. Гледаше и слушаше попа с голямо внимание, а в ресторанта падна голяма игра. Цените бяха повече от солени, но пък от друга страна това беше единственото заведение с батут, замък, люлки и пързалка, което намерихме. Деби остана много доволна от подаръците си.
Баткото вече започна училище и в нас настава малка лудница.   

# 370
Момичета,
Благодаря ви за поздравите и пожеланията! Моето желание е скромно - пожелах си да се сбъдне поне част от всички пожелания дето получих  Mr. Green.

Черпя ви виртуално и на патерица с  нещото дето правих вчера (снимката не е моя, но десертът бе същият - шоколадово суфле със сладолед -ммммм):

Денят ми не бе особено празничен, т.к. бе единственият почивен. Прекарах го в домакинстване- истинска романтика. Минах с огромен букет от детето и половинката и с уговорката като си харесам да си избера една чанта от естествена кожа, че имам нужда. Вече го направих Simple Smile.

Аз си самоподарих няколко големи саксии със зеленина за дома - Драцена, Бенджамин и палма Арека и съм много доволна, тъй като озелених хола повечко.

Извадихме първото зъбче на Сашо. Спазарих доброто поведение при стоматолога с една играчка на Герои 108. Феята на зъбките се отчете също под възглавницата. На сутринта обезпокоен ме попита само при първия млечен зъб ли минавала или винаги. Клати му се и 2ри, затова Simple Smile

# 371
  • БГ
harmony_broken, честит рожден ден (на патерици) и от мен!!!     bouquet    Желая ти много здраве и добро настроение!!!     bouquet  Суфлето е страхотно, как бих хапнала и азззз...   Wink

debora R, честито ви християнче!!!   bouquet 

Atrakcia, и аз съм на яслена вълна. Мисля да пусна Калин от 1-ви март, но плановете са едно, реалността друго, да не говорим, че още не съм подала документи и незнам какво да очаквам.   newsm78

Оли, Краси, Тони, Нинчета, къде се изгубихте?   Hug

# 372
Честити християнчета на Slyn4o i Debora R   bouquet Господ да ги закриля!!!
Снимки от събитието ще видим ли?

На това попаднах преди 2 дни и ми стана едно милооооооооо....http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101667.0  
Някои мами не ги помня, други бях забравила. Обаче Нася с дъщеричка Михаела, с която бяхме и в отчетна март 2008 (с втора дъщеричка), сега има и момченце - февруарче 2011  Heart Eyes
Има голяма вероятност към средата на октомври да дойдем пак в България и си мислех за една национална среща с нашите вече 5-годишни деца  Hug Ще е интересно да видим дали ще се разбират помежду си като майките си  Joy

Константин беше една седмица на предучилищна и една вкъщи с вирус, който изкара сравнително леко. Започна със запушване на носа, лека Т и после покашляне. Днес го пуснах при децата, защото ще имат урок за семейството и всеки носеше семейна снимка, за да разкаже за родителите си, братята и сестрите си. Ходи с желание, даже става сам в 7.30  Laughing
Тук предучилищните са в отделни сгради (къщи с двор), имат по 2 групи (по 24деца) - полудневна от 8 до 12.15 (Коки е в нея) и целодневна от 8 до 15.45ч. Храна си носят децата - за закуска в 10.30 (тост или нещо здравословно, забранени са пакетирани храни, кроасани, чипс, кекс - само домашен), а целодневните си носят и обяда в таперчета, които стоят в хладилник и се затоплят по обяд.
Учителката го е назначила за помощник, защото " е толкова зрял, че се държи като голям човек"  Simple Smile
През седмицата звъня 2 пъти да чуе как е, днес го посрещна с прегръдка и каза, че е липсвал на всички  Heart Eyes

Искам да пиша и още, но малката иска да излезем в двора да се полюлее, ще дописвам  Peace

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 09:55 от Анонимен

# 373
  • София
Ехооо, къде изчезнахте?

Оле
- тук ли сте? В Бг?
МНого интересно звучи да е във вашата детска градина. Чак на мен ми се прииска да ходя там  Crazy

РАя е трета група. Сега е в дилема на каква допълнителна дейност да ходи - на плуване или на джудо. ТЯ и идея си няма какво е джудо. Днес й пусках клипчета от нета на тренировки по джудо и нещо се разколеба за него. ОСвен това ще я запиша и на керамика сигурно. Миналата година ходеше на английски език и народни танци - тази година не.

Иначе - събира и изважда до 20. ЗА повече не знам - не съм я пробвала. Успява да чете думички, като ги разделя на срички. Но се затруднява, ако са написани малки и големи, или ръкописни букви.
ЗАпочнаха си занятията в детската градина - пак са по програмата "Моливко". Общо - взето нещата си ги знае, защото лятото свекърва ми се е занимавала с нея - под формата на игра. НЯма проблеми с разните му

Атракция - как се справя Свили в яслата?

# 374
  • София
Иринополис, сега се загледах, ми той Гогата още 10-ина дена и ще чукне годинката  Hug Как си лети времето. Браво на Рая, математиката и на нея й е слабост.А и с четенето се справя отлично.  От допълнителните занимания Кали ходи на народни танци, на латино танци, на йога и на плуване. На плуване аз я водя вече 3-ти месец и има огромен напредък, може сама да се придвижи във водата около 5 метра. Скача в басейна, гмурка се, прави звезда, а миналата година сякаш я беше страх от водата.
За джудото нямам впечатления, но определено плуването мисля че повече ще й хареса, а и е по-полезно- п/в гръбначни изкривявания и затлъстяване. Само зимата може да направим пауза, заради студа.
На английски не ходи, знае някои думички които аз съм й казала, има време да го научи, аз не държа от 5 годинки да го учи.
И Кали е трета група и много иска догодина да е първи клас и най-вероятно така ще стане.

В нашия квартал направиха 3 нови площадки, сигурно предизборно  Mr. Green

Какво друго щях да ви казвам, аа имаме си нов домашен любимец-хамстерче, свекър ми го намерил в градината, избягал е отнякъде. Много е симпатичен и смешен, децата и котката много го харесаха  Joy  Купихме му къщичка-мезонет с пързалка

Атракция - как се справя Свили в яслата?
?

Честито кръщене на Мелита и Деби! Да бъдат здрави и с много късмет в живота!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт