ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 366
  • 626
  •   1
Отговори
# 375
elix, благодаря за пожеланията! От тази седмица Деби ходи на багминтон и много й е харесало. От събота тръгваме пак на плуване, а от две седмици сме с частна учителка по английски език. В детската градина също учат англ. език и то доста усилено, но предпочетох от тази година да почнем и с частните уроци най-вече, за да свикне какво я чака от година. Още сме в големи колебания в кое училище да я запишем, а времето си лети и само след няколко месеца трябва да подаваме документи. Вечер излизаме да кара колело, но така ще е още няколко дни.
Котката ви е много красива. Преди три години си мечтаех да си вземем точно такава, но уви взехме сиамка. Но нищо следващата сигурно ще е като вашата.

Мили мами, да попитам някоя от вас ходила ли е до Евродисниленд Париж? Питам основно заради резервацията на нощувките в някои от техните хотели. Правя опити да платя чрез сайта им, но стандартно във формуляра за резервация на мястото където трябва да попълня от коя държава съм ми излиза UK и по никакъв начин не мога да го променя. 

# 376
Мили мами, да попитам някоя от вас ходила ли е до Евродисниленд Париж? Питам основно заради резервацията на нощувките в някои от техните хотели. Правя опити да платя чрез сайта им, но стандартно във формуляра за резервация на мястото където трябва да попълня от коя държава съм ми излиза UK и по никакъв начин не мога да го променя.

Дикси ходи с Митко по Великден, пиши и ЛС, че не знам дали чете тук.

Още не е ходил, понеделник дебютира. Сополив е сега, аз нямах време да му направя изследванията , докато бях на работа и се проточиха нещата. Тя работата е ясна - ще има рев  Whistling

# 377
Atrakcia, благодаря Hug 

# 378
  • БГ
Леле, как сте се активизирали, браво, все така да е!!!   Hug

Ели, нямам думи просто, снимката с домашните любимци е невероятна!   Peace   А котето само го гледа или има и друг интерес към хамстерчето? Честити ви нови детски площадки, да си ги ползвате със здраве!!! Ние също можем да се похвалим с такива, в града изградиха 30 броя с евро парички, много се зарадвахме като разкопаха задния ни двор, преди 3 седмици, и вече видимо има надежда за нова детска площадка и при нас. Сега ме тресе същата треска, но в ДГ, там настоятелството реши да осигурим средства и да обновим двора на ДГ изцяло, демонтаж на старите съоръжения, изграждане на нова настилка и поставяне на нови съоръжения, та така тези дни въртя телефони, мисля варианти.   ooooh!

Марти си продължава с тренировките по тенис на корт, сега в градината ще пробва танци, нещо смесено от всичко по малко, а вокалната група и синтезатора ще почакат.   Thinking

Като сте захванали темата за яслите, да се похваля и аз - Калин вече е записан, предполагам и приет, тук класиране няма, на заявлението написаха от м.март и толкова, ще се обадя догодина и живот и здраве когато реша стартираме.

Atrakcia, стискам палци Свил да се социализира бързо и да няма много рев!   Praynig

# 379
  • Пловдив
Здравейте мамчета и от мен,
Гледам говорите за допълнителните дейности в градините - Руми тази година на нищо няма да я записвам Crossing Arms Аз така реших, защото трябва да избирам между плуване, англ. език, нар.танци, модерен балет, футбол и едно ново нещо - театрално изкуство. Ходих на открити уроци по плуване и модерен балет. На плуването се учат буквално "да не ги е страх от водата", това бяха думите на треньора. Кара ги да потапят глава под водата, да ритат с крачета вътре, да се плискат с ръце...това сме го усвоили преди 3-4 год., така че не виждам смисъл. Пък и водата в басейна съвсем не е топла и е някъде до кръста на Руми, да не е и по-плитко. На модерния балет е едно безразборно кълчене, за което няма да говоря. И всяка дейност ще ми струва около 90 лв на година.
Реших да използвам парите по-разумно и я записах на балет извън градината (още лятото), мисля че писах тук. Има доста голям напредък. От нач. на октомври пък тръгна и на худ. гимнастика - безплатно. Доста допирни точки имат двете неща, аз я записах по-скоро, за да избере едно от двете и за да има раздвижване и разтягане всеки ден, защото самостоятелно вкъщи нищо не прави, нито играе с други деца (то просто в блока няма такива). За сега много й харесва, само дето вчера след гимнастиката я заболя корема и почти цяла нощ не спахме, сутринта я водих на лекар и всичко й мина.  Mr. Green Но...лекарката каза, че може да е прерастегнато и да внимаваме (може би от моста, който правят).
За езиците - щях да я записвам на немски, понеже като си дойде племеникът от Германия (той е с 2 г. по-малък) да може да играят заедно и да се разбират. Обаче няма тая година немски в градината. Като знам моя горчив опит да уча език от малка и как мразех да ходя и как нищо не научих, предпочитам да изчакам още някоя друга година с езиците и да заложа на спорта. После като седне да учи, няма да има време за спорт. Tired
Та така, сега вт. и четв. сме на худ. гимн., а сряда и петък на балет. Искаше ми се и на плуване да я запиша, но няма кога да я водя. Много ще й дойде и за сега го оставих за пролетта. Само понеделник остава свободен и този пон. мислим да ходим на цирк. Grinning Доста ни идва натоварено да я водим на това и онова и да смогна да си върша домак. работа, пък и на Ани да обръщаме внимание, но...така ще е засега. Като порастне и Ани и ще стане пълна лудница #Crazy
stefaniika, в нашата градина също искаха да сменят настилката и съоръженията още преди 2 г., но нищо не стана. Тази година искат такса учил. настоятелство, вместо 10 лв на година, 5 лв на месец Shocked сигурно точно заради този проект, но родителите решихме да не ги даваме, докато не сме сигурни, че парите ни ще бъдат използвани за нашите деца, а не да ги платим и да я ремонтират след 2 години, когато няма да ги има.
Накрая да се оплача от щерките - хич не искат да спят следобед, днес също. При условие, че цяла нощ спахме на пресекулки, заради болките на Руми, се надявах на обяд да легнат. Да, ама не - едва приспах малката и то в 15 ч., аз също заспах покрай нея, а след  минута Руми ме събуди - не можела да си намери Дисни канала, било й омръзнало да стои сама в другата стая ooooh! Казах й, че от другата седмица ще ходи на градина по цял ден, да мога да си поспивам с Анито, че напоследък хич не мога да си почина и все съм уморена. А има деца спят от 15 до 17 ч и в 21 ч си лягат пак, незнам как го правят майките newsm78
Еликс, котката наистина е супер, обаче сигурно пуска и косми? Нашите дом. любимци са при бабите - едната има куче и котка, другата - зайци, кокошки и малки пиленца, куче и котка. Всички се подлагат поне веднъж седмично на двоен тормоз  Mr. Green Мачкат ги, галят ги, малката дори ги пощипва, как търпят незнам...Вкъщи си купихме рибка, това ни е занимавката, но дори и малка, все пак ни е радост. Искаме по-голям аквариум, с повече рибки, но си е инвестиция и още повече занимавка, пък и от казаното по-горе, незнам дали ще ми остава време и за това. Така че, засега си караме с този, с 1 рибка Бета.
Спирам да пиша, че стана дълго...
Приятен уикенд на всички!

# 380
  • София, България
Привет и от нас, да се включим по актуалните теми Simple Smile
Допълнителните дейности в градината ни са английски и приложни изкуства. С английския не ги претоварват, и миналата година ходи и е доволен, затова пак го записахме. Сега иска да го запишем и на приложни изкуства. Нищо против нямам, но става много скъпо. 60 лв такса за градината плюс 40 лв за допълнителните работи ... Отделно го водя и на народни танци - вторник и четвъртък вечер. И аз поднових тренировките - да влизам във форма. Хубавото е, че съм в същите дни като Деян и сега отивам в 18.30 с децата и в 19.30 идва баща им и ги прибира.

Еликс, как ще тръгне Кали догодина на училище, като сега е трета група? А предучилищната  newsm78

И Деян иска домашен любимец, но в тоя малък апартамент идеята е абсурдна. Та засега отбиваме тия му желания.

# 381
Привет и от нас Simple Smile

Тази година Сашо ще посещава само футбол и шах в ДГ. Английският го спряхме тъй като не виждам смисъл и със същия успех може да се обучава пред телевизора в къщи Simple Smile В нашата ДГ се предлагат още много неща, но засега той иска на тези само и слава Богу, щото всяко по 25лв ми идва леко нанагорно.

С любимците засега сме стопирали нещата - имаме един брой златна рибка на име Голди, като на Франклин. Бяха 2 но Смотльо умря. Сашо го е страх от кучета, макар че харесва паленца, а котки в нас не допускам. Та засега апартаментът ни няма да има нови обитатели. Не съм голям привърженик на животни вътре. Виж ако имах двор с удоволствие бих гледала един голям ню фаундленд.

# 382
  • БГ
Добро утро и успешна нова седмица на всички!!!    Hug

При нас днес е мокро, то къде ли не е, ама дано поне за малко спре, че цял ден в къщи няма да издържим, а гумени ботуши нямаме.    hahaha

радос, мислех си, че нашите такси за ДГ са най-високи за страната (50лв/месечно), но ето, че при вас е по-скъпо?!   newsm78  Ние също ходим дружно на тренировките на Марти, голям купон е, защото има още две майки с дечица на възрастта на Калин и един час минава неусетно.
Относно цените на дейности в градината при нас положението е следното: по 80лв на дейност за цялата година (плаща се на два пъти по 40лв, т.ч. ако детето реши да се откаже след 2-3 месеца, не се губи цялата такса, а само половината), ако обаче детето посещава две дейности от един клуб, например футбол и карате, език и танци, за втората дейност таксата е с 25% по-ниска, танците, обаче, които Марти посещава са към местен ансамбъл, та ще ни костват 10лв месечно, а тениса засега е 80лв месечно с нарастваща тенденция до 120лв.    ooooh!

Кате, положението с двора на градината ни е вече нетърпимо, съоръженията са не само стари, но и с изгнили основи и са опасни за живота на децата ни. Всички родители сме на мнение, че трябва да се направи нещо, затова смятаме на първо време да премахнем старите съоръжения, децата и без това не ги ползват. Със събраните средства от членски внос ще направим нова настилка и след това ще търсим варианти за нови съоръжения и ударопоглъщата настилка под тях.   ooooh!  Казваш, че не бихте дали  средства ако не сте сигурни за какво ще се оползотворят, а това не го ли решавате вие, родителите, членове на Училищното настоятелство към ДГ?

Atrakcia, стискаме палци на Свил!   Peace

# 383
  • София
Тук таксата май навсякъде е 60лв., а заниманията са от 18-24лв на месец.
Отделно родителският комитет си събираме 36лв.еднократно за минерална вода, тоал.хартия и салфетки. Събираме и по 30лв. за консумативи- моливи, пастели, хартия цветна и бяла, флумастери и т.н. , за закупуване на малко нови играчки и за подаръчета за рожденни дни, както и за закупуване на сокове и сладки за тържества-Коледа, Великден, 8-ми март.

Радос, то и трета група вече се води предучилищна съгласно новият закон  Peace. То и затова учебниците тази година са ни безплатни.

Стефи и на вас да са ви честити новите площадки, Хасково е мн. хубав град, кога ли ще ви дойда на гости  Laughing  А хамстера на два пъти беше хващан от Мишел, обаче тя иска само да си поиграе, не вярвам да го яде  Crazy

Кате, котката пуска косми предимно пролетно време, в момента почти няма по килима. Аз си пускам прахосмукачка всеки ден така или иначе, така че косми не се задържат.

Деби, а сиамката как е по характер? Кротичка ли е, прави ли бели?  Нашата е с толкова благ характер, че не съм вярвала, че може да има такава котка  Heart Eyes

Атракция, дано да няма рев  Praynig

Кали вече чете, без срички без нищо, направо цялата дума си я казва, стига да не е много дълга. Най-много 5-6 буквена. Пише къси думи, смята със всички числа до 10 даже и нагоре, примерно 5+3, 10+2.. Играем и на една игра, пишем й число или буква на гърба и тя трябва да го познае. Само петицата не може да я познае, защото я пишем правилно, ако я напишем както тя си я пише-огледално, веднага я познава  hahaha

# 384
  • София, България
Еликс, искаш да кажеш, че сега - като изкараме трета група, догодина може да го запишем ученик. Без да е посещавал четвърта група  newsm78 Сигурна ли си?

# 385
  • София
Абсолютно!

# 386
Нашата сиамка е котка без капка злоба, нещо което не е характерно за породата й. Децата я побъркват, а тя горката си мълчи. Деби редовно я облича с бебешки дрехи, слага я в количката за кукли и не й дава да мръдне.
При вас започнахте ли в детските градини да пишете - лулички, кръгчета, чертички и други?
От вчера Деби ходи в Кемпински на плуване и страшно й харесва. Каза, че вече искала всеки ден да ходи на плуване. Да, ама цената е 22 лева на посещение. Наистина там е най-добре в сравнение с другите места, където сме били. Водата и помещението бяха топли, а треньорката е страшна сладурана. Засега ще ходи само веднъж седмично, защото два, а понякога и три пъти седмично ходи и на бадминтон. Имаме и учителка по авглийски език. Мислех си, че като тръгне на толкова места вечер ще бъде по-кротка в къщи, но уви си е същата.

# 387
  • Пловдив
Здравейте мамчета,
Деби, наистина плуването е едно от най-скъпите занимания. Затова и го отложих за пролетта, тъкмо и да се постопли малко.

Стефи, има някакви събрания, ама кога са незнам. Има списък от директорката с нещата, които трябва да се направят, но не съм го чела и всъщност от нашата група никой не знае какво ще се прави. Проблемът е, че се събират пари и после се почва едно отлагане във времето и може да направят двора след 2 год., когато Руми няма да е вече на градина. Отделно си даваме пари и за подобрения в тяхната стая - купихме дозатори за сапун, един шкаф се прави, облицовка на парното (да не се ударят в него), нови матраци за леглата и отделно за материали - тоал. хартия, кърпи, салфетки, канцеларски материали, пластелин, бои и т.н. Тази година събрахме по 50 лв, плюс 40 лв за охрана  Money - това ще е за цялата година. Ако не стигнат към пролетта ще трябва да доплащаме, но няма да е повече от 20 лв да кажем. Доп. дейности при нас са по 96 лв на година, а ако е в повече от една дейност записано - по 86 лв. Дразня се от някои дребни неща, но засега си мълча - примерно за да се избършат след тоалетна им дават само по едно късче хартия. Аз вкъщи я бърша поне с 3 такива. За ръцете да си избършат им се полага по една салфетка, от онези в кутиите, ама най-малките кутии. Че те дори за носа не стигат, камо ли мокри ръце да избършеш. #Cussing out
В градината почнаха да учат букви, но доколкото разбрах от род. среща, до края на годината ще научат само печатните букви и да ги пишат печатно, без последното да е задължително. Пишат се и малко лунички и ченгели, но към края щяло да бъде това. В момента са научили числата до 5, без да ги пишат. Смятат само с 1-ца т.е. 2+1, 3+1 и т.н. и буквите А, Е и И. Не мисля, че с тази подготовка са готови за първи клас. Направиха предучилищната да е 2 години, защото сметнаха, че само за 1 г. трудно се подготвят и да е по-плавно, така решиха.

# 388
  • БГ
Мдааа, явно ситуацията със събирането на парички в градините в началото, а и през година е една и съща?!?    Thinking  Единственото нещо, за което тази година не ни искаха пари са учебниците, били безплатни, иначе 25лв за консумативи, 10лв за дидактически игри, 5лв за т.хартия и салфетки (течен сапун носи една майка на доброволни начала, а за сушене на ръцете имаме сешоари за ръце), 10лв членски внос, по 1лв/месечно за мин.вода (миналата година взехме диспенсър), отделно за всеки празник събираме пари за почерпка, а в края на годината за подаръци на госпожите, а относно обзавеждането на стаята засега сме приключили май - тази година - нови дюшеци, миналата Коледа сменихме дограмата, предната година секции, шкафчета и т.н. дървени неща, първата година килими и масички и така... Кате, ако не за Руми, то поне за Ани двора ви може пък и да стане?!   Thinking 

elix, браво на малката умница Кали!    bouquet   Марти не може да чете, срича, но като го накарам да каже думата се затруднява. С числата е по-добре, постоянно си прави някакви сметки.

# 389
В нашата градина се събират в началото на уч. година по 180 лева за консумативи и повече за нищо не ни закачат. 

Общи условия

Активация на акаунт