ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 355
  • 626
  •   1
Отговори
# 420
  • София, България
Привет, да се изкажем по въпроса със спането. В къщи не спи следобяд. След много нерви преди няколко години вече се отказах да го мъча. Допускам, че и в градината не спи (а съм сигурна, че и с много други деца е така). Но наистина ги мъчат насила да стоят в леглата. Не мога да си обясня защо. Първо, че нямат отделни салони, така че да не си пречат спящите и неспящите, но второ ... така е заложено в програмата. Просто тука е така. Иначе и аз съм чувала, че по чужбините спят пожелание (и кой където намери - по дивани, фотьоли и т.н.). През лятото обаче Деян беше на село. Там баба му и дядо му (пра...родителите) спят следобяд и той спи с тях. Не знам как става тоя номер  newsm78
Деянката тая седмица е в къщи, че в неделя му беше лошо - температура, повръщане. Пресякохме го с хомеопатията, но тая седмица е в къщи, че през два часа трябва нещо да смуче. Добре, че бебето се държи. Обаче аз полудях в къщи с двамата. Деян  не мога да го отлепя от компютъра  ooooh! Направо ме побърква - не иска да оцветява, свърза 2-3 рисунки с точки и пак иска да се лепне на детските  #Cussing out

# 421
Сега има някакъв вирус, който протича с повръщане, стомашно разстройство и температура. Моля се да го прескочим.
Относно това, че в градините дори и децата да не спят, трябва да стоят в леглата си, това е така, защото има изискване от ХЕИ / но не съм сигурна дали точно от тях беше/, че децата трябва задължително да имат следобеден сън. Преди няколко месеца, когато помолих госпожата Деби да не спи, тя каза, че няма проблем, но не може да не е в леглото си, защото, ако им дойдат на проверка ще ги накажат. Хубавото от всичко това, е че тя като си стои в леглото и заспива.       

# 422
  • София
Просто тука е така. Иначе и аз съм чувала, че по чужбините спят пожелание (и кой където намери - по дивани, фотьоли и т.н.)

Да, в чужбина наистина цари някаква анархия  LaughingТука сме по-стриктни и всичко е по устав   Скоро учителката от детската ми каза, че в Белгия някакви деца се сдърпали в пясъчника и въпреки, че имало възрастни никой не се притекъл на помощ...оставили ги сами да се оправят  fight
Аз имам същите наблюдения, както и това, че тук се харчат мноого повече пари за децата, даже се наблюдава снобария. Количките трябва да са маркови, даже има и цяла тема -Бебешката количка - цяла наука за второ висше №13  Laughing  Само като пример мога да ви покажа хората в Швеция в какви ретро колички си возят децата и хич не им пука...а стандарта им знаете какъв е. Тази количка прилича на моята която съм имала като бебе  Mr. Green  Тук не съм виждала подобно нещо. В такива клошарите си возят находките.

Кали си спи в детската, но вкъщи никога. Но пък вкъщи става по-късно и оттам идва разликата.

Хармъни, дано вече си по-добре. Явно този вирус удря и в синусите, защото и мен така ме удари преди 10-ина дена , а никога не съм имала синузит. Пих Геломиртол форте и Синупрет и се разминах без АБ.
martyk, , честито и лека и безпроблемна! Simple Smile

# 423
  • София
Честит рожден ден, Кате!
Да си жива и здрава и много радостни емоции да имаш!
bouquet

# 424
Здравейте, момичета, от София!
Включвам се много набързо, за да ви кажа, че всяка събота в 11ч в Детски отдел на Столична библиотека се събират мами и се четат приказки на дечицата си. Топло, уютно, невероятно много книжки и пъзели има... Чудесен начин да се прекара предиобеда в студените дни!!! Ще кача снимки по-късно във Фейсбук, изкарахме С-Т-Р-А-Х-О-Т-Н-О днес!!!
Не съм ви чела, ще се опитам по-късно!
Знам, че обещах да пиша за предучилищната на Константин - ще го направя по-късно тази вечер!
ЦелуФФки  Hug Hug

# 425
  • София
Честит рожден ден, Иринополис!
Много здраве и благополучие във всички сфери ти пожелавам!

# 426
Иринополис, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, любов и всичко друго, за което си мечтаеш!

# 427
  • Пловдив
Честит рожден ден, Кате!
Да си жива и здрава и много радостни емоции да имаш!

Благодаря, много хубава песен!
Благодаря ви и затова, че се включихте по темата за спането. Съгласна съм, че стават по-добри дацата като спят. Румяна обаче ми е уникална в това отношение, как ли не съм се опитвала да я накарам да спи. Дори като бях бременна и заспивах на леглото, а тя скача покрай мен и вика мамо не се ли наспа вече? Дядо й я гушка, баба й също, приказки четем и не и не, не може да заспи и това си е. Малка все още успявам в половината дни да я приспя, обаче пък и после как ме тормози - до 23 ч не мога да я сложа да си легне. Уж се мъчи да заспи, но не може, върти се, върти се и накрая става. Вече почнах да си мисля за някакви приспивателни да им давам Laughing
Както се очакваше изкарахме криво ляво до рожденния ми ден и после се поболяхме, аз последна. Един вирус, а всички различно го изкарахме - мъж ми го втресе, един ден не можа да стане от леглото - 39 градуса имаше и спеше с 3 одеяла почти през глава ooooh!, но пък след това се събуди здрав и бодър все едно не е било нищо. (ама той така си ги кара болестите по принцип, много тежко, но пък за ден два). После Румяна взе много да кашля и я водих при нейната докторка, а тя вика нищо й няма, обаче й заглъхнаха ушите и при УНГ се установи синузит, пълен догоре, а ушите също са зле. Прати ни направо в болница, ама ние отказахме, та сега сме на Зиннат и 3 вида капки за нос, та дано се размине венозния АБ. Та ей така без температура, без болки минахме на супер силен антибиотик, но дано да спрем до тук и да се оправи без пункция на ушите този път. Накрая аз също се разкашлях и направих синузит, ушите взеха да ме болят и айде и аз на АБ. Малката и тя се разкашля и почна да вдига температура, ама личната вика нищо й няма и не иска да дава АБ, но ще видим до кога.
Чао засега и бързо оздравяване на всички в този грипен сезон!

# 428
  • София
Еликс, Дебора - мерси за пожеланията.

КАте - ама вас болестите хич не Ви подминават.
 ЗА спането на обед - РАя отказва да легне доброволно да спи. Ляга само когато е сгафила нещо и е "наказана" със следобеден сън. От друга страна като заспи спи поне 2-3 часа. Но си е инат - как така ще губи време за игри в спане.

Оле - още ли сте в София?

# 429
Здравейте, момичета, много, много, много отдавна не съм влизала във форума и се радвам, че ви откривам тук. На всичкото отгоре, за мой срам, съм забравила и как се работи с него.
Надявам се ще ме извините и няма да ме сметнете за твърде нахална ако поискам малко помощ.
Става въпрос за следното: за наше съжаление или за наша радост- все още е рано да определя- ни предстои да се преместим да живеем в София. Целият ни живот се преобърна и най-вече решенията, които бяхме взели до момента за образованието на млаката. Тя, както повечето родени през 2006 г., е в трета група на детската градина. Ако си бяхме останали в провинцията, щеше да си завърши и четвърта (предучилищна) група в градината и да я изпратим на училище на седем. Сега, обаче, предвид обстоятелствата с детските градини в София и малкото подготвителни класове в училищата сме решили да я пуснем на 6 г. и 7 м.
Та ... след тази тирада, въпросът ми е, дали в училищата биха ми направили проблем, за това, че не е завършила четвърта група. Ако знаете нещо по въпроса, моля ви, споделете. Или ако сте коментирали вече тази тема, насочете ме, къде да прочета.
Благодаря ви за търпението!

# 430
  • София, България
Маичка, и аз го проучвах този въпрос. Доколкото разбрах (дано не те подвеждам) вече и трета и четвърта група в градината се водят предучилищни. За да се запише детето на училище ти искат бележка от градината, че ... има готовност за училище. Така че, ако уредиш такава бележка от градината, в училище няма да те спрат. Но все пак е по-добре да се говори в конкретното училище какви са им изискванията. Друго, което можеш да направиш е да говориш, да я преместят в 4-та група в градината. Предполагам, че в Търговище няма да има проблем.

# 431
Радос, благодаря ти за бързия отговор. Наистина в Търговище няма проблем да я преместя в 4 група, но ми се иска да изкара последната година с децата и с учителките, с които е била до сега. Госпожите обещаха, че ще се занимават с нея допълнително и се надявам, че няма да имам проблем да взема бележка в края на учебната година. И аз така "виждам" нещата, но исках да разбера, дали не си правя "криви сметки". Освен това питах и инспектор от Просвета. Той каза, че няма проблем, но знам ли, дали училищата не си "измислят" и някакви техни изисквания. Ако има учители, моля ви, споделете! Simple Smile

# 432
  • София
Маичка - не мога да ти отговоря на въпроса, но ако сте се ориентирали в кое училище ще е записана по - добре да питате направо там. Не знам как стои въпроса в София, но тук в Божурище май се записват през май или юни. Не за друго, но ако имаш претенции при коя учителка да е - явно зависи кой по - напред е записал детето.

# 433
Благодаря, Irinopolis, така и ще направя, само да се устроя в София. Мисля че си намерих квартира, ако нещо не се провали в последния момент. Тя е в Младост и  до нея- на няма и 100 метра- е 125 СОУ, доколкото разбрах. Ще проверя първо там.
Хубав ден на всички!

# 434
  • София, България
о добре дошла, и ние сме в младост, в коя част оба4е сте вие

Общи условия

Активация на акаунт