Отговори
# 630
Здравейте
Веси и аз още  стерлизирам всичко , мисля поне до 6-тия месец да го правя.
И аз съм ЗА срещата другата седмица, но без четвъртък наа консултация сме  Simple Smile
Габриел ми обяви гладна стачка вчера вечерта , гладен а като го сложа на гърдата се дърпа и така около 30 мин. после се успокои и засука , сука 40 мин. толкова беше огладнял.
Димяни Честита месечинка на патерица на малките сладурки да са ти живи и здрави. Честити месечинки на всички бебоци ,родени на днешната дата

# 631
Добро утро мили момичета Hug
Blurmoi,точно за крема за дупе на А-дерма за чудех.Моля те кажи ми дали е гъст като консистенция,бял ли е(има ли цинков оксид),като се нанесе лесно ли се измива с вода(на Мустела много леко се маха,а на Нивея трябва да си свлечеш кожата за да го махнеш Sick ),хубаво ли мирише?Че в последно време купувам доста козметика която после не ми върши работа Whistling Иначе съм мазала в началото малко със Судокрем,после минахме на правен(в него има 1 опаковка Деавит Sick ,та затова го сменям).
marvina,супер си е детенцето ти,моята виж колко е голяма на възраст а е едва 5150  Wink Наддава добре всеки месец,ама като се роди мъниче Heart Eyes
Да дам и аз отчет-ползвахме нощна лампа само първия месец понеже бебка недовиждаше все още и много се страхуваше-като я изгасяхме и надаваше вой!
Стерилизирам не само всеки ден,но и след всяка употреба на шишетата,а бибите всеки ден по веднъж.Преди това ги мия с Бочко.Не ми тежи засега...Както и преварявам изворната вода с която правя млякото,не ползвам чешмяна че тук във Варна е гадна ooooh!

Искам сега да попитам нещо много сериозно което ме вълнува и притеснява от 2 месеца почти.Много ви моля отговорете ми,независимо дали вашето бебе има или няма нашия проблем!
На вратлето на малката от дясно напипах няколко увеличени лимфни възела,както и на тила където са роговете.Педи каза че ще мине с времето и било често срещано явление при бебета до 6 месеца.Пуснахме кръвна,беше нормало всичко за бебе на 2-3 месеца,лимфоцитите бяха двойно увеличени,но било нормално.Обаче мен си ме притесняват тези лимфни възли(имам лоши спомени покрай татко),страшно много ви моля,не подминавайте въпроса ми,проверете вашите бебчета и споделете че направо мира не мога да си намеря Sad Благодаря предварително.

# 632
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ноел, все едно мен описваш. Аз съм си параноик и хипохондрик по принцип и може да си представиш в какъв период съм в момента от нова година насам, когато всички се изпоразболяхме. Ето, вчера пак висяхме в спешното, Йована ми рева от болки в ушите.  Rolling Eyes На мен децата са ми всичко и гледам да не мисля такива черни мисли, но се вмъкват някак си, особено когато са болнички децата. Иначе, аз изобщо незнаех, че така ще се развият нещата при мъжо когато забременях. Ама станалото, станало. Понякога си викам, добре че родих, защото ако не бях по майчински, нямаше кой да ми гледа Йована с моите втори смени и трябваше да е при баща си в Сърбия, а това психически не бих го преживяла.
Страх ме е и за себе си, да не се гътна и децата да останат сам самички тук. Даже държа постоянно отключено в къщи за всеки случай. Добре, че крадци тук няма  Crazy

Марвина да знаеш колко пъти ми е идвало да се откажа, по колко пъти на ден рева от яд и безсилие и от съжаление към себе си. После пък се успокоявам, че имам най- прекрасните деца и така в кръг, едно и също всеки ден. Ноооо така е, няма как. и ти би се справила, ако няма къде да ходиш. Вече почти година, аз нормален живот нямам. Надявам се скоро да мине тоя гаден период, че незнам психически колко още ще издържа.  Rolling Eyes

бубка, Мила също има такива увеличени лимфчета. Между другото виждаш Йована колко ми е голяма- още си има и тя. Аз същи имам един на врата, който е така откакто се помня, смятай от дете. Не се притеснвай, няма за какво  Peace

# 633
Бубка, съжелявам но не мога да помогна, при нас го няма това......

Сега и аз да питам нещо : на наш Чочко много му пукат глезенчетата  Confused от какво ли може да е, има ли някой друг бебок дето да му пукат така глезените......и като го държа изправен а аз съм седнала все иска да се подпира на крачета и се избутва сам, вашите правят ли така ???

# 634
Бобче, една от причините да не му купя активна гимнастика е именно тази, че му писва много бързо. Местя го с шезлонга от стая в стая, оглежда се като невидял в първите 15 минутки и му омръзва.  Tired Иначе дето викаш, ако аз му говоря може да откара повече от час. Все нещо трябва да се мърда, свири или променя цвета си пред очите му...
Пашик, той и моя нещо не обича дясната гърда. Имам съмнения, че му харесва и му е по-удобно да лежи надясно и затова. Не мисля че е отбиване. Аз предлагам първо дясната гърда и като е гладен не отказва. Също и с нощните кърмения. Честита трета месечинка, все така послушна да ти е чеденцето  Heart Eyes
Blurmoi, разбрах аз че е станало нещо такова. Тъкмо щях да ви звъня да видя накъде сте. Жалко, искаше ми се да го нагушкам малкото сладурче миличко Heart Eyes, освен това изпуснахте превъзходен домашен кекс  Mr. Green Нищо, следващия път.
Бубка, при моя няма такова нещо. Но нали педи ти е казала как стоят нещатата, според мен не се психирай излишно и следи ситуацията пък след 6 месец ще се изследвате отново. Hug

# 635
 bob4enka,Vessi-barabesi kalinche,благодаря за бързите отговори.Засега 1 на 2...Моля и другите майки да помогнат с отговор Praynig  Веси,на малката също й пукат глезените,чак се страхувам да не й ги изкълча Whistling,всичките й костици пукат,дори като я хвана под мишничките,пак пука... Обаче бебка не се избутва.Миналата вечер за първи път се обърна от гръб на корем...С толкова мъки и пъшкане Laughing

# 636
bob4enka newsm20 , майка-героиня си ти!
*Noel*, една приятелка, която роди преди мене, обясняваше как за 5 минути не можела да го остави само, как непрекъснато го мислела и се притеснявала, че ни на екскурзия ще го прати, ни на дискотека  Laughing Майка й и тя беше там и приятелката ми я пита докога ще е така, а женицата простичко и мъдро отговори: "Цял живот, майко!"

# 637
Бубка, Веси - ние нямаме тези  проблеми  newsm78

За срещата искате ли да е в сряда

# 638
Здравейте маминки Simple Smile

И ние сред зъбарите,малка бебка Дари има изибло зъбче от 3 дни  Sad Така се надявах да е на по-късен етап......Нямаме нито температура,нито промени в поведението,освен голямото слюнкоотделяне и тъпченето на пръсти в устата Simple Smile (което си е типичното)

Аз също не ползвам друго,освен залъгалка и нея само ако тръгнем да излизаме,изварявам я еднократно или понякога на 1-2 дни,иначе я мия с топла вода.

Да кажа и аз за Деавита  Mr. Green купих,но не съм давал и 1 път досега.Откакто се е родила Дарица,не е приемала витамин Д.Сега чакам свекърва ми да ми прати от Италия някакъв Витамин Д3,та от него мисля да давам,ако се сетя.

Честити месечинки на всички и някой да не се обиди, но специално на Ники на Ради Simple Smile (нали ми е зет,затова  Grinning )

И аз  нощна лампа не ползвам,ама ние не се будим и нощем,ами чак като се е съмнало Simple Smile Иначе преди това включвах тази на балкона,която вкарваше достатъчно свтлина в стаята Simple Smile

Ще захранвам с оризова каша,може би към 7мия месец Simple Smile(живот и здраве) Имам приятелка,която скоро захранваше по тази схема и ми я е обяснила супер подробно Simple Smile Интересното обаче при нея  е ,че храненето се замества напълно чак към 9тия месец Simple Smile После ще дам плодово пюренце Simple Smile и най-накрая зеленчук  Peace

Онзи ден на мъжа ми на шеф се роди дъщеричка,пуснах го на мъжко напиване и няма да ви приказвам,като се прибра в 5 сутринта на какво приличаше ,милия.Та си представих,как е минало неговото напиване,когато аз бях в болница  Mr. Green

Аааааа,моля,моля нищо против сериалите,аз гледам от 12:30 до 18:30 всичките  Mr. Green Е малко не много съсредоточено,но ги слушам поне.

Хайде бягам навън,лек и хубав ден на всички маминки и бебчовци :*

# 639
  • Стара Загора

Сега и аз да питам нещо : на наш Чочко много му пукат глезенчетата  Confused от какво ли може да е, има ли някой друг бебок дето да му пукат така глезените......и като го държа изправен а аз съм седнала все иска да се подпира на крачета и се избутва сам, вашите правят ли така ???
И на Веско се случва да му пукат глезенчетата, даже по-скоро му пука едното.Мислех да питам педиатърът (ще ходим при него във вторник). Peace

# 640

Vessi-barabesi моето зверче също се опитва да се избута с крачета, когато го държа изправен. Имам чувството, че му писна само да лежи и всеки момент ще хукне. Когато си играем, започва толкова силно да рита и е толкова динамичен, че направо ще литне. От известно време насам се опитва да се избута назад с крачета, та вече внимавам къде го оставям сам, да не се кътурне. Simple Smile

За нощни лампи ние пускаме, т.к. аз ще се пребия някъде, докато стигна до леглото на маймунката. Тя дава минимална светлина, колкото да видя къде лежи бебока.

# 641
Бобче,  Hug Аз съм те признала теб. И понеже също съм в чужбина,
съвсем отговорно казвам, че щях вече да съм се прибрала в Бургас.
Гушкай хубавиците си, може би скоро мъжа ти ще дойде.

Ноел, същия въпрос за страховете го зададох вчера в чужбинската ни тема.
Имам да. И понякога много силни, вкарвам се яко във филми.
Преди да имам деца, не ми пукаше въобще. Сега обаче все ме е страх - за тях, за нас.

Бубка, и двете ми деца имат едни топчета под ушите. Ако за това говориш,
значи отговора е - да.  Hug Не се притеснявай излишно. Аз дори не съм питала за тях.

За захранването - аз мисля към 6 мес., но ще следвам и него.
Някои бебета са готови и по-рано. При всички случаи няма да е преди да навърши 5 месеца.
Ще започна с оризова, безглутенова каша. Следват зеленчуците. И накрая плодове.

Ние току-що опекохме мъфини за закуска с Мила.
Сега ще се мотаем из къщи, защото мъжа ми днес ще свирят с новата си банда.  ooooh!
А времето пак  е мрачно и дъждовно за хубава разходка.

# 642
Бубка, моя няма такова, но знам, че не е опасно, особено щом сте си правили изследвания.

Веси, и на моя му пукат глезените и китките. Иначе вечер го изправям и той "ходи" Joy много е смешен.

# 643
Скъпи октомвийски мами,

от известно време ви чета (може би от 20 и някоя страница) и се извинявам, ако повтарям някого, но имам едно питане. Сетих се за него покрай темата за страховете, които и мен нещо взеха да ме хващат, та гледам да не им се давам. От няколко дена насам се ровя из форума за повече инфо относно детските ясли и ОДЗ-та.  smile3529

Та, въпросът ми е дали вие вече сте записали вашите съкровища? Мислите ли да ги пускате на ясла, от кога и т.н. Знаете ли каква е процедурата по записване, какви документи трябва да се подготвят?  newsm78

Аз намирам само стара информация за някои ясли (от 2005 и 2006г.). Ако някоя от вас има по-актуална информация за читави ясли в София и в центъра, ще се радвам да сподели. Аз намерих добри отзиви за една ясла на ул. "Врабча", на ул. "Христо Белчев" (ДЯ 28), на ул. "Св. Наум" в Лозенец. Докато търсих инфо и се замислих как ще се разделя със съкровището и ще почна работа на есен (евентуално).   ooooh!

Благодаря за вниманието!  Simple Smile

# 644
Бубка, и двете ми деца имат едни топчета под ушите. Ако за това говориш,
значи отговора е - да.  Hug Не се притеснявай излишно. Аз дори не съм питала за тях.

Да,топченце,но нейните са по-надолу от ушето,на вратленцето и отзад на тила Sad Благодаря за успокоението,но да си призная първите седмици като ги напипвах и се разплаквах...Ще се помъча да се успокоя,още повече че се оказва че и други бебчета имат.Страшно ви благодаря за отговорите,вие сте толкова мили и отзивчиви  bouquet Hug като едно голямо семейство Grinning Радвам се че ви има.А сега може ли официално да попитам бихте ли ме приели в редиците си?

Общи условия

Активация на акаунт