Отговори
# 555
hailie, и на мен ми казаха, че може би само се подготвя венеца.

deizy_9, ръчичките на Еви са влажни, стряска се на сън, една докторка се усъмни за рахит и ни прати на изследвания. Резултатите ни са дори, така че не винаги значи че детето има рахит  Wink.

bubka:), търсете причината за пъпчиците. При нас уж е от алергията  Rolling Eyes. И аз взех крема на А-Дерма-екзомега и имахме влошаване, явно не на всяка кожа понасят всички кремчета, а са толкова скъпи. Аз съм мн разсеяна и не помня дали Деавита е причина за пъпките, но от месец давам Вигантол и подобрение нямаме. Нашите пъпки са еденични но доста, не са струпани на едно място и кожата на Ев е мекичка и нежна, не е станала груба.

илка, браво, че сте го овладяли, аз пазя супер стриктна диета, а още излизат пъпки, педиатърката иска да минем само на АМ, но аз не искам да я ощетявам и то в грипния сезон Sad.

marvina, обривът е бил от стафилококи така ли? А как са го изследвали детенцето? На Ев й направиха пълна кръвна картина и секрет от нослето, никъде няма индикация за инфекция.

Зеленоочка, педиатърът определя дозата на витамин д спрямо размерът на фонтанелата. Ние сме на цяло хапче, а бебенцата се облизват, защото има захар в него  Laughing.

Мила, дано да не боли  Confused.

# 556
Здравейте Wink Малката продължава да ми прави номерата с яденето, направооо #Cussing out Мерси момичета,а антибиотика няма как да го спрем и ще си го пием до неделя.Днес звънях на педи,другата седмица сме на консуптация и каза,че ще е прегледа и ще видим дали ще бие имунизациите,че имаме сополки още.Днес времето е страхотно и ще ходим на разходка. Хубав и слунчев ден...приятни разходки Hug

# 557
Здравейте, милички.

kat - честити ви зъбчета  Hug
Oleto - дано бързо оздравее щерката
vessi - аз рядко изварявам, не за друго, а защото залъгалка Смехи не иска, шишета не ползвам, чесалото за зъби не се изварява  Grinning
didanka - не се притеснявай, мерките ви са ок. Все пак наддаването почва да е с по-малки стойности след 2-я месец  Hug
Milla - стискам палци всичко да мине бързо  Hug

# 558
Fata, абсолютно по същия начин се дърпа и моето зверче, понякога го чувам че пръцка, ама не знам дали е от това. Вчера след като се изака се кърмихме сравнително с малко дърпания, но тази сутрин се започна на нов глас. То вярно, че ми е понамаляло млякото, ама сутрин точно е повече и не би трябвало това да е причината.
Нощна лампа ние имаме, но аз не я държа постоянно включена, само когато го кърмя.
А тази нощ беше напрамо кошмар, буди ме в 2, 3, 5 и накрая в 7 вече не искаше повече да спи. Cry
При нас хит е турския сериал по БТВ, слагаме го на фотьойла и се започва едно ауу, еее Laughing
Иринополис, Гого много хубави бузки е направил Heart Eyes
Мила, дано не боли много. И аз имам един мъдрец за вадене, но като ме е страх и си го оставям да расте.
Kat, честити първи зъбки, дано от тях да е била температурата и малката да се успокои.

# 559
Orchids Flower,миличка Hug,няма смисъл да минавате на АМ.Помниш че ти бях писала че малката е на АМ от началото като дохранване,а след 40я ден е само на АМ и пак си има пъпчиците.Не е от кърмата,не се притеснявай и не ги слушай да я минаваш на изкуствено мляко.Аз много дълго страдах че не мога да кърмя,яд ме е на мен самата че нямам най-доброто за бебето Sad Затова си кърми с чиста съвест!А съм сигурна че бебката ти ще го израсте,както и моята,това с обривите Peace Hug Да добавя че и на моята сладуранка не й понесе А-Дерма...Хубаво че мъжото го хареса та да не го хвърляме.Като се намаже,понеже крема е доста мазен и лъсва като коледна елха Laughing Бях забравила да споделя че от 2 дена мажа лицето на малката с крем на А-дерма Кокон
http://apteka.framar.bg/30017785/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC … -100-%D0%BC%D0%BB
и за сега изглежда добре Flutter Мирише на момина сълза Grinning
Пусти мозък...пак добавям,сега въпросче.С какво мажете дупенцата при смяна на памперсите?Аз мажех с правен крем по рецепта на педи,но от 2 дена пробвам на Мустела витамин бариер крема Thinking Засега добре,мирише прекрасно,не е скъп...Но понеже има и на други марки,сега се чудя този или нещо по-добро newsm78

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 11:38 от bubka:)

# 560
Orchids Flower какви изследвания ви направиха сподели, защото се притеснявам, нашата педи не обърна особенно внимание.
Времето е само за разходки, ние след малко излизаме, приятен ден на всички!  bouquet

# 561
Орхидейке, а че обривите са от кърма, как го установиха?
Не случайно питам, защото Нико имаше едни струпани пъпки доста време, и аз се усъмних също в кърмата или нещо,което съм яла, но на консултация ме отрязоха много бързо.
Педиатърката ми каза, че почти никога не е виждала обриви от кърма.

А мен нали ме е страх, че и Мила е с екзема, но нейната е с неустановен произход.
И си я влачи от бебе. Особено сега зимния период е много зле.

Гласувах в анкетата, ще захраня с оризова каша.

# 562
  • Варна
Веси и ние още повръщаме,що доктори обиколихме -всички казват щом детето наддавало няма проблем ,ще го израсне,аз вече и съм се примирила ,всеки ден си пускам пералня с дрешките му,моите с таткото също (отделно).
И аз още стерилизирам,ама само бибероните,помпата за кърма(аз пак я ползвам ,че май ми се струва че ми намаля кърмата),бутилки ,играчки -с гореща вода  Wink
 И при нас има обрив
http://media.snimka.bg/7907/022069731.jpg?r=0
, от 2 дни ..майка ми вика ,че от това ,че съм изяла нещо сладко Confused,а аз наистина ядох едни вафлички с шоколадов крем..май ще отказвам сладкото Whistling,сега се чудя с какво да го мажа,засега само с отвара от  лайка минавам,друго.. д-р Бърди ми препоръчва А-Дерма екзомега и Еуцерин аквафор -това ,спред него ,е атопичен дерматит.Ще мисля какво да правя Thinking
Момичета ние днес ставаме на 3 месеца ,почерпете се Grinning Grinning

Grinning Grinning

# 563
  • Варна
Честити месечинки и на  Mama Ma , Wafi ,Stamata и  *Ani_J*
    bouquet
Да са живи и здрави нашите дечица!!   bouquet

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 12:01 от Velina_p

# 564
Velina_p,честита месечинка на малкия юнак  bouquet Да ти расте здрав и послушен Grinning
Честито и на другите месечинковци Wink

# 565
ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ : защо е тази кърмаческа стачка ? Защо стачкуват бебетата, дърпат се и не иска да захапе зърното, а е гладно..... ????

# 566
http://babytoria.com/ Някой ходил ли е?

Имам нощна лампа, която е на 3 степени, най-слабото е идеално за спане. И мисля да сме на лампа поне до 6-7м.

# 567
Честити месечинки!

Почти сме сигурни, че е от кърмата. Обрива се появи началото на втори месец, по гърдичките и лицето, педиатърката ми спря всички млечно и шоколада и обрива изчезна, започнах пак млечни и пак се появи. От там решиха че е АБКМ и вече втори месец съм на супер строга диета, а по лицето на Ев пъпчици излизат през ден  Confused. За 4 дни се цедих и замразявах, не й давах кърма, а бяхме само на Фризопеп и доста намаляха пъпките, а аз съм само на хляб, ориз, картофи и няколко зеленчука от какво излизат тея пусти пъпки Rolling Eyes.

Мила, обривът само по лицето ли е? Може да се чисти, нормално е понякога да се обриват от нашата храна, лошо е като е периодично като нас и не се знае от какво.

bubka:), като сме само на АМ не излизат пъпчици.

deizy_9, аз ги направих тези изследвания само заради това че мн плаче и се притеснявах да няма някаква инфекция, пусна й пълна кръвна картина, калций(май той е важен за рахита) и калий. Боцнаха я на пръстчето.

hailie, аз Simple Smile, той е на собственика на бейбимола в люлин, дори май има същият асортимент. От там си взехме кенгуру и количката Simple Smile.

# 568
  • Варна
hailie, вчера видях, че питаш май за това : http://missby.wordpress.com/2010/11/18/cold-remedies-breastfeeding/
Супер сте с тези анкети, много ми е интересно, аз отбелязах зеленчуково пюре и като Лейдито картоф, тиква и морков. Само се чудя как т.е на пара или?!  Thinking
За вит. Д, аз давам през 2-3 дни по 1 капка, директно в устата, но моето е от Англия - Витасорб Д 3. Гледа го вчера педиатърката и каза, че по 1 капка е ОК.
кат88, браво бе, имаме си вече малка акулка а??!! Супер! Честити зъбки!
Аз имах една супер малка нощна лампа, но крушката много специфична и май я няма тук, защото свекито я изпрати от Греция и сега, откакто изгоря ползвам друга. Но след 3 ч сутринта не използвам, ами на тъмно, до мен в леглото  Peace к'вот уцели, т'ва да смуче  baby_neutral Laughing (само да не набара на баща си....)
Чудя се какво да правя с тея крусти вече. Макар че ми казаха, че си отминавали сами, ама мен ме притеснява че го сърби горкото  Sad Мажа обилно със зехтин, колкото да е мазно, да не е суха главичката и реша после, ама те си стоят - много са гадни  Confused
Айде чао, че гледам Изаура.. tv  Joy

# 569
Ехоооо! Ние пак спахме до 11,00 часа с Ева. Какво ни става не знам, убиваме се от сън.  Laughing
За пъпчиците - Ева по едно време се беше обринала по телцето, та се чудех от какво е, на на другия ден обрива изчезна. Обривчетата може да се от претопляне, от дреха или от някаква козметика. Тъй че проверете всички фактори.  Wink
Ние спим на тъмно. Никога, ама никога не сме ползвали нощна лампа - нито с Моника, нито с Ева.
За стерлизирането - аз шишета не ползвам /освен 1 път, за който разказах вече/, а биберон-залъгалките не ги стерлизирам, защото това означава да не ги вадя от стерлизатора. Ева постоянно ги мята.
За Деавита - много се коментира  и пак ще кажа, че аз го давам на няколко дни веднъж. Понякога и по 1 седмица откарвам без да й давам. Според д-р Драганов /ортопед/ не е необходимо изобщо да се дава вит.Д, камо ли Деавит. Необходимото количество вит.Д се наваксвало през пролетта и лятото.
Ние всички без вит.Д сме израстнали, родителите ни също.
Кат88, честити зъбчета! Купете на госпожичката бели чорапки. Така знам аз.  Grinning
Мила, стискаме палци!

Общи условия

Активация на акаунт