Отговори
# 60
Честито, Дени! Здраве и късмет!   bouquet

Това с ограниченията на желанията пречи. Не е наша работа да мислим откъде ще дойдат обувките, колата и т.н. Дали ще е първо работа или подарък - това е в чужди ръце. Лепете смело. А какво значи да се разочароваме? Аз лепя с детска радост, самото правене на картата ме зарежда страхотно, потапям се в този нов свят, нов живот, радвам се, усмихвам се всеки път като я погледна! Не мога да се разочаровам. Самото преживяване е достатъчно, за да ме прави щастлива и съм абсолютно, 100% убедена, че това което е на картата е в живота ми ако не днес, то утре, защото ма..а му, заслужавам го до последната гума на кола, която съм лепнала.  Crossing Arms

Днес ще си правя нова виртуална. За кеф и настроение.  Mr. Green

# 61
  • Шотландия
simplyaven - предлагам една техника, която е подобна на положителните утвърждения  на Луиз Хей и процеса, преведен като "Въртележка" (Focus Wheel) на Абрахам-Хикс. Помага за "обръщане" на мисловните модели, които вече не ни служат и които искаме да променим. Само нахвърлям тука няколко - във връзка с изказвания, които ми направиха впечатление. Аз правя подобно нещо, когато усетя, че зациклям на някой пробем, когато съм се ядосала на някого, когато в главата ми се въртят изречения от рода на "Как може...(еди-кой си да прави еди-какво си)!!!"

"защото си искам живота обратно" – Поемам отговорността за това, което става в живота ми изцяло. Аз съм тази, която знае най-добре как да постъпя и която взима решенията за живота ми.

«Страдам, защото се чувствам длъжна. И защото не искам да съм виновна за нечие лошо съществуване, не ми е в характера, искам всички да са добре.» - Отговорността за това, което се случва в живота ни, принадлежи на нас самите. Никой не може да изживее живота на друг вместо него. Отговорна съм за собствения си живот и за тези, които избирам да бъдат в него. Въпреки че искам всички да са добре, осъзнавам, че всеки  трябва да поемат отговорността за себе си и позволявам на всички да се научат да го правят.

«Добре, а как се разбира какъв е урока?     Защото аз явно съм от глуповатите ученици и единственото, което се научих е да изпитвам негативни чувства.»

«Струва ми се, че който там горе, отвъд или където е, раздава картите отвреме-навреме забравя да спре. Трудностите каляват, да. Но и озлобяват, когато станат норма. Трудните хора ни учат на търпение вероятно, дори на състрадание до един момент. И на открита омраза от този момент нататък. Вместо дас е заздравяват връзки, те се разпадат и остават лоши чувства. Всичко трябва да е с мярка, защо тя понякога очевидно липсва? „ – Поемам отговорност за това, което се случва в живота си и осъзнавам, че привличам хората в живота си и събитията, които ми се случват. Когато не харесвам това, което се случва, намирам начина да променя нещо у себе си така, че да не привличам това повече в живота си. Осъзнавам, че негативните чувства, които изпитвам, всъщност фокусират вниманието ми към нежеланите неща, затова избирам да ги пусна да си отидат.

„Но емоционалната страна за мен вече е много важна, тъй като тези хора ме натоварват изключително много и това се отразява на отношения от всякакво естество. За съжалени, както казах и професията ми не търпи подобен имидж, какъвто ми бяха натворили заради отказа ми да плащам повече, и съответно и без работа останах тогава. Тоест, макар да не ме вълнува мнението на околните, когато се звъни на шефове, по офиси - представете си какво следва. И изобщо - аз си искам живота обратно, не знам дали е разбираемо. Имам чувството, че е назаем в момента. Че всяка спокойна минута е временна. Че живея под постоянна заплаха. А това наистинаа е пагубно за мен като емоционалност.» - Осъзнавам, че имиджът ми зависи най-вече от това, което аз излъчвам чрез мислите си, емоциите си, думите и действията си. Когато съм балансирана, винаги излъчвам по удивителен начин прекрасната си същност. Това е, което има най-вече гради моя имидж. Когато някой се опитва да ми навреди, всъщност той изгражда собствения си имидж, а не моя. Когато си мисля, че губя позиции заради злословия, всъщност се освобождавам от хора, които засега предпочитат да не видят прекрасното ми Аз, следователно отварям място за други, които ще оценят подобаващо у мен това, което наистина представлявам.  Никой няма по-голяма власт над живота ми, отколкото мен самата. Мога да избера сама как да се чувствам. Животът и самочувствието ми не зависят от одобрението на другите. Осъзнавам своята ценност и зная, че винаги правя най-доброто, на което съм способна. . Градя живота си с увереност и лекота. 

# 62
Защо да не ередно освобождаването от кармични връзки? Аз не разбирам много от карма, честно казано не съм сигурна и дали много харесвам идеята, че съм дошла на този свят, за да плащам нещо. По-скоро не.
Именно. Няма как да повярвам, че плащам нещо, за което хал хабер си нямам. Ако говорим за споразумения или уроци - да, но кармата като висящ над главата ми меч не я разбирам. Което пък е свързано и с отношението ми към астрология, нумерология и др. "науки". Мисля че те работят на принципа на самосбъдващо се пророчество.
Peace
Момичета, въпросите, свързани с кармата са разгледани много добре в книгите на Дмитрий Верещагин "Освобождение" и "Щастие и успех" (най вече в "Щастие и успех").
Има ги в Спиралата.
Аз лично споделям мнението му, че кармата си можем да я коригираме единствено ние и че не бива да вярваме на многобройните появили се днес специалисти по карма, повечето от които той с право нарича - шарлатани. И за това, и за други неща считам, че е напълно прав.

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 22:14 от krem-karamel

# 63
Защо да не ередно освобождаването от кармични връзки? Аз не разбирам много от карма, честно казано не съм сигурна и дали много харесвам идеята, че съм дошла на този свят, за да плащам нещо. По-скоро не.
Именно. Няма как да повярвам, че плащам нещо, за което хал хабер си нямам. Ако говорим за споразумения или уроци - да, но кармата като висящ над главата ми меч не я разбирам. Което пък е свързано и с отношението ми към астрология, нумерология и др. "науки". Мисля че те работят на принципа на самосбъдващо се пророчество.
Peace
Момичета, въпросите, свързани с кармата са разгледани много добре в книгите на Дмитрий Верещагин "Освобождение" и "Щастие и успех" (най вече в "Щастие и успех").
Има ги в Спиралата.
Аз лично споделям мнението му, че кармата си можем да я коригираме единствено ние и че не бива да вярваме многобройните появили се днес специалисти по кармата, повечето от които той нарича - шарлатани.
И за това, и за други неща считам, че е напълно прав.

Верещагин е автор, който не бих препоръчал по различни причини, но е прав, че има шарлатани.
Но това не значи, че всеки астролог и нумеролог е шарлатанин. Аз смея да заявя, че не съм!   Mr. Green

# 64
sv_harmony,благодаря ти за новата тема и за труда който си вложила!  bouquet    
Цитат
Относно разбирането на урока- пак се връщам- мисля,че е свързано с промяна на характера. кармата е характер. Променяш характера- променяш и кармата. Искаме или не тя съществува, но не е абсолютно неизменима, а напротив. Задаваш си въпроса, какво най-много провокира поведението на еди-кой си в мен?Или благодарение на кое мое качество все още тези хора продължават да .....
Дарена,това много ми хареса Hug и ме замисли.Може би и уроците ни зависят от характера променяш характера променят се уроците.Аз имам два урока които не мога да науча и това е- за единия знам какво да направя,но не мога просто,обаче за другия представа нямам на какво ме учи и как.

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 20:50 от Sweta

# 65
sv_harmony страхотна тема, благодаря Simple Smile
simplyaven, за роднинските връзки, понякога са голяма тежест, дано успееш да се освободиш и да постигнеш всичките си мечти.
При нас има подобен случай. Две семейства роднински са в много кофти финансово положение, с малки деца, на нас се пада "привилегията"да помагаме. Разликата е огромна, едното семейство лежи по цял ден, не си търси работа, с част от парите с които им помагаме, си купуват глупости, и после ревът. Другото семество, просто не им върви, мъжът работи почти денонощно, каквото намери, но му плащат малко, или го лъжат, или отлагат и накрая го гонят, жената търси работа, гледа малкото дете и като и дадеш някакви пари ги разчита веднага за детето, за разходи за дома, и за храна. ЗА нито една стотинка към второто семейство не съжалявам, но на първото , решихме да не даваме повече пари, а да им купуваме храна и дрешки за децата от време на време. Така като гледам, май доста дълго ще си ги носим.....
Аз снощи сънувах много реален сън, едни хора от миналото ми, които отдавна не съм виждала, и един с к ойто имам проблем. Този проблемният ме молеше да му простя, другият ми е детско залитане, и ми се обясняваше в любов, а третият -  жена, искаше да сме пак приятелки. Не знам какво ще рече, но жената вече се появи виртуално днес.

# 66
.....Но това не значи, че всеки астролог и нумеролог е шарлатанин.....

С това съм съгласна напълно. Както във всички други сфери на дейност е. Аз например познавам една много надеждна (по моите разбирания) астроложка. В определен момент много ми помогна. Признавам, че сигурно я харесвам и поради факта, че изповядва моето разбиране, че нищо не е 100% предписано в живота на човека. Според нея няма човек, за когото повече от 70% да е фиксирано, и личните избори водят пътя по потенциалната карта за годината и като цяло за живота. Но да не се впускам в таз' пространна за мене тема астрологията  Embarassed

А за нумерологията по Питагоровия квадрат съм смятала доста неща и понякога ми помага да разбера определени хора малко по-добре. Примерно бившият ми мъж просто мъдрост нула не прояввяаше да използва колосалната си интуиция, а това в квадрата му е точно така. Нито една деветка.... Имам приятелка, която по този метод си анализира подхода към бизнес-партньорите и това направо като с магическа пръчка й помага да си приспособи подхода към различните хора. Аз например професионални отношения повлиявам много успешно с развръзване на възелчета, но пък то с времето всяка техника като я практикува човек, сякаш придобива сетивност за силата й. Особено за чисто позитимните техники, които носят само олекотяване на отношенията вместо да налагат силови елементи. Това последното го избягвам всячески. За мен свободата на човешкия избор е издигната в абсолютен култ....

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 22:00 от Рози и рози

# 67
  • в света на неограничените измерения
Благодаря за новата  тема.  Hug

Връщам се да ви чета.

# 68
joya, a съм на мнение, че щом едно семейство изкарва повече пари от друго, то значи се е потрудило за това.
Ако примерно мъжът и жената в едното семейство са се скъсвали от работа докато си осигурят един нормален стандарт на живот, а другите са си правили кефа, то не виждам причина "по-богатите" да издържат (разбирайте хрантутят) някого. А под "правили кефа" разбирам дори и студенстските години и времето в училище, когато единият е учил здраво, а другият се е чудил как да премине в по-горен клас/курс и кой да му напише курсовата работа.

Друг е въпроса ако еднократно трябват пари за операция или лечение. Давала съм безвъзмезно и пак ще давам. Разбирам и да се дават пари на роднини пенсионери, те вече няма накъде повече...
Но просто така да си поделяш приходите с някого, само защото ти имаш, а той нямал, е наглост. Защото ако един ден на теб спешно ти потрябват пари откъде ще ги вземеш? Ако децата ти се разболеят, ако ти се разболееш? Какво от това, че ти си давал, какво от това, че другите нямат пари сега да ти помогнат, нали идеята е била да помагаш безвъзмездно. Но ако нямаш пари да спасиш живота на детето си, ти ще си си виновен Confused Sad

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 21:30 от krem-karamel

# 69
дани,,  newsm59 newsm67

simply, разбирам желанието ти да  прекратиш обсъждането, но се сещам за нещо, което може да помогне. Всъшност ти може би се бъркаш в съдбата на тези хора т.е. пречиш им да си научат кармичните уроци, като им помагаш. Разбираш ли? Помисли си само- ами ако те трябва да живеят в мизерия  и ти ги спасяваш от това- т.е. навличаш си тяхната карма, като не ги оставяш да си получат уроците.  newsm78
по въпросите за кармата- руската школа , макар, че е доста сурова и с много неща не съм съгласна , но и доста съм научила  от там.

# 70
  • Шотландия
Дани, честит рожден ден! Много любов, благополучие и светлина в живота ти!!!!

# 71
Верещагин е автор, който не бих препоръчал по различни причини, но е прав, че има шарлатани.
Но това не значи, че всеки астролог и нумеролог е шарлатанин. Аз смея да заявя, че не съм! Mr. Green

Както винаги, и за това каза тежката си дума.
Не разбирам какво толкова лошо има. Това е система за управление на своя собствен живот, нещо като да правиш магия на себе си, но не с магически средства, а чрез себепознаване. Системата (така като е описана в книгите му) е лесна и достъпна, но се искат доста постоянство и тренировки, за да се концентрираш и справиш.

darena, аз не коментирам школата, а само книгите на автора. Въпросната школа ми е доста съмнителна, имам доста резерви по отношение на нея, тъй като повечето такива школи се превръщат в секти в един момент, и то съвсем умишлено Sign Exclamation

# 72
  • Costa Rica
Айде пак Mr. Green
Абе, човек, аз, както казва любимият ми Мечо Пух, съм мече с много малко мозък и дългите думи ме притесняват. Затова се дразня толкова много от недомлъвки и пространно нищонеказване.
Ето как стават нещата в моя свят:

Причини да не харесвам автора Х:
а)...
б)...
в)...
..........

Толкова ли е трудно?

За мен свободата на човешкия избор е издигната в абсолютен култ....

А, баш! Heart Eyes
Което пък ми напомня една друга любима мисъл:
"Хората са такива, каквито са, защото така им харесва".
Припомнете си я, когато другия път някой се опита да ви разтопи сърцето и олекоти джоба със сърцераздирателната си история Mr. Green

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 22:12 от Делфина фон Ю.

# 73
Но това не значи, че всеки астролог и нумеролог е шарлатанин. Аз смея да заявя, че не съм! Mr. Green

Както винаги, и за това каза тежката си дума.
Не разбирам какво толкова лошо има. Това е система за управление на своя собствен живот, нещо като да правиш магия на себе си, но не с магически средства, а чрез себепознаване. Системата (така като е описана в книгите му) е лесна и достъпна, но се искат доста постоянство и тренировки, за да се концентрираш и справиш.

darena, аз не коментирам школата, а само книгите на автора. Въпросната школа ми е доста съмнителна, имам доста резерви по отношение на нея, тъй като повечето такива школи се превръщат в секти в един момент, и то съвсем умишлено Sign Exclamation
имам сериозни основания за твърденията си.

хич не ми се занимава с този, гадно е даже да мисля за него и за "книгите" му - мисля че специално са облъчвани.
за мен са съмнителни и школата -(окултна секта със "семинари за  Money " и власт над хората), и автора, и книгите.
Може да изследвате и самото и "създаване" на "системата", по каква линия, от кой и с какви цели - и не е вярно, че няма "магически" техники, и как да влияеш и на другите. Не знам какво сте чели вие, но от това, което съм чел и усетил, според мен това може да бъде определено като една от най-Нечитавите съвременни системи, които се разпространяват публично.

Цитат
Причини да не харесвам автора Х:
а)...
б)...
в)...

четете между редовете. Специално за мечо пух - яденето на много мед може да развали стомаха.®

п.с. дали не трябва да увелича усилията да не ви се "връзвам", току виж пак съм излезнал големия сив/лош вълк    Mr. Green

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 22:18 от Vox populi

# 74
  • Costa Rica
"книгите" му - мисля че специално са облъчвани.
за мен са съмнителни и школата -(окултна секта със "семинари за  Money " и власт над хората), и
О'кей, сега вече говорим.
Ако това беше тактиката на забранения плод, за да отърча в Спиралата да свалям Верешчагин, успя. Не че си падам по руската школа, но пусто любопитство... ще ми изяде главата Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт