Отговори
# 105
  • Costa Rica
според мен е от съществено значение с какви мотиви и с каква цел се използва дадена система или техника. NLP се ползва за манипулации и влияние върху други хора - даже масово с видео реклами - не е техника само на "теб да ти е добре"
Това според мен заразява полето и има кармични последствия. Чистотата е много важна в духовния път.
newsm10

При НЛП се нарушава основния закон за неприкосновеността на волята на околните-а това неминуемо се заплаща,било чрез изплащане на чужда карма,било чрез  утежняване на своята.
Виж ся, никога не съм възприемала НЛП като метод за насилие над околните. Имам предвид тази негова част, която служи за самопомощ - а тя може да е страшно ефективна.
И не подскачайте чак толкова при думата "магия" - истинските магьосници дават клетва за ненамеса, другите... е, те си плащат Mr. Green Пак опираме до личния избор.

Елиф Шафак е изумителна, но мъдростта в книгата и не е нейна - всичко е взето от поезията на Джелаладдин Руми (Мевляна) и философията на суфизма - нещо, което си струва да се чете.

# 106
Е НЛП е като всеки друг метод, зависи как се използва. В книгата която си взех има и доста техники за разрешаване на вътрешни проблеми, което няма много общо с влияние върху другите.  Peace То и визуализациите могат да се използват с доста лоши намерения. Всъщност НЛП използва доста визуализации доколкото забелязах поне в книгата.

simplyaven, мечтата ти заради визуализирането ли се сбъдна, или тази силна визуализацията беше след сбъдването. Нещо не разбрах последователността.

А иначе нормално всеки да си избира какво да чете, както и нормално на някой да му харесва едно на друг друго. Всеки сам си прави изводите кое е най-добро за него. Все пак нямам нищо против споделянето на кой какво му допада, кара ме да се замисля над някой техники.

# 107
Неее, във визуализацията мечтата беше вече сбъдната (което си е нормално за визуализация), но просто за първи път визуализацията сама дойде, разбирате ли? Аз съм много дисциплинирана в това отношение и всеки ден визуализирам поне по десет минути - имам си време за мечтане. Този път работех на компютъра и просто спрях, защото ме заля вълна от картини, усещания, чувства... Невероятно беше.  Heart Eyes Даже допира още стои върху мен, всичко. Хората, думите, обстановката...

А други мечти са се сбъднали вече с визуализация, да. Тази е доста големичка и включва други хора, но... Аз вярвам дълбоко, че идва.

# 108
Делфина фон Ю. Всеки си има своята истина,но някои истини са потвърдени от болшинството практикуващи дадени техники.Какво ти приемаш или не приемаш-е твой проблем,тук ставаше дума за информация,която може да бъде полезна на някого.И понеже много хора ме питат на лични,споделям тук  онова, което ги интересува,за да не се повтарям.Все пак има и много четящи,не приемай всичко толкова лично. Flutter

# 109
И аз като simplyaven си визуализирам всеки ден, само че все още не мога да кажа, че напълно съм се усъвършенствала.При мене сякаш по силни са самите емоции, които изпитвам докато го правя отколкото нещата, които си представям.В смисъл, ясно мога да си представя всичко каквото пожелая, но не мога да го задържа  Thinking

# 110
Неее, във визуализацията мечтата беше вече сбъдната (което си е нормално за визуализация), но просто за първи път визуализацията сама дойде, разбирате ли?
Така емоционално го предаде, че ние помислихме че се е сбъднала... Аз даже ти честитих... така че пиши я сбъдната...   Flutter

При мене сякаш по силни са самите емоции, които изпитвам докато го правя отколкото нещата, които си представям.В смисъл, ясно мога да си представя всичко каквото пожелая, но не мога да го задържа  Thinking

И при мен така... емоцията намагнетизира много по силно при мен... С визуализацията на детайли все едно си слагам  рамка как да се сбъдне... Но при всеки е различно...
 Peace

# 111
И аз като simplyaven си визуализирам всеки ден, само че все още не мога да кажа, че напълно съм се усъвършенствала.При мене сякаш по силни са самите емоции, които изпитвам докато го правя отколкото нещата, които си представям.В смисъл, ясно мога да си представя всичко каквото пожелая, но не мога да го задържа  Thinking

Те точно емоциите са важните при визуализация.Самото "виждане" или "представяне" на нещата не е толкова от значение.

Все се питам как успявате да си живеете живота мислейки постоянно за карми ,наказания и изкупвания на грешки. Wink То и ходенето при врачки е с кармични последствия,така че който толкова се е загрижил за кармата си да го има предвид.По отношение на НЛП - чудесен метод,ако го впрегнете в правилната посока. Аз пък го препоръчвам. Laughing

# 112
miniemouse  аз не успявам да стигна до детайлите и точно това ме притесняваше, но пък nikolexa казва, че емоциите са по-важни....   bouquet

# 113
  • Tам през Атлантическия океан
Без или с НЛП си влияем , "вербуваме" по един или друг начин  Mr. Green съзнателно или не  Whistling

Всичко е въпрос на избор , дали някой ще ни повлияе по някакъв начин си зависи от нас т.е. дали ще му позволим/допуснем   Peace А това че няки  са по податливи на чуждо влияние си е техен проблем и избор  Sunglasses

Делфина фон Ю.  Peace

Пак опираме до личния избор.

# 114
Добър вечер !   bouquet

Търсих петте тибетски упражнения и вятъра ме довя при вас.
Първата страница е уникална, събрани са толкова много неща.

Отивам да чета  Peace

# 115
Все се питам как успявате да си живеете живота мислейки постоянно за карми,наказания и изкупвания на грешки Wink То и ходенето при врачки е с кармични последствия,така че който толкова се е загрижил за кармата си да го има предвид.По отношение на НЛП - чудесен метод,ако го впрегнете в правилната посока.Аз пък го препоръчвам Laughing

Аз пък горещо препоръчвам всичко (и НЛП, и Силва и т.н.).
Споменах 'контрол' и 'манипулации' в предишния си пост по-скоро за сравнение, т.к. всеки такъв метод има и добра, и лоша страна...
А кой как ще го прилага е вече за сметка на неговата лична отговорност, както и карма... Wink Confused

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 22:33 от krem-karamel

# 116
  • Costa Rica
Делфина фон Ю. Всеки си има своята истина,но някои истини са потвърдени от болшинството практикуващи дадени техники.Какво ти приемаш или не приемаш-е твой проблем,тук ставаше дума за информация,която може да бъде полезна на някого.И понеже много хора ме питат на лични,споделям тук  онова, което ги интересува,за да не се повтарям.Все пак има и много четящи,не приемай всичко толкова лично. Flutter
Пиииииииииийс Peace Peace Peace Peace Peace
Не се разбрахме. Загубихме се в клавиатурата. Wink По моя вина Embarassed
Изобщо не оборвам мнението ти - най-малкото знам поне петдесетина начина да бръкна в мозъка на някого и да го накарам да ми играе по свирката. И само една причина да не ги използвам - не ми е безразлично мнението на Оня горе Wink
  bouquet

Дессс, ами то "вербуването", ритуалите и всякакви там визуализации и утвърждения са си чисто НЛП в неговия полезен вариант.

# 117
Beloved , на мен невинаги ми се явяват емоциите, но са ми се сбъдвали желания и само от образи. Така че и двата варианта работят - според мен. Хората имат различен тип въображение, на някои е фотографско и по-лесно вадят картини, при други е по-емоционално и получават емоции. Вярата е най-важна, мисля.  Peace

miniemouse , то така емоционално дойде, че ме отвя.  Laughing Знам аз, че ще се раздвижат нещата, и Дядо Коледа така ми каза.   Hug

# 118
знам поне петдесетина начина да бръкна в мозъка на някого и да го накарам да ми играе по свирката. И само една причина да не ги използвам - не ми е безразлично мнението на Оня горе Wink
  bouquet

smile3521

# 119
Едно малко чуденце ми се случи и днес. И много му се радвам.    babydust7  Party  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт