Отговори
# 270
mijjjka , страхотен пост!   bouquet

За мен е просто начин да се предпазя, аз лично, егоизъм дори. Да си спестя нови разочарования, нови излъгани надежди. Затова отпускам. НИщо особено извисено. Нищо твърде мъдро. Просто инстинкт за самосъхранение.

# 271
Здравейте Момичета! Отдавна не съм писала в темата, но напоследък нещо не ми е съвсем таман. И влязох тук да се почувствам поне малко по-добре. Но може ли някой да ми отговори защо дори и само веднъж да си помисля нещо лошо то без никакъв проблем се случва и то много скоро. А за толкова хубави неща мечтая и се стремя да ги предизвикам по всякакъв начин - ритуали, карти на желанията, списъци, визуализации, утвърждения..... и няма и няма. Знам, че не трябва да съм нетърпелива, но защо така лошото неминуемо се случва Sad

# 272
  • Costa Rica
Сега видях, че докато пишех, подобен пост е публикувала Alexa JT... Peace
Hug и на двете ви.
И на всички останали.
Мижжжжке,   bouquet

Май е време да спра да ви занимавам с проблемите си.

Както вече казах, практическата страна на въпроса ще се разреши. Гнева вече го ТЕС-нах, НЛП-нах и му вкарах един контролен изстрел Mr. Green

А и тези разсъждения от по-горния ми пост ме мъчеха доста преди конкретния случай. Той само заби последния пирон в ковчега.

Тринити, а може би не е защото си поискала да се случи нещо лошо? Просто интуицията ти е подсказала какво предстои.
Случвало ми се е много пъти. От "Сега да не вземе детето да се разкашля" до "Дано не изгори крушката/спукаме гума/завали /загубя едикаквоси". И хоп - отгоре връщат поръчката Mr. Green

# 273
И хоп - отгоре връщат поръчката Mr. Green

Ами да именно - тез поръчки много експресно ги изпълняват. А да не се окаже, че имам ясновидски способности  Wink

# 274
  • Tам през Атлантическия океан
Какво ли си записва твоето ангелче?

Една жена се прибирала изморена и смачкана от поредния гаден ден в живота си.

Вървяла тя тъжна и нещастна и си мислела: Егати и живота... мъжът ми - свиня, работа ми - гадна, децата - кретени...мъж свиня, работа гадна, деца кретени...И така си вървяла тя и си мислела...

Всеки човек обаче си има по едно ангелче, което неотлъчно го следва по пътя му и изпълнява желанията, изразени в мислите.

Така и нейното ангелче летяло до нея и внимателно си записвало: мъж - свиня, работа - гадна, деца - кретени...

Чудело се то, горкото ангелче, и никак не можело да разбере: " Защо й е нужно всичко това?! Но пък щом така иска, аз съм тук за това - да изпълнявам!"

Замисли се - какво ли си записва твоето ангелче?...

Wink

# 275
  • София
trinity_v , аз в началото споделих,че имам много силно развита интуиция и някак си усещам нещата.Не съм ясновидка в никакъв случай,може би за добро  Laughing,но понякога и при мен така става - без да има видима причина съм изключително нервна и неспокойна и сякаш нещо ме "човърка" от вътре.Когато усетя такива "симптоми" винаги след това излиза голям проблем.Просто с течение на времето се научих да ги "разпознавам" и да се опитам да ги "пренасоча",за да не страдам в последствие.
Desss , много вярно е и това  Peace

# 276
Чудя се защо е по-лесно да вярваме в лошите неща отколкото в хубавите  Thinking ?

Защо трябва да се "учим" да мислим позитивно  Crazy а черногледството в повечето случаи ни иде отрЪки  Crossing Arms ? Защо?

# 277
За теб не знам, но за мен е национален проблем. То половината ни поговорки, които знам от съвсем малка са все негативни, сакън да не реши човек, че иска нещо или сакън да не вземе да му дойде нещо хубаво. Трудно ми е да ги изкореня, те са ми набити дълбоко и затоав ми се налага да упражнявам съзнателен контрол.  Rolling Eyes

# 278
Момичета, изчетох постовете ви по темата "няма ненаказано добро или?" и искам да споделя какво прочетох преди малко. От Ефрем Сирин е, богословие. Та Е. Сирин разказва как пророкът Св. Илия се разсърдил, че хората загърбили Бог и били идолопоклонници. Св. Илия от желание да ги обърне към Бог, затворил земята и небето - да не дават храна и вода. Настанал масов глад и мор за всички - деца, животни, богати и бедни. Бог попитал Св. Илия: " и децата, и животните ли са виновни? Развържи небето и земята". Но Св. Илия казал "не". Тогава Бог го изпратил при една бедна вдовица и нейния син - да го нахрани тя. Заживели тримата, но синът на вдовицата умрял. Тя започнала да страда и казала на Св. Илия: "ти ни помагаше да се изхранваме тримата, но по - добре да не беше идвал, синът ми щеше да е жив сега". Бог взел сина й. Тогава Св. Илия коленичил на молитва и казал: "Господи, моля те, върни сина на вдовицата, а аз ще развържа небето и земята." Омекнал Св. Илия. Бог казал: "взех детето, за да отвориш небето и земата". И Бог съживил момчето, а Св. Илия развързал това, което завързал. После Св. Илия учил хората как да служат на Бога, докато се възнесъл на небето с огнена колесница.
Не Бог затворил небето и земята заради идолопоклонниците, а човек. Бог неведнъж се опитвал да омилостиви Св. Илия, но не успявал, до момчето на вдовицата.

Не сме ли и ние такива? И аз го изпитвам в момента - днес паднах и си навехнах коляното. След като три пъти вчера и днес си ударих главата на едно и също място. Simple Smile А уж следвам доброто - ново място, нови дейности, нов живот. По Л.Хей коляното е липса на гъвкавост и покорност. А аз паднах минути след като реших точно да проявя покорство в текущата ситуация. По принцип не съм от покорните. Simple Smile
За мен не Бог ни наказва. Наказват ни границите ни вътре в нас. И това е малкият дявол.

# 279
............Защото наистина винаги има баланс, равновесие и хармония - това е като закон във Вселената.
А това кой е "балансьорът на другите" изобщо не би следвало да ни занимава, нито да стои пред нас като въпрос  Simple Smile ...............
Единственото, в което съм на 100% сигурна е, че Вселената/Бог е винаги справедлив.

И ние не знам ВСИЧКО от живота на тези "другите" - може би всеки от тях има по някоя отворена рана, която кърви във всеки миг, а ние просто не го виждаме............

# 280
  • Costa Rica
За теб не знам, но за мен е национален проблем. То половината ни поговорки, които знам от съвсем малка са все негативни, сакън да не реши човек, че иска нещо или сакън да не вземе да му дойде нещо хубаво. Трудно ми е да ги изкореня, те са ми набити дълбоко и затоав ми се налага да упражнявам съзнателен контрол.  Rolling Eyes
Именно thumbsup Помислете си само как звучи "Много хубаво не е на хубаво". По-скоро ни е страх, че за хубавото трябва да се плаща (не говоря за пари). А и като прибавим набитата от векове християнство идея, че за да си духовен човек, трябва да си гладен, мръсен и облечен с власеница - картинката става пълна.
Това май е славянска черта. newsm78 Доколкото усещам, тук недолюбваме руските автори, а те точно такива идеи прокарват.

Дессс, притчата за ангелчето ми е любима Sunglasses

# 281
Именно thumbsup Помислете си само как звучи "Много хубаво не е на хубаво". По-скоро ни е страх, че за хубавото трябва да се плаща (не говоря за пари). А и като прибавим набитата от векове християнство идея, че за да си духовен човек, трябва да си гладен, мръсен и облечен с власеница - картинката става пълна.
Това май е славянска черта. newsm78 Доколкото усещам, тук недолюбваме руските автори, а те точно такива идеи прокарват.
Дессс, притчата за ангелчето ми е любима Sunglasses

Не ме бийте, ама не е точно така - нито в християнската религия, ако се чете самата Библия, а не конкретен катехизис, има такова нещо, нито е у всички славяни повсеместно, нито е у руските автори... Моето наблюдение си е това де. По-скоро е много лош вариант на балканщина. Криенето тип под сурдинка, да не чуе някой, че се случило нещо хубаво - примерно да кажеш, че си бременна в шести месец като то се вижда от самолет вече....

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 22:22 от Рози и рози

# 282

Бе славянска черта да бе  Wink Руснаците нямат такива поговорки като българските  Wink

Е не  Naughty  точно обратни са идеите на руските книги  Mr. Green че и ритуалите споделяни тук за повечето руски  Wink

Делфи, заблудила си се нещо  Wink

# 283
Мисля си от няколко дни да ви разкажа - тази година за Рождество бях готова на всичко, за да имам определена виза в паспорта си. Самолетен билет щях да си купя, дори и да значеше да сменям три пъти поради пълните резервации. Багаж опаковам в един час.......... Но не стана точно така. Просто не стана. Е, ако всичко се развива по сегашния план за годината (тазседмичния), ще се окажа с въпросната виза в паспорта просто задължително и начинът това да стане няма нищо общо с този, за който си мечтаех. Просто отивам в тази страна по съвсем друг повод и ще стане "съчетай полезното с приятното....". Дори не съм си и помисляла, че точно това може да се случи. А поводът ще даде в ръцете на много хора онова, за което мечтаят отдавна. И аз ще съм част от това чудо. Щастлива съм. Обичам хората около мене да са щастливи.

# 284
Нееее аз в никакъв случай не мисля негативно. Дори точно обратното. Даже когато някой около мен започне да мисли мрачно и да се изказва песимистично винаги се стремя да пренасоча мисленето му в обратната посока. А дори и за малко да ми мине някоя лошотия и хоп...

Общи условия

Активация на акаунт