Отговори
# 420
Както и друг път съм споменавала не съм привърженик на руската школа... усещам нещо "мътно" там и не мога да се доверя... Не съм чела споменавания по-горе автор... Намирала съм интересни неща в някои от не толкова оскъдните на информация постове на Вокс, но....
Никой не бих поощрил да се занимава с нея, а че се опитват да влияят и да манипулират и други хора е факт - имат си техники и за това, за нещата които си позволяват, в това число и спрямо потенциалните читатели или последователи даже не ми се коментира, но пък ако една феичка "си знае", има ли смисъл да и се обяснява...  Crazy
Вокс сега осъзнавам каква е основната разлика между повечето пишещи тук и теб... В повечето случаи се изказваш от позицията на знаещия истината... докато повечето от пишещите тук пишем от позиция на търсещите своята истина... Което за мен е много по-ценно...
 Peace

# 421
Ох, ама как става тая работа със сърцето и ума заедно?  

просто тренираш по-интензивно техниките, спомагащи за балансиране, освен дишането има и други - пеене/музика, специални поглаждания за балансиране, концентрация на символи, утвърждения, др.

Цитат
"В повечето случаи се изказваш от позицията на знаещия..."

"Скромността краси човека", но е факт, че съм  изследвал доста неща (вличе мъ, така да се каже) - специално с дадената "школа" преживяванията ми и опитностите са ми изключително дисхармонични - и имам основания да я смятам за опасна. И за да си позволя да се изказвам по някои теми, в повечето случаи е имало сериозни причини - особено в случая.(част от които не е подходящо да описвам публично).
Да се правя на важен нямам нужда, по полезно може да е за тялото ми да почива в 2:30 през нощта, отколкото да се "обяснявам" - но е важно. Смятам, че ако имам опит или знание, което може да е ценно или да предпази някой друг, не е подходящо да го скривам или държа само за себе си - дори с риска да бъда помислен за арогантен или натрапчив(както вече май се е случвало  bowuu )

Цитат
докато повечето от пишещите тук пишем от позиция на търсещите своята истина...
може да се разгледат усилията ми като опит за повишаване на производителността на труда и оттам на брутния национален продукт  Party

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 02:39 от Vox populi

# 422
Vox populi, на друго място из нета вече коментирахме, че твоето схващане за ОШО не е вярно, но явно не е бил достатъчен за теб този коментар  Sunglasses
Също така за мен е явно, че не си чел достатъчно ОШО, след като продължаваш да твърдиш, че ОШО отрича ума... А аз нямам желание за излишни и глупави спорове.

пп Във въпросния цитат къде видя, че се отрича ролята на ума - също не ми е ясно, ама карай. Нали си влязъл в ролята на професор  Grinning 

simplyaven, наистина е трудно заедно със сърцето и ума. Аз предпочитам да си знам, че има време за ума, има и за сърцето. Ако не използваш ума си - как ще можеш да свържеш събитията и хората в живота си? Ако не използваш сърцето си - какъв живот ще е? Да си отвориш сърцето е трудно. Да държиш ума си винаги буден - също. Но надежда винаги и за всичко има  Grinning

# 423
Вокси, и на тебе хубав ден, самурайче  smile3502 newsm03

# 424
Идеята е да следваме сърцето, да усещаме с него.... Няма правилно и грешно,   bouquet

# 425
Диамант, много се радвам за теб! Grinning Grinning Grinning

Крем карамел, благодаря за последния пост!  bouquet  bouquet  bouquet

Тони, всеки път те чета с огрОмен кеф!Просто твоята песен е в съзвучие с моята..., как да  го кажа... може би защого коренът и на двете е добруджански!

simplyaven, наистина е трудно заедно със сърцето и ума. Аз предпочитам да си знам, че има време за ума, има и за сърцето. Ако не използваш ума си - как ще можеш да свържеш събитията и хората в живота си? Ако не използваш сърцето си - какъв живот ще е? Да си отвориш сърцето е трудно. Да държиш ума си винаги буден - също. Но надежда винаги и за всичко има  Grinning

Беше много важно да прочета това!за мен. 

някой беше писал наскоро за едно упражнение- задаваш въпрос и тръгваш на разходка, отговорът на въпроса се съдържа в пътя, начинът по който си го минал и какво си срешнал. От няколко месеца ходя на иглотерапия. Докато стоя набодена с игличките, под медитиращата музика ,която докторката е пуснала  си измислих едно упражнение. вървя по една горска пътечка, на пътя ми има врата и  я  отварям . Дотук използвам усилия на ума си и после се пускам- където ме отнесе... Следвам себе си, как да го кажа. Това, което ми привле(че интереса. Страхотни неща виждам. В повечето случи едно и също място, което не съм виждала и не мога да си обесня/засега, защо съм там/.Вчера зададох конкретен въпрос- и видях такива красоти, толкова хубави места на които не съм била видях. И после съм заспала... когато се събудих разбрах, че аз ще отида наяве там-Китай, Индия и после незнайно защо Петербург.
Стана дълго. исках да споделя.
Блгодаря ви. Слънчев ден на всички! Hug Hug Hug

# 426
  • София
Момчета кажете моля ви нещо по моя въпрос?!

Момичета, има ли някоя техника за възстановяване на спомен?

До снощи бях 100 % сигурна, че през ноември съм си платила застраховката. Но получих писмо с подканяне и...познайте - нямам платежно, нито вносна бележка, в банката днес проверих движението по сметката ми и през този месец такова плащане няма. Сега, с паметта съм зле - факт, но с парите смея да твърдя, че съм винаги наясно и да забравя да платя и това, че по сметката ми има повече пари / които бях вкарала точно с цел плащането/ и да си ги харча - ей това за мен е мноооого странно. И затова ми се ще да си изясня нещата и да си възстановя защо не съм платила, ако наистина не съм. То вече доста неща показват, че не съм.

Това за следване на уча пред сърцето - едни човек сега си пати от решението си да следва ума, а не сърцето, защото после го боляло. Той си знае кой е. Преди пък следваше сърцето, когато трябваше да се вслуша в разума, ама то тогава той си нямаше разум, че да чуе чуждия и сега и от това си пати. Та явно трябва да се намери баланса.

# 427
тъй като мисля че...немалко ОШО съм чел, да поясня, това което съм разбрал е че самия той е давал в смисъл, че е ставал нещо като "медиум" или канал за тълкуването на едно или друго произведение - в зависимост от традицията. Така че зависи коя традиция/произведение е тълкувал , когато е даден този пасаж, дай библиография Simple Smile

За съвременното правилно развитие на дападния човек е много важно да развива умствените способности, да не е просто медиум и да не го владеят емоциите също. Отделно и развитието на волята е важно. Тоест и трите - ум , сърце и воля - балансирано развитие. И за трите има техники , методи и утвърждения/формули. Самия аз предпочитам така да работя, въпреки че ме вземат на подбив "че се правя на професор" Mr. Green

Между другото май ОШО е бил преподавател/професьор  по философия, за който се смята че бил уволнен поради много голям интерес към секса(но може и да е клюка  Simple Smile ), отделно , като думи на Шибендо Лахири - адепт на крия йога, че ОШО е имал изключително силна памет и явно го е ползвал в лекциите си - това касае умствена способност.
Не се притеснявам да кажа, че предпочитам да го чета избирателно, за което имам основания.
(дано не звучи много възмутително:)

# 428
За съвременното правилно развитие на дападния човек е много важно да развива умствените способности, да не е просто медиум и да не го владеят емоциите също. Отделно и развитието на волята е важно. Тоест и трите - ум , сърце и воля - балансирано развитие. И за трите има техники , методи и утвърждения/формули. Самия аз предпочитам така да работя, въпреки че ме вземат на подбив "че се правя на професор" Mr. Green
ако се замисли човек,без да скача първосигнално и много емоционално и ако игнорира предубежденията си от факта,че Vox populi го е написал (това последното за тези,които много се дразнят)си има много желязна логика в това т.е. всеки да съумее да развие ума,сърцето и волята си така,че да достигнe баланса,който всички ние тук търсим Peace
само със сърце или само с ум,както стана ясно и от споделеното по-рано не е достатъчно...

относно предупрежденията за Верищагин...аз също имам сериозно основание да стоя далеч от такива,като него и много други от т.нар.руска школа...имах човек от близкото ми обкръжение,който беше пострадал сериозно след посещение на семинар,останалите от групата са или в психото или не са живи Confused

и какво им е лошото на професорите?Laughing

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 11:03 от _Червена роза_

# 429

За интересуващите от Ениология - на 23 януари в Москва ще се проведе среща,излъчвана онлайн с авторът на книгата Ениология - Виктор Рогожкин.

За включване  е необходимо да отворите сайта enio.webinar.fm Начало на транслацията е от 11 :00 московско време./иска се безплатна регистрация/

На срещата ще бъдат подробно разгледани следните въпроси:

1. Основни принципи за провеждане на енерго-информационните корекции."Техника за безопасност" при провеждане на корекциите.

2. Причинно-следствени връзки за възникването на заболявания.Най-разпространените заболявания в съвременността и методи за тяхната корекция.

3. Безплодие. Корекция на безплодието.

4. Причини за неуспехи в работата.

5. Семейни проблеми.

6. Понятието общо Поле на  Събитията. Обща корекция ПС и синхронизация на конкретния човек   с общо ПС.

7. Неутрализация на негативните техногенни фактори.

8. Неутрализация на последствията от магически ритуали.

9. Неутрализация  на психотронни въздействия от чужд разум.

10. Понятието  енерго-информационна мощност на водата.

11. Обща енерго-информационна ситуация на планетата: глобално затопляне, фобии  за Нибиру, фобии за 2012 година

12. Обща енерго-информационна корекция.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 11:47 от СИНЬО МЕЧТАНИЕ

# 430
Цитат
и какво им е лошото на професорите?
внимателно, 18+ !
http://www.exbii.com/showthread.php?t=91039
!

# 431
# 432
"Скромността краси човека", но е факт, че съм изследвал доста неща (вличе мъ, така да се каже) - специално с дадената "школа" преживяванията ми и опитностите са ми изключително дисхармонични - и имам основания да я смятам за опасна. И за да си позволя да се изказвам по някои теми, в повечето случаи е имало сериозни причини - особено в случая.(част от които не е подходящо да описвам публично). Да се правя на важен нямам нужда, по полезно може да е за тялото ми да почива в 2:30 през нощта, отколкото да се "обяснявам" - но е важно. Смятам, че ако имам опит или знание, което може да е ценно или да предпази някой друг, не е подходящо да го скривам или държа само за себе си - дори с риска да бъда помислен за арогантен или натрапчив(както вече май се е случвало)

Не знам колко още да се повтарям, че НЕ препоръчвам школата и че е най-добре да се стои ДАЛЕЧЕ от нея. Препоръчах само книгите на автора, защото има какво да се научи от тях... И в предишен пост подчертах, че намирам такива школи за съмнителни и опасни, защото в един момент си стават чисти секти.

Колкото до Ошо - във Фейсбук има сформирани доста групи с негови привърженици, особено досадни и банални, повтарящи до припадък негови цитати, с които упорито те агитират да му станеш последовател. Но когато им зададеш някакъв въпрос, който не им се нрави, не само че няма да получиш отговор, но дори те изхвърлят от групата, и слава богу.
Все още някои негови последователи се опитват да ме поучават във Фейса, блокирам ги, но се появяват нови, или по-скоро са същите, но с други профили Wink Просто няма оттърване...

# 433
  • Tам през Атлантическия океан

Все още някои негови последователи се опитват да ме поучават във Фейса, блокирам ги, но се появяват нови, или по-скоро са същите, но с други профили Wink Просто няма оттърване...
Изключвайки че говориш за ОШО  Wink и тук е станало така  - всеки се опитва да "набие" в канчето на другия собствения си мироглед и усещания  Mr. Green

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 15:06 от Desss

# 434
  • София
Хм, ами аз съм логната в две групи, международни на Osho, никой с нищо не досажда. Може и в българската да съм се хакнала, не знам.  Rolling Eyes

Някой открил ли е взаимодействие между месечния цикъл и фазите на луната за себе си конкретно?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт