честит рожден ден на Kapri_z
Освен това се лигави яко и май скоро ще се озъбва. Върховете на двата горни кучешки зъба вече почти са пробили. Представям си ако излязат първо те - ще прилича на вампирче 
Освен това опитай да елиминираш всички трансмазнини от храната си, тъй като те се отлагат и предизвикват запушвания - т.е. никакъв маргарин, бисквити, снаксове и пр. джънкове. Аз преди 2 дни пропуснах кърмене и веднага ми стана бучка. На второто кърмене бебчо успя да я изсмуче, но си пострадах няколко часа и съжалих, че нямам лецитин. Окситоцинът също много помага за отпушване на каналите, но това вече е добре да се съгласува с медицинско лице. Благодарение на комбинацията от лецитин, окситоцин, масажи и помпене/кърмене аз до сега удържам фронта да не направя мастит. Дано съм ти била полезна!

пък не си ли е и малко отживелица тва 
Направо ще я правим новата със валентинки че нали започва февруари 

Едно, че се борим с лекарствата вече седмица, но й изписаха и прахчета с бифидобактерии за нормализиране на чревната флора, която развалихме с антибиотика. Тези прахчета се разтварят в течност и нормалните бебета си ги пият с биберон. Инатливите бебета като Ива не признават биберон. Какво ли не пробвах - разтварях във вода, в кърма, в чайче, не и не!
Около час се мъчим да изпие 10 мл. поне, а тя после наведнъж повърне всичко и накрая вземе, че ми се нахили насреща
Пробвах да редувам гърда и шише през няколко минути, залъга се само веднъж с шишето и после пак почва едно джвакане на биберона, напълва си устата, стиска я рязко и всичко излиза навън.
Накрая се принудих да й давам със спринцовка по 3 мл., ама като трябва да изпие 30, представете си... И сериозно започвам да се притеснявам, че не мога да изляза никъде за повече от 3ч. и да оставя изцедена кърма в шише.