Отговори
# 150
Има ли още Аримидекс?   newsm78 Аз бях една година на Аримидекс, но спряха доставките и сега съм на Анаромат. Докторите ме убеждават, че е същото, но аз не съм съгласна с тях.

# 151
 Аримидекс има, но ще си го купувам, защото отказах да пия генеричното лекарство. Sick

Да се подготвям ли са сериозни странични действия? Blush

# 152
Sunny, какво всъщност налага смяната на Нолвадекса.

# 153
Аримидекс има, но ще си го купувам, защото отказах да пия генеричното лекарство. Sick

Да се подготвям ли са сериозни странични действия? Blush

Ще можеш ли а си го позволиш, мисля че е доста скъпо - около 400 лв за месец и от къде ще си го набавяш?

Аз за една година не открих сериозни странични ефекти, освен завишение на чернодробните ензими, но те се свалят с Карсил...

# 154
Sunny, какво всъщност налага смяната на Нолвадекса.

Ами направих си тотална хистеректомия и тъй като вече нямам яйчници се налага смяна на таблетките.

Хапчетата ще си ги набавям от чужбина, където цената е значително по-ниска от тази в Б-я.

Благодяра за отговора, Соня! :  bouquet
Поздрави на всички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 155
  • София
Аримидекса в Турция струва около 200 лева.

# 156
  • В царството на игрите:)
Съни, драго ми е да те видя...Надявам се, че всичко при теб е ок. Ще взема и аз да го гледам този филм, че вече от няколко места чувам за него. От къде мога да си го дръпна, знаете ли?

# 157
Съни, драго ми е да те видя...Надявам се, че всичко при теб е ок. Ще взема и аз да го гледам този филм, че вече от няколко места чувам за него. От къде мога да си го дръпна, знаете ли?

ЪЪЪЪ, аз пак не съм в час?  newsm03 newsm47 newsm03

за кой филм, мА мацко питаш?  newsm09

моята убавица пак е болна. кашля и се дере като за световно. добре, че мъжът ми е в къщи, че не ми се мисли как щяхме да я закъсаме с гледането на болника. и легена е в бойна готовност, чееее от кашляне ми е и повръщала... ooooh! ooooh! ooooh! за сега се лекуваме с чайчета, сок от протокал...хубавото е ,че няма Т.

уф... трябва утре да пратя батко й до училище и да вземе уроците, които пропуснахме...ученичски неволи  hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 00:51 от Айез Седай

# 158
Zdraveite, imam nujda ot pomo6t i savet! Maika mi e na 48g. i predi dve godini i otkriha kavernom ( rak ) na 4erniq drob. Zapo4na himioterapiq v Plovdiv pri doctor Tomova -  le4enie s Docetaxel, Taxoter, Vinorelbine. Do noemvri minalata godina vsi4ko varve6e dobre - ot 7 * 9 cm namalq na 1.83 cm. v tozi moment Tomova smeni le4enieto i i predpisa hap4eta Xeloda za piene, sled tri meseca napravihme skener i bqhme ujaseni ima6e nqkolko novi metastazi s razmeri 2.46 cm, 2.2 cm, 1 cm, 1.6 cm i 3.44cm. Prodaljihme fimioterapita s METHOTREXATE i na sledva6tiq skener razmerite bqha 1.1cm-1.2cm-1.8cm-1.9cm -2.1cm -2.2cm -2.4 cм.
Ot na4aloto na 2010g. na skenera se poqviha i plevralni izlivi na beliq drob, no doktorkata kaza 4e ne sa stra6ni. V momenta maika mi edvam di6a, zadu6ava se i se naloji da ni priemat v otdelenie po paleativni griji v Plovdiv za da oblek4at di6aneto s Deksometazon i Furantril. Sega e v ka6ti i prodaljava da di6a mn tejko, a i nervite i sa opanati do krainost - kara i kriti4eska. Ne znam kade da e zaveda i kakvo da napravq za da se uspokoi i da di6a po normalno!
Molq vi za pomo6t!

# 159
  • пловдив
toni89_09 съжалявам за изпитанието, което се е стоварило в семейството ти  Sad  Нямам наблюдения от работата на д-р Томова, защото майка беше при д-р Чинчев, но единственното нещо което мисля че можеш да направиш е консултация с още един лекар. Говори с джипито си, може да ти препоръча и психолог, който да помогне за нервите. На първа страница има телефони на лекари в София, ако решиш да направиш консултацията извън Пловдив. Борбата няма да е нито лесна, нито кратка, въоръжи се с търпение и разбиране, защото сега майка ти се нуждае най вече от силата ти и желанието да си до нея!
Айез Седай   Joy този дето си го гледала с мъжо
Ахъм, може, може... аз и без това си мислих за чайче...
току що гледахме с мъжът ми филмът Food Matters
(има го в колибката)... гледайте го...
ето
мисля че има  предвид  Food Matters / Храната е от значение (2008)
"Филмът се стреми да изобличи бизнеса с болестите и същевременно да изследва безопасната, евтина и ефективна употреба на храната и хранителните добавки за предпазване, а често и за премахване на причинителите на болестите. Идеята на филма е, че достъпът до подобна информация помага на хората да направят по-добър избор по отношение на здравето си."

http://www.kolibka.com/2.html

# 160
toni89, първото и най-важно нещо е ти да се опиташ да се успокоиш. Зная колко е трудно, но майка ти има нужда от силен и спокоен човек до себе си, който да и помага да преодолява трудностите си не само физически, но и психически. Затрудненото дишане много често причинява паника и нервност, каквато на вас двете хич не ви е нужна в този момент. Мога да ти дам съвет какво да направиш, но все пак задължително се консултирай и с личния и лекар. Хубаво е да се сложи на майка ти абокат (ако няма имплантиран постоянен източник) и в домашни условия (за да се чувства по-спокойно и комфортно) да и се влива дексаметазон и фурантрил за отводняване. Дозите ще ги каже лекар, вливането ще ти покаже сестра как и ти сама да го правиш. Сестрата ще сложи и абоката и ще го сменя, когато се наложи. Ако прецените с лекаря, че е добре, може да и се влее и малко количество диазепам, за да се успокои. Всичко това може да ти го препоръча личният лекар. Понеже усещам, че си изключително притеснена и затормозена, бих те посъветвала първо да направите тези неща и каквото още ви препоръча личния лекар, за да стабилизирате състоянието й, а след това мислете на спокойна глава как да продължавате лечението й. Ако се налага пункция на бял дроб за освобождаване на течностите, аз не бих се колебала, това само ще я облекчи. Успех!

# 161
blagodarq vi za saveta, no  ve4e 23 dni  i slagaha deksometazon i ferantril, ne znam o6te kolko moje da se prodalji. Ot tri dni otkakto e v ka6ti ne go slagame! Punkciq ne moje da bade napravena , tenosta e pod formata na gel i ima plevralni stasrvaniq! Kosultirah se s prof. Gaidarski i toi kaza , 4e ne moje da bade operirana. Edinstveniq na4in e da se prodalji himioterapitq , koqto za v momenta e sprqna. Imam namerenie da se svaja s Anadolskiq medicinski centar i da izpratim dokumentite v Istanbul. Imam mn dobri otzivi za operaciqta s Kiberknife.

# 162

Айез Седай   Joy този дето си го гледала с мъжо

срам...срам... newsm03 newsm03 newsm03
нали ви казвам, че съм си заспа... smile3532 newsm47
то, това сигурно, щото още си чакам да ми дойде... newsm48 newsm48
а то не ще и не ще.... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

мънечкото и днес не е на училище. Сутринта направих една кана билков чай (бран и сушен от майка) с мед и лимон. И инструкции да се изпие...

# 163
m a y a,благодаря ти за информацията!жал,че още много малко хора използват добавките и пазят специални диети,аз също като теб много вярвам в това.А и филмът го доказва!това става защото докторите не се интересуват от такива изследвания и не препоръчват на пациентите си,а БИ ТРЯБВАЛО!!!
Господ да е с всички нас! Peace Hug

# 164
Тони 89,
Съжалявам за състоянието на майка ти. Така както обясняваш си мисля, че състоянието и е само за болница. Търси връзки и я прехвърляй от болница в болница, докато се стабилизира. Това където те съветват, да се консултираш с джипи-то и да я лекуваш в домашни условия със системи, не е стойностно. Джипи-то, доколкота е било някога в клинична практика, има други задачи и друга квалификация. Може би ще трябва да откриеш в Пловдив болница за долекуване и там да я настаниш!

Общи условия

Активация на акаунт