След "1001 нощи" - Приказката прелива в безкрайна песен 158 (17)

• 32 632
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Sevi_nil

И аз изгледах преведената серия
Захиде намекна нещо на Сърма в разговора им... Нещата, които направих за теб, не заслужават ли уважение (или нещо от сорта) Май и тук се крие някаква тайна newsm78

# 196
Хей момичета умора нямате!Всеки ден като се прибирам се моля да не сте писали
 много,че по бързо да ви изчета,но вие нямате жалост.
От къде изровихте тези филми с Халит?Бабчи ли беше или Марман!Забравих.Те са майстори 
да намират нови и интересни неща.Поздравление!
Фрежче,колажати е много хубав.
Имам един въпрос:Халит само една песен ли пя на интервюто?Когато го гледах,при мен имаше някакво убъркване.Гледах го на два лаптопа,картината се разминаваше и аз останах с впечатление,
че пя два пъти,а сега виждам,че в клипа пее само една песен.

# 197
Най-малко два пъти...Две песни със сигурност чухме. Жалко, Наде, че можахме да се насладим, само на откъс от едната след това. Много се надявам някой все пак да е записал предаването и да го чуем отново, защото пя с цялата си душа. Накрая, когато вървяха надписите, също се чуваше да пее, но дали повториха втората песен или беше изпял трета, не можах да разбера.

# 198
# 199
Виждам,че Севи е отново сред нас.
Добре дошла мила и голямо благодаря за всичко ,което си правила и
продължаваш да правиш за нас.
welcome welcome welcome

# 200
# 201
# 202
# 203
Mydream,благодаря ти.
Жалко!Много хубава беше и първата песен.Явно водещият харесва как пее ,
защото знаете и в друго интервю при него пя.

# 204
Имам един въпрос:Халит само една песен ли пя на интервюто?Когато го гледах,при мен имаше някакво убъркване.Гледах го на два лаптопа,картината се разминаваше и аз останах с впечатление,
че пя два пъти,а сега виждам,че в клипа пее само една песен.[/b]

Наде, аз гледах цялото интервю с Халит , Небахат и сценаристката Окай. Той изпя две песни.  Качена е само последната част от първата песен - за съжаление...  Двете песни ги пя с цялото си сърце и горещо се надявам някой да ги качи в YouTube. Надявам се да бъде качено и цялото интервю, защото беше много интересно, а плюс това беше своеобразна защита на атаките срещу филма. Ако Варна или Севи направят резюме, би било идеално. Но това са само надежди...  Embarassed

# 205

Заглавието на филма, който сте открили , може би се превежда  ''Подписа на смъртта''. / ръкописа на смъртта/.
Сниман е през 1999г. -  криминален.
 Давали  са го миналата година по канал ''Д'' -на 5.08. от 04.30ч.
В коментарите пише /3 на брой/ , че са го харесали много.

http://www.sinemalar.com/film/4771/Olumun-El-Yazisi/

sevi_nil, много се радвам, че вече си тук - значи си добре, което е прекрасно!  Hug Hug Hug
Благодаря за информацията за филма на Халит, ако го открия някъде качен, ще пусна линк тук.

# 206
# 207
Ето казаното от Мерал Окай в един вестник днес. Превела съм най-важното.

От кого тръгна проектът?
От мен.

Колко време работите върху него?
Две години и половина. Първата година работих сама. След това 13 месеца заедно с историци. Последните 5-6 месеца работихме много интензивно с екипа. Събирахме се три-четири пъти в седмицата,  имахме уроци по история с архивни документи и слайдове, провеждани от нашите консултанти.

С колко консултанта работите?
С двама. Историкът доцент доктор Ерхан Афионджу и изкуствоведът доктор Дениз Есеменли. Той е прекарал 22 години в двореца Топкапъ. Там се е пенсионирал като изкуствовед. Беше ни препоръчан като човека, който най-добре познава живота и порядките в харема.

Колко сезона планирате?
Три. В момента работя върху сценария на девета серия. Текстът на всяка серия се чете от консултантите за одобрение. Особено диалозите, свързани с дейността на Сюлейман като държавник,  искаме да са много прецизни, автентични. Другояче не бива и да бъде. Това не е работа, която може  да е само  плод на моето въображение.

Как ви се струват реакциите, които предизвиква сериалът?

Аз съм непоправим оптимист. Изненадана съм. Аз имам такива надежди, свързани с нашата страна. Не могат да ме обидят подобни реакции. В крайна сметка, ние проправяме нов път, винаги е трудно да си първи. На тези, които идват след нас ще им е по-леко.

Защо смятате, че има толкова остри реакции.

Защото реагират преди да са гледали сериала. Във филма някой поднася чаша на султана с думите “Шербетът Ви, господарю!” и те скачат: “ Оле, на султана му дадоха да пие алкохол.” Преди да ги допуснат в харема в сериала показваме как момичетата минават на преглед, защото  действително е било така, не сме си го измислили,  а те започват да вдигат врява до Бога: “ Леле, показаха как ги обезкосмяват.” Няма такива неща в сериала. Да го гледат  и тогава наистина ще разберат  по какъв начин е представено всичко. Тези, които казват, че султанът е показан като женкар да четат повече. Точно за Сюлейман е невъзможно да се твърди подобно нещо. Обратното- той е в плен само на една жена- Хюрем. Страстта му по нея се разпалва най-вече от ведрия характер на Хюрем, от жизнеността й, умението й да го забавлява. Не го е спечелила само с танци, кючеци и красота. Била е забавна, много енергична, усмихната, много земна. Затова й е дал и такова име. Хюрем означава “ караща ме да се усмихвам, караща усмивката да грее на лицето ми.”

# 208
Наде,прекрасен колаж-поздравления,миличка! Hug Hug Hug
Чудесно се е получило!  bouquet  bouquet

# 209
varna72  bouquet Благодаря! Hug
Наде  bouquet,колажът е вълшебен!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт