След "1001 нощи" - Приказката прелива в безкрайна песен 158 (17)

• 32 467
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Аз се дразня от протестиращите ,защото искат да отрекат истините. Съществуването на
харем ,това че султана е имал право да бъде с различна жена всяка вечер, убийствата
на братята на престолонаследника ,това че мюсюлманската религия оправдава дори,
убийство на майката са неща ,които не могат да се отрекат. Протестиращите искат
да се скрият от хората. Те не отправят конструктивна критика ,а просто отричат
и хулят.Те се надяват правителството да ги защити ,защото и то е  консервативно
настроено.

# 601
  • В тъмната гора.
 hahaha

# 602
Мишел, направо ме уби   Joy Joy Joy

# 603
Много съжалявам за травмата на Халит.Дано не е много сериозно
 и се  възтанови бързо.
Ситуацията в Турция по отношение на ВВ ме тревожи.Както вървят нещата
май няма да имаме удоволствието да  гледаме сериала до край.
Pavlinnaio,много точно си го написала.
За какво недоволстват?Кое не е вярно от това, което е показано?
Имал ли е Харем?Имал е.Кой ги е обслужвал тези жени?Той.
Защо да не се говори за това.
Може да има много заслуги за просперитета на турската държава
по това време,но е мъж, на който нищо човешко не му е чуждо.
Това,което става в момента в Турция още веднъж доказва,че мястото им не е в Европа.
Вярно, има много хора с прогресивно мислене,но много повече са тези, който живеят още
в19 век,ако не и по-отдавна.

# 604
nadejda2639bouquet  bouquet

# 605
Здравейте! Следя темата за ВВ с интерес. Много е полезно, че различни хора коментират, съобразно вижданията си- най-
разнообразни мнения и гледни точки- суперлативи, умерени, негативни;
 линкове с полезна информация и последни новини.
На базата на видяното (един епизод с превод и един само движещи се картинки
 от екрана) не мога да си изградя все още ясна представа за плоскостта на която ще се интерпретират личностите и събитията.
Може да наблюдаваме сапунена опера(сълзи и сополи, с извинение), може и да е нещо сбалансирано- мелодрама на фона на
битчици и политикански ежби или третият вариант (който ми се иска да бъде)- нещо колосално- суперСАГА- изключителен романс
между две силни и харизматични личности на фона на титаничен
сблъсък на две цивилизации с тяхната ценностна система, традиции и светоглед. Уви за сега е много рано и не мога да се ориентирам,
а да се наточваш за нещо СУПЕР И СВРЪХ, а после да се разочароваш е гадно. Какви са били финансите, с които разполага екипа, какъв е
замисленият сценарий- все въпроси без отговор (според мен) засега. Ако ще е само шербет с дворцови интриги и за подправка малко
ръкопашен бой, явно се очертава да наблюдаваме просто турски вариант на английскийската мелодрама "Тюдорите", не че е лошо, но аз си

представям все пак нещо по МЕГА, СУПЕР, ХИПЕР, УЛТРА (гладна кокошка просо сънува). Тъй де, това е моето мнение за сега- по точно, че
нямам мнение за сега (за новорегистриран и с първо постване, не ми придиряйте, моля).
П.П. Направи ми впечатление, че темата за ВВ се коментира всъщност в две теми- за 1001 нощ и ВВ, като даже има повече мнения и
богататво на информация "по случая" в темата за 1001 нощ. Аз ще съм мързелива си го знам и никой не е длъжен да ми удисва на акъла също, но няма ли
да е добре и за следящите новостите, както и списващите, всичко да е на едно място (без дублиране на инф.)- така, че човек като иска да види има ли
нови мнения, отзиви и новини да влиза в създадената за целта тема, а не да рови в две теми- да отсява дублирани постове, новости и т.н., само щото е
маниак (никой не ми е виновен), сакън да не изтърве ценно мнение или новина.
Не ми се сърдете, пак казвам, никой не е слъжен да се съобразява нито с мерзела, нито с маниите ми. Просто мисля, че ще удобно за всички (не само за мен).
Следя всичко с интерес, очаквайте включване като се сафирясам "на къде духа вятъра".

# 606
# 607

Историкът Явуз Бахадъроглу е излязъл днес с тезата, че хората по времето на османската империя не са се целували уста в уста. Това се появява по-късно под влиянието на Европа. Османците са се целували по бузата, защото през този период върлували много болести и така избягвали заразите, предавани от уста на уста. "Удоволствието, което носи целувката уста в уста на нас ни става известно през 19 век", твърди въпросният историк.

# 608
Мерием казва, че баща й е турчин и това, че са я избрали за ролята на Хюрем я кара да изпитва гордост. "Вероятно са ме избрали, защото съм човек, който вярва в собствените си възможности, уверена съм, почувствали са може би, че ще се справя по най-добрия начин с ролята. Хюрем е много силна жена, която много добре знае какво иска. Много добре се справя с изработването на стратегии как да постигне нещо, умее да улучва точния момент. Знае добре кога, къде, как да постигне целите си. В живота на Хюрема няма или-или. Готова е да рискува всичко, за да постигне най-доброто за себе си. Със сигурност ще има различни хора, такива, които харесват сериала и такива, които не го харесват. Ние не правим документален филм, а телевизионен сериал и наистина даваме всичко от себе си, за да се получи възможно най-добре. Дали се е справил добре с работата си човек разбира и от външните реакции. ВВ е много успешен проект и предизвиква много дискусии. Колкото й критики да има, положителните коментари, които чуваме,  ни мотивират още повече. В момента нямам време за личен живот, защото работим много интензивно. Животът ми в Истанбул преминава на снимачната площадка. Ако трябва да бъда честна, не очаквах такъв интерес към сериала.

# 609

Наде, Наде, колажът ти е толкова смислен - не е лесно да си дарила султана с наследник и в покоите му да бъде една твърдоглава робиня... Heart Eyes, която по всичко проличава, че ще му стане любимка...

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 19:24 от Mydream

# 610
Варна       bouquet  bouquet
Благодаря ти за превода! Hug Hug
Личи си,че актрисата работи усилено по ролята на Хюрем-дава й много интересна характеристика.А и отзивите на Халит и Небахат за Мерием бяха хубави.
Вярвам,че ще се справи успешно!    bouquet

# 611
Cihangir sokakları 'sultan' gördü!
Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli önceki akşam Cihangir'de alışverişe çıktı
14 Ocak 2011 Cuma, 16:03:56

Kırmızı kabanı, şapkası ve sempatik tavırlarıyla halkın ilgisini çeken Uzerli'ye vatandaşlar da büyük ilgi gösteri. Dizide dönem kıyafetleriyle dikkat çeken oyuncu, ilk kez günlük kıyafetleriyle görüntülenmiş oldu.

Хайде, почнаха я и Мерием. Снимали са я, докато е пазарувала в Cihangir. Предизвикала вниманието  с червеното си яке, шапка и приятното си отношение към хората. Те проявили голямо любопитство към нея. За първи път я видели със съвременни, ежедневни дрехи, а не с познатите от сериала костюми.

# 612
Варна   Laughing Hug
Ами те направо закъсняха журналистите! Laughing
Mydream    bouquet

# 613
Генералният директор на SHOW TV казва, че заради протестите, са излъчили съкратен вариант на сцените между Хюрем и Сюлейман. По принцип снимките на тези сцени са продължили два дни, но са излъчили само 12 минути.

My dream, благодаря!   bouquet Превела съм всичко ново от постовете, които си сложила, така че можеш да ги изтриеш, за да не заемат място.

Babci  
   bouquet

# 614
Варна, благодарностите са за теб, а удоволствието да сме информирани беше за нас! От мен беше само копирането! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт