Токуда Болница - София - 8 тема

• 52 569
  • 720
  •   1
Отговори
# 45
  • Sydney
Наистина много благодаря a.l.e.n.a Simple Smile!
Ами не - записах платен час, нямаше по каса... или поне от регистратурата така казаха. и за Кирякова не е по каса. Проблем ли е?
А аз пак за тази ЖК - след прегледа при Кирякова ли започва или тя вече ще ми обясни?
Извинявам се за многото въпроси, но са ме връхлетели и не знам какво да правя..
още веднъж много ти блягодаря

# 46
  • в 1001-та нощ
ами не е проблем, просто ще си плащаш за изследванията

Кирякова - не знам как води ЖК; когато е по каса - държавата има интерес да се води по опр. методика - ето една статия - за какво касата плаща на лекарите, които водят ЖК по каса

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=521

ако си решила да раждаш в токуда - ще ти пуснат и изследване за кръвната група

ЖК означава, че избираш лекар, при който ще следиш бременността си и той се ангажира да те наблюдава и вземе мерки, ако види нещо ....
всеки лекар си има стил, обаче и като не е обвързан с касата - си действа, както прецени  Peace

най-общо - следят кръвната картина, кръвно налягане, захар, положение на бебето, положение на плацентата, хранене на бебето - кръвоток към матката и ббето, пъпна връв, органи на бебето ..

# 47
Здравейте и от мен!

Имам въпрос при записа на тоновете записва ли се специален час? Колева ми каза, че от 35 седмица се прави запис всяка седмица, но не се сетих да питам трябва ли да се вмествам в някакъв график и колко струва. 

Не е необходимо да записваш час за тонове. Аз в момента ходя всяка седмица на запис, и аз съм при Колева. Питах 2 пъти на регистратурата и ми казаха, че не е нужно да ангажирам час и така си ходя без час, казвам на регистратурата че съм за запис на тонове, плащам 15 лв и отивам да чакам. Само трябва да ходиш когато Колева е на смяна.

# 48
Не е необходимо да записваш час за тонове.
И аз ходя без да записвам час, ако има жена преди мен, просто изчаквам.

# 49
Д-р лазарова, която ме следи, също ми каза, че не е необходимо да си записвам предварително час, а директно трябва да се отиде на регистратура, да се плати и да се изчака.

Кажете, моля. ако секциото ми бъде направено във вторник и всичко е наред, кога мога да очаквам изписване - в неделя, в понеделник? Изобщо в нормален случай колко дни е престоя в болницата?

# 50
  • Sofia
Здравейте,

Нова съм във вашата тема, но имам няколко въпроса и се надявам да не досадя.
Ходя на ЖК при Кирякова, все още не съм решила дали ще раждам в Токуда, затова и питам.
1.По всяко време ли мога да звъня на Кирякова като започне раждането и тя идва ли в рамките на разумното.
2.Май четох, но все пак да питам, ако съм в нормална стая, бебето при майката ли е?
3.Като цяло доволни ли сте от раждането при Кирякова?

Благодаря  bouquet

Здравей не съм избирала кирякова за екип, но на моето раждане беше и тя, защото беше на работа, много беше мила и много ми помагаше, ако си в нормална стая бебето може цял ден да е при теб, взимат го за тоалет и пак го връщат, нощем не ги оставят поне на нас в стаята една майка искаше да стои бебето, но не и го оставиха, все пак мисля че сама ще поискаш да се заредиш с енергия за следващия ден, аз раждах нормално, но ако си секцио е доста трудно и изправяне и всичко, е при всеки е различно, това е моето мнение.

# 51
 happy-mamma ако секциото ти е във вторник ще те държат 4 нощувки + деня на приемане, т.е. 5 дни. Изписват и уикендите.

# 52
Аз бях също в обща стая и на едно от майчетата и разрешиха да си остави бебето за през нощта. Акушерката първоначално каза, че не е разрешено, защото бебето на една ще пречи на другите майки, но ние потвърдихме, че сме съгласни и в крайна сметка оставиха мъника. Мноооого зависи коя акушерка от неонатологията ще е на смяна. Но все пак този случай е изключение.

# 53
Nikolina-pikolina, благодаря ти за отговора! Важното е, всичко да е наред!

За бебоците, и на мене ми се иска да съм през цялото време с бебчето ми и това беше една от причините да избера Токуда. Затова са и колебанията ми дали все пак да не взема самостоятелна стая.

# 54
Вчера най-накрая се добрах до лекар (извън Токуда), който потвърди, че всичко за момента е наред с бременността ми:)
Честно казано обаче бях разочарована от самия преглед, може би защото очаквах повече. Беше просто преглед с ехограф. "Това е вашата  бременност. Следващият път ще взема изследвания. Елате след 2 седмици" и толкова.
И понеже имам час за Лазарова, чак за 15.02 в Токуда, а искам да се запиша там на ЖК, технологично какво ми трябва - може ли по телефон да заявя и от там да ми назначат час за ЖК, първо на преглед ли трябва да отида, документи какви трябва да нося...ей такива неща. Звънях там, но никой не вдига:(
И ако отида пак след 2 седмици при доктора при който бях, това значи ли, че все едно се записвам той да ме следи?
Малко хаотично се получи май:)

# 55
  • София
Вчера най-накрая се добрах до лекар (извън Токуда), който потвърди, че всичко за момента е наред с бременността ми:)
Честно казано обаче бях разочарована от самия преглед, може би защото очаквах повече. Беше просто преглед с ехограф. "Това е вашата  бременност. Следващият път ще взема изследвания. Елате след 2 седмици" и толкова.
И понеже имам час за Лазарова, чак за 15.02 в Токуда, а искам да се запиша там на ЖК, технологично какво ми трябва - може ли по телефон да заявя и от там да ми назначат час за ЖК, първо на преглед ли трябва да отида, документи какви трябва да нося...ей такива неща. Звънях там, но никой не вдига:(
И ако отида пак след 2 седмици при доктора при който бях, това значи ли, че все едно се записвам той да ме следи?
Малко хаотично се получи май:)

Първо честита бременност! Наистина малко не разбрах за какво точно говориш, но основното е следното - ако не си обвързана с направление за ЖК по здравна каса, което се издава от личния ти лекар можеш по собствено желание да си нарочиш някой от докторите при които ходиш за водещ ти ЖК-то. Но и както alena е споменала по-горе, това съвсем не означава, че при платения вариант прегледите ще протичат съгласно разпоредбите на здравната каса - т.е. твоето АГ може да решава да те гледа всеки път на УЗ например или да ти пуска всеки месец кръвни изследвания.
Офффффффффф, дано си ме разбрала Praynig

# 56
  • в 1001-та нощ
Nadin_ka , освен добавенотото Ниандре - избираш един лекар по каса, той ти прави картон и те води по изискванията на касата - там носиш направлението от личния лекар за проследяване на бременност - т.нар женска консултация

паралелно можеш да ходиш платено и не по каса - като проследяване на бременност - при колкото искаш лекари, да т епреглеждат както решите и т.н.

на всички места е хубаво да носиш копия от епикризи, изследвани яи т.н., които евентуално имат отношение

проследяването по каса - като ЖК - започва от момента, в който ти зведат картона; имаш право на 3 ехографии; кръв и урина - всеки триместър и тоновет накрая  Peace

# 57
  • Sydney
a.l.e.n.a , задължително ли е да ходиш на ЖК по каса? и ако ходиш само платено това какво означава? сигурно задавам тъпи въпроси, ама....

# 58
Записче от мен  Simple Smile

# 59
Момичета имам един въпрос и ако някой знае моля да ми отговорите.Както вече е обявено се очаква избора на екип в болниците да намалее като цена.Чака се само обнародването на закона в държавен вестник.Та въпроса ми е следния - дали и в Токуда ще паднат цените за избор на екип?Специално ме интересува за раждане.Знам че е частна болница и не знам дали закона важи и за тях или е само за държавните болници?
Благодаря ви предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт