Отговори
# 375
  • Варна
Giada, забелязала съм, че аз като ям тиква и/или спанак, това се отразява разхлабително на Дани. Но действието им върху мен не е такова.

# 376
  • Пазарджик
Здравейте момичета  Hug
Влизам да поискам само съвет,че съм на лекции от сутрин до вечер и не ми остава много време да ви чета,но ще наваксам-обещавам  Peace
Та от 2 дни ме болят гърдите и се опасявам,че е или мастит или мастопатия  Sad
Някой имаше такъв проблем(мисля,че NAT003 дано не греша) и моля да сподели какви лекарства се пият и на какъв лекар се ходи затова  Tired
А ако момичетата КОНСУЛТАНТИ помогнат с нещо което мога аз да направя ще съм благодарна   bouquet (не кърмя повече от 3 месеца)

П.С. Извинявам се за правописните грешки но съпруга преинсталирва PC-то и ми убягват букви  Embarassed

vany666,

как би описала болката? Усещаш ли напрежение, твърди ли са гърдите, дали имаш бучки или зачервени места?

Освен с цикъла, понякога напрежение и болки в гърдите може да се усещат и при овулация. Всичко е свързано с хормоните. Подкрепям Aila, че може би е добре да се консултираш с лекар. По принцип се препоръчва да се направи консултация с мамолог и мамография 6 месеца след спиране на кърменето. Но може да посетиш гинеколога си и с него да обсъдите притесненията ти.  Hug

...
В тая връзка, аз вече не вярвам на статиите на ЛЛЛ, че храненето на майката не влияе на кърмата. Щом една круша и една слива влияят, то какво да говорим за алкохола и цигарите....преосмислих си мнението по въпроса. Мисля, че тези статии целят да убедят майките да кърмят на всяка цена, вместо да се отказват заради дребните си пороци, а не ги убеждават да се борят с тези пороци.

В статии на ЛЛЛ се посочва, че кърмата се влияе от храната на майката - променя се, като се усеща съвсем леко вкусът на приеманата храна. Именно поради това се твърди, че реално при захранването новите храни не са напълно непознати на бебето - то вече се е срещало с тези вкусове чрез кърмата, а и чрез околоплодните течности. По-скоро се запознава с текстурата и усещането. В някои случаи бебчето е по-чувствително и реагира по-остро на диетата на майката. При тези ситуации се взимат съответните мерки.

Дали да употребява алкохол и цигари по време на кърмене е решение, което само майката може да вземе. Ла Лече Лига може да предостави обективна и коректна информация за влиянието им върху кърменето и кърмачето, базирана на изследвания и проучвания. В статии и материали на ЛЛЛ по въпроса се споменава, че при определени условия ползата от кърменето са по-големи от вредата от никотина, като навсякъде се поощрява най-малкото да се намалят до минимум цигарите на ден, ако не могат съвсем да се спрат. Посочва се също, че никотинът повишава риска за здравето на майката и бебето, както и че може да действа намаляващо на кърмата.

Целта на Ла Лече Лига като организация е да дава информация и подкрепа на кърмащите майки, така че те да могат сами да вземат информирано решение.

# 377
mimsat, благодаря за подробната информация. Уважавам огромната работа, която върши ЛЛЛ, и особено ти в частност за момичетата в този форум. Това си е мое лично мнение, може би малко крайно. Това е субективния начин, по който аз разбрах статиите. (не мога да ги цитирам или намеря в момента).

# 378
Да ви кажа, че моята девойка се пооправи, след кошмарна нощ с 40 градусови температури и сутринта повръщане като допълнителна екстра. Дано не ви стига този вирус, че не знам колко коса ми побеля от него  Crazy

И за Дани ми е притеснено, че всички освен него бяхме много болни. Дано не го хване и него.

# 379
Джада, и ние имахме премеждие с изхождането. Накрая дадох лактулоза и на втория ден (шестия поред без ако) се изходи най-накрая детенцето ми! От масажчетата само се изпръцкваше и то доста вонливо наистина... И аз минах на диета с овесени ядки. Да видим кога ще се изходи пак.  Tired Моята педи ми е казвала, че няма начин храната на майката да не се усети от детето, но как ще повлияе идея си нямаше. Според мен всичко е много индивидуално. Аз примерно буквално съм се уливала да ям фасул и цитруси, а моя така и не е имал чак толкова болезнени колики. Тиква обичам и ям много - не съм забелязала да му действа лаксативно... Peace
ЛЛЛ, огромни благодарности за труда и това, че ви има  Hug

# 380
 wavey
аз сега се върнах от срещата на ЛЛЛ и нямаше никой от вас   Sad

сдобих се и с пижамка -единствената, размер Л - е,, не е ли моята  Mr. Green
Шамане ,  newsm20
,но имаше едно много кашлящо по-голямо дете и с  бебка двете     animal037
показаха ми и как да си нося слинг-а,та да видим дали ще стане

А що се отнася до лекциите за храната и кърмата и аз заставам твърдо зад Giada, като родих четох,четох ,четох и на всякъде едно и също- няма връзка хранас кърма, а само водата е необходима.
да,ама не,от личен опит ,вече с времето,се убедих ,че не е така. като ям месо ( само месо по-голямо количество ) и детет после прави по-големи паузи. като ям нещо течно(супа) и детето после се  smile3550 по-лесно.като ям нещо,от което мен ме боли корема и тя има страхотни колики и я боли корема и пр..ъцка.Та твърдо мога да кажа,че храната има влияние ,СПОРЕД МЕН  bowuu

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 16:08 от gala.

# 381
Димитър яде пюре от морков  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

днес вече изяде половин пюренце.3-ти ден му е
започна да зяпка много хубаво и да яде с лъжицата много съм доволма
утре сме на морков и картоф

# 382
Лита,
и аз мисля ,като мине другата седмица и да почвам   Peace

# 383
Е не мога и не мога да го разбера това да ти е болно детето или ти да си болна и да го водиш на място където знаеш, че ще има и други бебета. Егати нехранимайковците има!  #2gunfire

На нас вчера ни подариха едно космонавтче 68ми размер. Имаме си четири 62ри и сега в сряда пристига една приятелка на нашите от Швейцария да види малката и ѝ е взела космонавтче 74ти размер. Имаме си космонавти да облечем цяла рота бебета. Пък днес ще ми идват на гости разни приятелки и силно се надявам да не ми носят повече грейки, защото наистина няма как да ги пренеса.  ooooh!

# 384
  • София
Фъстъчка, честита ти христова възраст! Бъди много щастлива и обичана, винаги усмихната и лъчезарна, заобградена от слънчеви детски усмивки! 

Честити месечинки на Ема, Митко и Лъчко! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Машонка, благодаря, че питаш за ръката на Ивана!  Simple Smile Още в понеделник махнаха гипса, след 10 дни обездвижване и за щастие всичко с нея беше наред и не я е боляло. Честно да си призная бях много скептична, защото мислех че като е навехната, трябва да се намести, но явно докторите в Пирогов си знаят работата. За всеки случай бяхме намерили връзка с доктор от ортопедията в Горна баня, но дотам не стигнахме.
Относно столчетата за кола - Никола ще остане в кошницата поне до 10-ти мес., защото освен килограмите е важна и възрастта на детето, за се премести в столче по посока на движението. Препоръчва се това да стане след 1 год, защото тогава вратлето вече е достатъчно укрепнало. Столчето на Ивана е това. Беше най-препоръчваното, като съотношение цена-качество. Страшно удобно е, има 4 позиции наклонено положение, лесно се накланя назад, дори с 1 ръка, а Ивана само като седне в него и иска да заспива, толкова й е комфортно. Абе с 2 ръце препоръчвам. Сега да видим какво ново ще й търсим лятото.
Данна, косите ми се изправят и на мен само като чуя Т 40 гр. Добре, че вече е по-добре и дано Дани прескочи вируса!  Hug

# 385
Ние сме само с един космонавт много дебел и само него носим той е доста широк ама гледам, че за 1м Мити доста го изпълни
сега ще трябва да купувам още един, че заминаваме на планина и ще ми трябва

ние след последния скок в растежа опразнихме чекмеджето  Crazy
всички дрешки за вкъщи си заминаха, и му купих 74-ти размер чак.. да са му по дългички

сега чакам да мине януари и ще му направя още една чистка на дрехите този път на тези за излизане, няколко дънкита  блузки и анорачета ще отидат в архива.
растат си дечицата като гъбки. Мити е станал 69см  Peace
 Hug Hug

# 386
  • София
Момичета, нямах няколко дни Нет и не съм ви чела, но днес всичко е наред и понеже съм рожденничка ви черпя с торта...

*Мирка* , September 2010  Hug

Ще ви дочета довечера,че е някаква лудница у нас днес  Laughing

# 387
  • София
Здравейте, момичета! Чета ви докато се цедя, искам да се включа и да напиша нещо, но все някое от трите деца, пардон - четирите (включая мъжа ми Laughing) току викне JoyЧестити месечинки на всички бебта, родени на 15-то и 16-то число - да сте ни живи и здрави и да носите радост на мама и тати. Мирка, много се радвам, че сте махнали гипса - оттървало се е детенцето от този товар. За столчетата - ние Фатих от около 20-тия му ден та до ден днешен е в столче, първо в кошницата за кола и после в столче 9-18 кг. Нашето е на БебеКомфорт, има почти напълно легнала позиция - ние пътувахме почти всяка седмица и ни трябваше. Фатих се роди голям, но сега, на почти 4 годики е 17,5 кг. Пак ме викат...

# 388
Здравейте момичета!
Да почерпя, днес Ема става на 5 месеца. Кога мина това време... Вики, Мирка, Яни  Hug

Фъстъчка, Честит Рожден Ден! Бъди мног здрава и щастлива!

Мирка, радвам се че Ивана е добре вече. Peace
Дана, дано му се размине на Дани тази болест, а малката да се оправя по-бързо. Много е скапващ този вирус, Део нали го изкара преди два месеца, беше като пребит отслабна с цяло кило горкия.

# 389
Имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ, момичета Мая успя да ми разрани едното зърно Sad за първи път ми се случва и не знам какво се прави. Тя е почнала много да се върти и мята като яде и ето това е резултата. Притеснението ми е, че гълта кръв, от днес акото и е черно, предполагам заради кръвта (само на кърма е). Кажете какво да правя? Благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт