Отговори
# 585
Машонка,направих,но нещо бъгав излезе,утре пак като се прибере милото от нощна смяна в магазина ще ми донесе нов.Тоя се оцвети целия в розово hahahaсигурно съм бремена с 5знаци Joyшегувам се аз,ама съм си умряла от шубе.На тест чертата беше бледо,а другия ъгъл розово оцветено,но не черта а половината площ...утре е деня. Rolling Eyes

Яни,и аз искам да си живея с мама,но не и милото Crossing Arms

Отивам да лягам,децата спят ,а аз се мотам...

Лека на всички  bouquetи мерси за подкрепата.

Вики, не се притеснявай и да си ме орисала ще идваш да помагаш Mr. Green

# 586
Аз писах по-назад, но темата ми си остава същата - акането на 5-6 дни. Също както при бебчетата на Tommelise и Ivelina_sh. Поразучих, че това е нормално при бебета на кърма, но в нашия случай има пръцкане със силна миризма. Вече втори лекар, и то втория е суперпопулярен в квартала ни, ме съветва да давам вече пюре от тиква, круша или друг разслабващ плод. Аз почвам да възприемам идеята, макар че толкова исках да кърмя изключително до 6 мес. Мисля си, обаче, че явно самото детенце си показва дали му е дошло времето. Алтернативата на пюренцата е аз да се тъпча нонстоп с круши, ама вече изнемогвам, или лекарства. А май яденето е по-добре от дуфалака. Може би кърмата вече не е достатъчна на организма? Обръщам се за мнение към всички, а ако консултантите имат какво да кажат по въпроса, добре са дошли!

И при нас има доста силна миризма при пръцкане  apchih обаче нямаме запек, просто по нарядко ака... Та и мен ме интересува какво става , нормално ли е и време ли е за захранване...  newsm78
alximika И аз стискам палци  fingerscrossed

# 587
В този ред на мисли колко струва Вигантол-а и колко дълго се използва едно флаконче?

Яни, ако не се лъжа, струваше около 2-3 лв.

На нас познати ни дадоха едно шишенце /10 мл./ - почти пълно, което ползвам вече повече от 3 месеца и ще стигне поне до края на този месец. Давам всеки ден по 2 капки.

Вики, не се притеснявай и да си ме орисала ще идваш да помагаш Mr. Green

Alximika, ще дойда и ще помагам - няма проблеми, ама все пак предлагам да не избързваме толкова  Mr. Green

# 588
  • София
alximika - стискам палци. Момичета, оня ден, под душа, ми хрумна идея за заглавие на следващата ни темичка - "Зъбче, зъбче, я се покажи и СЕПТЕМВРИйското детенце вече не мъчи"

gala.  - намерих ти бяло панталонче, но е пролетно, не е джинсово обаче

# 589
  • Варна
За всички които имат проблем с фактурите на Мтел, гледайте Тази сутрин по БТВ

# 590
  • София
Аз писах по-назад, но темата ми си остава същата - акането на 5-6 дни. Също както при бебчетата на Tommelise и Ivelina_sh. Поразучих, че това е нормално при бебета на кърма, но в нашия случай има пръцкане със силна миризма. Вече втори лекар, и то втория е суперпопулярен в квартала ни, ме съветва да давам вече пюре от тиква, круша или друг разслабващ плод. Аз почвам да възприемам идеята, макар че толкова исках да кърмя изключително до 6 мес. Мисля си, обаче, че явно самото детенце си показва дали му е дошло времето. Алтернативата на пюренцата е аз да се тъпча нонстоп с круши, ама вече изнемогвам, или лекарства. А май яденето е по-добре от дуфалака. Може би кърмата вече не е достатъчна на организма? Обръщам се за мнение към всички, а ако консултантите имат какво да кажат по въпроса, добре са дошли!

И при нас има доста силна миризма при пръцкане  apchih обаче нямаме запек, просто по нарядко ака... Та и мен ме интересува какво става , нормално ли е и време ли е за захранване...  newsm78
alximika И аз стискам палци  fingerscrossed

Най-добре е да го обсъдите с лекаря. Ако обаче бебето не изпитва дискомфорт, изхождането е кашаво, бебето си наддава, аз лично не бих препоръчала само заради това захранване преди 5 -ти месец поне. Най-малката ми дъщеря до началото на захранването някъде, макар да се изхождаше редовно, акаше тъмнозелено на пяна, което буквално стоеше като пяна. Но малката наддаваше, не изпитваше дискомфорт и след обсъждането с лекарката, решихме че няма нищо да правим и просто ще следим нещата. Захраних я на пет и малко месеца, просто защото тя проявяваше всички признаци за готовност, тоест не съм твърдо за захранване след шести месец, но освен ако няма наистина основателни причини преди пети месец не бих препоръчала захранване.
   Откога е това положение и постоянно ли е? От няоки наблюдавани от мен случая съм забелязала, че проблема се влошава за няколко дни след ваксинация, когато организма на бебето е зает с изработването на защита и е натоварен малко повече.
   Лактулозата или още и дуфалака действат на физичен принцип, просто абсорбират и увеличават водата в изхождането и се води, че са безопасни и не са лекарстов в истинският смисъл на думата. Все пак не мога да отговоря категорично, тъй като не съм любителн на лекарствата като цяло, в подобна ситуация, ако наистина е наложително дали бих захранила леко и постепенно с разхлабващи храни, например плодово пюре или бих давала Лактулоза. Ако все пак просто бебетата се изхождат по-нарядко ,но акото е кашаво, не на топчета, наддават и не показват признаци за дискомфорт, бих наблегнала на другите методи , поне докато не направят пет месеца. Масажиране на коремчето, упражнението каране на колело, оставяне бебето голичко на плота за повиване със сгънати крачета към коремчето или в позата за изхождане както е при по-големите бебета, легнало в мама с гръбче опряно на неиният корем за упора, предлагане на няколко лъжички хладка водичка след кърмене и тн и тн и.

# 591
Момичета, оня ден, под душа, ми хрумна идея за заглавие на следващата ни темичка - "Зъбче, зъбче, я се покажи и СЕПТЕМВРИйското детенце вече не мъчи"

Страхотно заглавие!!!
LITA, някъде назад беше споменала къде има Деавит, обаче нямам време Tired да се връщам да търся, би ли ми казала в коя аптека си намерила?
Р.Р. И Ники много си хапва моркови с картофи, по 150 изяжда без проблем, после започва да си върти главата и да стиска уста. А най-много харесва тиква и само морков. Вчера намерих и тиква с морков ( не че не мога да ги смеся) и днес ще му дам, както ги яде и двете си представям какво лапане ще е  Joy

# 592
Момичета, оня ден, под душа, ми хрумна идея за заглавие на следващата ни темичка - "Зъбче, зъбче, я се покажи и СЕПТЕМВРИйското детенце вече не мъчи"

Страхотно заглавие!!!
LITA, някъде назад беше споменала къде има Деавит, обаче нямам време Tired да се връщам да

славейков голямата аптека на Поморина (срещу х-л Мираж)

# 593
Момичета...

ще се побъркам Димитър е станал нетърпим от 4дни насам, голям зор има това дете и немоа да го разбера какво е.
вечер си ляга в 21.30 като се наяде и се буди в 5.30 сутринта пак да яде
от 4 дни насам обаче след банята заспива веднага спи до 21.30 яде и пак заспива и се буди в 02,20
и се започва едно мрънкане.... давам му водичка  бибата и заспива
буди се след 20 мин и пак пъшка върти се така 3 4 пъти докато не стане 04.30 и тогава започва да иска да игграе... направо не знам...
какво стана... какво ли не пробвах  намалих климатика.. проветрявах... обръщам го от едната страна на другата... памперса му сменях
не и не... бомба все еедно е паднала в кошарата му.. Sad

наразходка същата работа...

мисля че и нас ни заочнаха зъбчетата но не съм сигурна....

# 594
  • София
Здравейте!

Ние вчера бяхме на консултация  Grinning
Вики-6170 гр.- 64 м
Валя- 5570 гр. 60 см,
ПАк ми дудня за захранването  ooooh! и аз и казах,че още не съм и,че те не искат а тя:Настоявай,трябва да ги захраниш вече  ако не искали зеленчуковите:картоф,морков,тиква да съм давала месни без свинсло и агнешко тях можело да искат нооо аз не искам да давам все още нищо  На 25 януари сме при Ралица Георгиева за трансфонтаниален ехограф/тя е шеф на неонатологията/ и ше видим тя какво ще каже във връзка с това! Rolling Eyes  
Не знам и аз какво да правя....

Тези които вече са захранили за справка какви пюрета взимате марка?
Рахън хранех само с ХИП,Гербер,Сънвал,Бебевита но  на тези мисля да взимам и Ганчев гледам мн мами ги взимат  Thinking

# 595
AILA, пробвам всички методи, които си изброила. Притеснението ми идва от миризмата, която говори за някакви процеси на интоксикация (не съм сигурна дали правилно съм запомнила обясненията на лекаря). Двама педиатри ме посъветваха едно и също, но аз вече хич не вярвам и проверявам по няколко пъти. Вода още не иска да пие. За съжаление, не виждам признаци за захранване. Мъжът ми е за даване на пюре. А мога ли да го давам рядко, само когато е нужно, или веднъж започнала, трябва да давам всеки ден с увеличаване на дозата? Уф, раздвоена съм!

Момичета...

ще се побъркам Димитър е станал нетърпим от 4дни насам, голям зор има това дете и немоа да го разбера какво е.
вечер си ляга в 21.30 като се наяде и се буди в 5.30 сутринта пак да яде
от 4 дни насам обаче след банята заспива веднага спи до 21.30 яде и пак заспива и се буди в 02,20
и се започва едно мрънкане.... давам му водичка  бибата и заспива
буди се след 20 мин и пак пъшка върти се така 3 4 пъти докато не стане 04.30 и тогава започва да иска да игграе... направо не знам...
какво стана... какво ли не пробвах  намалих климатика.. проветрявах... обръщам го от едната страна на другата... памперса му сменях
не и не... бомба все еедно е паднала в кошарата му.. Sad

наразходка същата работа...

мисля че и нас ни заочнаха зъбчетата но не съм сигурна....

При нас е същото, вече 4-5 дни не мога да се наспя. Всъщност, по-лошо е, защото не й давах да си смуче палеца, и това я разсънваше. Снощи за пръв път вдигнах ръце, цяла нощ тя смука палци, а аз спах. Не знам вече какво да правя с тоя инат!

# 596
Привет!!!
Изполвам докато малчо се бори с един мечок да питам мамите на момченца дали вече са забелили патките на малчовците. Снощи при баня ,както не бяхме стигнали до никъде, пишлето се забели доста и сега е малко зачервено и леко подутичко.Мажете ли с нещо.Аз сутринта мазах с риванол.
Сякаш не го боли, защото ми дава да го пипам и не плаче, но се притисних.

# 597
И ние се връщаме от консултация-6200гр,61 см.Доки каза че е много добре  Praynig!
♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Димяни ♥ ,браво на малките принцеси,да ги нацелуваш много!А каде мога да им видя снимки?Ако може  Heart Eyes !
Ще чета назад след малко,че Диди иска да гледа Клонинг,но е още много малка да и гаса тв-то  Mr. Green!

# 598
Добро утро след тежка нощ за нас.
лейди заспа към 11 и към 1:30 се събуди и аз дадох вода  newsm78( защо ли ) и това като се разпищя, може би трябваше да е топличка . и пищя ,пищя и аз накрая я занесох в нашето легло и така се затопли, згуши се с на мама ц.ц.е и така до сутринта. а мама  #Crazy #Crazy #Crazy -цялото ми тяло схванато, немигнала да не я смачкам , и да я пази тати да не я смачка  Mr. Green

... но е точно на 5-те кьошета...

мойто мъж работи точно на 5-те кьошета  Peace

Даниелка, големи мъки с тая тема,честно казано незнам дали ще успея на време с това неспящо бебе  newsm78 и се притеснявам да не ни заключат преди аз да сколасам .

# 599
  • на североизток
Да се включа и аз по темата за Мтел  #2gunfire
Преди 2-3 години като пуснаха за пръв път интернет с оная бабка на рекламата дето кърти стени, и ние решихме да се влючим(дотогава нямахме интернет вкъщи, т.е. сме голи и боси по въпроса). Цял месец обикалях офиса им да ги питам най-подробно за условията, за да преценя дали ме устройва, а те само ми връчваха готовата брошура в ръцете и това беше консултацията им. Както и да е подписах двугодишен договор за 25лв/месец с 5000мгб безплатен нет, ако надвишиш по 10ст/мгб. И така милите наивници (ние) първия месец се сдобихме със сметка от 150 лв #Crazy Причината, че сме надхвърлили безплатните мгб, и че по никакъв начин не можеше да се следи какво си изразходвал  Thinking Имало било програма, ала-бала, ама обадете се на оператор, който пък ти казва колко си изразходил  ама до вчера Mr. Green ...и като питах в офиса може ли някой да ме краде- неее, не може, няма как! А то нали е безжичен, се оказа, че целия квартал може да си дърпа както си иска Mr. Green Ама кой да ми каже, че можело да се криптира връзката или направо да си спра wi-fi  Mr. Green Та така се учехме в движение. Но най-важното  Naughty аз не оставих така нещата Crossing Arms Консултирах се с един приятел адвокат, с комисията за защита на потребителите и написахме една жалба, която изпратих до Мтел, Комисията за потребителите и до Комисия по далекосъобщенията, които отговарят за мобилните оператори. Научих им наизуст Общите условия на договора и всъщност едно от основните ми обвинения беше защо не са ме спряли като съм надвишила лимита, който беше 50лв. Naughty В крайна сметка получих отговор първо от мтел, където ми обясняваха, че аз съм си изхарчила мгб-тите и аз трябва да си ги платя, НО ако желая мога да прекратя договора си БЕЗ да блащам неустойки  Peace Иначе за две години месечните такси трябваше да им изплатя. И аз само това и чаках Mr. Green от тогава не ща и да чуя за Мтел #Cussing out Едва след няколко месеца получих отговор от комисията по далекосъобщенията, които само разтегнали едни локуми, че не е в тяхната компетенция, че само мога да си търся правата в съда...имах чувството че даже не са ми чели жалбата Mr. Green ами пишат общи глупости.
Така, че ви съветвам с по една писмена жалба до Мтел и може и да се оттървете  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт