Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 22

• 58 074
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
gospojata стискаме палци и успех

# 436
Много се радвам,че не съм единствената която поне малко харесва Фирдевс.В началото,когато казах,че я харесвам бях обидена от някои потребители,но го преглътнах в името на разбирателството.Тя е много интелигентна и прозорлива жена,която има тънък усет за нещата.Никой дори не подозира какво може да има между Б и Н!Тя колко леко и деликатно плъзга интригата.

# 437
  • в очите на дъщеря си
gospojata успех

# 438
http://www.youtube.com/watch?v=SaQ44_OxTr0&feature=related

Поздравявам ви с таззи песен,днес съм настроена носталгично.

# 439
И от мен УСПЕХ Peace

# 440
  • Пловдив
http://www.youtube.com/watch?v=k36BcLlqINc
Аз пък Ви поздравявам с този танц. По филм, изпълнен от Азра и Николай.

# 441
  • Вече на село

Славена, имах нужда да поплача и ти благодаря  bouquet

# 442
Много се радвам,че не съм единствената която поне малко харесва Фирдевс.В началото,когато казах,че я харесвам бях обидена от някои потребители,но го преглътнах в името на разбирателството.Тя е много интелигентна и прозорлива жена,която има тънък усет за нещата.Никой дори не подозира какво може да има между Б и Н!Тя колко леко и деликатно плъзга интригата.

За прозорлива-да!Цял живот се е занимавала с интриги и ги надушва от километър........  TiredНо интелигентноста включва не само да си прозорлив, но и други качества-например- да си сдържан, съобразителен и деликатен-а тя определено не е такава!  Thinking

# 443

Славена, имах нужда да поплача и ти благодаря  bouquet

arina , ти поне си поплака, а аз немога и да плача и ми е още по тъжно.Радвам се че съм помогнала.

# 444
  • София

Аз също я харесвам като героиня, тя е солта на сериала. И както вече казах много мой тип героиня, винаги знае как да се одума, както казва баба, а не като Джемиле-то - мига на парцали..

# 445
Фирдевс не е единствената, която осъзнава накъде са тръгнали нещата. Мадмоазел също разбира какво се случва с Нихал, но тя е много сдържана и едва ли ще се намеси.
Не смятам, че Ф. е толкова интелигентна. На моменти страшно ми простее, например в сцената когато видя, че Хилми се радва на бебето.  Tired

# 446
И други хора подозират какво може да има между Бехлюл и Нихал, като Бешир и Мадмоазел например, ама те не използват информацията да я плъзгат по надолнището. То е лесно да плъзгаш интригата с младо и невинно момиче като Нихал. А иначе, че е прозорлива съм съгласна.
1957rumi, много точен анализ, според мен. Hug

# 447
Фирдевс не е единствената, която осъзнава накъде са тръгнали нещата. Мадмоазел също разбира какво се случва с Нихал, но тя е много сдържана и едва ли ще се намеси.
Не смятам, че Ф. е толкова интелигентна. На моменти страшно ми простее, например в сцената когато видя, че Хилми се радва на бебето.  Tired

Е, тогава беше върха на простотията-в чужда къща раздава правосъдие............  #2gunfire

# 448
Аз също съм от феновете на Фердито.До колко е ителигентна е въпрос на гледна точка,но че The Best  в интриганството спор няма.Че простее на моменти,така е.
Но във всяка ситуация или спор тя е замесена по един или друг начин.Може би живота който е водила и средата в която се е движела ,опита който е натрупала с годините я е направила прозорлива.Факт е, че с появата си в къщата на Аднан събитията започнаха да следват нейния ход до известна степен.Но немога да и отрека ,че всячески се мъчи да предази Бихтер от пагубния път по който поема.Тя е причина да се отворят очите на Нихал към ‘’живота’’ меко казано и да си признае, че има чувства към Бехлюл ,а не само детско увлечение и т.н. и промяната в стайлинга и също е нейно дело.

# 449
Много харесвам анализа от 1957rumi!!!
И все пак си мисля,че точно тази любов,която показват във филма иде с цел не да ни разкаже за идеала "Ромео и Жулиета",или подобни драми,които пак завършвайки трагично остават в съзнанието на поколения зрители.
Точно този филм е друг вид любов.Такава,каквато не искаш,такава,каквато никой никога не пожелава да срещне!Никой и никога не иска да преживее,защото тя води до трагичен край!
Никога не съм изпитвала подобно чувство в живота си!
Сигурна съм и,че малко хора на този свят са го изпитали!
Това е любов от този тип,която ако просъществува-накрая се превръща в разочарование,дори и в омраза!
Но се питам-дали си струва поне един път да я изпиташ?Да я изживееш-любовта,силна,трагична,унищожителна и могъща или да се задоволиш с ежедневно спокойно живуркане до благоверния си съпруг и щастливо,или не да преживееш остатъка от живота си с чиста съвест и ясно съзнание.И цял живот да се питаш-какво ли би било ако........./Сравнявам този филм с филма "Мостовете ва Медисон"/

С удоволствие ще се насладя на останалата част от филма,защото скоро не бях попадала на нещо подобно,което си струва да се гледа и изживява.
Разбрах,че филма е правен по книга и моля,ако някой знае как е заглавието и дали я има преведена в България да сподели!!!

Общи условия

Активация на акаунт