Радикулит

• 21 836
  • 12
  •   1
Отговори
Моля помогнете със съвет , майка ми преди известно време се оплака от страхотна болка вървяща от кръста до крака. Ходихме в Токуда, лежа в болница 10 дни на система, инж, и лекарста. Като излезе пи 10 дни лекарства, направиха ЯМРезонанс и казаха-кисти и радикулит. Но в момента я боли точно по същия начин след като спря болкоуспокояващите. Тя се ужасява, вика, "така ли ще я карам за напред". Едвам се движи с адски болки.
Пак ще ходим на лекар, но лекарката скоро не може да я прегледа.
Така ли трябва да са нещата с тоз радикулит. Вече 1 месец от както е почнало, няма ли да отшуми.

# 1
При мен помага само Диклофенак дуо, и аз имам радикулит. Болката отшумява бързо  Peace

# 2
Освен ЯМР какви други изследвания направихте? Диагнозата може и да е грешна. Кръв, урина, цитонамазка, микробиология, паразитни ? Какви са резултатите от тези изследвания? Колко лекари специалисти  си казаха мнението?

# 3
ами като отидем на лекар нали очакваме той да ни каже какво да правим.как можем да предположим какви изследвания да си назначаваме.нали затова отидохме и в токуда с идеята че те знаят какво да ни кажат.и при положение че каза че е за болница и там са я лекували нали очакваме някакво подобрение.или съответни изследвания поне да направят..
утре ще отидем и при друг лекар.но сами да си назначаваме разни изследвания-не знам

# 4
Миналото лято изпитах това "удоволствие".Задните ми части посиняха от инжекции,направиха ми електромиография-тя показа силно увреждане на коренчетата на нервите.От кръв и урина няма кой знае какво да се види-показва като цяло възпалителен процес в организма,аз си ги направих по собствено желание понеже работя в лаборатория.Предупредиха ме,че възстановяването трае от 6 м. до 1 год.Започнаха лечение по схема с няколко вида лекарства,добре че съм със здрав стомах.После още 2 електромиографии,като последната показа възстановяване на коренчетата.Скенер-наличие на шипче и стеснение на едно каналче.Болките и тръпненията намаляваха много бавно.Последва физиотерапия,след което лекарят каза,че завършека е кални бани. Изпрати ме на Житарево,там комбинацията кал+минерална вода е уникална.Е,направо се родих.Така,че да стиска зъби майка ти,знам много е гадно,но изисква време.Да спи на матрак и ел.възглавничка на таза.Също облекчава следното,една жена ми го каза,да е жива и здрава:1 ч.ч. свинска мас+1 с.л. мляна морска сол се разбърква хубаво.10 дни по ред се маже таза,в/у него найлон,отгоре бельото,увива се с шал и пижамата.Стои цялата нощ.Пожелавам на майка ти по-скоро да се оправи.Ако искате координати за санаториума,имам визитка,но първо трябва да отшуми острия процес.Освен това физиотерапевтката ми освободи защипания нерв на кръста,ако има такъв а не е освободен-лечението е напразно.

# 5
КАк го освободи този нерв?

# 6
Ами лягам настрани,долния крак се опъва,горния се сгъва и тя го натиска усуквайки го.Ако е прищипан се чува пукане.

# 7
Здравейте,

и аз сега съм с обострен радикулит.Получи се от едно рязко ставане и край до там бях.Отидох при личния и болнични със серия инжекции,но си остана едно особено дърпане на мястото.И понеже обичам и второ мнение потърсих и чекакчия(известен в града).Той ме прие и за минути ми освободи нерва(само да поясня ,че при мен е на кръста точно в трапчинките) и се почуствах добре.Но лечителя ме обезсърчи като каза ,,че никой доктор не може да ти каже как да се вардиш.може и от кихане да ти стане а ако дигаш и 50 кг нищо да не ти стане.Погледнах с недоверие на това и скоро след около 6 месеца отново получих"сецване" през лятото,когато се наведох за шише с вода(2литра).Този път се забавих с освобождаването на нерва,тъй като чекакчията беше на почивка.Няма да споменавам болките и ходенето като пате...едва изчаках да се върне за да ме облекчи.Сега търся по-сериозно лечение защото само с инжекции и освобождаване на нерва не ме устройва.Приемам всякакви съвети и традиционни и не толкова стига са има дълготраен ефект.

# 8
Нагревки, минерални бани, колан на кръста.

# 9
За съжаление моето се оказа дископатия след ренгена.Така ,че и за това приемам съвети

# 10
За съжаление моето се оказа дископатия след ренгена.Така ,че и за това приемам съвети

Здравей anaid365,

Вчера се зачетох в подобна тема за дископатии, ишияс и всякакви схващания. В момента с всички тези валежи, влагата и на мен се опитва да ми провокира стари болки.
Ако проблема ти все още е нерешен, те съветвам да отидеш на лекар. Аз съм ного доволна от вниманието което ми обърнаха в една клиника в София, където ме вдигнаха на карака доктора вълшебник е д-р Здравко Стефанов, а клинаката е "Артромедика" http://artromedica.com/. Работят с направления от здравната каса. Провеждат лечение с лазер, ултразвук... , а после рехабилитация и кинезетерапия.

Вчера препоръчах в  другата тема ценно книжле, което ми е на постоянно на масата в кухнята вече и което е  пълно с рецепти и полезни храни включително и за ставни проблеми и възпаления "Храненето като лечение" http://iztok-zapad.eu/books/book/1371), а те имат и още една която не съм купила още, но я гледах в книжарницата, че има показани цели групи упражнения и гимнастики - http://iztok-zapad.eu/books/book/1356

Горещо ти препоръчвам обаче преди всичко да идеш на лекар, защото отлагането мен ме докара до легло и адски болки преди време Sad

# 11
Аз си излекувах протрузия и радикулит с дълбок масаж. След като спадне възпалението трябва да масажирате гърба, дупето си и задните си бедрени мускули. Хубаво е да освободите фасцията на мускулите си по цялото тяло, не само там. Без лекарства, които повреждат стомаха ви. В началото е болезнено, но след като видиш резултата, няма такъв кеф. Лекарствата лекуват симптомите и те тровят, а причината е спазмираната мускулатура. Изгледайте клиповете, на този човек и ще разберете как се случват нещата.  https://m.youtube.com/watch?v=pk9spZAk5Ow&t=1195s

# 12
Ами лягам настрани,долния крак се опъва,горния се сгъва и тя го натиска усуквайки го.Ако е прищипан се чува пукане.
Как точно го усуква и на коя страна св ляга?Cry

Общи условия

Активация на акаунт