Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не знам какво да правя с кръста и крака си

 • 722
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Да почнем с малко информация за двете
.
Преди горе долу 4 месеца започна да ме боли кръста само от дясната страна. Винаги ми е било проблемна част поради гръбнака ми: прав отгоре, извит леко наопаки при кръста. Наскоро посетих и лекар който ми сложи диагноза лордоза, за която знам от известно време, само че не поименно като сега. Като танцьор винаги ми е създавал проблеми понеже никога не съм могла да си метна крака назад твърде много или да се огъна назад. Винаги е имало някакъв тип болка или усещане че нещо не си е на мястото, но сега е една постоянна болка. Като лягам по гръб отнема време да ми слегне кръста към леглото, като седя малко по дълго поизгърбена и разбира се като си вдигна крака твърде много назад докато танцувам. Преди да тръгна на физиотерапевт сега наскоро, бях започнала да си пукам кръста чрез усукване постоянно, защото намерих пе това облекчава болката, но терапевта ми забрани и от тогава пак е зле.
.
Преди  2 години си направих травма на крака. Разтягах се у нас и си дръпнах крака твърде много като го вдигнах настрани. Чух двойно пукане в тазобедрената част и последва болката малко след това. Подозирам, че си извадих ставата и тя не се върна на същото място в този момент, така го почувствах. След това ми беше трудно да изкачвам и слизам стълби за малко и все още ако седя на твърда повърхност твърде дълго усещам сякаш кокала изкача. Сега усещам болка главно когато разтягам задната част на бедрото си. Като се например се наведа да си пипна пръстите усещам дърпаща болка все едно съм стигнала лимита си на разтягане въпреки че знам че не е така.
.
Та така, освен че присъства болка проблемът ми е друг. Това че нямам точна диагноза освен травма и сега наскоро лордоза, която във никакъв случай не обхваща целия проблем с кръста ме дразни. Нямам възможността да посещавам лекари често, но тези които съм са ми казвали почти нищо. Виждате че да обясня какво ми е ми трябват два цели параграфа и ми е трудно да опитам да открия сама какво ми е в интернет и най-важното - как да го лекувам. Сега ходя на физиотерапия веднъж седмично (само толкова мога) и съм ходила на лечебни масажи с изпуквания пак веднъж седмипно преди година, но нищо не ми помага и не знам какво да правя.
.
Ако някой знае каква процедура е най-подходяща или е имал/има подобни проблеми моля да сподели. Знам само че при мен изпукванията са доста облекчаващи, но мненията за и против чувам навсякъде и не знам на кого да вярвам.
.
(Извинявам се за правописни грешки)

# 1
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 15 105
Потърси остеопат.

# 2
 • Мнения: 1 164
Изпукванията са по-скоро вредни. В най-добрия вариант ще помогне физиотерапия ежедневно, поне две седмици, след това и втори курс, балнеолечение също. Ако се подобриш ти остава да поддържаш - повтаряш веднъж/два/три пъти в годината, зависи колко дълго те облекчава. Ако не се подобриш, опциите ти стават кофти.  Ако се занимаваш професионално с танци, все повече болежки ще се обаждат с годините, неслучайно танцьорите ги пенсионират млади.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 434
Потърси Емилия Георгиева - 089 8258084, кинезитерапевт със златни ръце. Оправяла ме е на 2 пъти, ще си като нова:)
Само с едно ходене се решават нещата.

# 4
 • Мнения: 704
Наскоро приятелка, която дълго време имаше дискомфорт в кръста, ми каза, че в център с добър кинезитерпевт са и открили разместване в сакроилиачните стави. Сега се чувства добре.
Скрит текст:
Препоръча ми този център -  МДЦ Артромедика
Може да потърсите консултация с кинезитерапевт, за да определи най-точното решение при вас. Успех.

# 5
 • Мнения: 7 572
Тая лордоза не може да се появи от нищото, нещо я е предизвикало. Моята лордоза е от Бехтерев, а Вашата?

# 6
 • Мнения: 8 374
Тая лордоза не може да се появи от нищото, нещо я е предизвикало. Моята лордоза е от Бехтерев, а Вашата?

Не всеки път може да се каже причината.
На мен невролога ми каза, че най-вероятно след бременността ми не ми се е възвърнала нормалната форма/извивка на гръбначния стълб...но все пак не може да бъде сигурен, че е от това.

# 7
 • Мнения: 2
Тая лордоза не може да се появи от нищото, нещо я е предизвикало. Моята лордоза е от Бехтерев, а Вашата?

Не мисля че има точна причина, май просто е вродена :/

# 8
 • Мнения: 2 575
Направете си ЯМР. За да видите освен лордоза, дали има и други изменения- дискова херния, някакви размествания.. тогава търсете лечение.

# 9
 • Mediterraneo
 • Мнения: 26 806
Не е задължително да има друга болест като причина за лордозата.

Общи условия

Активация на акаунт