Мека мебел -6

• 134 339
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Ние си поръчахме най-после дивана  Mr. Green Ходихме чак до Пловдив за да го видим, и смятам, че е перфектен! който има дилема, може да си я реши веднага  Peace Става дума за Корсика! Супер, удобен, мекичък и с доста широко място за сядане!!!! Поне за себе си, открих това, което търсех! Само да уточня, който се е насочил към фирма Иввекс, много внимателно да гледат, когато поръчват, самото ценообразуване. Ние поръчахме мини Корсика, но без възглавници, защото за 4 възглавници ми искаха над 300лв  Shocked Shocked Все си мисля, че 300лв за възглавници си е направо убийствено  ooooh!

# 121
Убийствено е и още как.За едната стая,която ще е нещо средно между кабинет и стая за гости си направихме по поръчка легло-сандвич.Така му избрах размерите и формата,че като сложа  матрак и му направя подходящ калъф и възглавници да заприлича на диван.За дунапренови "кръцки" /малки парченца дунапрен/ дадох 7 лв. От "Екон" с матрака ми подариха 2 възглавници тип "цилиндър".Тях ги използвах за подлакътници.Дадох към 50 лв. за дамаска,за ципове на възглавниците към 7-8 лв.Всичко уших сама.Та в резюме за около 70 лв. имам 3 обемисти възглавници,облекло за матрака и облекло за цилиндричните.Вярно,че не си смятам труда,но..
Та давам идея-ако искаш възглавници-направи си сам.За вътрешен плат на калъфките,които напълних с дунапрена, използвах разни налични парчета плат.

# 122
Сега да питам дамите от Варна,а и всички други,разбира се. Някакъв отзив за фирма "Индива" ? Разгледах сайта им-няколко неща са тъкмо това, което търся, цените са повече от прилични. Но мисля,че не се е коментирало тук качеството и обслужването.

# 123
Къде могат да се видят тези Индива на живо във Варна? Че на снимките си в сайта им, изглеждат много нескопосано  Confused

# 124
Здравейте,

Поздрави и от мен за хубавата тема, нямам си напонятие от холово обзавеждане и т.н. и много бих искал да ми дадете някаква информация за водни, надуваеми легла и дивани и т.н. Как са като цени и качество заслужава ли си или не. Удобство, преносимост, евентуални проблеми при използването им и т.н. Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 125
Виждала съм магазина им, ето адреса: http://maps.google.com/maps/place?hl=en&sugexp=ldymls&pq … 16865102077637615

Не очаквайте какво да е, в магазина им има само едно диванче.

# 126
Хм, често минавам от там, а магазин за дивани не се сещам да съм виждала. Ще обърна внимание.

# 127

Диваните са от Сим Импекс.Твърдят, че кожата, с която работят, е италианска.  Crazy Такава или не, доста е дебела и се надявам обработката да е направена добре. Цената беше около 2700 лв. общо, като само единият диван е с механизъм, но ми направиха различни отстъпки (по колегиално-приятелска линия), които в крайна сметка свалиха цената с повече от 30% или над 1000 лв.

Механизмът е удобен за спане, дори са направили едни закопчалки, които се закачат вътре за основата, за да не се свлича седалката. Според мен обаче не е за всяка вечер - поне моя диван. Наистина е тежък, дори трябва да подпираш основата на дивана, за да не го местиш, издърпвайки механизма. Освен това трябва и всяка вечер да търсиш къде да сложиш седалката (възглавниците за сядане).

Нора, много ми харесват диваните ти. Казваш, че си доволна, но можеш ли да ми кажеш от колко време горе-долу ги ползваш. И от къде  точно са, има ли магазин където мога да ги видя или някакви координати да ми дадеш. Мерси:)

# 128
На Сим импекс кожата е наистина италианска !
Ето координатите им :
http://www.mebelitebg.com/index.php?page=shop.browse&categor … mart&Itemid=8

# 129
Другарко певица Рени:), благодаря ти за инфото. Аз съм повече фен на дамаските и вече хвърлих око на няколко модела, а и от към цена ме устройват. Въпроса е принципен обаче, щом казват, че е италианска кожата, хората очакват да е такава, а не от Илиенци, както често се случва. Така че тук ме печелят:)

# 130
Mama_Teddy, вие за ежедневно спане ли си търсите
диван? Аз обикалях през уикенда за тапицирана спалня в
магазините за мека мебел, а мъжът ми оглеждаше диваните.
От всичко видяно диваните на Тедива и Начеви изглеждат класа
над останалите. За спане много подходящи са тези модели:
http://klasiko.com/index.php?mebel=429-Макао на Тедива
http://ergodesign.bg/new-collection/%D1%84%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81/739/
-Флекс на Ергодизайн
Подобни модели със завъртане имат и други фирми-Аксага, Иввекс (в един магазин мострата
им проскърцавше).
Ние сега спим на един немски диван Кота от Айко, с хубава тапицерия е, с ракла
за завивки, но не е много удобен (с подматрак, чиято дървена скара скърца много)
и ще го сменяме. Какви са отзивите за дивани от изкуствена кожа, много
ли спарват лятото?

# 131
Vennie ,диваните които си предложила  наистина са хубави и за ежедневно спане са супер.Ние няма да ги използваме всяка вечер,а само когато се наложи.
Иначе търсим малко по-заоблен диван,даже дъговиден(но не намираме),защото част от дневната е заоблена с панорамни прозорци и Ямайката ми пасва като визия.Но дали е удобен....????Явно ще трябва да се разходиме до Стара Загора Simple Smile
Ако имате някакви предложения за подходящ диван,ще се радвам да ги споделите:)

# 132
Къде могат да се видят тези Индива на живо във Варна? Че на снимките си в сайта им, изглеждат много нескопосано  Confused

Това го приемам като оценка на вкуса ми,което мисля,че не бива да присъства във форума, ама хайде от мен да мине. Да не се засягам. Вкусове различни, претенции към визия и предназначение -също.
Та питам: наистина ли нямат изложени всички модели във Варна и как изглеждат "на живо"- добре ли са изработени.

# 133
До 1-2 седмици ИВВЕКС откриват нов огромен магазин в Стара Загора и предполагам ще могат да се видят доста неща на живо

# 134
...Иначе търсим малко по-заоблен диван,даже дъговиден(но не намираме),защото част от дневната е заоблена с панорамни прозорци...
Миналата година бях влюбена в ето този диван, направо бях готова на чудеса, само и само да се сдобия с него - позволява различни конфигурации и е сравнително лесно да пасне на всякакво по-голямо помещение, а крайната визия е въпрос на цветове и дамаски Peace

Само че после купихме апартамент с много малка холна част и така и не можах да измисля как да го вместя там ooooh! Така че след много чудене се спрях на съвсем друг вариант - като е готово ще покажа снимки  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт