Отговори
# 645
Привет!
Да се отчета и аз днес  Simple Smile Във вторник бях на ЖК и се мерихме колко сме пораснали и се оказа, че или бебчо ще бъде дългуч - гигант или аз просто не съм чула правилно.  newsm78 Докторката каза, че по мерки на бедрото и главичката би трябвало да е вече към 2 кг, а аз съм в края на 28 седмица... Но какъвто и да е, важното е да е жив и здрав.
На 27.01 съм на късна ФМ в Марковс, та там пак ще го видим колко е голям  Simple Smile
На мен също ми правиха изследването с глюкозата, точно защото бебо върви по-едър и околоплодните ми води са към горна граница. Всичко си е в норма обаче.
Желая хубав ден на всички и само положителни емоции  Hug

# 646
Maminka66 за бебчо смятам да се доверя на моята лична лекарка, която е педиатър  - д-р Шишманова - и тя е в района на баня Пиперка.

Мами, вие колко килограма сте качили до момента? Аз съм +7, другата седмица влизаме в 7 месец.

# 647
И аз съм +7, а така ми тежи и ми е толкова огромен корема, че се плаша Shocked...хората само ме питат кога вече ще раждам...

# 648
Аз съм + 6 и съм в началото на 7-я.Корема ми е голям за моите разбирания,но е нормално-не съм свикнала да се гледам така.Дала съм си да кача 9 кг. за цялата бременност,но ще видим!

# 649
  • Пловдив
+11-12 кг  Blush
докато ви изчета със сугурност изпуснах поръчката - ще чакам поне отзиви!  Whistling

# 650
Душички мамини, забранявам ви, да си казвате килограмите, ако не сте качили двуцифрено число!  Sick Ами така де, подронвате ни самочувствието на нас с +10-12....

# 651
Мими, добре им го каза   Joy Joy То и аз не посмях затова да се включа, че с тези двуцифрени числа...  Embarassed Аз съм +12.5  Rolling Eyes Но съм щастлива, че днес съм с 500гр, по-лека от вчера  hahaha

# 652
Аз съм качила +12кг. и съм в началото на 7 месец. Срам не срам, това е положението Simple Smile. Като ми се хапва, я няма да се лишавам де Simple SmileSimple SmileSimple Smile!!!
Знам, че е нормално да  се качва 14-16кг. така, че мами все още сме в норма -  хахахахаха!!!!
Няма значение, важното бебоците да са здрави и растат, после ние ще слабеем - то се е видяло Simple Smile
Поздрави от мен!!!

# 653
Ами така де - бебе - поне 1 кг, околоплодни води - поне 1,5-2 кг ( предполагам), плацента, дъра-бъра - още 1 кило, цици - 2 кила със сигурност - до тук е 6 кила. Ами нали малко на паласките трябва да се сложи, на дупето... няма да се излагаме.
Предния път след като родих директно излязох с -8 кг от болницата Simple Smile и ми останаха да свалям 6 кг, които свалих за 6 месеца. Такова облекчение чувстваш да си виждаш пак краката, ...., да станеш рязко от стола без да трябва някой да ти дава ръка...  ей, размечтах се. Ама малко остана - има-няма 3 месеца Simple Smile

# 654
Ако в началото на бременността ви сте били в норма е нормално да качите 10-12 кг.
Ако сте били с поднормено тегло - 15-18кг
Ако сте били с наднормено тегло - макс 10кг

Но да не забравяме, че все пак тези кг не се разпределят само върху бедрата ни  Laughing

Имаме ориентировъчно следното:
3.8 кг. - средното тегло на бебето
3.2 кг. – допълнителен запас хранителни вещества.
1.8 кг. – допълнително количество кръв
1.8 кг. - допълнително количество лимфа
0.9 кг. - околоплодна течност
0.9 кг. - увеличение на обема на гърдите
0.9 кг. – увеличение на матката
0.6 кг. - плацента

Редакция: Мишела ме е изпреварила със сметките  Joy

# 655
И аз съм +10 кг, ама няма да казвам върху колко, че е страшно  newsm62

# 656
Хай, аз току що се връщам от ЖК. Чухме тоновете на бебо и сме спокойни.
Включвам се специално за стриите. Ако имаш предразположение - спасение няма. Ако ще с лунен прах да се мажеш, няма да се предпазиш. Хубаво е да се мажеш с нещо обаче, за да подпомагаш кожата си да запази еластичност и да намалиш сърбежа от разтягането. Аз получих стрии отдолу на гърдите още в първите месеци, а коремът ми е непокътнат, също както и дупето и бедрата. И все пак се мажа с Мамма Донна още от самото начало. Ако не ми се появят на други места ще съм много доволна, защото поне на плаж ще си ходя спокойно. А като родя третото дете съм замислила една операцийка на бюста и ще махнем и стриите  Laughing
За килата аз съм под двуцифреното и ще си трайкам  Flutter

# 657

Редакция: Мишела ме е изпреварила със сметките  Joy

Е, аз така, на око, ти виж какъв подробен репортаж си дала!, Даже кръвта ни се е увеличила...

Браво chorlamata , щом всичко е в норма Simple Smile

# 658
  Привет и от мен!
 Виждам, че има доста болни мами, които се чудят с какво да се лекуват, намерих една тема за бабини методи за лечение при простуда и грип, ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.0 Предлагам да сложим линк към нея на първа страничка и който има нужда да чете рецептите написани вътре  Simple Smile
 За стриите, Благовесна, нищо не ти пречи да пробваш със смяна на крема, Аз първата бременност не ми излезе нито една стрия, но след като родих смених крема с един друг за стягане на кожата и след 2-3 дни ми се цепна кожата на корема  Shocked Веднага върнах стария крем за стрии и, ако щеш вярвай, сега не се вижда нищо. Даже наскоро се вглеждах в корема си сега като се е разтегнала кожата от бременността дали не се е показала стрията, но нищо не виждам. Така че наистина докато са пресни могат да се заличат, после спасение няма. Аз и преди и сега използвам крема на Дева, гъстичък е, но ми държи кожата дълго време мека. Евтин е, но е много ефикасен, в случая не съм съгласна с това, че колкото е по-скъп е по ефикасен. Виж, за това колко е пречистен, не знам...
  А за педиатър, само да допълня, че педиатъра трябва да е и личен лекар. Не става примерно да си харесате някой лекар от детското отделение в болницата  Peace
  Rois , педиатърката ти е длъжна по закон да ти направи домашно посещение в първите 24 часа след като излезеш от родилното. Така че поне за това не би трябвало да ти отказва.
  Хайде, и аз отивам да си правя това с меда и ракията, че нещо и аз от днес се разкашлях  ooooh!

# 659
Да не се депресираме с килограми!Важно е от колко сме тръгнали.Тези, които сме от повечко- може и да си качим повече,ама нейсе... За стриите - разчитам, че съм минала 30-те годинки и на тази възраст риска е по- малък(казват, че кожата вече ни е отпусната...) Все пак, веднъж, два пъти седмично и аз се мажа. Бъркам си 50 на 50 зехтин с крем за тяло с алое вера.

Общи условия

Активация на акаунт