Отговори
# 630
Педиатъра се избира предварително и се ходи на среща с него. Той идва на първия ден след изписването от болницата. Май някой трябва да ти препоръча. В противен случай как ще се избере не знам. И аз съм пред тази чуденка.

# 631
Благодаря за бързите отговори.  Ще разпитам познатите ми с дечица, но повечето от тях не са в нашия район (София, Слатина).
Значи записването за педиатър става след като се роди бебчето, така ли? А предварително мога да се запозная?

# 632
Момичета от Стара Загора, вие при кой педиатър ще сте?

# 633
Добър ден. Незнам вече какво да правя с кашлицата.Вчера уж се поуспокои малко, но през нощта ме съсипа. Потенето плюс кашлицата - никакъв сън. И мъжът ми миличкия и той не може да спи заради мен, и бебето. На всичкото отгоре бойлера потече, не мога и да се изкъпя, защото го ремонтират. Мъглата ни превзе и нас. Единственото позитивно нещо тази сутрин е, че свекърва ми ми готви нещо, което много обичам( по обективни причини не казвам какво).
Направи си рецептата на totoven с равните части лимон, мед, зехтин и ракия. На мен много ми помага и аз също мислех да я споделя. Даже на мен са ми я казали с мастика, но понеже не обичам анасон и аз я правя с ракия. Правя 1 компотен буркан и за няколко дни го изпивам. Преди 2 години бях с пневмония и много се драх от кашлица и тогава за пръв  правих. Освен това чисти дробовете.

# 634
  • Бургас/Пз
Значи записването за педиатър става след като се роди бебчето, така ли? А предварително мога да се запозная?

Да можеш и да се запознаеш и да се запишеш предварително, но може и веднага след като се роди детенцете, според зависи какви са ти възможностите за изизане от вкъщи или дали има да изпратиш някой който да направи записването след като си родила. Може и още докато си в болницата, таткото или някоя баба да отиде и да запише детето при избрания педиатър!

# 635
Меги, направих си го това със зехтина, ракията, лимона и меда. Вече изядох две лъжици. Дано помогне.
Момичета, незнам дали вече сте коментирали този сайт. Аз го открих случайно вчера. Има полезни неща, особено за новобранки като мен http://papa-bebe.com/index.html

# 636
Момичета помогнете със съвет,явно от многото кг вече сигорно 20 отгоре цялото дупе ми стана на синьо лилави черти,а уж ползвам хубав крам на CLARINS,от няколко дни се мажа и сас зехтин направо изпаднах в ужас когато се видиах,и някоя мама може ли да каже дали ще изчезнат след като родя или остават.... Cry Cry Cry ужас грозна гледка сам направо  #Puppy dog

# 637
  • Сопот, Пловдив

Да можеш и да се запознаеш и да се запишеш предварително, но може и веднага след като се роди детенцете, според зависи какви са ти възможностите за изизане от вкъщи или дали има да изпратиш някой който да направи записването след като си родила. Може и още докато си в болницата, таткото или някоя баба да отиде и да запише детето при избрания педиатър!

А това записване с направление ли става и ако да, от кого се дава? И може ли да се даде преди да е родено детето? Много са ми неясни тея неща.  #Crazy

# 638
  • sofia
Като си харесаш доктор трябва да попълниш формуляр за първоначален избор на ЛЛ. Но това става по-късно като излезе ЕГН-то на детето. Иначе само се уговаряш с лекаря и той те посещава.

# 639
  • Сопот, Пловдив
Като знам какви са отзивите за единствената педиатърка в Сопот... силно се съмнявам да ме посети  Grinning. А питах, защото на талона, който ми даде моята лична лекарка за избор на АГ, видях че има графи и за избор на педиатър и бях останала с впечатление, че моя личен лекар трябва да ми даде направление за педиатъра на детето, но явно не съм разбрала.

# 640
Добър ден и от мен!!!!
Тази нощ не можах да спя, само се въртях и пъшках, че и мъжа ми и той. Накрая станах в 5.30 часа да му правя закуска Simple Smile. Той надушил, милия, ама си мислил, че са съседите и викал: "Бре, тези съседи посред нощ готвят!?". Не се усетил, че кръгличката му женичка я няма. То кучето се беше наместило между нас и заради това Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
Относно избора на екип и доктор, мога със сигурност да кажа за Тина Киркова (лекарката ми работи там и тя ми каза в четвъртък цените), че за избор на лекар е 225 лв, а на екип е 350лв. За акушерка незнам колко е. Явно може да се избереш лекар, без да избираш екип.
Аз мами се чувствам прекрасно. Нямам контракции и болки, болки никакви, нито схващания в краката или оттоци. Явно съм щастливка. Пожелавам и Вие да сте така.
Единствените хапчета, които пия са пренатал - витамини. Днес ще си нося кръвните изследвания. Не мога да дам коментар за тях, защото не ми е специалност. Аз съм строителен инженер Simple Smile, та заради това Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
Като го види докторката (която е прекрасна) ще пиша Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
В събота ще ходим за скрин за бебчо, моят брат ми подари легълце за племеника си Simple Smile и намерих абсолютно същия цвят, даже и марката им е еднаква Арбор. Радвам се, че са български!!!
Вчера четох за магнезия, че в черния шоколад и ядки (орехи, бадеми и т.н) има достатъчно. Ако се изяде едно парченце шоколад, давало дневната доза. Така, че мами до магазина за черен шоколад Wink
За личните педиатри, моята снаха ми каза, че дойде ли 45 дневния болничен преди термин, било добре да ида да се попитам дали избрания педиатър от мен, ще ни запише. САлед, акто се роди детето, му се обажда и той идва на посещение в дома, а фактическото записване при него, става след като се взема акта за раждане на детето. Притеснявам се, че тези лекари са с препълнени пациенти, надявам се да имаме късмет и да ни вземе, лекаря който все пак сме си избрали !!!
Приятен ден!!!

# 641
Добро утро майчета!
Моля за помощ - на погача съм на кръщелницата си в неделя и с майка и се рабрахме да и купя люлка, но ми е трудно да избера. Моля за мнението Ви меежду тези трите:
http://www.shopmania.bg/shopping~online-ighrachki~buy-gradinska- … no~p-1645432.html
http://www.shtarkel.com/products/1391-detska-lulka.html
http://magazinbebe.net/index.php?route=product/product&path= … mp;product_id=236
Мерси предварително,  Hug
Здрасти, мила!!!
На мен лично ми допада последната, но пък тя е без сенник. Ако се слага на приятно място за детенцето, няма да има никакви проблеми. И трите модела са хубави, твоята кръщелница е щастливка и ще е доволна от подаръка, независимо от това кой вид ще избереш.
Приятен ден!

# 642
Благодаря много за мненията  Hug
А знаете ли дали в Джъмбо има подобни люлки, за да ходя да разгледам и до там?
Относно педиатъра - моята лична доки каза, че може да си го запиша при нея и понеже сме в много близки отношения, мисля да направя така. За първото посещение също каза, че ще дойде веднага след като се приберем от родилното ЖЗ.
Относно запека не мога да дам мнение - мен май ме подминава за сега.
Обаче и аз да се оплача - пак ме е нападнала една кашлицаааа  и май и контракции имам от нея  #Crazy Ужасна работа, значи с тея грипове ooooh!

# 643
  • София
Mwpo, никое оплакване по време на бременността не е за пренебрегване. Моля те сподели състоянието си и с лекар!!!

# 644
За избора на педиатър ще се включа.Имах препоръки за няколко лекаря преди да се роди дъщеря ми.След като се прибрахме от болницата просто се обадих на избрания от мен и попитах дали може да запишем едно детенце при него.След отговор -да ,дойде на следващия ден в къщи и от там нататък той казва каква е процедурата.Нищо предварително.
 zukrela -най после да прочета един оптимистичен пост и толкова положителни изказвания за бременноста.Радвам се за теб.Аз също съм така с много леки неразположения на моменти.
Maminka66 ,аз ходя при доктор Дамянов-до Баня Пиперка.Много съм доволна,но  е хубаво да си допаднеш с лекаря-това все пак е субективно.
blagovesna ,това за което пишеш ми прилича на стрии.Аз като усетих ,че ми се появяват  и смених мазилото-значи това ,което ползваш не върши работа.Аз мазах с това на Виши и ми помогна.Но то си е до кожа-на едни помага едно на други друго.При мен Авене,Чико,Галеник-нямаха добър ефект...та дори и Веледа.Трябва да пробваш и да си много упорита.Не ги ли оправиш докато са пресни-остават завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт