Отговори
# 615
  • Варна
Здравейте, нещо нямам какво да пиша и затова, но чета.
Втори ден усещам корема си отгоре твърд, а отдолу стомаха е мен,много ми е странно, а ми се вижда незначително да звънкам на доки. Пия магнерич по 2 вече, но е същото. Катосе наведа за момент и после виждам светулки поне минута:)
Сори,че се оплаквам, ама това ми е...
Джули..ние търсим апартамент от август, а цяла Варна е застроена и нищо. Или спалните са малки,по 8-9 квадрата,или нещо друго куца. Забавно е Mr. Green

Ани,тези бонбони ти ли ги прави???Завиждам  bouquet

Лека на всички

# 616
  • Plovdiv - Thessaloniki
Момичета много пишете, но изчетох до тук.
ани да ти е жива и здрава рожденичката, да бъде винаги добра кака !
Моето оплакване е, че сега имам хемороиди  Sad , след като за пореден път в неделя минах през диариа, а не от запек, както пише че се получават, вчера ги забелязах, малки са и не болят- сори за неприятната тема, но искам да споделя. Някой сблъсквал ли се е с този проблем - какво да предприема?

# 617
  • Бургас/Пз
Ани,тези бонбони ти ли ги прави???Завиждам  bouquet

Не съм аз мила, не съм задобряла толкова много, но правя и бонбони от време на време де... Mr. Green

Нелинка, аз при второто дете се сдобих с тези гадове и сега пак няма да ме подминат, ужасно, гадно, неприятно и болезнено чудо. Обачееее като раждах Калоян лекарката ми тогава ми изписа невероятен мехлем и вече повече от две години той ме спасява. Още при второто намазване и има ефект. Става и за вътрешни и за външни хемороиди. Казва се Долопрокт http://apteka.framar.bg/30001200/%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BF% … -15-%D0%B3%D1%80- Лекарката ми каза, че след 5-тия месец няма проблем да се ползва, но само при болки или кървене. Когато симптомите отшумят трябва да се спре. Аз горе долу почти всяка седмица за по ден-два го ползвам.

Джули, аз не знам защо съм решила, че ти си от Бургас, но съм се объркала! Наистина е трудно, когато човек му се наложи да остави средата си  Confused Добре, че мъжът ти се е съгласил все пак!  Mr. Green На мене два пъти ми се налага да сменям град за живеене и особено вторият път като дойдох в Бургас ми беше доста трудно - познавах единствено съпруга ми и знаех само как да стигна от неговия офис до апартамента ни. Обаче ето вече 12г се оправям тук и бих казала, че вече се чувствам много по-добре от родния Пазарджик  Mr. Green

# 618
  • Червено знаме 11:)
Добро утро мами!Един път и аз да се разпиша първа..исках да ви почерпя със закуска,но сайта е блок..и не става..друг път..Аз немога да спя,а и бебо от 5 часа се разигра,подготвя се,нали днес ще го дават по телевизията,хаха,на преглед сме..много кофти с това пътуване всеки път,ама няма да се оплакваме.
Пожелавам ви един топъл и изпълнен с енергия и само хубави моменти ден!

# 619
  • Варна
Добро утро и от нас, ние спахме снощи прекрасно, за разлика от предниш ден когато станахме в 3.38 за гимнастика. Но снощи беше супер. Явно се беше изморило да се вози цял ден на топло.
От вчера вечерта мисля за бонбониерата на Ани и днес ще трябва да отида до Мола за ръчно правена бонбонка, или Ани да прави и праща:)
Хубав ден:)

# 620
Добро утро майчета!
Моля за помощ - на погача съм на кръщелницата си в неделя и с майка и се рабрахме да и купя люлка, но ми е трудно да избера. Моля за мнението Ви меежду тези трите:
http://www.shopmania.bg/shopping~online-ighrachki~buy-gradinska- … no~p-1645432.html
http://www.shtarkel.com/products/1391-detska-lulka.html
http://magazinbebe.net/index.php?route=product/product&path= … mp;product_id=236
Мерси предварително,  Hug

# 621
Добро утро мамчета
Допивам си кафето едва едва трябва да тръгвам на работа.
Което от една страна е добре , че не губя социалния контакт с хората , но вече ми е адски изморително. Вече ми прави впечатление кой киха , кой кашля , а много ме е страх да не се разболея от грип . Глупава грипна епидемия , както биха казали моите диваци  Crazy Joy

# 622
Добро утро   love001

e.damyanova, на мен тази най-много ми харесва, но все пак не съм ползвала още http://magazinbebe.net/index.php?route=product/product&path= … mp;product_id=236

За хемороидите - чудех се аз  кога някой ще повдигне въпроса. И мен ме мъчат от една седмица. При мен се появиха от запек. Започнах всяка сутрин да ям мюсли за закуска, преди това пия топла вода, ям доста плодове и зеленчуци и пак е същото. Взех си Дуфалак, след това ходих до доктора за болничен и го питах. Той ми каза, че Дуфалак-а не го харесва, а ми препоръчва свещички Ева кю понеже се прилагат локално и след 10 минути действали. Аз му казах, че това си е чиста клизма, а той така ми се смя  Laughing. Както и да е все още не съм ги ползвала, а пия Дуфалак вече 4 ден, но много ниска доза. Има някакъв ефект. Питах го и какво друго да правя за хемороидите освен да премахна запека, а той каза - нищо. Каза, че и натиска оказва голямо влияние и докато родя ще си е така. После могат да се махнат. Това кремче Долопрокт обаче ми се вижда добър вариант поне за облекчаване. То че няма да се махнат съвсем явно е вярно, но все пак.

Дали тези свещички Ева кю могат да се използват когато започнат контракциите, преди да сме отишли в болницата вкъщи да си ходим до тоалетната и да избегнем клизмата там  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes????

За теглото на бебчетата - от тук  http://ladypill.com/calendar.php може да се ориентирате горе-долу за вашата седмица какви нормите, но имайте предвид, че ехографите дават отклонение, а и зависи от датата на овулацията и зачеването.

Относно калция и магнезия - прочетете инфото за тях тук http://www.po-slabi.com/minerali.html.

Относно количките - тази на Кам изглежда като от изложба. Много е красива.
Всеки има право на избор, но не подценявайте големите гуми. Вчера разхождах едно бебе в Хоук Малибу и на всеки бордюр по-висок от 10 см /а те повечето са такива/ беше доста трудничко. Знам, че много майки са си избрали нея и затова го казвам.

# 623
Здравейте, момичета. Имам нужда от малко помощ. Ако някой си пазарува от la redoute и е запознат по подробно с условията, нека ми пиша на ЛС. Стигам до някъде, но все още някои неща не са ми ясни. Предварително благодаря!

# 624
Виж тук http://www.momentofpeace.net/2009/order-la-redoute-4steps. Аз от тези обяснения успях да пусна първата си поръчка вчера. И Гугъл преводач разбира се.

# 625
  • София
vania_svet, много интересни линкове!!! Благодаря ти!!!  Hug Hug Hug

# 626
  • sofia
Дали тези свещички Ева кю могат да се използват когато започнат контракциите, преди да сме отишли в болницата вкъщи да си ходим до тоалетната и да избегнем клизмата там  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes????
Ти може и да си сложиш свещички, но въпроса е като отидеш в родилното и им кажеш не е ясно дали въпреки това ще ти се размине клизмата. Ако си имаш избран лекар може и да се уговорите предварително, но ако си без не знам дали ще се съобразят с това.

# 627
Добър ден. Незнам вече какво да правя с кашлицата.Вчера уж се поуспокои малко, но през нощта ме съсипа. Потенето плюс кашлицата - никакъв сън. И мъжът ми миличкия и той не може да спи заради мен, и бебето. На всичкото отгоре бойлера потече, не мога и да се изкъпя, защото го ремонтират. Мъглата ни превзе и нас. Единственото позитивно нещо тази сутрин е, че свекърва ми ми готви нещо, което много обичам( по обективни причини не казвам какво).

# 628
Здравейте, милички мами! Бързо да оздравявате всички и не да се давате на гадните вируси.
Имам въпроси: казаха ми, че трябва да си избера педиатър преди раждането, защото той ще дойде на домашно посещение веднага след изписването. Е, да де, обаче как точно се избира педиатър, по какви критерии, предварително ли се запознавам с него. Ей тези въпроси ме мъчат от сутринта.  Hug Hug Hug
Пазете се.

# 629
  • Бургас/Пз
Добро утро и от мен! Аз успявам чак на зазоряване да заспя по-спокойно, че от няколко нощи са ме обзели едни кошмари от раждането, ще кажеш, че не знам какво ме чака.  Rolling Eyes Ама то май, защото знам какво е и при секцио и нормално и сега филмите , в които влизам са двойно повече! Confused

Ваня, при мене при предишната бременност хемороидите се получиха не от запек , а точно обратното - от много често ходене до тоалетната, понеже последните месеци бебчето е било по-големичко и доста ми е натискал дебелото черво и никаква храна не задържах.

Сега обаче в началото на бременността и мен ме налегна запека. Моят лекар също не го одобри варианта с Дуфалака и ми препоръча Фрутилакс със екстракт от смокини. http://www.ecopharm.bg/index.php?page=products&id=73  Останах много доволна.
Иначе за клизмата има болници , в които задължително се правят и няма оттърване, ама стига да има време де, че има някои момичета дето раждат и за 30 мин. , че и за по-малко.

Е.Дамянова, според мен трябва да се прецени коя от люлките е най-стабилна и до колко кг-ма е детето, което ще  я ползва, така ще могат повечко време да си я  ползват, първата ми се вижда стабилничка, но не съм ги виждала на живо!

Ли2011, в повечето случаи май избираме по съвет на познати или ако имаме някакви преки впечатления. Аз например много държа да ми е наблизо и да е на удобно за мен място. Да е внимателен лекар, който да отделя достатъчно внимание при прегледите, какво му е мнението за антибиотиците и за алтернативните лечения, прави ли домашни посещения или дали си дава поне телефона за връзка в извънработно време, какво е мнението му за кърменето и за захранването и ей такива неща!
Аз например се бях срещнала с трима педиатри преди раждането и просто си поговорих с тях , а и с майките , които чакаха пред кабинета. Като се роди малкият мъжът ми отиде и го записа и на следващия ден лекарката дойде вкъщи!
Дай малко инфо за кой град и кой район става въпрос и момичета тук, които вече имат деца сигурно ще могат да помогнат!

Общи условия

Активация на акаунт