Отговори
# 450
Нарина,тези шишета на Авент,които казваш,че сса с жълтеникава пластмаса,всъщност са шишета с естествен меден утенак,за разлика от другите шишета на Авент,които са си чисто бели и прозрачни,тези се водят против колики,също така,обяснението на една продавачка беше,че тези са с по-мек биберон,чистя се по-лесно,осигурявали правилно захапване на детето на биберона,прави по-лесно съчетаването на кърмене и хранене с шише.Намялвал плача при децата,особено през нощта Outta Joint Това за мен си е пълна реклама на шишетата и едва ли имат чаааак такъв ефект върху детето.Разликата в цените не е голяма,така че заслужава си да се пробва де...Това шише е 14 лв.,а безцветното е 11 лв.
Аз шишета взех 2 на Плейтех,с физиологичен силиконов биберон за употреба със стерилни пликчета за еднократна употреба.Тези пликчета, при изпразване се свиват и бебето поглъща само течност , а не и въздух , което намалява газовете, връщането на храна и коликите.

# 451
  • София
Здравейте момичета,
Мони добре дошла, дано се чувстваш добре и не се налага да правиш такива посещения на болницата.
Да кажа и аз за раждането.... ами по принцип тряваше да раждам секцио първият път поне така ми пишеше в обменната карта и да вляза 10 дни преди термин в болница, тъй като тазът ми не се беше разширил въобще (около 2 см или нещо такова), но... раждах при братовчедка на свекър ми тогава, която реши, че няма да е секцио.... от цялата работа в крайна сметка имах ужасни болки... имах чувството, че ми късат прешлен по прешлен от опашката.... това вероятно е било от разширението на таза в момента на раждането, по едно време се изгубиха и на бебето тоновете, докторите започнаха да се суетят и да се притесняват, нейсе появиха се тонове, но... явно бебето  страдаше. Дъщеря ми се роди тогава с чисто кръгла глава, въобще не се беше деформирала, както на повечето бебчета и може би това повлия и на силните болки които изпитах. Иначе на 3-4 напън от както се качих на магарето излезе на бял свят. Направиха ми епизотомия без да ме питат, а междувременно ми биха няколко болкоуспокояващи инжекции преди да родя, мисля бяха бусколизин или нещо от сорта, които не ми промениха усещанията и състоянието въобще. .... На края се озовах с 2 вътрешни шева на шийката и със зашита за влагалишето шийка, което наложи след известно време да ми направят и коригираща операция, която хич не беше евтина за онова време. За мен беше истинско изпитание да преживея всико това за времето от 16.00ч когато отидох с контракции на около 6 мин и 21.00ч когато родих. Когато всичко приключи се радвах, че двете с бебка сме живи и здрави най-много. В резултат на това ми преживяване се бях настроила, че повече никога няма да раждам....но никога не казвай никога....
Сега смятам да раждам живот и драве без познати, роднини и уговорки с някого.  Надявам се да са се променили чисто физиологически за мен нещата и този път да е по поносимо раждането...  защото искам да родя нормално въпреки всичко което преживях преди време.
Така, че както казват мамите по-назад при всеки е различно и едно с едно раждане не еднакво. Не се настройвайте момичета за определени усещания и преживявания, защото може и да не ги усетите или преживеете по този начин нещата. Бъдете спокойни и се доверете на лекарите, които знаят какво да направят, за да приключи всичко успешно за вас и бебето.

Това е за Е.Дамянова и за всеки, който прояви интерес.  Simple Smile : http://www.novobebe.com/graco-mirage-solo-gavin-bebeshka-kolichk … 2009-bg-1835.html
 Не е триколка, нито е с големи колела (понеже това бяха последните колички, които Ели беше харесала), но за Graco цената ми се вижда доста добра. Който има желание и възможност да я види на живо, фиши-фиши тези дни беше ходила до склада на този магазин, може да обясни точно къде се намира  Peace
Ново бебе имат на ул. Гео Милев 28 Шоурум, там не е склад. В магазина имаше наколко модела колички. Имаше на Куини, Жане, Х-Ландер (най-много естествено) и още няколко марки. По принцип всичките им колички там бяха хубави и изглеждаха качествени. Освен колички имаше и още много неща .... в общи линий като в бебешки магазин. Ако някой иска инфо и обяснения къде е магзина да ми пише на лични.
Хайде лека и спойна вечер и нощ на всички ви, че пак стана дълго писаното

# 452
Сега се разчетох в сайта на Авент и разбрах разликата - белите шишета са направени от полипропилен (РР), който се маркира с номер 5, а кремавите - от полиетер сулфон (PES), който има меден оттенък е с номер 7. И двете пластмаси са без проблемния Бисфенол А, но коя е по-щадяща още не съм разбрала newsm78

# 453
  • Plovdiv - Thessaloniki
Narina - виж този сайт, който една от нас беше пуснала по-назад в темата - там пише, че ако кодът е 7 то тогава съдържа Бисфенол А http://www.ecomedia.bg/doctor-eco/waste-chemicals-recycling/article/2534
Момичета, благодаря, че споделихте вашето мнение за раждането. Както и да се развият нещата мисля да се доверя на лекаря и медицинския екип, но доколкото мога и доколкото издържам ще настоявам за естествено раждане.
 fishi_fishi - желая ти този път да имаш леко раждане без никакви проблеми.
Лека вечер на всички!

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 22:59 от Nelinka20

# 454
честит имен ден на всички именници да са живи и здрави на Мони добре дошла и повече без никакви болници докато не му дойде времето,а що се отнася до раждането аз въпреки че съм първа бременност съм твърдо за нормалното раждане,но все пак всеки си има предпочитания как ще роди и целувки на всички мамчета.   bouquet Hug newsm51 Tada

# 455
Добро утро, момичета!
Първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!

Това за шишетата Авент беше много полезна нформация, тъй като и аз съм харесала такива.(комплекта за добър старт със стерилизатора за микровълновата) Много добра идея ми изглежда и това шишенце с пликчетата на Мони, та може и за едно такова да се напъна...

За раждането, като че ли започвам да клоня към секциото, защото по-принцип съм с тясен вътрешен таз (не един гинеколог го е констатирал, но казаха че има значение и колко голямо ще стане бебето), а и заради диоптрите, освен това и бебка само седалищно седи за сега. Другата седмица съм на очен и на 4д-то в началото на февруари вече ще поговоря с доктора по този въпрос, но да имам вече и становището на очния. Като човек, на който ще му е за пръв път - да си призная и от двете много ме е страх. Да чукна на дърво до сега не са ми правили операция и направо откачам, защото незнам как бих го понесла въпросното рязане, шевове и възстановяване. Станното е че и ММ като че ли предпочита секциото, незнам поради какви съображения при положение, че никога не е раждал Crazy. Има още време, ще мислим.

За количката съм в тотален шах и изобщо нямам представа какво да правя...сигурно ще спра за малко да гледам, че съвсем се ошашавих вече.
Иначе продължавам на обикалям магазините с надеждата да намеря някъде изложена кошарата на BABYMOOV - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/11317 , защото много ми се иска да я видя на живо, тъй като тази на Есприт например на живо ми изглеждаше ужасно нескопосана. За съжаление обаче май в Пловдив никъде я няма. Моля ако някой я е виждал или я види някъде да каже мнение!!!

И последно да се оплача - незнам не съм се възстановила от вируса ли още, какво, но се чувствам ужасно физически и психически изстискана, избива ме на нерви или на рев за глупости и прочие...смятах да поработя още няколко седмици, но май ще избутам тази, че имам страшно много ангажименти и ще си дам почивка. Просто това напрежение и тичане наляво-надясно, институции и прочие, разправии и хора явно започна да ми идва в повече. На моменти се хващам, че съм на прага на силите си от много по-малко, което не е нормално за мен по принцип. Винаги съм си мислела, че няма да си променям активноста и няма да се лигавя когато забременея(защото около мен се нагледах на невероятни превземки и лиготии) - незнам какво точно съм очаквала да представлява бременността, но явно наистина си дава сериозно отражение на организма.

# 456
Атракция,  Hug ами, Бургас...кога ще има и тук?

За съжаление за момента няма предвидени срещи и лекции в Бургас. Очаквайте скоро  Peace

Честит празник на имениците, ако ги има, живи и здрави!   bouquet

Хубав ден  Grinning

# 457
  • София
sixsense, стискам палци да се оправяш, мила!  Hug Hug Hug

chorlamata, благодаря много за информацията относно водната аеробика! Само се каня да отида и така и не го направих до сега. Дано се реша този път!  Hug Hug Hug

# 458
Здравейте!
Бабо вече се е обърнал с главично прилежание и е 1700 грама. Simple Smile
Иначе ми изписаха едно лекарство заради ниския хемоглобин, но това, което ме притеснява, че не го намирам в интернет. хмммм. Дано доки да не е решил да си прави някакви експерименти.
Вие чували ли сте за товеа лекарство - Pregnan care?
Иначе относно покупките още не сме купували нищо, но началото на февруари мисля да вземем креватчето, та да може да се измирише от миризмата на дървесина, която я има в началото.
За колички сме се ориентирали да турсим втора употреба, защото искам да е по - качествена, а новите са си доста пари. Като марка мислим да е Hauck. Поне от всички разглеждания по магазините най - много ми харесват тези като марка, и ми се струват доста маневрени.

# 459
оххх, мами, много пишете, не мога да ви смогна с четенето  #Crazy
включвам се да ви се оплача и пак продължавам да наваксвам.
Днес бях на изследвания да ми вземат кръв заради по ниския ми хемоглобин(всеки месец ми пускат контроли) и една ужасна сестра така ми надупка вената, че не събра нищо в епруветката, а кръвта изтече вътре. Не знам как все тя не може, вените ми са толкова изпъкнали, че другите със затворени очи ми взимат кръв. На обяд ще отида да видим резултатаите, а в четвъртък съм на ЖК и много се надявам да видя беб4е и да на къде е застанало newsm78
прегръщам ви всичките и ви пожелавам хубав ден  Hug

# 460
Добро утро и от мен! Макар че хич не ми почна добре. Сънувах гаден кошмар свързан с корема, събудих се, разкашлях се, че от 3-4 дни съм с кашлица и като ме задере е ужас, после ми се схвана прасеца и станах още в 6:30ч.
После като дойдох на работа си проверявам резултата от токсоплазмозата дали е излезнал и гледам, че замаената ми докторка (или сестрата) ми е пуснала само IgG и резултата е 0.0. Ама това нали е за преди дали съм карала и дали имам антитела. А за другия маркер, който би показал дали сега имам инфекция не ми е пуснала. И как да не ме е яд... И не знам сега да ходя ли пак да пускам за другото, да не ходя ли, има ли значение колко време е минало и до колко може да даде резултат или да мирясвам и да не го мисля повече, че минаха вече 15 дни.
Уфф много ме е яд, оплаках се.
Иначе и мен ме блъскат хормоните, повече съм тъжна отколкото добре, реве ми се, то аз и доста си поревах де, дразня се постоянно, дано минава по-бързо, че е много гадно.
Сега отивам да видя в Asda какви са намаленията и да направя първи покупки за бебка, дано това ми оправи настроението. Хубав ден на всички!   bouquet

# 461
Добро утро и честит имен ден на всички именници!
То май напоследък все се оплакваме...Ама като започна с потенето, мина към неспиращата кашлица, независимо от всичко което пия и ям по въпроса, та се стигне до това, че зрението ми отслабна. Вече трудно чета надписите на телевизора, а и на компютъра ми е зорно да чета и очилата не помагат. Дори и книги не ми се четат. Поне контракции нямам Simple Smile
Относно покупките- ние още се помайваме...

# 462
Добро утро, момичета! Дайте го по-весело и не се поддавайте на мрачни чувства. Свалете някоя комедия да разсмеете бебчо или марш навън да се разведрите Simple Smile Аз снощи също имах тежка вечер  Laughing Детето като взе да се мести отнякъде на някъде и цяла вечер една подутина в дясната част на корема (може би дупе) ми втвърдяваше живота и стърчеше много сериозно  Laughing Незнам дали бяха контракции, но втвърдяването беше почти постоянно, за щастие безболезнено. Днес вече е мек корема и човечето взе да мърда пак активно, а не да се дупи Simple Smile Сега отивам да го водя да поплува. Ще му правя СПА  Joy
Искаше ми се да присъствам на лекцията на ЛЛЛ, ама ще ходим при нашите през уикенда.
Хайде хубав ден и весел празник за всички именници!

# 463
Здравейте!!!
Честит имен ден на всички празнуващи!!!

В събота ходихме с моя съпруг на пазар малко по детските магазини и купихме шишенца на  на Томи Типи. Четох из форумите за тях, много добри отзиви. Има и такива, които вътре с клапа за температурата на водата или млякото. Те са без бисфенол и на кутията го пише, и на самото шишенце отдолу. Двете шишенца по 250мл струваха 16.90лв, а бибероните (също 2 бр) бяха 12.90 лв. Аз започнах по дребните неща да си купувам, защото не искам изведнъж да давам големи суми пари (психически са ми трудни тези моменти).
Снощи май се спряхме на два модела колички. Моят съпруг е много вещ вече. Търси сам в магазините, знае всякакви критерии, по които да ги избира и марки. По е добър от мен.
Единият модел е : http://kasida.bg/cangaroo-bebeshka-kolichka-scorpio-chervena-145-1271.html
Вторият е :           http://kasida.bg/bebeshka-kolichka-malibu-duo-set-lolli-orange-h … uck-130-5813.html
Първата е 14 кг, което ми се вижда много, а втората е 8.5 кг, което си е едно перфектно тегло за количка. Като се сложи бебчо и чантата с неговите неща - сигурно едно 5-6кг ще иам отгоре.
Днес ходих да ми вземат кръв и урина за изследвания. И на мен лекарката ми каза, че трябва да почна да ходя да записват тоновете на бебчо.
Днес също съм и Доплерово изследване, за да видим дали бебчо си наддава нормално, защото според лекарката изостава с теглото. Моля се всичко да е наред. Ще ходя в Тина Киркова на изследване. После ще пиша какво са ми казали.
Напоследък бебчо не е много активен и се притеснявам. Дано всичко е наред!!!!
Приятен ден мами!!!!

# 464
Добро утро на всички и весели празник на именниците!

За раждането, като че ли започвам да клоня към секциото, защото по-принцип съм с тясен вътрешен таз (не един гинеколог го е констатирал, но казаха че има значение и колко голямо ще стане бебето), а и заради диоптрите, освен това и бебка само седалищно седи за сега.
Моя личен съвет е да не рискуваш да раждаш нормално с тези показатели, защото желанието ти би се обърнало срещу теб, може единствено един малък стрес да си докараш. С малката аз исках да раждам нормално, а и уж всички показатели бяха наред, но не би - имала съм тесен ханш, но кой да забележи, виждайки ме с голямото дупе, а и нямайки "мой" доктор и така ме измъчиха, че последния месец бях в ада и родих секцио, защото риска за бебчето ми беше голям, съответно НЯМАХ кърма, въпреки че исках да кърмя. Затова се и дразня на хора, които твърдят обратното, че само желание е нужно - не, не е така, не обобщавайте моля, защото има редица причини, които вероятно не са се случили на вас. И така стигнах до извода, че планове не е толкова добре да се правят, защото ен всичко зависи само от нас. Да поясня, че некърмено, детето ми досега не е било на антибиотици, дано и не е, единствено сме страдали от настинки разни.
А иначе завиждам на Чорламичката за басейнчето, след изпитите мисля и аз да се пусна да мокря моя юнак, а за интимен душ ползвам Лакталуд и съм много доволна.
Айде, вземайте комедийки ли, разходки ли, аз ще взема един учебник да се веселя  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт