Отговори
# 465
  • Червено знаме 11:)
Добро утро и от мен!Честит празник на всички именници!!!Нашето бебче ме събуди рано рано с неговата гимнастика Grinningмисля днес да се поразрова в намаленията в асдата...пък да видим дали има нещо интересно
Мониии,добре си ни дошла,и повече никакви такива забежки моля моля...

# 466
  • Бургас/Пз
Момичета искам да ви питам, понеже вече почти всички още малко и влизаме в 7-мия месец , а някой съвсем скоро ще влязат и в 8-мия  Mr. Green ориентирахте ли се вече къде ще раждате - болница, лекар, ще избирате ли екип, планово секцио или каквото му дойде... Изобщо всички такива неща...

# 467
  Някой питаше за Pregnacare - това са комбинирани витамини за бременни, английски са.
  Да се оплача- и мен ме стигна вируса, който върлува от няколко дни в нашето семейство  Sad Силно се надявах да пресека нещата, но не би- от днес съм с хрема, мотае ми се главата и кашлям  ooooh! Дано поне температура не вдигам  Praynig
  А за раждането- всеки случай е сам за себе си. Затова най-добре лекаря да прецени кое е най-добре за родилката. Понякога дори и лекаря не може да предвиди колко леко би могло да мине раждането и дори и показатели като тесен таз не винаги са сериозна пречка за нормално раждане. Една позната ражда преди 2 години и и бяха казали, че има тесен таз и бебето не трябва да става повече от 3 кг, за да се опита да ражда нормално, плюс това и тя е с диоптър, което усложняваше нещата. Е, накрая роди за 2 часа от първата контракция бебе 3.500 кг, с малка епизиотомия. Пак казвам, случаи много, важното според мен е да избереш екип от специалисти, на които да се довериш и които да реагират навреме, ако стане усложнение. Място за излишна паника няма! Това важи особено за първо раждане, когато не знаеш точно твоя организъм колко бързо ще роди.

# 468
Тъкмо рових за инфо, че съм на вълнА раждане. От много умуване и колебания записах час при Гагова, ще се видя с нея след 2 седмици и ще му мисля...
Забравих вчера да честитя на имениците, няка са живи и здрави всички и техните близки също. Днешните именици също да са здрави и много щастливи!
Връщам се да ви чета!
Хм, Мирта...странно звучи наистина...може би заради планувана уговорка предварително, знам ли...
Шишета на Авент ползвах преди, сега също купих един комплект, от Ларедут, че ми излязоха изгодно. Жълтеникави са, уж без Бисфенол. Помпата за кърма доста е намалена вече, в к-кт с 2 шишета я има или с контейнери и така щяла да си остане- казаха на представянето на Авент. Аз се впечатлих, щото цената й си растеше през годините и най- накрая се смилиха...
Не мога да ви изчета, толкова теми коментирате, че...ще се изказвам поетапно  Wink
п.с. Ами в една др. тема писаха, че щяли да увеличат някава др. цена, явно за сметка на намалението на тези тарифи, знам ли...Те няма да се дадат лесно, ще поискат нещо друго само за да си допълнят сумите.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 12:17 от Анонимен

# 469
  • sofia
Като сте заговорили за раждане с избор на екип да ви кажа, че въпреки, че в петък публикуваха в ДВ новите цени за избор на лекар и екип все още не се спазва или влязло в сила - и аз не знам как да го кажа. Може да има някакъв гратисен период за това. Днес ходих до Шейново за корекция на болничен лист и една бъдеща мама си плати чинно 950 лв. за избор на лекар за планово секцио. Може би като дойде нашето време за раждане вече цените да се нормализират. И много ми е интересно в такъв случай като паднат от 900 на 350 лв. дали пак няма да има плащане допълнително под масата.

# 470
Здравейте сладурки

Аз от вчера имам контракцийки Simple Smile, ама пия магнезий и утре съм на доки... Ужасно ме боли кръста, гърба, срамната кост... абе като баба се чувствам.

Знам къде и как ще раждам, само се моля да устискам до края. Не съм се уговорила още с доктора, но смятам, че всичко ще е наред.

За количките -  Зукрела, първата е с много малък кош за покупки (на Кенгуро), внимавайте и не го подценявайте този факт.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕНЯЦИТЕ! ДА ПОЧЕРПЯТ!

МОНИ, ДОБРЕ ДОШЛА НА БОРДА ОТНОВО, ХАЙДЕ БЕЗ ПОВЕЧЕ ИЗЦЕПКИ Wink  Rolling Eyes

# 471
Да помрънкам малко, може ли? Днес ми правиха обременяването с глюкоза. Изпих си я чинно, не ми беше неприятно. Обаче между третото и четвъртото боцкане ми стана едно гадно, още малко, и да я върна. Сега не мога да смогна на солено.
Тук пече слънце, но е доста хладно. Хубав ден и прегръдки!

# 472
И аз да се отчета и на мен днес ми правиха обременяване с глиукоза но резултатите не са добри и в петък ще го повторим изследването вместо да намалява на 3 боцкане тя се увеличава,доки каза че не е диябет ,а по буден организам и бавно разграждам захарта.ако и в петък резултата е такав ще ме прати на ендро..... оп забравих как беше Embarassed  Обясни ми че това все пак не е проблем да не се притеснявам охх и дано наистина е така...

Честит празник на всички  bouquet

# 473
Здравейте!
Добре дошла atrakcia!Ще се радвам на всички твои ценни пояснения!
 Да споделя какво се светнах за моите контракции.Заради болките в гърлото смуча билкови лукчета,ей така като ментови бонбонки,за да не взимам пециализирани,които могат да ми навредят в момента.И вчера вечерта,след като писах тук се светнах да проверя,аджеба има ли наистина билки в тях.Ами има 6 вида масла,от които 4 предизвикват силни маточни контракции-пелин,копър,мащерка и мента.За другите две-евкалиптово масло и салвия нямам данни.Аз си ги смуках по 5-6 на ден.Така се ядосвам.На медикаментите чета листовките по няколко пъти,а едни бонбони какви бели ми направиха.Извода е не взимайте билкови лукчета!!!
 А и на всичкото отгоре днес сутринта ми звънят от ТРЗ от работата.Да ме уведомят да внеса в сметката на болницата 70лв за минус 16 работни часа( би следвало ,че не съм ги изработила изработила.)Ами как да изработя като съм била почивка и след това болничен.Не ми излизали часовете и ги дължа на болницата.Що за тъпотия?!И накрая какво се получи тези два дни болничен,които се изплащат от работодателя трябва да си ги върна.Простотия!!!!
 Пфууу, всички само се оплакваме последните няколко страници,но явно месеца ни е такъв.

# 474
  • Сопот, Пловдив
ani_d за раждането на мене май ще ми се наложи секцио по медицински причини, ако не се наложи обаче мисля да си родя нормално. Екип няма да избирам в нито един от случаите - просто нямам излишни пари за това. А болницата ще е АГ отделението в карловската болница, тук просто е единствената, няма избор.

Забелязах и аз по-обилното потене, ужасно дразнещо е.

Оказа се, че са ме заблудили на касата в сопотската болница, където ми казаха, че ми е дадено направление за изследване с глюкоза. Нищо подобно, просто изследвания за кръвна група, резос фактор, СПИН и не помня още какво. Но иначе хубаво ме ошашкаха  Laughing .

Ама няма да се размина и аз без да помрънкам  Laughing . Ужасно съм вбесена на така наречения баща на детето ми. Не го наричам ММ, защото за щастие нито е мой, нито може да се каже, че е мъж, съдейки по отношението и постъпките му. Питала го бях преди време за кръвната му група, каза ми А положителна. Негов приятел, който и аз познавам и с който скоро коментирахме безотговорното му отношение към бременността ми и детето, като чу каза, че не е вярно, бил убеден, че е група 0 положителна. И решавам аз да питам за окончателен и верен отговор. Контактувам си със сегашната приятелка на бащата на детето ( с него не ми се говори, а тя ми се прави на приятелка по-скоро от страх да не би да имам случайно някой ден отново нещо общо с него  #Crazy Laughing Crazy ), моля я да го пита и се надявам, че тя поне, понеже е майка, ще разбере и ще се отнесе сериозно към нещата. Казва ми се Б положителна  #Crazy . И не знам на кой да вярвам сега  Laughing , няма да се учудя ако накрая той се окаже с коренно противоположно на всичко, което ми се каза досега, примерно АБ отрицателна.  Laughing
Та да ви питам все пак, има ли чак такова голямо значение кръвната група на бащата, ще бъде ли проблем, ако не я знам?

Последно да се похваля, че днес един млад мъж ми отстъпи мястото си на опашката пред лабораторията, имало и свястни хора!  Peace

# 475
  • Sofia
Аз ще раждам в Шейново при д-р Йончев. Препоръчвам го с две ръце, при него раждах и първото. Може би пак ще е секцио - нямам предства, още не съм го питала!
Ако искате до данните за бебешорите на 1-ва страница да включим и инфо за раждането: Елиона 38 г. втора бременост, момиче - Шейново, д-р Йончев.
Само че, за това трябва да са съгласни момичетата, които правят темите, защото тях ще ги натоварим.

# 476
Ройс ако твоята кръвна група е с положителен резус фактор ,бащината кръвна група няма никакво значение!Виж си резултатите и ако резуса ти е отрицателен изискай от билогичния баща да си изследва кръвна група.Ако откаже ще трябва да си направиш ваксината,за твое лично успокоение и здраве при следваща бременност!

Ако искате до данните за бебешорите на 1-ва страница да включим и инфо за раждането: Елиона 38 г. втора бременост, момиче - Шейново, д-р Йончев.
Само че, за това трябва да са съгласни момичетата, които правят темите, защото тях ще ги натоварим.
Ако всички го искат ще го дабавя.Просто трябва да се съгласуват нещата.

# 477
  • Червено знаме 11:)
Относно реждането,аз ще съм планово секцио,ходя от началото при дпктора при който ще раждам,и не мисля че ще са толкова нагли да ми вземат пари за избор на екип,при положение че само той ми знае положението,води ми досие в неговия компютър,на мен не ми е дал досега нищо като документ,нито картон имам,а и моят случай му е доста интересен и не вярвам да ме пропусне.сега като отида на преглед и все си вика по някой колега и вика"ето го странния случай" и започват да гледат и да се чудят аджеба "кой туй нещо" Laughing Grinning
Ройс мен никога не са ме питали за кръвната група на бащата,а той почти винаги влиза с мен на прегледите...мисля че няма толкова голямо значение,но не съм сигурна.. newsm78
И на мен от работата ми взеха 162 лв...удържаха ми ги от 13тата заплата,гадове...
Ааа,Пете,,аз колко лукчета изсмуках Rolling Eyes #Crazy

# 478
blagovesna , на мен ми го правиха това изследване впетък, и при мен не е диабет, но организма- панкреаса не ми разгражда захарта. Няма страшно, това е по-добре, защото при диабет панкреаса има нужда от тази захар и би я разградил много бързо. Не се плаши Wink

# 479
  • Сопот, Пловдив
Пете, нищо не мога да му изискам, ние дори не сме в една и съща държава вече, дано аз да съм с положителен резус фактор. Мерси много за инфото  Hug .
Djulia , ти с положителен резус фактор ли си?

Общи условия

Активация на акаунт