Отговори
# 480
Иначе момичета аз съм решила да раждам в Аг мисля че там ще се чувствам най-добре. За Шейново- имам познати с много негативни отзиви и малко ме е страх там на какви ще попадна.не знам - за Тина Киркова също съм чувала добри отзиви. Аз за сега съм решила естествено, но ще видим какво ще стане-ние вървим доста едрички и ме е страх да си правя сметката - може и секцио да ми се наложи Wink

# 481
Джулия при теб нещата звучат като "секцио по медицински индикации".При това ти не избираш екип,а който ти се падне на работа.А това дали ,наблюдаващия доктор ще те оперира,без да си иска пари-дали избор на екип или да му ги дадеш на ръка може единствено той да ти каже.Пака,че попитай го,за да не останеш изненадана!
 За нищо Ройс!

# 482
  • Червено знаме 11:)
Пете, нищо не мога да му изискам, ние дори не сме в една и съща държава вече, дано аз да съм с положителен резус фактор. Мерси много за инфото  Hug .
Djulia , ти с положителен резус фактор ли си?

Да,с положителен съм,но те не го знаят,защото в началото като ти правят рутинните изследвания за СПИН,Васерман,кръвна група,аз им казах че си знам кръвната група и няма нужда пак да плащам за това,питаха ме имам ли си картонче за нея,и до там,нито ме питаха коя група съм,нищо.Сигурно чак акто отида да раждам ще ми го искак,не че е правилно,то трябва всичко предварително да се знае,но при мен е така newsm78

# 483
  • Червено знаме 11:)
Джулия при теб нещата звучат като "секцио по медицински индикации".При това ти не избираш екип,а който ти се падне на работа.А това дали ,наблюдаващия доктор ще те оперира,без да си иска пари-дали избор на екип или да му ги дадеш на ръка може единствено той да ти каже.Пака,че попитай го,за да не останеш изненадана!
 За нищо Ройс!

Надявам се да е той,защото винаги като ми гледа там миомата и другите неща,които и той незнае какво са,и ми казва"това ще го видим като те отворя".Но ще го питам наистина как я мисли той тая работа,аз много се страхувам...

# 484
Здравейте и от мен честито на всички празнуващи   ura Ще напиша моята рецепта с която спрях силната кашлица на някой може да му влезе в работа.
В тенджерка сложете няколко ореха 5-7 бр. счупени със черупките, една шепа 10-15 шипки срязани на две, шепа липов цвят, кафявите люспи на една глава лук, и две пакетчета липов цвят, една ябълка малка с кората срязана на 4. Всичко се залива със студена вода и се слага на котлона, ври 5-7 минути прецежда се и се пие по една чаша топла отвара през 3 часа. Много е вкусно прилича на ушаф.
Аз ще раждам в клиниката на Щерев при лекарката която ми помогна да забременея и ми следи бременността. Имам данни за секцио но е рано още и не сме обсъждали как точно ще се случат нещата все пак фоктора не е възраст и забременях след медикаментозна стимулация спонтано може и да се променят нещата към естествено раждане.
Пете и аз като теб с лукчетата направо се олях добре че пия магнезий ама как да предположиш от къде ще ти дойде до главата ooooh!
Хубав ден от мен  bouquet

# 485
Мдааа, Петя е права, че трябва да го питаш. С предното раждане и аз бях по медицински причини, ама то нямаше "избор на екип" там, та имаше и под масата така да се каже, плащане. А пък сега държа пак същия доктор да ме оперира, все пак той ме е рязал, дори и да не ме помни, някак по-ще ми е спокойно.

# 486
Desi радвам се,че сподели.Така още повече вярвам,че е от това.Поне момичетата да четат,за да предпазим поне тях!

# 487
  Оф, аз съм в голяма чуденка. Тази сутрин гинеколожката ме сюрпризира, че не мога просто така да отида за болничен между консултациите, като преди това два пъти говорихме за това, че искам болничен и откога го искам и нищо не ми обясниха- нито докторката, нито акушерката  #2gunfire Та сега се чудя отпуска ли да пускам или болничен от личната лекарка- и без това съм болна...
 Петя, да те питам нещо? Ти отдавна си вкъщи, от отпуската веднага ли излезе в болничен или си беше оставила един работен ден между двете? Моята гинеколожка твърди, че от НОИ ще ми анулират болничния, ако е веднага след отпуска, т.е. трябва да имам поне един работен ден  след отпуската newsm78 Бях питала преди това по-запознатите мами тук и доста хора ме увериха, че няма такова нещо. Ама и докторката няма сметка да ме лъже за това, на нея и е все тая...

# 488
Мама Иви, аз бях така - отпуск и на следващия ден болничен. Нямаше никакъв проблем. А и в НОИ имат номера за информация, отзовават се и дават информация за всичк.

# 489
Хм, аз съм лаик по темата, но това, че си в отпуска, каква връзка има? Може и по време на отпуска да излезеш в болничен - тогава отпуската се прекъсва, изкарваш си болничните и продължаваш с отпуската Simple Smile

# 490
  Благодаря ви за отговорите!   bouquet
 Току-що и в счетоводната тема ме увериха, че няма такова нещо. Тези доктори ще ни побъркат  #2gunfire

# 491
добър ден малко ще отклоня темата но не намирих подобна на тази!!!!

нямам трудови осигоровки ще взема ли някакво майчинство или не а за първо раждане??? благодаря предварително и честит празник Hug

# 492
ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554895.0 можеш да си зададеш въпросите подробно Simple Smile или пък да прочетеш какво е написано още на първа страница, има подробни разяснения.

# 493
Засега мисля да раждам в Окръжна - завеждащата родилното е специалистка по прееклампсия, а аз карах това предишния път и ми е основно притеснение.
Хареса ми и това, което чувам за неонатологията им - подкрепата за кърменето и възможността детето да си е при теб. За мен е изключително важен фактор, след като предишния път в Шейново полудях от липса на информация за бебето и на достъп до него. Никому не препоръчвам тази болница.
За ОБ ме притеснява главно, че правят много епизиотомии, а аз, така да се каже, все пак си държа на перинеума Simple Smile

Интересно обаче, навсякъде чувам за лекари, които пробутват секцио за щяло и нещяло, а дотук и трите лекарки, при които съм ходила, говорят обратното.
Аз мислех, че при предишно секцио и с прекарана високорискова болест като прееклампсията директно ще ми препоръчат секцио, а те "Не, няма причина, спокойно можеш да си родиш нормално".
Ами добре, нямам нищо против. Само да не стане като предишния път, най-лошото от двата свята Simple Smile

# 494
Mama_Ivi не съм имала пауза между отпуската и болничния(отпуската ми свърши на 11.11.10г и от 12.11.10г съм в болнични)!Дори е препоръчително да нямаш пауза!Виждам,че вече са ти отговорили и в "майчинството-счетоводно" Wink

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 15:04 от petia47

Общи условия

Активация на акаунт