Отговори
# 495
  • sofia
  Тази сутрин гинеколожката ме сюрпризира, че не мога просто така да отида за болничен между консултациите,

И защо да не можеш да отидеш за болничен между консултациите? newsm78 Тая докторица май не е много в час или се прави.
На мен пък днес ми казаха, че за следващия болничен, който трябва да започне от 24.01. трябвало да ме вкарат в Патологията за няколко дни. Само като чух и  Sick. До сега ми ги пускаха през ЛКК, а сега ново двайсет.
Днес така съм се смяла с моя син. Говорим си за едно куче, което ни пази блока. То е женско и Пепи беше любопитен, защо си няма кученца и аз казах, че е кастрирана. Естествено се наложи да обяснявам какво е кастриране. Crazy И изведнъж Пепи ме поглежда и умозаключава: Като гледам теб не са те кастрирали. Joy

# 496
Естествено се наложи да обяснявам какво е кастриране. Crazy И изведнъж Пепи ме поглежда и умозаключава: Като гледам теб не са те кастрирали. Joy
  Laughing hahaha Laughing hahaha Joy

# 497

Днес така съм се смяла с моя син. Говорим си за едно куче, което ни пази блока. То е женско и Пепи беше любопитен, защо си няма кученца и аз казах, че е кастрирана. Естествено се наложи да обяснявам какво е кастриране. Crazy И изведнъж Пепи ме поглежда и умозаключава: Като гледам теб не са те кастрирали. Joy

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy
Ами разбира ги детето тия работи....

# 498
Да се отчета и аз - днес си направих рутинните изследвания и чак не ми се вярва, че всичко е в норма. Дори хемоглобина ми е станал 122. Единствено левкоцитите ми са леко завишени, но това го отдавам на гърлото, което се опитва да ме боли от вчера. Имам и лека хрема, та съм се запасила с богати на Вит. C храни. Дано се размина бързо.
Правих и изследване за антитела миналата седмица - нямам. Проведох и едно проучване на пазара за анти Д-гама глобулин. Всъщност никъде го няма, но има американския вариант - анти Д-имуноглобулин. Та цената на ваксината бе по-малкия проблем. Дано когато родя в болницата са се запасили, че иначе ММ трябва да прави цялото това упражнение.
На прегледа миналия петък малката ни госпожица срита доктора по ехографа, когато се опита да й погледне между краката. Ама не е никак тактично от негова страна - тя все пак е дама  Wink
А за тези билкови бонбони - аз никога не съм им вярвала, че наистина слагат билки или каквото и  да е там естествено. Но това си е мое мнение де. И без това не ги обичам Simple Smile

# 499
Деси, вече варя отварата срещу кашлица!Дано помогне, че вече 8 дни стресирам бебка- като почна да кашлям и тя започва да се върти.
Благодаря и за предупреждението с лукчетата- имам отворен плик на нощното шкафче.
От вчера срещу кашлица прилагам и друг народен лек- супена лъжица с мед и в нея изсипана една ванилия.

# 500
От mamma - един издълбан като чашка лук се пълни със захар и се оставя да пренощува така, на сутринта на гладно се яде полученият сироп.

# 501
От mamma - един издълбан като чашка лук се пълни със захар и се оставя да пренощува така, на сутринта на гладно се яде полученият сироп.
или от моята същото, но с черна ряпа.

# 502
Mama_Ivi, аз също веднага след отпуската излязох болничен без да имам работен ден между тях. Някои лекари като започнат да си ги измислят направо много ме дразнят.

# 503
Такаа... гледам си аз изследванията от днес(нищо не разбирам), но пък с големи букви пише: СЕРУМЪТ Е СЪС СИЛНА ХЕМОЛИЗА!!! , това за мен ли е аджаба или е нещо към забележките си, да се притеснявам ли, Пете, или кооойто и да е наясно, моля, че аз мислех петък да ходя при доки, да не е нужно преди това?

# 504
  • sofia
За болницата: аз доста време се чудих между Света София и Шейново. Първото раждане ми беше в Света София без избор на екип, но съм много доволна, всичко мина чудесно. Сега се зачудих, защото Шейново ни е доста по-близо, но чух и много негативни отзиви, затова реших, че пак ще си раждам на същото място - дано пак всичко да мине така гладко Simple Smile

# 505
Такаа... гледам си аз изследванията от днес(нищо не разбирам), но пък с големи букви пише: СЕРУМЪТ Е СЪС СИЛНА ХЕМОЛИЗА!!! , това за мен ли е аджаба или е нещо към забележките си, да се притеснявам ли, Пете, или кооойто и да е наясно, моля, че аз мислех петък да ходя при доки, да не е нужно преди това?
Хахаах,душице ще ме убиеш с твоя хумор.Означава,че кръвта е взета или много бързо,или без специални разтворители и се е получила хемолиза(слепване на кръвните клетки-образуване на съсиреци),което дава погрешни или никакви резултати.Трябва отново да ти вземат кръв.
Анда чувала съм за тази рецепта.Ако ми се наложи ще я ползвам.Тенкс,че ме подсети.
Мирта хубаво го е казало детето!Хихихих.Днешните деца са много по-умни от нас на тази възраст.на мен така ми се наложи да обяснявам какво е "месечен цикъл".вероника гледаше анимационно японско детско,където учителка по физическо събра момичетата в спортния салон и им обясняваше за цикъла и дамските превръзки.Е и аз трябваше да направя същото.Като стигнахме до дамските превръзки само каза:"Ааааа ,знам какво е-памперс за майки".Божеее, кога майка ми ,е обяснявала на 5г и половина за цикъла Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 16:54 от petia47

# 506
Божееееее, Блуменцето се побърка. Ама тия хора не знаят ли как да вземат кръв?!!

# 507
Това не е всичко!  Sick. Чакам аз Петя да отговори (мерси, мила!:) и чакайки пак звъня.... ала-бала.. не било за мен...проверете след 10 мин.... ей ти на кво излезе след 10 мин:
левкоцити    10.7     G/L  4.4 - 11.3   
     еритроцити    4.33     T/L  3.90 - 5.90   
     хемоглобин    131     g/L  120 - 160   
     хематокрит    36.1     L/L  35 - 47   
     ср. обем на еритроцитите    83.4     fl  78 - 96   
     ср. Hgb. съдърж. в еритр.  H  364     g/L  330 - 360   
     ср. Hgb. конц. в ер.    30.3     pg  28 - 33   
     тромбоцити    224     G/L  130 - 360   

СУЕ H  35     mm   2 - 15

ааааааааа.....онова с големите букви не било за мен, НОООООО..... то пак е на бланката!!!... е, извода е : моля, не ходете в лаборатория Кандиларов!!!, ходете си в Рамус да ви е мирна главата...
Пете, разчет?Simple Smile

# 508
Божееееее, Блуменцето се побърка. Ама тия хора не знаят ли как да вземат кръв?!!
Ако не са оцелили вена от раз и са дръпали на сухо в подкожието става.Ако се вземе със спринцовка ,а не с вакутейнер и лаборанта/сестрата е неопитна-също.Ако кръвта не е поставена във въпросните вакутейнери и стои в спринцовка без разредител-отново се получава.
Пърфект си блумунсче!Утайката ти е леко ускорена,но това е от бременността!По тези референтни стойности левкоцитите също са ти в норма,но според лабораторията,с която ние работим са леко увеличени.В крайна сметка няма нищо претеснително,пий си винцето довечера с кеф  Mr. Green

# 509
Пете, другото изглежда в норма, но тези са видимо завишени, поне СУЕ-то, каквото и да е то, да се притеснявам ли, че сега само се ядосвам Simple Smile
     ср. Hgb. съдърж. в еритр.  H  364     g/L  330 - 360   
     СУЕ H  35     mm   2 - 15

Общи условия

Активация на акаунт