Отговори
# 600
  • Бургас/Пз
Най-после успях да седна. Днешният ден мина така неусетно около рожденничката, че чак сега осъзнах, колко съм уморена, а тепърва и гости ще посрещам. Добре че са ни моного близки приятели та моне не ми е притеснено!  Mr. Green

anemothiella, не се притеснявай за размерите, бебчето във всеки един момент е с различно тегло. Освен това изчисленията на ехографа са мнго относителни, защото взимат определени измерения на главичката и бедрото. А и ти все пак си в 30 седмица. Виж на Вадада двете бебчета са над 2.300 общо, което също е доста и то в 27-мата седмица, така че няма нищо притеснително в размерите. За успокоение само да ти кажа, че моят син се роди 4200, а по ехограф беше 3500, така че не се доверявай напълно!  Hug Hug

Роис, не се притеснявай мила, няма да имаш пробелми дори и една година след това. Първоначалният дискомфорт в секса след раждането идва от рязкото спадане на хормоните, но когато всичко си дойде на мястото, удоволствието пак е налице. Аз съм раждала и по двата начин, определено нямам разлика след вагиналното раждане!

Марева, честит ти взет изпит, ти за лекар ли учиш?? Извинявай , ако съм пропуснала , а е било коментирано!  Blush За изследванията и аз съм като теб, само че на мене само края на октомври ми пуснаха, защото късно разбрахме за бременността. Лекарят каза , че сега в средата на 7-мият месец ще има пак! Мисля, че ако няма медицински показания, няма нужда от наначаване на изследвания!

Джули, а ти защо не искаш да живеете в Бургас? Дано скоро да намерите жилище и да ти отпаднат тези притесненя!  Peace

Прегръдки на всички , аз отивам да слагам масата!

# 601
Здравейте момичета!
Днес ходих на ЖК.Всичко е наред с бебка-пак е с по-дълги крака като кака си  Grinning.За контракциите коментирахме и каза,че е от лукчетата и химикала,който ползвах за стаята.нищо ,че съм била с маска.каза да продължавам така да си пия хаповете.А днес не смея да се похваля,но имах само 1 контракция PraynigВзе ми и секрет,а като ме оглеждаше ми каза,че белега от епизиотомията се е разширил от тази бременност и може да му направим една пластика.Хахахах,а аз като скокнах с въпроса:"Каква пластика,аз мисля този път да не ти дам да ми правиш епезиотомия!!!"И тя:"Ааами добре,добре!!!" Joy JoyСлушахме и тоновете-нормални 146 удара в минута.Другото ,с което ме зарадва е,че е подписала договор с тина Киркова и сега израждането ще мине по техните тарифи.Сууупер.Бях се приготвила за сума към 900лв и сега съм безкрайно щастлива!!!
  За крампите(схващанията на прасците) от липса на магнезий са!Твърдението за липса на калций е доста остаряло.Вече се отхвърли!
 Марева честито за детските.Испита ще ти е много полезен за отглежшдане на бебето ти.Аз от там бях готова за бебе още от студентка.Щях да питам дали Лисички те е изпитвал,но видях,че не си от София  Grinning
Ани_д честит ти празник!Да ти е жива, здрава и много послушна голямата кака!

# 602
  • Бургас
Ани,честита ти рожденничка!Да бъде здрава и да помага много с новия член на семейството.  Hug

За раждането - тук в Бургас няма кой знае какъв избор.Аз ще съм в Дева-та.Мисля, че условията не са без значение, а само там има такива.Чудя се дали да не си избера моя лекар за самото раждане и да съм по-спокойна...ще го измисля... има време.

За количките - ние май вече намерихме нашата количка.http://www.camspa.it/#/es/products/cat=002/prod=718 Тежичка ми се струва (13 кг),но на мен няма да ми се налага да я вдигам,маневрена е, има си всичко и няма да купувам нищо допълнително като чувалчета,дъждобрани,чанти... а и ММ каза-тя е! Mr. Green За сега обаче няма да бързаме с тази покупка.Доставят я до 2/3 дни,така че ще я оставим за накрая.

Спокойна вечер!   bouquet

# 603
Забравих да пиша за болката при секс след раждането-имаше я само при първите 1-2пъти.После всичко си тръгна в реда на нещата.Никакви проблеми!

# 604
ani_d Да ти е жива и здрава рожденничката newsm59
mareva,браво за взетия изпит,дано и за другия скоро да се похвалиш smile3501
Мамчета да ви питам вие правите ли гимнастика в къщи?скоро се зачудих дали да не започна леко да се упражнявам,че нещо кокалите ми се схващат.

# 605
  • Сопот, Пловдив
Забравих да пиша за болката при секс след раждането-имаше я само при първите 1-2пъти.После всичко си тръгна в реда на нещата.Никакви проблеми!

Да де, ама въпроса е, че повечето мами ще правят секс скоро след раждането, а пък аз кой знае след колко години, ще съм като някоя девственица  Laughing Laughing  Blush Crazy  Joy !

# 606
  • Свиленград
Ани да ти е жива и здрава рожденничката.
anemothiella моите бебчета са доста големи особено за близнаци, но тава не ме притеснява. Дори се радвам защото се страхувам да не се родят много малки.
Джулия прочетох за апартамента. Предполагам че фирмата на която сте разглеждали е на Н.Динков. Много хубаво гледайте защото кумовете си купиха от тях и като започнаха да го оправят се оказа че има доста пропуски по строежа, и от други хора съм чула за лошо строителство.Поразпитайте тук там.А какво стана с майка ти, че кака е на обучение в Пловдив и не знае нищо.Надявам се вече да са я изписали.
Готови са ми резултатите от обременяването с глюкоза, всичко е в нормите.

# 607
  • Червено знаме 11:)
Ани,не искам в Бургас,защото всички приятели са ми тук,там трябва наново да изграждам връзки...абе щях да дойда,ама сега като се съгласи ММ за тук,за мен е по добре.Иначе много обичам Бургас,там учих 4 години.
Марева,честито взет изпит,има ли още много за вземане?
Djulia моята дотторица изрично още  началото ми забрани да пия калций, защото предизвиква маточни контракции.  Shocked  Всъшност дори магнезия се дава за да подтисне калция.
олеееее... #Crazy newsm78 #Crazyзащо така моят ми го изписа..

Вадада браво за резултатите.Майка ми я изписаха в понеделник,по-добре е сега.Да,всичко е на Динков,ние живеем в апартамент който е строил той,под наем сме,и е ужас,всичко е мухъл,стените падат...е кооперацията е на не повече от 5 г,на центъра,над Скарлет сме...

# 608
момичета, как са ви хемоглобините, че моят е паднал на 99 въпреки малтофер-а, който пия  Blushи доста се притисних

# 609
Мами, извинявам се, че питам (сигурно е коментирано) но къде сте решили да раждате? И с екип ли? Вчера ми казаха, че са намалили цените - за избор на екип 350лв, а за лекар е 225лв?
Аз се колебая между Тина Киркова и  Окръжна болница
Какво мислите, дайте ми малко мнения или съвети, моля!

# 610
Благодаря ви  Hug

Ani_d социални дейности уча, но в медицински факултет, където се налага да учим всякакви болести и анатомии и т.н.

Аз ще взема да питам доктора за изследвания следващия път като отида. А по въпроса с раждането - дали той трябва да повдигне темата или аз? Още е рано, но аз искам да планирам нещата и да се подготвя психически доколкото е възможно.

# 611
Зукрела аз ще раждам в Тина Киркова.С избор на лекар(докторката,която ми следи бременността и ме е израждала предния път),а екип може и да не избирам.
schneee различни са при всички.на някои момичета им падат,на други са същите като предния път.Моят специално е същия,даже една идея по-висок-129ми е.

Забравих да ви се похвала.Днес като ходих до работата да си пусна секрета,доцентаката ме изненада с подарък Прегнакер 100 таблети и фолиева киселина 200 таблети. ShockedЩе пия ,докато кърмя Mr. Green

# 612
Здравейте, сладурки! Минавам само да кажа за срещата в София - на 26.01. сряда, 15 ч. на Попа.  И пак да кажа - който има намерение да дойде, моля да се разпише тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540550.new#new, за да знам каква маса да запазвам.

# 613
Ани да ти е жива и здрава малката пораснала госпожица   bouquet,много да ви радва и слушка.
Мами аз тези дни пак се чувствам зле ,имам си болки слаби са но постоянни почти ,и контракции .
Нито хапчета нищо не ми помага ,направо не знам .
Много  ме е страх да не тръгне да излиза сега ,че не искам и да си го помисля дори.
Като ходя на лекар и вагинално ме преглеждат ,да не би да имам разкритие ,нямам но защо имам тези болки отдолу ,се едно ,че ще започва раждане ,ох оплаках се .
Вече нямам сили  Sadкато инвалид съм ,само лежа и това е ,дано поне има файда от това лежане ,че съм вече пред нервна криза  Cry.
Единствено спането ми вечер е чудесно ,много спокойно и сладко си спя ,но като стана пак се почва. newsm78

# 614
Мамчета, по темата с екипите и новите цени един въпрос може ли - аз днес гледах ценоразписите на Майчин дом и Тина Кирйова, но честно казано ми беше трудно да си е ориентирам - изпозлвани са разни медицински термини, които не знам  newsm78 Може ли някой от медицинските лица или поне запознат да погледне сайтовете и  да сведе инфо на нормален език? Имам предвид - избор на лекар, на екип , на акушерка ако има такава възможност за двата варианта раждания, Благодаря Ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт