Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 334
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Здравейте момичета, след около 3г и малко и моята мечта се сбъдна - вечи съм бременна! Въпроса ми е такъв - вземали ли са ви цитонамазки при първото посещение в женска консултация, в коя седмица бяхте и мислите ли, че е опасно в началото на бременността!? То май станаха няколко въпроса!
Здравейте момичета,
Да се включа и аз мен ме записаха в 14 г.с на ЖК и ми взеха цитонамазка и секрет ( всичко е наред слава богу) но искам да кажа че това са изследвания които се правят при всяка бременност и не би трябвало да са опасни. Аз лично не смятам че е опасно, даже е препоръчително за да сте по спокойни и вие самите Simple Smile))))))))
Честито Клеопатра и дано всичко мине безпроблемно:))

# 166
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте незнам дали ми е за тази тема въпроса,но се надявам да ми помогнете.Последната ми менструация беше на 21,12.На 16,01 имах леко прокървяване за 1/2 ден.На 30,01. пак имах прокървяване,но за 1 ден.Ходих на ендокринолог защото по принцип съм диспансеризирана,но лекарката ме посъветва да изчакаме 1 месец.Тази вечер си направих тест и е положителен.Принципно си взех направление за АГ.но въпросът ми е да изчакам ли 1 месец и тогава да отида на АГ или още другата седмица да отида.Надявам се да ми помогнете.Малко съм объркана.Даже не малко ами..... newsm78

# 167
Според датата на последната менструация в момента си бременна в 7 г.с. (6 г.с. и 3 дни) и не е рано да отидеш на гинеколог за потвърждение.

# 168
Здравейте, и аз съм малко притеснена.Закъснява ми 10 дена и преди малко си направих тест който е положителен, но веднага след това прокървих леко.По това време незнам дали да ходя на консултация.Дайте ми съвет какво да правя и благодаря предварително  bouquet

# 169
Много ти благодаря за бързия отговор.Сега да кажем ако отида при даден АГ той ли ще ми бъде лекаря.който ще ми проследява бременноста или в последствие мога да си избера?Защото септември ходих при една и уж съм доволна,но тогава ми констатира малък миомен възел,който трябва да се проследява на 6месеца и сега февр. трябва да ходя на ултра.

# 170
Разбира се, че можеш да си избереш друг лекар за проследяване на бременността. Записването за ЖК става към 10-12 г.с., трябва ти специално направление от личния лекар. А сега можеш да отидеш просто на преглед за потвърждаване.
Честито. Simple Smile

# 171
Ей това ме интересуваше ама едно го обясних.Важното е,че си схванала.Много благодаря още веднъж.  love001

# 172
  • Варна
Много ти благодаря за бързия отговор.Сега да кажем ако отида при даден АГ той ли ще ми бъде лекаря.който ще ми проследява бременноста или в последствие мога да си избера?Защото септември ходих при една и уж съм доволна,но тогава ми констатира малък миомен възел,който трябва да се проследява на 6месеца и сега февр. трябва да ходя на ултра.
Аз лично ходих при един АГ за установяване на бременноста и след това за сърдечен ритъм, но се записах при друг,  избора си е твой никой не може да те задължи да се запишеш при АГ-то което ти е установило бременноста. На мен също преди време( 3 години) ми бяха казали че имам малък миомен възел, но лятото като ме гледаха нищо не видяха, след това пак и пак нищо така че не се притеснявай АГ-то при което се запишеш ще те проследи.

# 173
Проблема ми е за направленията затова защото със това което съм взела смятам да го ползвам за ултра иначе е 35лв.та там ми е дилемата.Относно възела какво да се притеснявам,като го установиха септември,а от кога го имам един господ знае.

# 174
iv.elina, направлението за гинеколог и направлението за женска консултация са различни, като това за ЖК е по т. 9, другото не помня по коя точка беше. Ако твоето е само за гинеколог, не за проследяване на цялата бременност, можеш спокойно да си отидеш на ултразвук, а когато му дойде времето ще си искаш от личния лекар направление по т.9, което вече е за записване за ЖК. Всъщност като гледам си в 7 г.с., може и да може да се запишеш на ЖК, знам ли, всеки лекар като че си има свои разбирания кога трябва да стане записването. Мен едва тази седмица ме записаха.

# 175
Тая вечер ще ме омразите с моите питания ама няма как.Кои са по-важните изследвания,които се правят в началото на бременността?Относно увреждания на плода и др.Като се запишете на ЖК какви изследвания ви пускат първо?Благодаря.

# 176
Здравейте, и аз съм малко притеснена.Закъснява ми 10 дена и преди малко си направих тест който е положителен, но веднага след това прокървих леко.По това време незнам дали да ходя на консултация.Дайте ми съвет какво да правя и благодаря предварително  bouquet

Ако има къде най добре отиди въпреки, че е доста късно newsm78.

# 177
  • София
Тая вечер ще ме омразите с моите питания ама няма как.Кои са по-важните изследвания,които се правят в началото на бременността?Относно увреждания на плода и др.Като се запишете на ЖК какви изследвания ви пускат първо?Благодаря.
Вижте статиите в падащото меню - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=articles;id=24

# 178
Много благодаря.Голямо ровене падна.

# 179
  • София
Много благодаря.Голямо ровене падна.
Не са много статиите. А и новата визия беше направена с цел всичко да е на едно място. Та с няколко клика... до целта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт