Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 292
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Мили мами търсих някъде да прочета за секса по време на бременност , но така и не успях.Та имам няколко неудобни въпроси Simple Smile
1 . Може ли да се прави секс първото тримесечие ?а и след това разбира се и докога можем ?
2. Може ли мъжът ми да си свършва там където и преди  newsm78 (извинявам се за въпроса ) Embarassed

# 601
Мили мами търсих някъде да прочета за секса по време на бременност , но така и не успях.Та имам няколко неудобни въпроси Simple Smile
1 . Може ли да се прави секс първото тримесечие ?а и след това разбира се и докога можем ?
2. Може ли мъжът ми да си свършва там където и преди  newsm78 (извинявам се за въпроса ) Embarassed

ами по принцип , според повечето литература/писания по въпроса- първите три месеца трябва да се внимава- опастност от спонтанен аборт и от инфекции(до колкото знам), а последните три- опасност от преждевременно раждане- т.е. ако преносваш някой дори ще те посъветват да правите повечко секс, но до тогава имаш мноооого време....принципно това се отнася предимно за по-рисковите бременности, но без принцип дали си заслужава риска сама си помисли и прецени Wink

# 602
  • София
Syn4oo, гинеколог най-добре ще отговори на въпроса.
На нас ни беше забранен секса.

# 603
Благодаря за отговорите Wink тогава ще изчакам до 30 когато съм на лекар и да ми каже какво да мога и какво не Simple Smile Предполагам и за колата маска ще е същата работа Simple Smile въпреки ,че имам час за утре ще предупредя козметичката да внимава как ме дърпа Simple Smile

# 604
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Syn4oo, на нас още отначалото ни казаха, че нямаме проблем със секса, само да внимаваме в дните, когато се очаква МЦ или в тези дни да избягваме секса. Засега нямаме проблем - док каза до 27 седмица, после нъцки  Heart Eyes

# 605
Syn4oo Имаше специална тема,потърси във форума и прочети може да ти е полезно,но аз съм се поинтересувала за това и знам че няма никакъв проблем да си правите секс както и преди сте си го правили ако нямаш проблемна бременност и всичко ти е наред,само че не се препоръчва мъжа ти да свършва в теб защото спермата предизвиква някои процеси,но ако се пазите няма никакъв проблем и ти се чувстваш добре и ти е приятно да си правите секс.

# 606
rosi919, аз доколкото разбрах няма проблем да свършва в теб първите месеци, не трябва да го прави след седмия, защото могат да започнат контракции и да се предизвика раждане. Кажи ми, моля те, ако греша, че ние така действаме, нещо да не стане беля  Rolling Eyes

# 607
Само ,че първите месеци същото може да е опасно- пак казвам, че не си струва много риска, по-добре е да си купите няколко кутийки презервативи, аз лично скоро имах аборт и да ви кажа честно, дори и да ми кажат,че не е проблем съм убедена,че мъжът ми би искал презастраховка.

# 608
Цитат
на нас още отначалото ни казаха, че нямаме проблем със секса, само да внимаваме в дните, когато се очаква МЦ или в тези дни да избягваме секса
Това пък защо?

# 609
Защото стените на матката ставали по-меки и да не стане някакво протриване - поне това разбрах.

# 610
Syn4o Ами спермата може да предизвика контракции в последните месеци,но преди това знам че може да се получат някакви инфекции и т.н. защото нали през периода на бременноста жената е много податлива на такива неща,така сам чела и сам чувала.

# 611
Здрвейте мили мами:)

Аз наскоро разбрах, че съм бременна, все още не съм ходила за установяване на бременността и искам да попитам за преглед и следене на бременност по здравна каса може да ме насочите къде да отида. От София съм, понеже не видях такава тема, си задавам въпроса тук.

Благодаря предварително!

# 612
Момичеата, а кога да тръгна към болницата, без да е прекалено рано,но да не е и късно?Това ми е второ раждане, но това не означава, че пак не се притеснявам.При първото след цяла нощ с контракции отидох чак сутринта с 6см.разкритие, без изтекли води разбира се

# 613
denito2, трябва да вземеш под внимание и за колко време ще стигнеш до болницата.
 Аз съм решила да чакам доколкото мога да търпя вкъщи /първо раждане ще ми е/. Болницата е на 6-7 мин. от вкъщи.

# 614
И аз това се чудех кога трябва да тръгна, понеже ще раждам в друг град (на 30 км. от мястото където съм) и не знам, ако ми изтекат водите, дали ще имам време да стигна на време до болницата  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт