Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 283
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
И да изтекат пак ще има време. Не ми се вярва да направиш 10 см разкритие без изобщо да разбереш. Може и да бъркам, но и поредно раждане да е едва ли ще завърши за час от началото на първите контракции.

# 616
Значи като почнат контракциите седим докато можем да търпим, обаче ако изтекат водите е хубаво веднага да се тръгне. Правилно ли съм разбрала? Защото не е хубаво бебето да седи без водичка. newsm78 
.......Опа, michelangela simoni сега видях какво си написала.

# 617
Здравейте мами HugПонеже обещах да пиша LaughingАз вече съм си в къщи .Серклажа мина успешно .Не ме боля, пълна упойка и 6 дни в болница.Надупчиха ми д...то с Но-Шпа и сега съм до септември в леглото Laughing с кратки почивки.Прегръщам Ви всички Hug

# 618
Много се радвам, че всичко е приключило успешно. Сега ти стискам палци да си изкараш спокойно бременността. Септември ще дойде неусетно. Hug

# 619
Значи като почнат контракциите седим докато можем да търпим, обаче ако изтекат водите е хубаво веднага да се тръгне. Правилно ли съм разбрала? Защото не е хубаво бебето да седи без водичка. newsm78 
.......Опа, michelangela simoni сега видях какво си написала.
smile3521 Обаче имайте предвид, че една моя приятелка толкова са й кратки контракциите преди да й започне раждането,че втория път за малко да роди в тях в тоалетната, ако контракциите ви станат на 2 мин- непременно към болницата, ако ще да са запознали и преди малко. Освен това , ако имате толкова болезни контракции колкото бяха моите незнам дали ще можете да се движите, аз нямаше да мога Wink
Здравейте мами HugПонеже обещах да пиша LaughingАз вече съм си в къщи .Серклажа мина успешно .Не ме боля, пълна упойка и 6 дни в болница.Надупчиха ми д...то с Но-Шпа и сега съм до септември в леглото Laughing с кратки почивки.Прегръщам Ви всички Hug
Стискам ти палци  Hug Hug Всичко ще е наред. Hug
Syn4o Ами спермата може да предизвика контракции в последните месеци,но преди това знам че може да се получат някакви инфекции и т.н. защото нали през периода на бременноста жената е много податлива на такива неща,така сам чела и сам чувала.

Дааа, точно това разправях и аз, но има случаи в които спермата в първите три месеца може да доведе и до аборт, това май пак е свързано с възможността от контракции.

# 620
Тази нощ когато се завъртах от едната на другата страна имах болки ниско долу, все едно като при цикъл...  Thinking Дали това може да е някакъв знак, че моментът наближава или пък може да си ми е от нещо друго...  newsm78 Иначе никакви признаци нямам....тапата не ми е изпаднала...  #Crazy

# 621
Остават ти 6 дни до раждането. Може и да е признак. Чувала съм, че така започва раждането, с тъпа болка в кръста или ниско долу. Болките може да са и от това, че бебето вече много ниско долу. Тапата може и да падне в процеса  на раждане, не е задължително да е предвестник. Признаци или не остава ти съвсем малко до дългоочакваната среща. Почини си максимално, че това ще ти е, а сили ти трябват за раждането. Късмет, успех и леко да минава, бързо възстановяване.

# 622
Ами моето лично мнение е, че болките при контракции се различават от тия на менст., но пък много момичета мислят обратното- във всеки случаи при толкова наближило раждане май може да означава само,че момента наближава Laughing Wink HugУспех и да знаеш,че ще различиш първата контракция от др. тип болки.

# 623
При второто ми раждане контракциите ми бяха много по-силни отколкото при първото. При първото като отидох в болницата с контракции на 10 минути, си бяха съвсем леки, се оказа че имам 3-4 см вече. А с второто тръгнахме посред нощите, защото ми бяха супер силни контракциите, а се оказа че съм само с 4 см, мислех че при такива болки съм поне на 6-7 см. Mr. Green
Строго индивидуално е все пак! Леко раждане Hug

# 624
ооо, разбира се, че е индивидуално и ,че при една и съща жена с различни раждания дори има разлика, но мисълта ми е да не се прекалява, че все пак може и гаф да стане има ли силни или чести болки- да се ходи в болницата, по-добре е да те върнат, от колкото да се  усложни нещо...моите болки станаха много силни и на 5-7 мин когато тръгнахме към болницата, а имах само 4 см. разкритие, но много скоро ми станаха през две мин и както вече казах не съм убедена, че с тия болки нямаше да се наложи да ме носи мъжът ми WinkУспех на всички очакващи.

# 625
Да ви питам всички ли сте раждали със система окситоцин и доволни ли сте: мислите ли, че от нея боли повече/със или без бихте избрали следващо раждане, т.е. ускори ли много раждането (знам, че е дълга тема, но набързичко само личното ви мнение относно тази система)  Hug  Благодаря

# 626
Да ви питам всички ли сте раждали със система окситоцин и доволни ли сте: мислите ли, че от нея боли повече/със или без бихте избрали следващо раждане, т.е. ускори ли много раждането (знам, че е дълга тема, но набързичко само личното ви мнение относно тази система)  Hug  Благодаря
ами аз не мога да преценя колко ми е облекчила болките и колко ми е ускорила раждането, понеже не знам как щеше да е без нея, но лекарят ми каза ,че до 9 ч. ще родя, а родих в 11 Laughing Освен това една идиотка ми спука вената докато ми слагаше упойката и после ми се караше ,че съм й дишала на среща- още ме е яд, че не й се озверих, но това е др. тема, та ме боля повече само заради това Laughing WinkВъв всеки случай бих избрала всичко(почти), което би ми облекчило болките

# 627
  • Berlin
На мен ми е 1ва бременност, но скоро четох една тема за окситоцина тук и малко се замислих. Засега съм решила като дойде времето да преценя (ако съм в състояние Simple Smile) има ли нужда. По-скоро съм против на този етап, но пък кой знае дали ще ме питат изобщо, може направо да ми сложат системите ....

# 628
Ох и аз четох, четох, четох, четох  и така се самонавих, че не е хубаво и после така съжалих, че съм толкова информирана...то в България просто така се процедира, такава е системата.....и сега съм тотално объркана, ще направя опит да говоря с лекарката де.....пък в крайна сметка както тя прецени...абе да сме живи и здрави ние и бебоците пък останалото минава и заминава!

# 629
  • София
Да ви питам всички ли сте раждали със система окситоцин
Не. Аз лично и двата пъти НЕ съм раждала със система. За ефекта и болките мога единствено да съдя по мненията във форума.
На мен и двете раждания ми протекоха за 4 часа, та по-скоро нямах нужда от ускоряване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт