Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 228
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Въпросът ми беше за контракциите в началото на бременността, как точно се усещат.

# 76
Въпросът ми беше за контракциите в началото на бременността, как точно се усещат.
в началото, в каря- всеки ги усеща различно, няма как да разбереш точно усещането какво е.....освен това вече ти казахме,че ако имаш някакви съмнения е по-хубаво да питаш лекар, това е много сериозно, особенно в тоя етап

# 77

Би трябвало да са доста по-леки като цяло. Обаче ,ако не си раждала и нямаш база за сравнение не знам как ще разбереш ?! Наистина е добре да се консултираш с лекар ,ако нещо те притеснява.

# 78
  • Berlin
Освен това задължително ли е да има контракции в началото? Аз мисля, че нищо особено не съм усещала до сега, пък и наистина като не знам какво представлява точно контракцията, как ще разбера, че имам? Simple Smile

# 79
Цитат
в началото, в каря- всеки ги усеща различно, няма как да разбереш точно усещането какво е.....освен това вече ти казахме,че ако имаш някакви съмнения е по-хубаво да питаш лекар, това е много сериозно, особенно в тоя етап
подкрепям

Наистина- задължително лекар! Аз още от 11 седмица (до скоро, че и сега но рядко) имах всякакви бодежи, стягания, болки.... Обикновено изписват лекарства.

Цитат
Аз имах пробождания в матката на различни места, които траеха секунди (имах един кризисен момент, когато бяха през минута или по често в продължение на седмица; МНОГО беше страшно).  Така мисля се усещат в начална бременност, в моят случай около 12 г.с.  Някои казват, че се разтягат сухожилията, които държат матката и от това боли.  Моята АГ ги нарече контракции и каза че не е добре да ги имам.  Аз получих и няколко стягания на целия корем, въпреки, че матката все още е била малка и не знам реално кое се е контрахирало.....та болежки всякакви,. Аз май съм от тези дето са с по-чувствителна матка и ще си ги имат до края. Но не ги подценявай, задължително на  доки. Обикновено се пие но шпа, магнезий под някаква форма и др.

# 80
  • София

Би трябвало да са доста по-леки като цяло. Обаче ,ако не си раждала и нямаш база за сравнение не знам как ще разбереш ?! Наистина е добре да се консултираш с лекар ,ако нещо те притеснява.

Да и аз май съм имала някакви контакции, без да разбера, колкото и странно да звучи. Първи път ми е и наистина първоначално не знаеш какво те боли, стомах ли, корем ли какво. Е сега вече имам усещания понякога много странни все едно шиййката на матката ме боли,някъде там. Може да е някое сухожилие или нещо,защото като ходя бързо ми се появява newsm78.

# 81
Аз имах контракции от самото начало та до края. В началото обаче не бяха така неприятни както в края. Усещах ги като стягане и втвърдяване на корема. От доки разбрах, че са контракции.

# 82
здравейте,момичета! wavey

бременна съм в 14 г.с. и все още не усещам движения на бебо.много съм притеснена,защото преди тази бременност имах спонтанен аборт и явно е останала някаква травма в мен и все мисля,че нещо не  е наред.много се тревожа,
вие кога усетихте бебетата си за пръв път?

# 83
megatony , не се притеснявай...рано е още да усещаш бебето..Аз и с двете бременности го усетих към 20г.с...

# 84
охх,дано е така Praynig
благодаря ти мила!

# 85
 megatony, аз усетих бебо към 19г.с. Мисля, че все още е рано да гоусетиш. Лека бременост и всичко ще е наред Hug

# 86
здравейте,момичета! wavey

бременна съм в 14 г.с. и все още не усещам движения на бебо.много съм притеснена,защото преди тази бременност имах спонтанен аборт и явно е останала някаква травма в мен и все мисля,че нещо не  е наред.много се тревожа,
вие кога усетихте бебетата си за пръв път?
при първа бременност в 14 г.с.. дори и въображаеми движения на бебето не може да усетиш Wink Winkаз усетих моят много ритлив и адски жив и подвижен младеж едва към 18-19 г.с.

# 87
И аз още не съм усетила бебето, а скоро ще стана 19 г.с. И аз се чудя дали да се притеснявам, но съм решила, че ще започна да се притеснявам към края на 20 г.с.  (Усещам някакви леееки сякаш местения и побутвания, като съкращаване на мускул, но не знам какво точно е това и дали е бебето)

# 88
  (Усещам някакви леееки сякаш местения и побутвания, като съкращаване на мускул, но не знам какво точно е това и дали е бебето)
такива именно са първите усещания, не акай скоро(поне още няколко седмици) нещо по-сериозно Wink Wink много хора описват първите усещания като трепет на пеперудка в корема, аз обае мисля,е бих ги описала точно като съкращаване на мускул

# 89
Значи може да е бебето  Hug  Аз точно този трепет на пеперудка чакам ли чакам, а то нищо чудно чакайки го вече да усещам бебето  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт