Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 356
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Не аз защото ровех и за тема за АГ лекари във Варна,но я отрих.

# 181
Здравейте момичета, след около 3г и малко и моята мечта се сбъдна - вечи съм бременна! Въпроса ми е такъв - вземали ли са ви цитонамазки при първото посещение в женска консултация, в коя седмица бяхте и мислите ли, че е опасно в началото на бременността!? То май станаха няколко въпроса!
На мен също мо взеха при първото ми посещение, както и в 5-ия месец Simple Smile

# 182
Добро утро. От вчера следобяд (15 часа) бях с болезнени контракции на 20 - 25 мин, към 24 часа станаха на 15-12 мин и към 4 часа на 8 мин. Само е ми омръзна да ги засичам а и болката ми се виждаше не много голяма и реших да си поспя малко  Embarassed, а ако ме заболи повече да тръгвам към болницата  Rolling Eyes . Обаче се събудих в 6 и 30 и няма и следа от контракциите. Възможно ли е да се случи такова нещо с истински контракции, или са били подготвителни.
За протокола - болките бяха и в корема и в кръста, вчера 3 пъти съм ходила по голяма нужда до вц, имам отделяне на т. нар "смазка" , а не бяло течение

# 183
Добро утро. От вчера следобяд (15 часа) бях с болезнени контракции на 20 - 25 мин, към 24 часа станаха на 15-12 мин и към 4 часа на 8 мин. Само е ми омръзна да ги засичам а и болката ми се виждаше не много голяма и реших да си поспя малко  Embarassed, а ако ме заболи повече да тръгвам към болницата  Rolling Eyes . Обаче се събудих в 6 и 30 и няма и следа от контракциите. Възможно ли е да се случи такова нещо с истински контракции, или са били подготвителни.
За протокола - болките бяха и в корема и в кръста, вчера 3 пъти съм ходила по голяма нужда до вц, имам отделяне на т. нар "смазка" , а не бяло течение

Според мен най добре отиди да те прегледат

# 184
  • София
bob4o_f, отидете на лекар, или в б-цата, в която ще раждате.

При втората бременност има такива контракции, но не много и на по-голям интервал от време. Отидох в б-цата, направиха ми запис и успяха да засекат две контракции. Не бяха много болезнени.
Родих на по-другия ден. Тогава нямах контракции, но пък имах проблеми с кръвното.

# 185
мерси за отговорите момичета  Hug
аз звъннах сутринта на лекаря и следобяд ще го посетя да ме прегледа

# 186
Здравейте,бих искала да попитам какви документи трябва да попълвам на работа когато предавам последния болничен 45 дни преди раждане.
Благодаря!!!

# 187
за твое успокоение може да идеш на лекар, но истинските контракции не биха затихнали, освен това аз около 20 дни преди да родя все имах едни уж зачестяващи болки- пожелавам ти много успех и много леко раждане Hug

# 188
Здравейте,бих искала да попитам какви документи трябва да попълвам на работа когато предавам последния болничен 45 дни преди раждане.
Благодаря!!!

Този болничен преди раждане не е последен, а първият, след него има още един мисля беше до 135 дни/ аз занесох още 2 - защото преносих. 1-ният беше разликата от термина и датата на раждане, а 2-рият от деня на раждане до 135-тият ден.

Попълват се декларации, но чак като ти изтече последният болничен - за отпускане на майчинство  newsm78 Мисля така беше, но тук не съм много сигурна

# 189
Аз искам да питам за прането - от много места съм чувала, че бебешките дрешки се перат на ръка, защото не трябвало да се въртят и т.н....  newsm78  Аз искам да изпера дрешките, които имам, защото и тези за изписването трябвало да са прани, а няма кой друг. Та въпросите са ми:
1. На ръка или в пералнята да пера дрешките?
2. При кое от двете е по-вероятно да си развалят формата (да се развлекат)?
3. Има ли значение дали вътре или вън ще ги простра?  Thinking

Мерси предварително  Hug

# 190
Благодаря!!!

Този болничен преди раждане не е последен, а първият, след него има още един мисля беше до 135 дни/ аз занесох още 2 - защото преносих. 1-ният беше разликата от термина и датата на раждане, а 2-рият от деня на раждане до 135-тият ден.

Попълват се декларации, но чак като ти изтече последният болничен - за отпускане на майчинство  newsm78 Мисля така беше, но тук не съм много сигурна
да, и те питат точно кога ти е била датата, според това кога си се водела в ЖК, обръщам ви внимание на това, понеже в моята консултация имаше разминаване между официалният ми термин и този, който те ме бяха написали- затова обърнете внимание на тая дата(понякога в ЖК са по някакъв стар календар/ система и от там се получават леки разминавания)

# 191
Аз искам да питам за прането - от много места съм чувала, че бебешките дрешки се перат на ръка, защото не трябвало да се въртят и т.н....  newsm78  Аз искам да изпера дрешките, които имам, защото и тези за изписването трябвало да са прани, а няма кой друг. Та въпросите са ми:

Мерси предварително  Hug
Аз все още нямам детенце, но за бъдещото си дете смятам да пера дрешките в пералнята с прах/сапун за бебета. Има отделна програма за бебешки дрешки. После гладене и готово.

# 192

Мерси предварително  Hug
Разбира се, че в пералнята. Остава пък сега с големия корем и на ръка да переш. За първи път чувам, че не трябва да се въртят дрешките.Защо, не виждам никаква логика? А колкото до простирането ти си прецени. Ако навън е мръсно и прашно - вътре на сушилка. Моята приятелка винаги събираше детските дрешки преди залез слънце, но аз не съм суеверна и винаги и се смеех.

# 193
Аз да попитам: Знаете ли дали може да се разширяват зеници по време на бременност?

# 194

Мерси предварително  Hug
въпрос на суеверие- ако си суеверна и за теб има огромно значение това, спазвай си "правилата", за мен всичко това са поредните бла- бла-ници... пера в пералнята и не ми пука, купувам дрешки и си правя всичко както ми харесва, допада, както ми е угодно  Wink Не само, че изпрах, ами и разглеждах няколко месеца подред веки ден на бебето бъдещите дрешки, доставяше ми такова удоволствие, че нямяше сила, която да ме спре

Общи условия

Активация на акаунт