Хайде, идвай вече, чакано ЯНУАРСКО човече! - тема 27

• 30 245
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Бубе,  Hug Hug Hug

Дали ще ви е интересна тази тема?- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476927.0
 Нали все пак говорим за козметика...

# 646
здравейте момичета. Благодаря ви за отговорите. Искам да ви се похваля че днес ни падна пъпчето.
И да не забравя-честит имен ден на всички които празнуват и честити бебенца на мамите родили докато ме нямаше из форума.

# 647
  • ул. "Мечтание"
Ноеми, аз съм пропуснала - честит ти рожденник!  Heart Eyes
Честита месечинка и на малкия бонбон! Да са ти живи и здрави момчетата!  Hug  bouquet

Бубе   bouquet

# 648
Реших да се похваля- вече успешно кърмя едновременно шушулките  newsm44
Че теорията е едно, а практиката- съвсем различно нещо...
Днес с епробвах докато кърмя едната, да оригна другата  Crazy Ами поповърна върху мен, ама...  Rolling Eyes КАто се има предвид, че не съм от най-сръчните  hahaha

# 649
  • в Надежда-та
Ама къде ги тия снимки Sad аз последно виждам Габриела на Lady Guga  Confused newsm78

# 650
Здравейте мацки,

Най после седобрах до форума Simple Smile

Аз тези дни се радвах на хубавото време. В събота открихме сезона на парка Яворов. Бебо спа като къпан през цялата разходка, а аз се почуствах бял човек отново. Разходка на въздух, кафе и обяд навън, въобщеее живота придоби цвят (не е като да седиш вкъщи). Сега чакам една приятелка и тръгвам пак на разходка из парка Simple Smile

за пъпчето - не му се стараем много. Падна на 7-мия ден, но още леко кърви. Къпем Стефан под течаща вода (не във ваничка) и на коремчето го прехващаме с една малка хавлиена кърпа. Веднага лед баня капвам малко спирт и толкова.

козметиката - не съм веща, но реяих да взема на Веледа и съм доволна. Иначе съм чувала хубави тозиви и за Мустела и за А-Дерма.

Ноеми, честит първи месец на Тервел Simple Smile Да ви е жив и здрав!

Нощни честит ти именник Simple Smile

Честито и на всички останали празнуващи днес!

btw някой може ли да ми пусне паролата за албумчето. Преди не ми трябваше за да го разглеждам, ама явно има някакви промени  Thinking

# 651
Някой ако си е харесал нещо от кърмаческите артикули но не е успял да поръча, Шаманката ще пуска каквото е останало от артикулите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540692.1065

# 652
  • София
Честити нови бебоци!

МилаИванова, много ведро звучиш. Радвам с за вас!

Честит рожден ден на баткото на Тервел Simple Smile

Нас днес ни премериха и сме наддали само 170г за десетте дни след изписването, което според личната е много малко. Докривя ми, ама карай. Иван ест. повърна и се изака 2 пъти (1 преди да тргнем и 1 пред лекарката) точно преди да го мерят. ooooh! Сега ми даде час за след десетина дни пак да го теглим.  Rolling Eyes

Бебешондел, благодаря за инфото. аз преди малко я срещнах пред поликлиниката шаманката и тъкмо за кърмаческите бодита говорехме Simple Smile

# 653
А ти пък що се впечатляваш  Thinking Нас още не са ни теглили предстои ни на 26ти, но от сега знам че ще сме натдал малко...

# 654
  • В две тъмни очички
И нас няма да ни теглят скоро...Чак като ходим на 12-ти на визитация при педиатъра

ViFresh http://januarybabies2011.snimka.bg/baby/nashite-prekrasni-bebenca.557025 - това е последната снимка в албума

Да отбележа - след прибирането от болницата съм с 9 кг по-малко  Rolling Eyes
И забравих да кажа, пъпчето ни падна в деня на изписването  Party

# 655
  • София
А защо не ви теглят?
Аз погледах и яна наистина си е наддала, колкото трябва. според лекарката трябвало по 24г на ден. на яна й се пада 22,7г, но тогава ми е казала, че е ок. А сега на иван му се падат по 17г. надявам се да е от празното му коремче, а не от недохранване.

# 656
  • В две тъмни очички
saxophone след хранене малката спи, спокойна е, което според мен е знак,че се е нахранила добре. Не ми се иска да се шашкам ако изостава или напредва леко, защото всяко бебче съм сигурна , че наддава по различен начин. Ако всичко е наред резултатът след месец ще е показателе  Hug

# 657
  • София
Абс. си права.  Peace  Просто си мислех, че това мерене при педиатъра е задължително и се учудих.

# 658
  • София
Момичета, да се похваля и аз: в 1 през нощта родих Боян - 54 см/4300. Голям човек:) Имам 2 шева, така че го отчитам като леко раждане. И да ви разкажа  подробности, докато още ме държи еуфорията:)
Както нямах никакви признаци в 10 вечерта си тръгваме от майка ми и на паркинга получих някаква зверска контракция. Качих се в колата, почти до нас (след 5 мин) втора...Влезнах в банята да се оправям за всеки случай или пък да ми мине - продължиха, ама страшно силно. Едвам излязох, обадих се на докторката и и казах, че не знам подготвителни ли са, истински ли са контракциите, тя каза да отивам да ме прегледат и ще и се обадят ако има нещо. Сложих малката да спи, изчакахме майка ми (тя в паниката не се сетила адреса... цирк) В 11.30 бяхме в Щерев, аз поч1ти влачейки се при всяка контракция - 7-8 см разкритие #Crazy. И оттам звънят на лекарката веднага да идва, време за клизми, упойки и др. екстри няма, раждам. За отрицателно време се събраха 10 човека екип, пукнаха ми мехура и бебето слезе съвсем. Ама мен яко ме болеше, а анестезиологът само ме зарибяваше за упойка. Аз, както ви казах умирам от страх, а и беше късно за епидурална. Но ме убеди за малка доза спинална, въпреки че лекарите и акушерката не бяха съвсем ЗА. На 9 см разкритие ми я би, моментално ме отпусна, след още 2 контракции, които усетих като пробождане започнаха напъните. Качих се на стола и бебето веднага излезе Simple Smile Беше1 часа.
И така докато ме отпусна упойката и започнах да чувствам как контрахира матката. Цяла нощ мислих за този добър човек с упойките, ама си беше тръгнал Simple Smile И сега яко ме стяга - с първото раждане не ме е боляло токлова...
Сега Боянчо си спи при мен, а в цялата клиника няма друга родилка и бебе Simple Smile Цялото внимание е насочено към нас Simple Smile И тук не дават вода (с каката не беше така).
Само милата кака беше толкова стресирана, като дойде сутринта Sad.

Отивам да чета назад.

# 659
Честито на всички нови мами и татковци.
Аз вече карам на изтощени батерии и нямам време за форума, не че не ми се влиза.
Към консултантките на Ла Лече Лига  Кърменето е много трудно - Рая засуква без проблем и лакомо, но явно няма много мляко и по някое време  се ядосва. Иначе гърдите ми са твърди преди кърмене и много напрегнати, целите са на бучки. Пробвах леко изцеждане преди това за облекчаване, но повече от 10 мл не излиза и се притеснявам, че не остава за нея.
Успех на всички чакащи бебоците си и леко и безпроблемно раждане.

Пепинка1, честито бебе! Разбирам, че си имала трудно раждане, а сега и началото на кърменето поставя предизвикателства към теб.
Ще опитам да помогна с информация какви са част от пътищата към облекчаване на проблема.

На какви интервали суче Рая? Дали захапва правилно зърното и част от ареолата? Бебе на 6 дни, на колкото е Рая, е добре да има между 10 и 12 кърмения в денонощие. Ако кърмиш често, вероятно ще елиминираш една възможна причина за препълване на гърдите и това да ги усещаш твърди и тежки.

Лек масаж на гърдата и топъл душ може да помогне да се справиш с втвърдяванията и бучките. Друга идея е да слагаш зелево листо върху гърдата, като махнеш основната жила от него. Можеш да подмениш листото, когато поизсъхне и вече не е меко и сочно.
Основното все пак остава често сукане от бебето – ако имаш възможност, остави другите задачи по дома на помощници, а ти си почивай с бебето – можете да лежите заедно кожа-до-кожа, да я кърмиш толкова често, колкото тя и ти пожелаете.

Казваш, че засуква лакомо и добре. Можеш да провериш дали правилно захапва гърдата ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=45914.0
Можеш да опиташ да не даваш биберон и шише в тези първи дни и седмици, защото е възможно Рая да се обърка – техниката на сукане от гърда и от биберон е съвършено различна.
За нормално наддаване на тегло през първия месец се считат около 30 грама на ден. Ако държиш да се увериш в това дали добре наддава дъщеричката ти, можеш да я претеглиш или да отидеш при личния лекар на детето, за да я прегледате. Ето и таблица за наддаването на тегло при кърмени бебета: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19325

Не знам в кой щат си, но ето от този линк можеш да намериш Ла Лече Лига групи в САЩ и да се ориентираш коя е най-близката до теб: http://www.llli.org/WebUS.html, ако предпочиташ консултация с местен ЛЛЛ лидер или помощник.

Дръж ме в течение какво се случва, ако гърдите ти продължават да са така болезнени и твърди въпреки честото сукане, мога да ти предложа още идеи.

Общи условия

Активация на акаунт