Кога измина се година - ФЕВРУАРЧЕТО ни първа тортичка ще има! (26)

• 22 956
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз съм предприела друга тактика: сега февруари, излизам в отпуска за отглеждане на дете до 2г, съответно минавам на 240 лв. Отпуската я оставам за адаптация на Калина в яслата или ако не я приемат (което е по-вероятното) да си я гледам някъде до април 2012 поне.

Слънчи, моят филм е по същия сценарий.  Tired Доукрасен е само с две неща: 1) възстановявам си студентските (докторантски) права и имам 1 година да си напиша работата и да се отчисля с право на защита (и една година да получавам стипендия Whistling ) и 2) мъжът ми беше помолен (ако не му стиска да напусне Close) да мине на 4 часов работен ден (съответно и заплатата се намалява двойно).

Не знам защо, но хич не съм се спекла.  Crazy

Ла вида, много смешна тая ИринкаHeart Eyes Очаквам в скоро време Диди да ми ги скрои едни подобни, че много обича да си бърка с пръст в устата, до гърлото. И постоянно се дави и аха да повърне. Много гаден навик.  Rolling Eyes

# 61
Благодаря ви момичета, за честитките за моя пубер  Heart Eyes Вчера с клизма й пробиха ушиЩАТА и сега ще трябва да отстрелвам обички... Питам я "Какво искаш за подарък?" "Уфффф, ама защооо всички ме питат такааа? Изненадайте меее! Ти горе-долу имаш вкус, квото и да ми купиш, няма да е ПРОВАЛ"  #Shocked #Shocked #Shocked

# 62
Добър ден  wavey

Пак моткахме почти цял ден с отбиване вкъщи за дрямака, че ещо спи по-пълноценно вкъщи.

Кофти тема пак сте захванали за майчинството, яслите и отпуските. Аз февруари трябва да се върна на работа (11.02). Запазили са ми място уж при някаква жена дето гледа по няколко дечица в къщи си. Много позитивни отзиви има за нея, но все нещо се случва и не сме се срещали още...По път за работа ми е и се надявам цената да е по-приемлива от тази в частните ясли, но и да не е нямам кой знае какъв избор до септември за когато се надявам да са приели Александра в яслата заради която попих АБ  Tired Имам отпуска 20дена от 2009 и 20 дена от 2010, та мисля да ги взема за адаптиране при жената малко, малко за яслата и малко за море ( Praynig )

Иначе, няма нищо ново в нашата къща...реших рождения ден да е у нас с малко бебета и майките им (сутринта) и после родата (след обяд) и ай със здраве. Попаднах случайно на това http://www.papaya.bg/za-nas.html Решила съм да отида да пробвам туй-онуй, защото цените са поносими и всичко изглежда добре, ако е и вкусно... Praynig Има солени и слдки хапки, торти и всичко което му трЕбе на човек за един рожден ден. Ако някой има инфо за тях може и да драсне някой ред, моля  Flutter

Любезна , ето колЛото http://www.toy.store.bg/p46239/detsko-dyrveno-kolelo-s-kubcheta.html

# 63
  • София
Питам я "Какво искаш за подарък?" "Уфффф, ама защооо всички ме питат такааа? Изненадайте меее! Ти горе-долу имаш вкус, квото и да ми купиш, няма да е ПРОВАЛ"  #Shocked #Shocked #Shocked
Любезна, сестра ти опредлено кефи  hahaha

# 64
Ей дойде уикенда и пак зачезнахте  Laughing !
Аз пък ще си пиша Whistling
Любезна и мен мА кефи сестра ти...изненадай я подобаващо  Hug
Аз този уикенд ще съм си почти сама,мъж ми ще работи ,а обичайната ми компания на сестра ми и племеницата няма да я има по -разбираеми причини -болни са  Rolling Eyes
Нищо ще се помотаем из парка,дано видиме някой познат  Mr. Green
НикАААА де си бе жена  Crossing Arms ,драсни някой ред,че липсваш  Hug

# 65
Да се отчета и аз в новата тема, за която благодаря Simple Smile

Рождения ден ще си го празнуваме в къщи, в най-тесен семеен кръг. Може би ще направя една бисквитена торта и ще я занеса на едни мами, с които се събираме. Напоследък обаче всички срещи пропускам, щото моят малчо понася зъборастежа много тежко. Температура, разстройство, мрънкане, ревове.. всичко както си му е реда. В рамките на 3 седмици , 3 зъба се появиха и гледам че май още един се задава.

Със самостоятелното ходене още не се справя, защото винаги тръгва с главата напред. Не се сеща да си мръдне крачето. Затова може и проходилката да е виновна, щото в нея си премества тежестта напред и така върви.
Вече има проблясъци на разбиране.  Разбира като му кажа "дай". Ако му кажа: "Дани, къде е лампата", гледа нагоре към лампата.

Аз пък си търся работа. Не ми се иска още една година да си стоя вкъщи безработна. Бая съм се притеснила. Обмислям даже дали да не започна докторантура. Една докторантура добре се съчетава с гледане на дете. Иначе къде ще се намери толкова гъвкаво работно време.

Лека вечер от мен  Hug

# 66
И аз си мисля за учене, ама направо ме е срам да си призная, че ми се впуска в нещо напълно ново и непознато  Rolling Eyes не знам, на старата работа не ми се връща, макар че си има своите плюсове, ама съвсем сама, затворена в една стая все със задачи за вчера и оня ден, (е и с всекидневни срещи с мотокаристите и тираджиите  Tired или с двете кокошки в банката ) Rolling EyesРаботя у Орландовци, ил по-точно до Военна Рампа, много приятен район Mr. Green Как издържах две години не знам... и Биг Бос мноо ме дразни:xarms:
Много ми се иска пак да работя в строителна фирма, ма с две деца няма да ми отива никак, най-много да ме изгонят от къщи за отсъствия  Mr. Green
Ще ми се да работя с много и различни изкъпани,усмихнати, нормални хора, неЩЪ сама Cry

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 23:29 от Любезна

# 67
Ще ми се да работя с много и различни изкъпани,усмихнати, нормални хора, неЩЪ сама Cry

Ах, така хубаво си го написала. И аз затова си мечтая. Последните години все сама си работех или учех. А, е толкова различно в голям и хубав офис с много хора. Да отидеш на работа, да изпиеш едно кафе за 5 мин. сутрин. Да си кажеш две думи с тоя, с оня. Аз така го описах все едно няма да се работи...ама едното не пречи на другото.

# 68
Гуд ивнинг и от нас-сигурно сте обсъждали вече но има ли останали кърмачки още-при нас не виждам скоро изобщо да приключим-не харесваме никакви други млека и за целта се изцеждам през деня на работа та да има какво да пие господинчото(но и така не винаги г пие от чашката си-друго е да увисне на майка си на гърдите и да я хапе  hahaha )
Рожденния ден ще е вкъщи с 5-6 дешчица с родителите.Поръчахме тортата и фотосесия,сега само да склоним и таткото че е труден на снимки  newsm78
Айде лека нощ  Hug до скоро..

# 69

Това е много трудно.. защото по принцип в България такива хора трудно се намират, еле пък и да са на едно работно място. Там колкото и да не е като има повечко хора все някой гледа или да вършиш и неговата работа, или с нещо друго да те прецака.

Аз прекарвам поредната безсънна нощ, но реших вместо да лежа с отворени очи, да стана поне едно чайче да пия, едни бисквити с оБесени ядки да забъркам и да поработя малко. Ще каже човек че съм влязла в сесия, ама не съм...

# 70
  • София

Веси, Любезна, дано си намерите перфектната за вас работа!  Peace

Аз не обичам да работя с хора, пък.  Crossing Arms Не че не ми харесва общуването и т.н. обаче много мразя как хората размиват границата между работа и личен живот. Бих обяснила по-подробно, обаче ме мързи и едвам гледам, не съм си изпила кафето.  Mr. Green Другото, което ненавиждам, е негативизма на хората. Ееееей, все ще се намери да се оплаче от нещо. Работила съм какво ли не, но винаги попадам на едни мрачни хора. Обичам да работя сама, в това отношение работата ми беше перфектна. Шефа ми също много си го харесвам и уважавам, добре се сработвахме.  Mr. Green Е, има срещи с клиенти, с партньори, с колеги, но в по-голямата част от работата бях сама. Ама аз съм малко темерут.  Stop

За докторантурата и майчинството мога да кажа, че по-скоро не се съчетават добре.  Mr. Green Не знам, вероятно в Германия е различно, то си зависи и от специалността, но тук имах адски кофти период, който добре, че отхвърлих преди да забременея. Та сега ми остава писане на дисертация, което не знам как ще стане с малко дете около мен. Не е като да се изолираш и да твориш, твориш... Нооо, някак ще се справим. Ще я хвърлям Диди на мъжа си като трябва да кисна по библиотеките, после минавам в нощем режим на писане (като през деня естествено няма кой да ме отмени от чистене, готвене, игра, занимавки и т.н.). Една магистратура например би била много по-приятна за съчетаване с майчинството, ако трябва нещо да се учи.  Thinking

Викторита, кърмя още и няма изгледи за спиране скоро!  Peace Чакам с нетърпение снимките от рождения ден на Криско! Много сте ми симпатични цялото семейство! Flutter

# 71
Абе Юхуу, ти не знаЙш жИна какво е да нЕма кой да напсуваш  Mr. Green
Аз 10 години работих с много готини мъжища, уж хора без образование, но чисти, спретнати, учтиви, позитивни...  Heart Eyes Нямаше ниакви проблеми в колектива, две години имаше и шивачница към фирмата, малеееЙ като дойдоха фустите стана страшно  #Crazy кой кво казал, кой кого погледнал, ама какво искал да каже  Crazy Но е по-добре от това да си сам и да няма кой да те напсува  Mr. Green А инак за вършенето на чужда работа, то който се напъва да си върши съвестно работата винаго го награждават с още  Laughing аз тъй се сдобих с правене на складова наличност на още една фирма на шефа... "Вика, ооо, ти какви хубави ги правиш, на Наталито не мога да й Фана спатиите"  Shocked и ай, честито  Tired
А прекият ми шеф, е страхотен, много се разбираме, все едно сме вадени на ксерокс, всичко правим по един и същ начин, той е чужденец, доктор по Икономика, работил е за ООН и е истинско удоволствие да си поговори човек с него, все разказва интересни неща, ама пуши по 3 кутии цигари на ден и ако един ден се заседи в офиса ще почина  Mr. Green докато бях бременна пушеше на прозореца, ама сега  Sunglasses подозирам,че на който не му изнася... ще се изнася  Whistling

# 72
  • София
Ам честно да си кажа, предпочитам да няма кой да ме напсува (съответно да напсувам  Mr. Green ). Чудесно си се забавлявам сама в собствената си компания.  Crazy

Моят шеф също пуши по 3 кутии цигари на ден и то червено дълго Боро  Shocked ама си дими в отделен кабинет и не ми пречи.  Peace Иначе за работата и особено за чужда работа, нали знаете - няма ненаказано доброCrazy

# 73
Как беше "по вкус и цвет..." Laughing
 hahaha
Юху,  браво на Шеф ти ooooh! Моят бос- Синьо Виктори  Sick явно заклетите пушачи се задоволяват само с "дизелово" гориво  Joy силните цигари не ги понасях и като пушач Sick а сега направо се отвращавам от цигарен дим, че и пушачите започват да ме дразнят Embarassed Нали знаете, че няма по-лошо от бивш пушач Sunglasses

# 74
  • София
Нали знаете, че няма по-лошо от бивш пушач Sunglasses
Тъй, тъй... И аз съм от същата порода.  bowuu

Уф, да взема да храня чавето и да излизаме, а?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт