Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 192
  • 711
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро септемврийчета. АЗ още не съм отишла на първи преглед, пък камо ли да мисля за ФМ.. След четвъртък, ако се наложи, ще му мисля. Стискайте ми палци Simple Smile

# 451
добро утро на всички лек ден ви желая  bouquet

# 452
Здравейте,момичета!
Първо да благодаря на всички за милото посрещане и окуражаване Hug
Бързам да се похваля-днес сутринта си направих тест за бременност и двете чертички се показаха още на първата минута!!!Бях решила веднага след теста да ходя на преглед,но сега се замислям дали не е прекалено рано.В крайна сметка,какво толкова ще види на щестия ден от закъснението лекарят?!Лошото е,че работата ми е доста физически натоварена и изпитвам опасения за отражението й на бременността ми.Но всичко с времето си.Ще му мисля в движение Wink
Пожелавам лек и усмихнат ден на всички мамета и ще хвърлям п едно око тук  bouquet

# 453
Tara Wilson , едва сега видях поста ти-мнгоо ти благодаря за моралната подкрепа и ентусиазма!!!Определено имам нужда от тях,защото не ми се мисли майка ми какво ще издрънка и наприказва,когато разбере,че съм "имала глупостта" да забременея с второ дете,и то на "тези години" Rolling EyesТя е от жените,според които раждането на второ дете е акт на глупост и безхаберие,понеже кризата била ужасна,а децата се гледали смного пари  Laughing
Прегръщам те силно! Hug

# 454
KoTanche, аз ходих на шестия ден от закъснението и док видя плодно сакче в матката. Иначе съм чела, че най - добре да се ходи след поне 10 дневно закъснение, но аз не успях да устискам дотогава. Успех ти пожелавам и лека бременност  Hug

# 455
koTanche, аз съм на 40 години и изобщо не се притеснявам от това. Освен това ти ще си имаш допълнителна помощ  Simple Smile .
А майка ти ще се пречупи, като види бебчето. Майката на моя братовчедка не и говори няколко месеца, като разбра че ще имат трето, а после малката стана любимото внуче. На баба "нещяната"  Grinning .

А за работата гледай да се пазиш сега. Ако имаш отпуск можеш да си вземеш, а после ще ти дадат болнични.

# 456
Здравейте и от мен!
Преди няколко дни си правих тест и се оказа положителен.На доктор съм в петък  Praynig дано всичко да е ОК.Според калкулаторите в нета датата е 29-ти,но за това ще пиша с по-голяма точност след пргледа.
Имам прекрасна дъщеря,която на 12-ти януари навърши две годинки.
Ами...за сега май е това  Simple Smile
Пожелавам на всички лека бременност и на финала да гушкате здрави и красиви бебета .

# 457
tedi_puh79, добре дошла !

Пожелавам ти в петък да се похвалиш с поне една точица Simple SmileSimple Smile

# 458
Благодаря, Ренка! Praynig Praynig Praynig

# 459
  • varna
Здравейте и от мен!Чета ви отначалото на темата,но все не смея да се разпиша...може би,защото имам доста притеснения с бременността си.Иначе термина ми е за 09.09.2011 - втора бременност,на 30 год.съм.Притесненията ми идват от това,че вече 5-6 дни съм болна(явно този грип),пия антибиотик в момента,отделно до вчера имах температура,която не падаше от нищо и се наложи да пия по няколко парацетамола на ден.С една дума доста лекарства ми се събраха и сега умирам от притеснение дали всичко ще е наред с бебето,дали не му навредих с този антибиотик,този вирус дали няма да увреди плода в тези важни първи седмици?Извинявам се ,че ви занимавам надалго със себе си,но просто много ме е страх.Ще чакам с нетарпение времето,когато ще ходя да си правя неоходимите изследвания(ФМ и БХС).И все пак се радвам да се присъединя към вас,пожелавам лека бременност на всички!

Извинявам се за дългия пост!!!

# 460
paff, искрено ти желая тези лекарства да не повлияят негативно на бременността ти. Затова е задължително да направиш тези изследвания. Пожелавам ти късмет и стискам палци бебо да е добре!

# 461
tedi_puh79, paff   добре дошли Hug
На много жени се налага да пият АБ по време на бременност, мисля, че не е чак толкова страшно за бебето/тоест за бременни се предписват определени АБ/ докторите преценяват.

Намерих много добър калкулатор на бременноста , показва в коя седмица и в кой месец си и като си клекнеш на седмицата , още много подробности за бебето и майката в този период /на руски/
ето го Wink

# 462
Здравейте, мили мамчета!!!
Честито на всички очакващи!!!
При мен новината дойде вчера, определено неочаквано и непланирано, но здраве да е!
Моята Диманка ще става кака!!!Всъщност много се радвам, въпреки, че с мъжа ми си мислехме  да поизчакаме, да са с по-голяма разлика,че да може да ми помага каката!
Ах,колко бавно минават тези 9 месеца!!!
Така..терминът ми е 26ти септември според калкулаторите,които също твърдят, че съм заченала на 3ти януари.Аз пък съм сигурна, че това е едно новогодишно бебче, така че, може да варира терминът..Нямам абсолютно никакви симптоми,освен липсата на цикъл...
Мисля,че още е рано за лекар, така или иначе съм на лекции до средата на февруари,а след това ще отида.Миналата ми бременност се следих в Шейново, на частен прием,при д-рКитанова,която много харесвам.Отделно си платих женската консултация пак в Шейново, но от тях хич не съм доволна.Някой може ли да ми разясни какво ни се полага по здравна каса и дали районната поликлиника е вариант..?
Благодаря ви и леки, безпроблемни дни ви пожелавам!

# 463
Писали сте толкова много . Едва успях да изчета всичко !
Добре дошли на всички нови и лека бременност !  bouquet

Koketka_majoretka аз също започвам от 170см/64г. обаче имам съмнения ,че ще наддавам повече от теб. С първата бременност качих 10 кг., с втората 14 кг. вървя към прираст. Иначе в момента и аз имам коремче ,но много мъничко .Странното е ,че до момента не съм качила нито грам.

Първата бременност не съм се мазала и нямах нито една стрия ,обаче втората въпреки ,че се мажех след всеки душ/ почти всеки ден/ ми излязоха на корема. Но като цяло вторият път корема ми беше по-голям. Трябваше когато усетих един особен сърбеж/явно кожата ми се е пукала/ да се мажа с някакво масло ,а не с крем ?! Знам ли ?

Таблицата за пола на бебето при мен се оказа вярна като проверих за двете си деца/момче и момиче/ ,за третото ми се пада пак момче - ще покаже времето.

Изследванията които не се поемат от ЗК ,не са толкова скъпи. БХС е някъде около 30лв. ,а ФМ 70-80 лв. Някъде прочетох ,че някой пишеше 550лв.,затова го пиша.

paff стискам палци всичко да бъде наред.Аз както вече казах веднъж съм привърженик на лечението на вирусите. По-добре антибиотик съобразен с бременността ,отколкото не излекуван вирус.

# 464
Здравейте на всички Hug
Аз съм от септемврийки 2007. Първите ми две чертички видях на 16-ти януари, а малкото септемврийче прегърнах на 13-ти септември 2007.
Стана ми мило и носталгично като видях темата септември 2011 и влязох само да ви поздравя и да ви пожелая лека бременност,успешен финал и здрави бебета. Бъдете щастливи  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт