Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 201
  • 711
  •   1
Отговори
# 570
klims9, ако под "опасен период" имаш предвид високия риск от спонтанен аборт, то мисля, че съм срещала из нета, че е до третия месец, но сега се замислих всъщност какво означава това до третия месец - дали втория или третия включително. Нека някой по - наясно с нещата да се произнесе.
renka86, и моето сакче в твоите седмици беше толкова - около 8 мм. Само да вметна (поне доколкото и аз самата съм разбрала тия пусти седмици), че си в 6 г.с., а не в 5. Линийката ти показва, че си в 5 г.с. и 3 дни, което означава, че са минали пет пълни седмици и три дни от шестата.
snowwhite, smehorana  welcome
iri_is, поста ти така ме натъжи. Спомних си колко зле съм се държала с майка ми на моменти, не че и сега не ме изкарва извън нерви някой път, просто се замислих, че животът е толкова кратък.

# 571
Благодаря ти за уточнението..аз все се чудех в коя седмица съм..дали севодя 6та или 5та Simple Smile Благодаря ти

# 572
Смешко много се радвам да те видя и тук  newsm51. Надявам се да си се преборила със страховете си и сега да се чувстваш по-добре  Hug
Кокетка, през първата бременност не съм имала контракции, даже и когато трябваше да раждам, но сега усещам напрежение-стягане ниско долу, без да е съпроводено с болка, още не мога да усетя с напипване дали ми се втвърдява корема, но мисля, че са те. За либидото за сега хич го няма, но ако е като преди след 3-тия месец та до края мъжо мноооооого ме обичаше  Mr. Green
До 13-та седмица включително се води високо-рисков период.
Добре дошли на новите ни попълнения, ще ви добавя утре на първа страничка   bouquet

# 573
Здравейте и от мен

Да се представя - на 31г. от София, живея в Стокхолм, втора бременност. Предполагаем термин около 24-25 sep. Редовно си списвам и в юнската 2009 темичка.

Радвам се, че виjдам и други момичета с деца с малка разлика. Моят разбойник е на 1г. и 7 месеца, и не знам как ще се справяме с възпитание, ревност и тн.

По отношение на докторите, аз имам час за другата седмица. Тук обаче сте ме гледат на УZ чак в 12-та седмица, така че дотогава ще си тръпна Simple Smile. Нямам никакви симптоми - може би лека тежест в корема, но нито гърдите ме болят, нито съм изморена, нито имам гадене. Първата ми бременност също беше много лека - работих до началото на 9м, а последния месец ходих на езиков курс всеки ден, спортувах до последно (плуване). Надявам се и тази бременност така да протече. Дано да не пренося и този път, че с първото преносих 12 дни и накрая беше много теgаво Simple Smile.

Добре дошла, прави ми впечатление,че масово в т.нар. развити страни ехо-то е доста по-късно .
Честно казано,отначало се попритесних, но прочетох това онова и се успокоих.
В коя седмица си сега ?

# 574
Да се разпиша и аз за днес. Тези печени филии със сирене ми втръснаха, ама като само това ми понася Rolling Eyes Страшно е положението от сутринта та до вечерта, егати и ужаса. Отделно, че се чувствам след това и доста отпаднала.
За с..са - при нас е табу, нямам желание, имам страх да не стане нещо и предпочитам да се въздържа.

Добре дошли на новите майчета.  bouquet

# 575
Мадленка, още довечера му казвам на мъжО да се стяга за след третия месец Laughing На мен ми изглежда малко невероятно как така изведнъж ще ми дойде ищаха, но човек никога не знае с тия хормони. Mr. Green
Пфу, пък това за 13 - те седмици...направо  ooooh! Аз така се зарадвах като видяхме пулса и си викам, че вече всичко е наред. То не че до края не могат да се объркат сто неща, но хайде малко по - вердо да гледам на нещата.
Е това с ехографа чак в 12 седмица никак не го разбирам - ами ако има извънматочна бременност? Трябва да се чака да стане непоправимото ли? Моята зълва, май така ми се пада, жената на брата на мъжа ми, та те живеят в Америка и при тях същата работа, та като беше бременна, беше инсценирала болки и ходи в спешното да я прегледат, там видяха плода и даже й казаха, че има сърдечна дейност. Не че одобрявам нейното поведение и лъгането относно здравето, просто явно там е такъв начина на действие.
mimes, и аз имах един период, в който ядях само филии и картофи със сирене, нищо друго, направо ужас. Дано скоро ти размине.

# 576
 newsm62  Кокетка, не се притеснявай за мъжо си нищо им няма newsm48
Моя снощи ми вика..''И ся к'воооо...пак ли сушинка 9 м?" Доплака му се на милия,но какво да се прави.Първата бременност още в началото ми забраниха първите 3 месеца.После с моите прокървявания за още 3м.,а на края мъжо се дърпаше,че го е било страх smile3555

# 577
Мен пък ми се яде само хляб със крема сирене  Laughing , май съм в по-изгодна позиция.
Моето либидо , хич го няма.
Мъжо се събуджа тази сутрин с гениалната идея, буквално това му бяха първите думи"Ама да правим секс, ще е полезно.Не сега, а по-нататък. Да те разработя да се разшириш, че по-лесно да съм раждала Wink " викам му "Аз ако чакам ти да ме разширяваш" .

# 578
Момичета,а някоя от вас да има бяло течение и да сподели как и дали го лекува?
Относно секса, и моето желание никакво го няма, но пък последно като правихме  Embarassed след това се чувствах добре и болките ми сякаш понамаляха  newsm78 Grinning

# 579
tedi_puh79, бе съвестно ми е, дет се вика Laughing Иначе и моя го е страх, е не че не се престрашава, но проблема е че докато се престраши, съм заспала  Mr. Green Откакто съм забременяла няма вечер, в която да не съм като пребита и заспивам веднага щом се пъхна в леглого, е с изключение на Нова година, но тя беше истинско изпитание за мен  Whistling
ВасиТу, гениално!
zuzanka_8, знам, че до 12 г.с. нищо не се прави, но все пак най - добре док да каже.

# 580
zuzanka_8 ,аз имам  и то от много години.Не се лекува. Появява се  периодично.Преди да родя АГ-то ми изписа профилактично едни хапчета и един гел за прочистване от гъбички и други такива.Не беше проблем  тогава,НООо питай АГ-то си ,може да има друго мнение  Naughty

# 581
Момичета извинете за нахлуването ми! Пожелавам Ви прекрасни мигове заедно, една незабравима бременност, безпроблемно раждане и чудни бебоци на финала. Като видях темата Ви и се развълнувах, като си спомних и нашата точка в началото.

Поздрави  Hug

# 582
Привет, как са коремчетата Hug

ей, ама много пишете, не може да ви изчете човек, какво остава да се включи по разискваните теми Wink

С моя бременен мозък да си кажа мнението за което се сещам.

за пиенето на много вода
. аз по принцип пия много течности, както и с предната бременност. Все си мисля, че затова имах толкова много околоплодни води, макар че докторите твърдяха, че нямало връзка. Може би и заради това, че имаше много течност да си плува вътре, Диди се появи точно навреме на датата на термина Heart Eyes

за сутрешното гадене /аз не съм имала подобни екстри с предната бременност, надявам се и с тази да ме отмине/, четох, че се препоръчва да се закусва в леглото Wink

за по-големите деца, засега на Диди само сме й казали да внимава с коремчето на мама, защото вътре има бебе и тя често му вика  'бебе', бебе, или просто надава вой hahaha

А коремчето, май и аз съм оформила такова. С Диди до третия месец си ходех с дънките и не ми личеше изобщо, че съм бременна. Сега ще видим как ще е с това ново чудо Heart Eyes Иначе не съм качила кг, а с Диди бях качила в началото 2-3 кг и общо за цялата бременност 11кг.

за физическите упражнения
, доколкото знам умерените физ. упражнения даже помагат да се снабдява с кислород матката, така че аз си продължавам всеки ден на пътечката да си вървя с бърза крачка 30-40 мин. С миналата бременност до последно си вървях 2 по 30 мин поне на ден и не съм имала никакви проблеми, въпреки че плацентата ми беше ниско разположена и до последно имаше опасение да не стане плацента превия.

за течението, аз винаги съм имала, дори още преди да ми дойде цикъла за пръв път. Ходила съм по разни доктори и всички казват, че е нормално. Като бях бременна в 9 месец ми изписаха едни глобули профилактично да си ги слагам няколко дни преди раждането.

за извънматочната бременност, се заинтересувах, и прочетох че най-често те протичат подобно на спонтанен аборт. И най-честите симптоми са кървене и болки. Ако тук имаш кървене и болки и отидеш в спешното и кажеш, че си бременна, веднага ще направят нужните изследвания и ще вземат необходимите мерки.

да си редактирам дългия пост и да добавя за секса. Миналата бременност цялата на сухо я изкарахме с моя мъж. Некадърната докторка дето ме следеше до 6-я месец беше казала да се въздържаме, а после другата докторка забравихме да я питаме, пък и аз бях вече с големия корем Blush

Хайде стига съм писала толкова, лек ден на всички  bouquet

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 20:00 от Галче

# 583
За бялото течение - нормално е през бременността  да се засили. Ако  получите сърбеж - кажете  на гинеколога да ви изпише лекарства - с пртедишната бременност  получих гъбички ... Да се надявам че през тази  няма да стане , макар , че ми се е засилило  това течение. Пия по  1 таблетка Ентеросан Основен - това са живи  млечни бактерии -  пиех ги преди в по-високи  дози  за профилактика срещу  вагиналните гъбички .... Доволна съм !
 Моята среща с доктора мине добре - нормален плоден сак с ембрион и сърдечна дейност ! Другата  седмица ще пускаме изследванията .
 Не ми е никак добре обаче - гаденето продължава , даже ми се вие свят , задъхвам се много  бързо  дори като  вървя пеша , уморявам се лесно ....  По принцип  съм анемична и  сигурно сега хемоглобинът  ми е паднал още ... - другата  седмица ще видим !
 Ух , че дълъг пост  стана !  ooooh!

# 584
Да се разпиша и аз за днес. Тези печени филии със сирене ми втръснаха, ама като само това ми понася Rolling Eyes

ох, говори ми ... вкарвам и брускети обаче, със спанак и сирене много добре ми се отразяват + чай от мента. Не повръщам, но съм с постоянно гадене, 5-ти ден,а ми се струва цяла вечност  newsm78

гледам, че обсъждате секса ... до колко е вреден в този период ?? аз огромно желание имам и сега ме стреснахте малко. Утре съм на преглед, дано всичко е наред  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт