ФЕВРУАРСКИ мами трепетно броят, колко дни до бебчо вече ги делят-тема 24

• 25 193
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Голям зор докато ви изчета.

Лили, честит рожден ден:) Честит празник със закъснение и на другите празнуващи! На всички пожелавам здраве и добро настроение!

Относно подуването- може от много неща да е, аз го имам горе-долу от 4ти месец и не разбра със сигурност, въпреки разните изследвания. Един задремал лекар дори не го забеляза, та трябваше да му обърна внимание, че глезените ми не са с обиколка 40 в нормално състояние.

Относно зяпането и отношението на хората- отвратително, но аз откакто съм бременна съм два пъти по-зла и храня редовно- в градски транспорт, на работа и пр. На никого длъжна не съм останала  #2gunfire Обаче като вземат да ми обясняват, че високо съм носела детето и лекарите са се объркали, че е момче, че устните ми били дебели, а на такива жени им се раждали момичета, че тестисите на снимката не са не са тестиси, ама не знам какво си... и защо съм купила сини дрехи...направо откачам. Не вярвам 4-ма лекари да са кьорави, а ако са при двама синеоки родители се надявам "момата" да е синеока, та да й отиват дрешките. Просто всеки дава акъл и предположения, които никой не е искал, детето е желано, независмо от пола, но след като сме го узнали защо всеки така ни говори, не знам.

Относно самата бременност- много пъпки, много стрии- като кратери, много килограми, и бялото петно на окото. Та общо взето се обезобразих, килограми се свалят, пъпките изчезват, но стриите и петната  Sad Иначе големи болежки не съм имала, рядко киселини, сега вече и голяма тежест- все пак 20 кг. съм сложила отгоре си, а винаги съм била слаба и съм свикнала да ми е леко. Освен това няма бирички, няма цигари, добре че ми изчезна желанието, защото преди да забременея доста си прекалявах.  Не ми се наложи да се боря със себе си, което е добре.Та така, оплаках се...

# 556

Има ли вестителка с късен термион от 20.02 да и кажа на нея Grinning Grinning Grinning

26.02 устройва ли те... Mr. Green Стиснала съм здраво кълките и даже си мисля,че и ще пренося....А така ми се искаше водолейче...  Whistling

# 557
  • Somewhere over the rainbow
Добър вечер мами,
днес бях на чрд и хапнах порядъчно добре е мааалко ми е тежко.
А защо някои имате такива разлики в термините?  newsm78
 Аз при трима доктори съм ходила тази бременност и всеки пита за първия ден от последния цикъл ,казвам 18 май и те казват термин 22.02 .Единия доктор  въртя едно кръгло картонче, за да изчисли ,а при другите  на компютъра си ,а  и аз в интернет в един такъв сайт като си го задавам излиза тази дата. Та се чудя защо има разлики при някои от вас.

# 558
Момичета има ли връзка Арниката с ментата в пастата за зъби? В нашата така или иначе няма мента, но не е чисто хомеопатична. Против пародонтит е, че съм страхотен кръвен донор на мифката всяка сутрин. Малко на вампир съм се обърнала и по цял ден си пия кръвчицата, толкова ми е зле положението.
lena1, аз съм от по-глупавите - нищо не разбрах!  Laughing
Little Evil, и аз много се вбесявам като почнат да ми гадаят какъв ми бил корема, как седял, как подскачал ... Предния път даже ме бяха солили без да знам, една леля на мъжа ми. Дразня се когато пола на очакваното дете стане по-любопитен и важен от самото дете едва ли не. Малко съм чувствителна на темата, защото си имах една баба, дето не пропускаше да ми обясни колко нежелани са момиченцата и как мен никой не ме бил чакал момиче като бях дете. И сега като чуя, че някой предпочита момче или момиче и всичко ми се обръща от бяс. И кой каза, че на момченце не му отива червено или на момиченце синьо!?  Peace
За изписването предния път майка ми като се метнала, лудата гъба, и сътворила пита, пиле, торта, баница, безлкохолно купили, кафе ... май и друго имаше - около 4 или 5 торби дадоха  Stop Луда работа! Сега изрично съм и забранила, а тя чинно се е съгласила. Ако съм доволна от отношение и внимание - торта и кола примерно, ако не - нищо!
adi_v4, то още не е късно да е водолейче  Wink  Laughing
jiqna , моя термин е малко на око  Laughing Аз по природа съм заплес и често забравям да си отбележа цикъла, та както си се досетила въпросния последен не съм го отбелязала. Предполага се, че е 15.05, но аз имам спомен че дойде по-рано с около седмица май, но не съм сигурна съвсем ... Записаха ме на 15.05 - термина идва 19.02. По видеозон вървя седмица напред и термина се измества на 12-14.02. И освен това не знам пола, защото единия лекар се закле 100% че е момче, а другия със същите 100%, че е момиче  Heart Eyes  hahaha Добре ми е дошло, каквото и да е!

# 559
  • Mostly in my mind
повечето доктори доколкото знам, питат за първата дата на последната менструация и прибавят към нея 7. в нет калкулаторите съм забелязала, че излиза 3 дни по-рано.

# 560
Fantasy_Girl и аз я взимам арниката 2Х3, но не се лишавам от паста за зъби и кафе newsm78 Четох, че може да се ползва, но винаги след прием, а не преди това.
barbaroska 15CH се взима по същата схема, както 5CH и 9CH. Това го четох тук http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034 Д-р Михайлов, препоръчва 5CH, защото имало по-добър ефект или нещо такова, гледам че препоръчва един прием от 5, ще почна и аз така да ги пия.

# 561
Ами разминавания има,щото и при редовен цикъл,овулацията не е задължително да е на 14-я ден,пък при нередовен като моя,абсурд да се изчисли по цикъл...
Моя последен цикъл беше на 09.05 ама термина ми е на 26.02 щото ми е доста късно овулацията...
Та и оттам може да се получи разминаване
Булка,не е късно,ама по горната причина,ми се струва малко вероятно да се вредя при водолеите...И предния път имаше разминаване,че и по-голямо даже...Термина ми беше за 07.02,док ме води преносила и на 4-я ден ми предизивка раждането,ама аз съм сигурна,че не беше преносено...

# 562
adi_v4, аз като нищо мога да се наредя да чакам с теб. Принципно ми е страшно редовен цикъла, въпреки че веднъж или два пъти годишно "мръдва". Овулацията ми обаче май е късно, както при теб. Предния път термина ми беше 22.11. Бях сигурна, че е грешен и ще родя по-късно. Успях да се скатая между капките, което ако имах уговорка нямаше да стане, и си родих нормално, без предизвикване на 06.12 - две седмици по-късно. Детето е записано родено нормално с объркан термин, но не преносено. Лекаря изрично забрани да го пишат преносено. Сега ако си спазя традицията лошо ми се пише - още месец и половина чакане и тътрене.

# 563
Ми аз затва не се скатах,заради уговорката...Док прецени,че му е време и не е хубаво да преносвам заради анемията ми и ми предизвика раждането...Имам му доверие, не съжалявам,че му се доверих...но съм сигурна,че не беше преносен...
Сега е малко по-вероятно това да е  термина,понеже аз самата този път имам представа кога горе долу е станало...

# 564
  • София
И мен ме водиха преносила предния път. Термина ми беше на 14-ти април, а аз родих предизвикано на 24-ти, но според докторите не беше преносен. Опасявам се, че и този път така ще стане, а на мен не ми иска. Искам да си тръгне всичко естествено и да си родя без предизвикване. Усещането ми обаче е друго.
А вече нямам търпение. Днес разместихме в нашата стая и сглобихме креватчето, за да видиме как, кое, къде ще наместиме и тама ми се прииска да го гушна вече.  Hug

# 565
Аз изгладих част от дрешките, подготвих тези, които ще взимам в болницата и доста се посмяхме с мъжа ми какви са дребни. Докато гладех се сетих, че коментирахте за 100-те % памук и, че вече няма такива бебешки дрешки. Сега не съм купувала, но за големия бяхме купили доста дрешки на Азис. Сега са същите и на цвят и на допир и на форма, както преди 4 години. Хавлиите му също бяха на тази фирма.

# 566
Аа коментирахме за чаршафчетата,че няма...Дрешките са друга работа...

# 567
Ами да те докторите по различни начини смятат термин,но  моята последна менструация е на 1.05,по кръглото картонче на АГ излиза 9.02,на 3Д излезе 5.02 и пак на УЗ"по-ново поколение",както с епохвали др.доктор излиза на 14.02 и няма много логика.Плацентата била мн.добра и плътна,бебето малко и по това апарата смята това.Но как отчита факта,че може да си е дребно бебчето  Thinking.Според мен 40 седмици от последна менструация си е най-точно.

Булка Марулка при Балев ходила ли си да си каже мнението за пола?На мен ми се обиди,когато попитах дали 100% е това ,което вижда  Laughing

# 568
Според мен 40 седмици от последна менструация си е най-точно.
Ама при един сравнително редовен цикъл...Първата бременност последния ми цикъл беше на 17.04 термина ми трябваше да е на 22.01,а родих на 11.02 с абсолютно никакви признаци на преносване...сама виждаш колко голяма е разликата....Така,че за мен този метод по цикъла не важи,ама никак

# 569
Еми дааа,смятането е при приблизително редовен цикъл и все пак е ориентировъчно.То бебенцето си идва когато си иска,нали така  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт