ФЕВРУАРСКИ мами трепетно броят, колко дни до бебчо вече ги делят-тема 24

• 25 202
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Специално за изписването искам да обърна внимание на един неприятен за мен момент. Наскоро забелязах, че при изписването на бебенцата в Шейново на входа имаше роми, които вървяха след хората и   newsm78  май просеха ...  

# 541
  • софия
Специално за изписването искам даобърна внимание на един неприятен за мен момент. Наскоро забелязах, че при изписването на бебнцата в Шейново на входа имаше роми, които вървяха след хората и   newsm78  май просеха ... 

Кое бебе изписа, бе, Ласи... пък и явно не е било едно... щом си го забелязала....
А и жената съвсем друго попита, ама ... за кво ли да се включваш адекватно... айде като така и така пишеш, поне малко с ума си отговаряй....

И аз те докладвах пак, надявам се МОДЕРАТОРИТЕ вече да си свършат работата....

# 542
  • софия
момичета, аз пак да ви питам по нещо, което ме вълнува  Mr. Green - как протича изписването на бебето...живот и здраве? кой какво трябва да носи и да прави? чета тук из нета разни пити, туй-онуй  newsm78 ако някой има опит или знае, ще се радвам да сподели[/b]

На мен като ми казаха, че ще ме изписват, се обадих да кажа и всичко което предварително си бях приготвила (дрешките) ми го донесе таткото...

Свалиха ни долу в една стаичка, там облякоха бебето, аз се пооправих и така...  Simple Smile това е... излизаш после.... ако искаш се снимаш, ако имаш много хора с теб... ако не направо тръгвате... на нас тати ни поднесе цветя, подадоха детето на него и това е... Simple Smile

Дописвам... ако имаш в предвид за после.... сега се сетих.... аз после ги поканих в къщи... но просто бяха много хора.... свекъри... майки.... нямаше как.... но по разбираеми причини на масата имаше неща които мъж ми беше купил.... бисквити, тортичка... безалкохолно... като .... все едно на каф са дошли Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 17:24 от Дидишонче

# 543
  • Mostly in my mind
разбирам.
и аз като чета тук, явно всеки го прави както го чувства, а няма някакви конкретни обичаи или нещо такова.

# 544
И при нас беше общо взето както при Дидишонче .
Аз бях помолила да няма много хора ,обаче от човек на човек...и се беше събрал голям народ  ooooh! .Докато всички се изредят да се снимаме...Притеснявах се да не настине бебето да стои там на входа толкова време(беше януари) .Знам ,че е знак на уважение ,но не ми допада тази традиция .
После пък вкъщи се натресоха свекърите да се черпят(и двамата бяха с ГРИП) ,направоооооо като знам ,че същото ме чака и този път  #Cussing out !А така ми се иска да си се приберем и да си починем без да има народ на главата ми  Tired...

# 545
И при мен първия път изписването беше свързано с гости у дома, не че ми беше неприятно, дори напротив. След три дни в болницата без почти каквито и да е контакти с хора, ми беше добре да споделя всичко, свързано с раждането и престоя в болницата. Все пак ми беше за първи път. Пък и гостите бяха все близки хора.
Сега обаче, който иска да идва в болницата, но у дома само аз, тати, кака и живот и здраве малкия бебо! Ще искам да си отпочина и да бъда само с тях.
А за ритуали при изписването - при нас обикновено се носи почерпка за акушерките и за екипа от нео-отделението, който ще изнесе бебето и ще го даде на таткото. Почерпката обикновено е бонбони, кола и кафе Laughing, като за лекари. Сигурно вече им е писнало от тях, ама такъв е обичая Laughing, ще търпят.

# 546
  • У дома... някъде
Оф,защо се впрягате и отразявате някой,който не заслужава да е обект на вниманието ни!!! Twisted EvilПросто игнор и така...
Относно изписването живот и здраве мисля да сме си само фемилито у дома,без роднините,най-много майка ми да остане малко докато вляза в  час.С две деца ще ми е трудно отначалото. CrazyИначе след изписването от родилния дом ще ги поканим само на едно кафе и торта,колкото за половин час да видят бебето и това ще е.За персонала мисля да купим традиционното за неонатолозите(кафе,сок,сладки) и ако съм доволна от лекаря или акушерката пак същото.Но със сигурност мисля този път да съм скромна от почерпки за роднини и т.н..... Grinning

# 547
Момичета, искам да попитам тези от вас, които вече приемат Арниката, по колко пъти на ден и колко гранули взимат.
Срещнах 2 варианта и се чудя кой от двата:
1. 2 х 3 зрънца
2. 1 х 5 зрънца
И другия ми въпрос е: как точно я приемате? Гълтате ли зрънцата или ги разтваряте във вода/смучете под езика? Извинявайте ако са ми глупави въпросите, ама с тоя закърня бремелински мозък  Mr. Green
За изписването: кръщелницата като я изписвахме занесохме дрешките за нея и за майката и почерпка за персонала, бяха само семейството + ние /кръстниците/. После бяхме за малко на гости, за да си дадем подарците /бяха ни поканили, а и тя се роди лятото, когато няма грипове и хреми/. Но честно казано аз не искам много хора у дома, все пак ще е зимно време, а и у дома няма място за много хора, вероятно ще сме само семейството + родителите на кръщелницата. Ако някой иска да идва след това мисля, че е нормално минимум две седмици да поизчака да се "окопитим" дет се вика.

# 548
Предния път на изписването бяхме роднините и сега пак така..Естествено след това дойдоха вкъщи....Какво е имало на масата,какво са правили-незнам...Аз от врата,направо в стаята с детето,после в банята и докато се оправя,те си тръгнаха..И този път най-вероятно пак така...Никой с нищо не ме занимава,не мога да кажа на майка ми или сестра ми "няма да идвате"...Свекърите и да не ги искам нямам избор- с тях живеем.. Mr. Green търпя си ги...
Иначе на самото изписване в болницата дадохме- бонбони,безалкохолно на персонала на смяна да се почерпят,и този път най-веротно така...

Мим,много се радвам за куклата.. Hug

# 549
Здравейте и от нас , надявам се да не сте ни забравили  Embarassed, но от работа и екскурзии кратки но редовни не остана време за писане във форума. Вече официално съм си в вкъщи чак не ми се вярва  Crazy, надявам се да съм по редовна от преди. Като успея да ви изчета имам 2 теми само и тази е 3 ще се включа актуално, ако не съм родила до тогава.  Joy

# 550
nikito_pk ,  не сме те забравили мила  Hug

Аз за исписването мисля въобще да няма "джангър", че сега с тея вируси...само ние ще си отидем и след това в нас само брат ми , снаха ми и татко ми евентуално, никой друг...Те са разбрани и ще ми влязат в положение...

Отивам да правя вечеря, от утре живи здрави по-редовно ще пиша, сега мъжлето си иска внимание... Heart Eyes Милият, вече тръпне в очакване , като знае, че остават десетина дена до срещата с малкото човече...Аз утре мисля да донакупя онези дребни нещица, дето останаха, да ми е спокойно  Crazy

# 551
Момичета, искам да споделя с вас това http://www.facebook.com/note.php?note_id=402024121753&id=1493749402  Heart Eyes

# 552
здравейтеееееееее

Еспиноза-отказах да вляза в болницата-подписах си
Не пия лекарства защото бебето ми е готово за излизане според доктора 3400 гр е вече Hug и само ми каза че като нямам изтекли води,паднала тапа и родилни болки може да искарам доста 2-3 седмици дори с това разкритие Rolling Eyes
Спрях и Магнезия вече,само Малтофер

Фентъзи-аз смуча под езика 2х3 арника 5 СН,мака идеята за 5 веднъж повече ми допада Mr. Green

Лолита-нашето изписване беше скромно,само татето двете баби и сестра ми Hug с племенницата ми,дойдоха до нас,почти не помня после какво стана,аз бях в спалнята тотално неадекватна...беше декорирана от мъжа ми приказно Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes,а бебо спинкаше,после отидах при гостите и така поприказвахме и си тръгнаха,много спокойно беше Peace

Радвам за всички с дати за раждане  Hug Hug Hug чак малко ви завиждам Crazy,аз ще си откарам до 20 февруари ще видитееееее Joy Joy Joy(планирам преносване една седмица и бебе 5кг Mr. Green )
Има ли вестителка с късен термион от 20.02 да и кажа на нея Grinning Grinning Grinning

Хайде стига шеги,днес се окопитих,ама с идването на ноща и откачам,мразя да спя ooooh!,,,голямо тръшкане и пъшкане е Tired

ревнах като бебеееее,чудесно е  Hug

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 19:36 от anilevI

# 553
Привет и от мен. Mr. Green Днес обикалях за Арника.Хубаво,но се заблудих нещо и взех потенция 15 ooooh!.Някой пие ли такава и по каква схема?Знам схемата за Арника 9 сн,но за 15  Confused

Аnilevi,същата работа май  Party.Ходих при независим от моя док,и според него термина ми минава назад.т.е от 5.02 към 14.02,а аз се бях настроила вече  Laughing все пак влизам в 38г.с/нормално би било/.Само дето бебка не е 5кг,ама то и това не се знае,видеозони.....ако им вярвам 20 дена не е мрднала на кг,а аз съм отгоре на кантара и корема ми напред,хахах.Ами седим и чакаме....и си мисля,да вземе да се отплете,че си е сложила гердан от пъпната връв,уж било нормално,но все пак по-добре да го махне и да не се "кичи"отсега госпожицата,че изтръпвам да не се затегне. newsm78

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 20:01 от barbaroska

# 554
.

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 21:05 от lena1

Общи условия

Активация на акаунт