Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 23

• 55 848
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
Привет,момичета!
Доста сте изписали,пък и страхотни снимки и стихове има тук-направо чудеса!!!
Понеже аз съм една от тези,които не са гледали филма и се движа в крак със сериите искам да споделя това,което усетих в снощните серии.
Започнах да усещам някакво съперничество!
Бихтер,след като прочете бележката от Бехлюл до сестра и се заинтригува и то-доста!
Като,че ли започна да го наблюдава и изследва и реши:
Ако аз съм на мястото на сестра си-мене няма да ме напусне!!!И подтиквана от това си решение започна всичко това!
За Бехлюл няма да коментирам,защото ще се повторя с горе написаното от Вас.
Но!!!Това са двама млади хора,които въобще не използват,или не желаят да използват разсъдъка си в момент,в който започва борба за надмощие един над друг!И като,че ли все още се заблуждават,че това е игра и,че след тази игра всичко ще отмине и ще си бъда пак по-старому!
Също като някое дете тогава,когато не и са се случили нещата Бихтер звъни на Аднан и търси неговата опора така,както би позвъняла на баща си,ако беше жив!
Ще направя отново сравнение с друг филм-тогава,когато Фани от филма "Осъдени души" започна да флиртува с отец Ередиа без да си дава сметка до къде ще доведе и какво ще струва това  на всички!
На този етап виждам само едно надиграване и от двете страни,неосъзнато,но непреодолимо!Един път започнато-няма как да бъде спряно и върнато назад!
Само си мисля-дали в момента,в който тя се обади на Аднан в Щатите и той се беше поне малко усъмнил и с решителна ръка беше сложил край на това-дали ТЯ и ТОЙ щяха да спрат???

# 586
Любов и мъдрост са несъвместими неща.
Любовта е любов, дори и забранена.  Какво означава забранена, кой определя коя любов е забранена - предразсъдъците, остарелите схващания и остатъчни религиозни догми.  Според мен не може да има забранена любов, а  хора, които като не могат да постигнат,  но си мечтаят за такава любов я дамгосват като забранена.
Впрочем много отдавна писах, че за мен виновен за драмата е първо Аднан, виновна за разразяването на  бурята е Фирдевс.  Той с неправилните си преценки за нещата от живота  създаде обстановката, в която мама Фирдевс се развихри.  Точно тя  " отвори  очите ", така да се каже на Нихал, на Бехлюл и на Бихтер  за възможността,че любовта е под носа им ........Тя освободи духа от бутилката, вместо да изпише вежди, избоде очите на  тримата.

Абсолютно съм съгласна!!!

# 587
 spam2
http://www.btv.bg/videos/smiah/video/1696553276-Modni_bebeta.html

Момичета това снощи гледахте ло го в Господарите Joy

# 588
Като начало,за съжаление,по-голяма част от българите дори не си знаят историята.Аз уважавам и харесвам турските филми.Няма народопсихология по-близка до нашата от турската,за това и така гледаме филмите им.Вече в следствие от какво сме взаймствали или дали на съседите,не коментирам.Важното е,че те могат да правят,и то добре сериали,а ние не.Дано един ден стигнем нивото им.

# 589
usmivkata20 ,поста ти е много интересен Laughing

Като начало,за съжаление,по-голяма част от българите дори не си знаят историята.Аз уважавам и харесвам турските филми.Няма народопсихология по-близка до нашата от турската,за това и така гледаме филмите им.Вече в следствие от какво сме взаймствали или дали на съседите,не коментирам.Важното е,че те могат да правят,и то добре сериали,а ние не.Дано един ден стигнем нивото им.

Абсолютно си права Wink

# 590
       Според мен Бихтер търси спасение в Аднан в момента,всичко това,което иска да изживее с Бехлюл,го проектира върху него. Аднан пък си мисли,че жена му е много влюбена  в него и не усеща отчаянието й,че все повече затъва   и се влюбва  до безпаметност в Бехлюл..Дори да беше направил нещо,само голямо разстояние и време би могло да охлади страстите,донякъде. А си мисли-какво би било ако бях на мястото на сестра ми?
    В една връзка човек залага първо себе си,чувствата си,времето си и след това всичко останало. Това като отговор на въпроса какво има да губи Бихтер-отговорът е ВСИЧКО -в духовен,емоционален ,материален и всякакъв аспект.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 14:29 от charovnica

# 591
Явно днес ме е''пернала'' романтиката зад врата,но този стих ми се струва като посланието което Бихтер,трябваше да остави към Бехлюл,бб Поемайки по пътя към отвъдното.

Ти живееш в мен като съдба!
Мисълта ми все към теб пътува.
Душата си във твоята да свра.
Очите ми пак тебе да сънуват.
С криле на птица в твоя Рай да полетя -
тогава ще съм истински щастлива.

# 592
Най-накрая да намеря 23 тема, че 20 не е дописана. newsm78

# 593
Явно днес ме е''пернала'' романтиката зад врата,но този стих ми се струва като посланието което Бихтер,трябваше да остави към Бехлюл,бб Поемайки по пътя към отвъдното.

Много е хубаво   bouquet ,твое дело ли е ?
  А за Фани и Ередия- тя се влюбва в един човек,когото не познава,когото смята за добър,всеотдаен,истински светец.После,когато разбира,че фанатизмът му стига до лудост и е готов да предаде всеки,който  не стои зад неговите разбирания,решава да бъде възмездието.Дори от нейната любов той се възползваше чисто финансово за мисията си,която пак макар и с добри намерения,беше част от фанатизма му. Отхвърли чувствата между тях като нещо лошо,осъди ги и се криеше зад Бог,усещайки се неспособен да се справи с тях.Силата не е в това да отхвърляш,а в това да приемаш,много много трудно наистина  Peace

# 594
spam2
http://www.btv.bg/videos/smiah/video/1696553276-Modni_bebeta.html

Момичета това снощи гледахте ло го в Господарите Joy

Аз го гледах. И се сбърках от смях с тях.  Laughing Горкото момиче, как са го записали по грешка Верхунде! Laughing

# 595
За съжаление не е мое дело Rolling Eyes автор е erato7

# 596

Много е хубаво   bouquet ,твое дело ли е ?
  А за Фани и Ередия- тя се влюбва в един човек,когото не познава,когото смята за добър,всеотдаен,истински светец.После,когато разбира,че фанатизмът му стига до лудост и е готов да предаде всеки,който  не стои зад неговите разбирания,решава да бъде възмездието.Дори от нейната любов той се възползваше чисто финансово за мисията си,която пак макар и с добри намерения,беше част от фанатизма му. Отхвърли чувствата между тях като нещо лошо,осъди ги и се криеше зад Бог,усещайки се неспособен да се справи с тях.Силата не е в това да отхвърляш,а в това да приемаш,много много трудно наистина  Peace
Чаровница,съгласна съм с теб,но аз имах предвид друго!Имах предвид предизвикателството,което подбутва една жена да съблазнява един мъж дори и тогава,когато това е забранено-откъдето идва и името на филма.
В момента това,което ще напиша може и да не е вярно-много икам да прочета и книгата,за да съм категорична по този въпрос,но си мисля-дали книгата,респективно и филма не са написани и създадени с друга цел?
Може би целта е да се дамгоса изневярата и то тази,която е под покрива на поковителя.
Мислейки,че познаваме нашата и на съседите ни нагласа към нещата от живота-със сигурност поне 90% от общността заклеймява чувствата,които тези двама предизвикват!
Може и да не съм права!
Така,както го чувствам-това желание на жената да бъде неустоима и да провери въздействието си върху мъжа /младия/ до себе си,ще проследя и в оставащите серии и ще доразработя теорията си,че колкото е по-забранено,толкова е по-силно,завладяващо и страшно,толкова,че  мъжа-/а всички ние знаем някои неща за мъжете/ в началото започва да чувства досада,после нетърпение да се оттърве и накрая страх-страх,че няма оттърване.........А жената-при нея няма връщане назад!Тя или е отдадена изцяло,или просто слага край-така,както и Фани!!!!!!!!!

# 597
  За съблазняването не съм много съгласна.Аз го разбирам като желание да имаш някого,когото после да завхърлиш,и в двата случая нещата не стоят така.   Освен това няма закон,който да казва -не трябва да се влюбваш,защото не е правилно от гледна точка на разума.                             
              Съблазняването  е част от всичко,но не мисля,че само и единствено жените са виновни-те може много  неща  да правят,ама като има кой да им се връзва и обратното респективно.Целта на филма е да покаже много неща,може би,но най-вече болката от предателството във всичките му измерения. Бехлюл също иска да е неустоим за нея,удостои я с пронизващ поглед,докато целуваше годеницата си. А всяка жена знае,че на мъжа не му трябва много и знае,че му въздейства, но  не иска да бъде просто  поредната тръпка за него,така мисля аз. А за отдадеността не зависи дали си мъж или жена, а дали попадаш на човек,който отключва това в теб и респективно ти в него.  Tвоята терия е,че го има огънят,защото е забранено,а моята,че така или иначе ще го има,но забраната хвърля сянка върху всичко.
            Интересна би ми била една мъжка гледна точка в случая,защото ние разсъждаваме само от позицията на жени.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 13:46 от charovnica

# 598
  • Пловдив

Засрамихте момчето. Чуди се какво Ви става.

# 599

Засрамихте момчето. Чуди се какво Ви става.

Аз мога да му кажа,но на ушенце Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт