Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 23

• 55 843
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив

И аз кой знае какво ще направя,
ако ме зареже такъв хубавец. Не забравяйте какво каза Пейкер.
Бехлюл е много добър любовник. Очите на Бихтер се ококориха,
помните ли. Как ще го даде на друга.

# 601
Цитат на Марианка : „Но аз искам на наблегна на думите, които Нихал повтаря вече по няколко пъти в серия "Бехлюл бяга". А те се познават от години и от  деца. Изглежда Бехлюл не решава проблема, а по-скоро бяга от проблема.”

Права си, той бяга, чудя се защо бяга.  Сценаристите не дават да е глупав,  да е вързан,  да е грозен, да е без самочувствие, напротив, до момента  се справя отлично с всичко и всички в къщата, независимо от положението и ранга им.  Само с  Позивите на  тялото си няма да може да се справи,  а в бъдеще няма  да се справи и с поведението на Бихтер, и тогава отново ще реши да бяга.   Права си, абсолютно права,  бягането се явява основна линия на поведение в образа на Бехлюл, дори в последната серия, сценаристите  слагат в устата му тази  фраза, че ще направи това, което най-добре може да прави, да бяга.

# 602
Цитат на Тинче-то:  „Според мен и това което ми е поднесъл живота (в личен план ) мога да заявя , че любовта трябва да носи спокойствие и наслада от всичко свързано с нея.Трябва да има силно рамо да издържи всичко , което и поднасят недоброжелатели и трябва да има стимул да се съхрани и остане жива, защото плътската наслада  и страстта са като падаща звезда в нощта.”

А според мен преди да донесе спокойствието във връзката, любовта трябва да донесе  първо силната страст, може да нее изпепеляваща,  иначе  къде отиде меденият месец.  Така се правеха децата навремето, и нямаше демографски срив, а сега ???????????........    Може би младите са по-умни от нас, времето ще покаже.

# 603
Цитат: „Защо имам чувството, че повечето мнения тук се влияят от финала”  -
       И аз мисля, че се влияят от финала и протеклите вече събития.
Цитат:  „Бихтер се държи точно като котка, дебнеща мишка........То не беше дебнене, конспирации”
 Не е виновна Бихтер. На това младо тяло му трябва съпруг, т.е. МЪЖ, дето да прави : привет, привет, привет и два пъти на сутринта привет.  А какво прави Аднан бей, спи като бебе, затова  жена му обикаля къщата по нощите като вкиснал сомнамбул и се чуди кого да ухапе.

Не знам дали филмът е художествена измислица или по действителен случай,  но  цялата сюжетна линия е натрупване на факти, които  изобщо не са измислица, а могат и сигурно са били действителни някъде, някога назад във времето, а защо не и днес.    Просто един отъпял субект (Аднан) създаде  обективни обстоятелства,  други два  от близко подострени субекта  да се възползват от обстоятелствата,  влизайки в ролята на  лошите субекти.

# 604
А Бехлюл още от самото начало е наясно, че това, което може да се случи  между него и Бихтер е неморално,  той опита всячески да се дистанцира, друг е въпросът, че опитите му не доведоха до нищо.  Единственото правилно нещо щеше да бъде той да напусне къщата и да заживее отделно.   Имаше и такъв момент, точно Бех го осъзна и , въпреки, че беше изгонен от чичо си, сам каза, че ще е най-добре да живее на общежитие.    Тогава никой обаче не мупомогна, всички почнаха да го викат да се върне в къщата.   А е много трудно да се  отдалечиш от нещо, към което цял живот си се стремил, нещото, което за теб е  най-ценното до този момент в живота ти – домът, който обитава семейството ти. А Бех се считаше за член на това семейство.     С една дума  борбите в душата на Бех са много, видимо се разкъсва от тях,  за съжаление природата взема връх над разума- разбирай нагона, похотта, защото сега в началото между двамата има само неудържимо привличане, но не и любов.  Съгласна съм, че  това, което двамата преживяват може да се нарече любов, но може да се нарече и другояче.

Бихтер е дъщеря на майка си, но само в частта, че е наследила проклетията и лошотията, надменността от Фифи, за останалото има още много хляб  и пасти да яде.  Бих  беше искрена и неосъзната, когато лекуваше Бехлюл и му проверяваше температурата ( майка й беше тази, дето й бръкна тогава в душата и я наведе на мисълта за Бех като мъж-самец) .  До  сега Бихтер все още не може да осъзнае напълно какво се случва с нея, защо се чувства така, а това доказва, че Бих изпитва неизпитвани, непознати за нея чувства досега.

Да обощя:  на Бихтер й се иска, но още не знае(не осъзнава), че й се иска, и понеже не може да разбере какво иска, не знае и какво да прави, та прави хаотични глупости(подслушване, нахлуване в стаята на Бех и т.н.)
На Бехлюл му се иска, той много добре знае какво иска и точно затова не му стиска. (до сега )

# 605
Мъжа ми ако знае как сънувах Бехлюл Embarassed!!!

# 606
  Дистанцията не включва-аз искам друга,виж ме,ревнувай ме, докато я целувам,да се хванем на бас за един твой парфюм и т.н.провокации от този тип. Страстта в началото е нужна и аз мисля така,после преминава етапа и се надгражда.
  Бихтер- чак лоша и проклета,малко е прекалено.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 14:22 от charovnica

# 607

Ako мъжа ти не чете във форума сподели newsm53

# 608
  • в очите на дъщеря си
ухааааааааааааааааааа, с коментара си пак съм отключила вълна от мнения

# 609
Не е виновна Бихтер. На това младо тяло му трябва съпруг, т.е. МЪЖ, дето да прави : привет, привет, привет и два пъти на сутринта привет.  А какво прави Аднан бей, спи като бебе, затова  жена му обикаля къщата по нощите като вкиснал сомнамбул и се чуди кого да ухапе.

Точно, когато даваха Бихтер да лежи до Аднан имах чувството,че едва я свърта..........Беше като някакво птиче в златна клетка...........  Tired
Не съм и съгласна,че Бихтер се стреми към Бехлюл защото се конкурира със сестра си и за да се докаже.......Още по-малко,като разбра,че е добър любовник.Вярно е, беше впечатлена, но не е само заради секса.В момента мисля,че го желае с цялото си същество.Тялом и духом.......  Heart Eyes Не случайно дебне постоянно и се опита да дистанцира всеки, който се доближи до него.  Thinking
Все още никой не е наясно с механизмите на влюбването и факторите, които водят до него.То е комплексно-един поглед, жест.......   Crazy И един ден се събуждаш и светът вече не е същия!  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 610
  • Пловдив
Да, ама не видях някой да изкоментира следното. След като Бехлюл целуна Елиф, знаейки, че Бихтер гледа / голяма маймунка беше в тоя момент Бехлюл/, тя се прибра и легна до мъжа си. Той Аднан друга работа няма - да работи и да спи. Бихтер жадно, си облизваше устните няколко пъти най-вероятно представяйки си целувка с Бехлюл. Но...обърна се и се гушна в дядко.

# 611

Ако по някакъв начин научи, му кажи, че той е виновен да сънуваш въобще.  От сън спомен няма, ама от любов има.

# 612
# 613
Да, ама не видях някой да изкоментира следното. След като Бехлюл целуна Елиф, знаейки, че Бихтер гледа / голяма маймунка беше в тоя момент Бехлюл/, тя се прибра и легна до мъжа си. Той Аднан друга работа няма - да работи и да спи. Бихтер жадно, си облизваше устните няколко пъти най-вероятно представяйки си целувка с Бехлюл. Но...обърна се и се гушна в дядко.
 Търси спасение в него от себе си,мислите си,чувствата си,не просто иска целувка с Бехлюл,дори не това в онзи момент,а се влюбва в него-в главата й кънтяха думите от бележката  Heart Eyes A  сцената,където всеки сам се беше разпрострял на празното легло беше много добра. И двамата в една и съща ситуация,всеки мислейки за другия,пространствено са далеч,но близо в нематериалния свят. Според мен Бихтер много се измъчва,неразбирайки какво става с нея,изпадайки отсега в терзания,какво ли ще е после  ooooh!

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 14:59 от charovnica

# 614
Мисля, че сцената с бележката, която Бихтер скри и прочете беше преломния момент за нея.Видя Бехлюл вече в друга светлина.Откри,че той има чувствеността и страстта, която на нея и липсват.....  Tired А не спокойния , та чак скучен живот с дядо Аднан. Тогава нещо се "пречупи" в нея...........  Thinking И след това вече.........нещата тръгнаха по наклонената плоскост.......  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт