Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 586
  • 365
  •   1
Отговори
# 285
това са легенди, а и митичния 25ти кадър не зомбира тутакси:)))
Не е тази причината на КК рекламите да са толкова въздействащи. КК имат институт за рекламата си, работят хиляди хора, дълбоко навлезли в човешката психология.
http://www.youtube.com/watch?v=4KHjH0CP8I8
най-гениалната реклама за всички времена ( за мен:–))

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 18:15 от 10 c's

# 286
  • София - Рим и обратно

Абе никак не е митичен според мен, но разбира се, не искам да налагам мнението си. Защо обаче е създаден иначе, ако не - да въздейства върху подсъзнанието, при положение, че нормално във видеозаписите има 24, а не 25 кадъра? И до едно време дори си е бил напълно легален /някой си ВАйкъри се бил прочул с тази си техника в рекламата/, докато един ден се е разбрало, че се ползва не само за реклама на кола и пуканки Laughing

# 287
  • София
Вие къде към бебетата го обърнахте? Изобщо не смятам бебетата, а децата и възрастните. просто вашите думи потвърждават това, което ме беше учудило преди години - хората масово не пият вода, а я заместват с всякакви сокчета, газирани напитки, бира, боза (но не кърма),  в допълнение ядат всяккакви мазни, солени и прочие храни,  пък после се чудят какви проблеми им се изсипват на главите.  не че съм се разтревожила за вас, просто полюбопитствах. Здравето си е ваше, правете го каквото исскате!

# 288
хората масово не пият вода, а я заместват с всякакви сокчета, газирани напитки, бира, боза (но не кърма),

това къде го прочете?

# 289
  • София
по мнения на лекари, нямам проучвания специално за българите. Но както казах, и в официалната медицина има разногласия. Конкретният повод беше преди много години, че повечето деца в градините не пият вода по цял ден, и като се приберат вкъщи вече са толкова жадни, че ще изпият чешмата. Лично аз често се чудя какво й е на водата, че е толкова пренебрегвана. Сигурно защото е достъпна.

# 290
  • София
   Andariel, нали и разните газирани напитки са направени с вода, само където има добавени и други неща в нея! На мен само вода просто не ми е вкусна!

# 291
  • София
На мен ми се вижда странно, защото откакто се помни човечеството, основната напитка е водата. Да, имало е периоди в човешката история, в която са пиели разредено вино, бира и подобни. Питам се зато в днешно време, когато водата, поне в развития свят и по нашенско, е достъпна и с добро качество, се оказва невкусна. толкова много ли сме свикнали с подсладителите, алкохолните и слабоалкохолни напитки, че обикновената вода вече няма място на масата!

# 292
  • София
   Не мога да кажа за другите, мога да кажа за себе си - да! Като изключим слабо и силно алкохолните!Не пия нищо алкохолно! Това не значи,че никога не пия вода, пия, когато няма нищо друго.

# 293
по принцип е глупаво човек да не пие вода, защото ' не му е вкусно', това е абсурдно, водата е нужда, като слънцето и въздуха.
да заместваш водата с подсладени напитки е още по-глупаво, защото, заради захарта те по-скоро увеличават жаждата, не я утоляват. а много течности натоварват сърцето.
не пречи дасе стреми човек към някаква среда.

# 294
  • София - Рим и обратно

да заместваш водата с подсладени напитки е още по-глупаво, защото, заради захарта те по-скоро увеличават жаждата, не я утоляват. а много течности натоварват сърцето.

Именно. А пиейки подсладени и газирани неща вместо вода и бидейки още по жаден след малко, се тъпчеш със захар и подсладители неусетно. Последствията са ясни. Нищо не може и не трябва да замества водата. Аз като заживях тук /в Италия/, много негодувах, че на празници, сватби и т.н., се сервира единствено и само вино и вода, никой не те пита какво ще пиеш, няма сокове, фанти, коли...нищо. На масата се мъдрят само двете шишета с виното и водата и толкоз, ако щеш. А знаете ние как сме свикнали на маса - 10 вида безалкохолно и 6 вида алкохол... Сега обаче го оценявам като много положителен, тукашния обичай.

# 295
  • София

Абе никак не е митичен според мен, но разбира се, не искам да налагам мнението си. Защо обаче е създаден иначе, ако не - да въздейства върху подсъзнанието, при положение, че нормално във видеозаписите има 24, а не 25 кадъра? И до едно време дори си е бил напълно легален /някой си ВАйкъри се бил прочул с тази си техника в рекламата/, докато един ден се е разбрало, че се ползва не само за реклама на кола и пуканки Laughing
24-тия квадрат е забранен, но не е измислица. В наши дни изобщо не е нужен, за да се зомбира някой от реклама. Клиповете са монтирани с толкова бързо сменящи се кадри, че съзнанието не може да възприеме всички и голяма част се усвояват само несъзнателно. Освен това безкрайното повторение на един и същ клип допълнително изключват съзнанието, което възприема само нова информация, а останалата просто изключва. Извън тази основа има милиарди трикове рекламата да въздейства.

По- неприятното за мен е, че рекламните клипове оформят у децата и младежите представи по фундаментални въпроси като това как изглежда семейството, как изглеждат щастието, успеха и тн.

В продължение на 10 години по нашите телевизиr имаше най- много реклами на бира и с просто око се вижда, че младежите днес масово пият бера, разхождат се с нея по улиците като с аксесоар от тийн облеклото.

# 296

на филма ''Да разлаем кучетата имам усещането , че имаше такъв кадър ,
предполагам , че е дразнел как иронизира хората , които с власт и показва как сме манипулирани .

гледах го два пъти , единият път с едно момиче , и двата пъти в точно определен момент почувствах нещо гадно ,  и се намръщих , момичето до мен се намръщи с отвращение точно по същия начин , даже се и дръпнахме назад , все едно ни лиснаха кофа с помия...,много силно усещане , дали нямаше някакъв скрит кадър , иначе не мога да си го обясня .

# 297
  • София
стига с този кадър, бе! Самата постановка и резултати са мноооого спорни.  доколкото си спомням, кола са си купили само държаните жадни, и то защото нищо друго не се е продавало. ама, да ви даде само митове и легенди в главите!

# 298
. Не съм много съгласна че другите течности могат изцяло да заменят голата вода.
Разбира се, че не могат. Водата си е вода и нищо не може да я замени напълно.

# 299
  • София
по принцип е глупаво човек да не пие вода, защото ' не му е вкусно', това е абсурдно, водата е нужда, като слънцето и въздуха.
не пречи дасе стреми човек към някаква среда.
По принцип е глупаво да пушиш, да пиеш прекалено и да шофираш с висока скорост. Но всеки си има дребните удоволствия и недостатъци.

Въпросът в темата е за рекламата, която кой знае защо, някой е приел за обидна. Ако някой се асоциира с всички глупости, които дават по телевизията, това си е негов проблем. И ми е чудно, защо само жени се обиждат от рекламите. Има доста обидни за мъжете реклами, пък те никога не се чувстват толкова засегнати.

Общи условия

Активация на акаунт