Биохимичен подход, диети

• 210 989
  • 953
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да си довърша мислите за йод. Видях тези 2 комбинации
http://kirkmanlabs.com/ViewProductDetails@Product_ID@154.aspx
http://www.awakennutrition.com/agape/supplement.html
 и йод-а в тях не е много 50 mcg

В детските витамини на Солгар има около 45 mcg, Ями беърс 90 mcg, Марсианци 70 mcg. Т.е ако децата приемат витамини с йод не е чак толкова зле. Защото ми се струва, че йод не е добре да се предозира, може да е малко над препоръчителният прием. Но децата получават и с храната йод.
За деца 7-10 години необходимият дневен прием е 120 mcg. Май е трудно да го докарат, поне дъщеря ми на  почти 7 не виждам от къде ще го набави - 50 mcg от витамин, 50  mcg от храната и пак е малко под нормата. newsm78

Аз все пак си поръчах "тинктура на Лугол" в една аптека, утре ще стане готова и може да и давам по една какпка веднъж в седмицата. А йод може да се набави и чрез кожата, не знам дали може вана за крака с 1-2 капки йод, ако не е гадно ще пробвам.
И като станат зелените орехи ще си направя тинктура от тях.

А сега правя хляб, по тази рецепта, но да видим дали ще стане.

# 166
  • София
Таня, а ти защо искаш да правиш безглутенов хляб?
Ако си решила да минавате на диета - разбирам, но ако е за да му се наслаждавате и да търсиш някакъв лечебен ефект само от ядене на хляб - не разбирам  Thinking Вкуса му е неприятен при положение, че небцето е свикнало на мекия пшеничен хляб.Трудно ще го харесаш от първия път.
Това, което бих препоръчала е бисквитките на Поли

Цитат
chefТова са едни бисквити които наричам спасителен пояс никога не ги отказва и ги хапваме вместо зрънчо а пък и ги ядат всички деца които познавам-значи и вашите.Имат си име и то е Поли.Смесват се 1 чаша безгл.смес,1яйце,6 пълни с.л.фруктоза или тръстикова захар,1ч.л.сода с 1ч.л.лимонов сок,2с.л.олио,10мл.вода и по желание аз слагам винаги смляно сусамено и ленено семе по 1 с.л.омесва се на тесто-намаслява се масата  и точилката и се разточва на тесто дебело половин сантиметър.С ракиена чашка се изрязват бисквитки нареждат се в най голямата ви тава-стават точно една голяма тава и се пекат на 200гр.НЕ ПОВЕЧЕ от 8 минути.Ако нямате точилка използвайте бутилка от бира или безалкохолно напълнена с вода за твърдост.Махнете и етикета,намажете с олио и успех.Тестото е много лепкаво но ако намазните и ръцете няма да има проблем.

Много са вкусни, особено с добавка на смляно тиквено семе.Дълго след като спряхме диетата ги правех по поръчка на децата от ДГ на синът ми - по скоро на майките им.Много са приятни, и полезни заради ядките, не заради брашното  Wink

Тях ги правех за сутрешна и следобедна закуска и не омръзваха и не отказваше никога Мишо.Слагах ги в кутийка за сандвичи и там омекваха.Миришеха божествено, заради тиквения аромат и ..........ммммм приядоха ми се пак.Моля, ако някой ги направи да свирне да ме почерпи  Mr. Green

За йода - много рядко давам витаминни комбинации.Значи не набавя достатъчно.Морски продукти рядко го излъгвам да хапне, определено обаче ме е страх да давам така йод без консултация с ендокринолог.
Авитаминозата ми се струва малко вероятна за съвременните деца.Все пак това е пълен дефицит на определен витамин.Коя съвременна майка би го допуснала - освен при някое имунно заболяване при което нещо пречи на тялото да резорбира определен витамин.Гадая си просто  Rolling Eyes

Миналата година си направих сладко от зелени орехчета - лично ги краднах от комшийте на село.Не са много приятни за ядене ама чат пат пробутвам по някое орехче.В зелената обвивка на ореха и в листата е по голямата част от съдържанието на йод в ореховото дърво.И то при положение, че ореха не е расъл в планината и почвата е богата на йод.В нашия случай - ореха е високо в планината, наричат почвата  "бигор"Каквото и да значи това  ooooh!

Редактирам се.Намерих това.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 16:46 от Катина

# 167
Момичета, в био магазина на площад "Журналист" видях, че се продава гуарова гума, която участва в рецептите за хляб и други безглутенови рецепти.

# 168
  • София
Катина, нямам обяснение защо съм решила да направя хляб без глутен. То не се знае понякога защо правим нещо. Но определено исках да правя различни хлябове. А този път стана добър и дори е вкусен. Има малко вкус като хляб без пшеница, които го продават в нормалните магазини. Замених царевичното брашно с кестеново 110 грама.

Ето една снимка на хляба - http://threetoseven.files.wordpress.com/2011/03/bread1.jpg

И нарязан - http://threetoseven.files.wordpress.com/2011/03/bread2.jpg

Ще го видя утре като стане студен. Дара каза: "Този хляб нещо не ми харесва", мъжа ми ме попита какво е това, но аз смятам да си го ям и да им обяснявам колко е хубав Simple Smile

А за йод много е тънък момента - аз се зачетох в твоя сайт, цялата кръв преминава за 17 сек. през щитовидната жлеза. И моята дъщеря не е приемала достатъчно. Ето тук най-отдолу има настройка от орехчета, пие се по 15 капки за възрастен. Пиши ми какво ще ти каже лекаря.

nadejda.v.l здравей, да и аз видях в другият Био маг гуаранова гума и я използвах за хляба.

# 169
и аз на вид безглутеновия хляб много добре го докарвам но на вкус на никой не му допада ....
сега имам въпрос към всички майки които четат и искат да ми отговорят
смятате ли че все пак нашите деца особено тези които до около 5г не са усвоили речта или изобщо не говорят , говорят зле, и или имат проблеми с разбирането, финната моторика , и изпълнението на двуетапна триетапна комадна , смятате ли че тези деца имат нужда от стимулиращи мозъка лекарства каквито са Ноотропил / това е най слабото / и Клережил Дуробион и Ризитарун / тези са по силните , които имат едно и също в тях / естествено в комбинация с другите неща а именно биохимичен подход , диети , добавки , занятия и всичко .
Владко от 3годишен му предписват такива.  От 3 г до 4,5г е пил Ноотропил със паузи в доза която аз преценя че му е максималната в смисъл те препоръчваха от 2 до 7 мл аз прецених че максимума му е 2 мл като съм пробвала и по високи .
на 4,5 му дадоха вече Дуробион  - 4 месеца пи по 5мл беше лято есен 2010 много време отвън повече енергия ...
след това прекъсна
започнах онзи ден - направо се взриви , хиперактивност , врякане , събуждане в 3 през ноща .....
ще изчакам две три седмици да видя дали ще постихнатат тези ефекти и евентуално ще намаля дозата ...
моето мнение е че независимо от негативните ефекти като цяла след прием на такива лекарсва със свикване с дозаа с нагаждане на дозата положителен ефект се наблюдава веднага , а именно детето започва да схваща какво се говори , започва да казва повече думи , започва да образува асоциасции

# 170
  • Бургас
Райка, наблюденията ми са, че тук в България рядко майките дават такива лекарства, защото страничните реакции, поне в началото, са много гадни. Аз също не съм давала, засега и не съм мислила даже да давам. От нашата група има едно дете с аутизъм, майка му цяла година му даваше Ризатарун, каза че била доволна, но не съм я разпитвала какви точно са промените, ще я питам, като я видя. Сега се сетих за още едно детенце със Синдром на Даун, майката не беше доволна.
На мен също би ми било интересно да чуя много мнения, поне информативно, засега.
Направи ми впечатление, че в Русия се скъсват да дават много ноотропни и стимулиращи лекарства, пиша си с една майка , чиито дете има същия синдром като на Мария. Поне по 7-8 неща, дори и на съвсем малки деца.

# 171
Таня браво много добре изглежда хляба! С вкуса мисля, че ще свикнат. Намажи филията с масло и шарена сол или с пастет и може и да им хареса.

# 172
# 173
  • София
zzssa, мерси за идеята с пастет или мед може да пробутам.  Simple Smile

Райка, аз не мисля, че при малки деца тези препарати ще имат полза. Материята, т.е порастването на детето се формира от храната и свързаните с нея съставки и системи. Дори и да дадеш стимулант за мозъка, ако детето не се снабдява с основните аминокисели, мастни киселини, витамини, минерали няма от къде да се развие. А много от тези нутритиенти в малко по-високи дози са лечебни. Има много лекарства за нервната система на основата на вит. В. А от темата за протеолитичните ензими видях едно скъпо лекарство за премахване на страничните ефекти от лъчетерапията. И от беше съставено от протеолитични ензими.
И друго според мен, когато аз пробвах ГАВА, тази добавка ми отнесе главата, много зле се чувстах, а бях изпила 1/3 от капсулата. Децата не могат да кажат как се чувстват, но виковете подскачането, знам ли какво изпитват... Аз винаги пия добавките за детето поне 4-5 дни в дози като за възрастни. И ако имам неразположение не давам на детето. Но има и леки успокоителни. А до нас има една жена с шизофрения, когато не си е пила лекарството е вулкан от вулгарности, но когато си го пие е много кротка и блага и си личи, че е спокойна. А лекарството й е една инжекция в месеца /така съм чула/. Не мога точно да преценя, имат предимства, но мозъка съм убедена, че се развива с учене и хранене. Гледах едно предаване Здраве с доц. Герасимов и той казваше, че имат много препарати за мозъка, но защо ли не ги прилагат на децата, а се хвалеше, че ги дават на студенти да стават по-умни newsm78

Аз чета темата "Какво се случва с Ники" и от там се информирам за някои неща. Сега видях линк към списанието на Поли Томи, която беше на биохимичната конференция - http://autismfile.com/. А от него на първа страница линк към компания за ензими -  http://www.houston-enzymes.com/. Ще ги разглеждам по-късно.

# 174
Райка, много ме замисли с това, което си описала като поведение.... При моето дете се получава много подобен ефект от рибеното масло. Симптомите на диспраксия (всякаква) се подобряват, обаче нещата, които аз повече свързвам с аутизма - настроения, активност, проблеми със съня, ритуали, плакане при преобличане - все неща, които бях забравила откакто сме на диета - ни се връщат. Не мога да си обясня защо.

Таня, за ензимите на този лекар в моята книга с терапии пише, че са специално разработени за аутистични деца, има такива, които разграждат пептидите на глутена и казеина и са един вид алтернатива на БГБК диетата, има такива, които разграждат въглехидрати, те са за деца, които имат гъбички и гниене в стомаха. Има и други видове, според мен си струва да ги разучим, дано да могат да се поръчат.

# 175
И още малко за йодния дефицит, линкът е към преведната статия от гугъл: http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=en&tl=bg&u=http://bodyecology.com/articles/ocean-plant-extract.php

# 176
Irinche ако мислиш, че от рибеното масло се получава така давай по-малко. Аз съм писала как ни влияеше Ескимо кидс като и давах една пипетка от 5 мл. това дете пощуря започна да се върти в кръг и да се смее без причина.

# 177
  • София
Амазон ми беше показал в спонсорираните връзки ето този сайт - http://www.pure-basics-supplements.com/Hypoallergenic_Supplements_Europe . Той е за доставка на добавки от известните брандове за спектъра и е от Европа. В страницата Въпроси е казано, че доставят до България чрез ДНЛ, пробиотиците ги поставят в охлаждаща опаковка, изглежда интересен. Сайта е базиран в Холандия

Иринче и аз четох подобни неща. Аз съм се хванала да разглеждам този сайт - http://www.nationalenzyme.com/NEC-products.html , той е на най-старата  компания в света, започнала първа с ензимите. И при тях има такова деление. И видях, че д-р Хюстън е работил при National Enzyme Company, преди да се отдели и да специализира.
Мисля, че ензимите са полезни и правилно са включени в протокола. Чудя се дали да дам Ензи Мил, които е произведен от National Enzyme Company, то не пречи да се опита... Или да поръчам от чужбина.

Преди няколко дни ви писах, че от ензимите ми се спи, обаче сигурно е било и от витамин В комплекс и магнезии.

Е, горе-долу това са проучванията ми от последните дни - много съм доволна, че четох за ензимите, много обещаващ продукт като храносмилателни ензими.

Попаднах на тази базза данни - http://www.vitaminworld.com/pages/healthnotes.asp?languri=eng&am … contentid=2461007 , в дясно пише Health Notes . Доколкото разбрах, тази инфо за добавки и билки се прави от независима фирма и се предлага на магазините за хранителни добавки и подобни центрове като абонамент. Четох инфото за ензимите от нея и ми хареса, кратко, много лесен за четете стил, посочени различни публикации и ефектите спрямо състоянията са разделени на три групи, според научните доказателства. На мен ми се струва полезен като независима медия. Има някой много надъхани сайтове, ще си помислиш, че 2 капки от някой разтвор ще решат всичко.
Интересно е и какво са препоръчали при аутизъм, разбира се ние сме чели още доста, но явно има класически неща, щом са влезли и в тази база. Аз се заинтересувах от вит. С -  все се каня да давам редовно...

А за йод се чудя дали не може да издирим някакви ядливи водорасли от биомагазините и да ги пасираме към супата. Мисля, че с мултивитамини с йод, сол, видях, че и в адаптираните млека има /дъщеря ми яде попара с такова мляко, аз ви ги препоръчвам, ако децата ви не са на диета, защото са лесно усвоими и много обогатени, сега яде Хип Био с пробиотици и пребиотици./ Аз пасирах миналата седмица спанак и броколи и ги яде, дори и по-трудно. Опита и хляба без глутен, лека полека ще имаме промяна Simple Smile

# 178
  • София
Взех решение за йод.Ще купя при първа възможност и ще давам спирулина Тази фирма вносител знам, че е добра и подбира какво точно да внася. Няма да давам други силни препарати.За разствора на Лугол - не се дава на деца под 10 год. и освен това четох една статия колко е опасно предозирането с йод за щитовидната жлеза и се наплаших.Освен това ще взема и този продукт.Не знам защо досега не съм се сетила да ги давам  Rolling Eyes.И двата продукта са давани и пити от деца аутисти и майките отчитат положителен ефект.На моето дете не са ни препоръчвали вероятно защото няма избирателно хранене и се предполага, че получава пълната гама от необходимите за тялото вещества.Но не мисля, че ги получава в достатъчно количество  Confused

Ензи мил го давам на децата, редувам с Неоксид.Но и не очаквам кой знае какви чудеса да се случат.

# 179
Ензимите на д-р Хюстън могат да се поръчат от този сайт в Германия: https://shop.ezentrum.de/, както и много други подходящи за деца с аутизъм добавки и лекарства.

Също така http://www.genovadiagnostics.com/ e лаборатория с клон в UK, на която могат да се поръчат изследвания онлайн. Те ти изпращат необходими материали, ако се налага вземане на кръв, отиваш в някоя българска лаборатория да го направят и пращаш материалите обратно. Те си имат специални опаковки, които ги пазят студени, предполагам се пращат и със специален куриер. Имат си обявени цени на сайта.

Прегледах наново снимките си на презентацията на д-р Усман, заедно с няколко нейни други презентации онлайн.

Ето на какво попаднах:

"History - Heavy Metals :

Mercury (Hg) Oral ulcers, tremors, failure to thrive, abdominal distention, red lips, red finger tips, increased salivation, pale stools, watery stools, detached, disconnected, disinterested, poor eye contact

Lead (Pb) Allergies, ADD symptoms, constipation, coordination, delinquency, dyslexia, headaches, hyperactivity, hypothyroidism, insomnia, irritability, mood swings, muscle weakness, dyspraxia, low muscle tone, visual and auditory processing issues, pica

Aluminum (Al) Anemia, poor appetite, odd behaviors, constipation, dry mouth, dry skin, fatigue, hyperactivity, poor memory, numbness, weak upper body muscles"

Интересно ми се стори и това:

"Detox reactions

Symptoms
- Sleep disruption, waking between 3-5 AM
- Irritability, Aggression, Behavioral Issues
- May resemble yeast flare-up
- Increased stimming
- Loose stools, frequent urinations
- Diaper rashes, skin rashes
- Fever

Treatment Approach
- activated charcoal, bentonite, alginate, citrus pectin, soluble fiber and/or Alka Seltzer Gold/Baking soda
- decrease supplements dozes by 1/2 for 1-2 weeks and then increase dose slowly.
- Milk thistle (магарешки бодил) at bedtime or other Liver tonifiers
- If last longer than one week notify physician"

Извинявам се, че ги поствам на английски, но някои неща като "failure to thrive" просто незнам как да ги преведа Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 18:26 от Irinche

Общи условия

Активация на акаунт