Биохимичен подход, диети

• 210 986
  • 953
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Irinche какво е това Milk thistle според теб? Писала си трън, но имаш ли предвид нещо конкретно? Стана ми интересно - имаме си разни симптоми - като почнеш от failure to thrive, повишено слюноотделяне, да не говорим за хиперактивност и т.н, макар че не е задължително да са конкретно свързани с интоксикация.
Но не пречи отвреме на време да се прочиства организмът, сега пролетта е доста подходящо време , така или иначе.
Кажете ми повече за Ензи Мил? Как го давате, колко пъти? Нещо нямам време да проучвам ензимите и бих поела наготово информация  Simple Smile Сравнявали ли сте състава с други марки препоръчвани ензими? И има ли специфика при какви симптоми каква група ензими да се дават?
Преди година и повече, като стартира темата за Ензимите от Пинки, бях започнала да я чета, но там ставаше въпрос за поне 10 неща, не мога чак толкова да давам всичко, пък...
Таня, витамините от група В възбуждат , но магнезия наистина успокоява.

# 181
Знам си аз че не бива да правя опити да превеждам Simple Smile, не са ми достатъчни познанията.
Алина, така ми го преведе гугъл. За пръв път чух за milk thistle от този доктор:http://www.youtube.com/watch?v=Eh2PYQBICWs , той уточнява, че това е билка. До колкото знам се продава като добавка.

Много хубаво е синтезирана информацията в горното видео, което е споделила една от мамите във Фейсбук, от там знам и че суроватъчния протеин вдига глутатиона.

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 09:01 от Irinche

# 182
  • Бургас
Сега видях, че е магарешки бодил  Laughing

# 183
  • София
За ензимите - Ензи Мил е класическа комбинация, даже не много сила. Не я препоръчвам, но и не я отричам. За мен е добра за проба, за да се видят има ли странични ефекти или положителни ефекти. Ако се забележи дори и малко подобрение в някоя област, трябва да се потърсят по-пълни източници. Ензи мил е достъпен, но не е много евтин - 15 хапчета струват около 4,6 лв. и като го умножиш до 90 броя, излизат колкото цените на Now. Може да значи, че е качествен или че е с добра надценка Simple Smile
Като съм сравнявала с ензимите за спектъра, например Три Енза има разлика. Сравнявала съм и други ензими от спектъра и в допълнение съдържат Peptidase, DPP IV  и протеазите работят при различно РН. Има и други различия, но не мисля повече да задълбавам. Просто хората са ги изследвали, почти всички съдържат подобни неща и се поръчват от интернет Simple Smile Все пак, ако няма доказана непоносимост към глутен и казеин, или че детето е от спектъра, мисля, че и ензимите на Now заслужават да се погледнат, в някой от тях има пептитаза, но са по-умерени, по-универсални. Също и ензимите от линка на Дорка ми се струват по-универсални. Ензимите помагат да се усвои по-добре храната и за това може да се добри за доста деца.

Алина, а ти защо мислиш, че витамин В възбужда - Неуробекса го предписват като леко успокоително, има и други такива на основата на В комплекс. Аз си мислех, че възбужда по-големият прием на В12 и В 6. Също витамините се отделят чрез бъбреците и трябва повече почивки. Но сподели по-подробно, да не бъркам някъде.

Иринче, линка към видеото ми казва, че е невалиден адрес. Дали можеш да го пуснеш пак.

Ето това е Магарешки бодил. Чувала съм го, но за дете не съм помисляла до сега, може би зависи от стойностите на металите. Чувала съм, че добър антиоксидант също е този, той е на основата на красически витамини и минерали.

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 09:13 от TanyaMG

# 184
Грешно съм го копирала, извинявам се, ето го отново:
http://www.youtube.com/watch?v=Eh2PYQBICWs

На този доктор и другите му видеа са интересни, има какво да се научи от него.

# 185
Момичета купих си Лецитин 1000 с 45IU Витамин Е от VitaLanes в упаковката са 30 капсули дозата е 1 до 3 на ден смятам да давам на Владко по една капсула през ден а в дните без него Ескимо Кидс-а и ще следя ефектите
много го хвалят този Лецитин и ние тук обсъждахме нещо подобно , има ли някой който дава и какви са отзивите
както и какви са дозите калции магнезий цинк дневно за децата - във връзка с безглутен казеин диетата смятам че Владко приема малко Калции и ми се иска да видя колко всъщност трябва да приема дете на 5г 20 кг тежко
Иска ми се да се включа в темата за ензимите , преди години много страдах от стомах , постоянни болки основно от храни и напрежение , но когато е от храни те трябва да се избягват .... та докторите разбира се ми бяха дали лекарства на основата на ензими разграждащи храната не помня как се казваха но най общо казано трябваше да се пият редовно и пак да се внимава с яденето ... та вземах ги известно време и реших че повече няма .... та искам да кажа че след спирането им организма се е изнежил и известно време имах по големи проблеми, докъто се нормализираха неща с диета която не съдържаше храни дразнители , в моя случай пържено, неща с червена чушка запържена, и други

# 186
Здравейте мили майки и от мен.Аз имам малка дъщеря с аутистични симптоми.Доста се учудих от тази тема,защото бях свикнала в този форум да чета само колко е безмислено да се следва биохимичния метод и диети.Но явно някои хора са се уморили да се раздават на толкова фронтове против ДАН и са се отказали поне от тази тема тук:))))Ние не сме в Тацитус, защото не сме в София, но въпреки това се борим и успяваме сами.Пациенти сме на Джонатан Томи, който има клиника в Англия.Чета нещата които си споделяте и Ви поздравявам за това че се борите реално а не разчитате само на терапии и псевдолечители като Холиста.Тестовете за които пишете наи добре да се направят в лаборатории като Генова или Греатплайнс.Но много от тестовете трябва да се назначат от лекар.А и Ви трябва лекар зада ги разчете а в БГ ще е трудно да се намери.Според мен не трябва да давате сами добавки,защото както знаете има възпаление в мозъка и коремчетата на повечето от децата ни,и не се знае на ко дете какво трябва да се дава.Защото първо се лекуват и след това се хелират.Иринче ще Ви даде линкове към английската клиника и тестовете които се правят там,но за всяко дете подхода е различен и индивидуален

# 187
Ето връзка към клиниката на д-р Джонатан Томи (съпруг на Поли Томи):
www.theautismclinic.com, на сайта има обявени цени.

Тъпо ми е и на мен, че сме поставени в ситуация да четем медицински статии, да опитваме добавки върху себе си да експериментираме с децата, наистина бих предпочела да не ми се налага, моля се да намеря лекар в БГ, който да ни вземе нaсериозно, но опитът ми досега показва, че традиционната медицина не вярва на майките. Аз не мога да намеря дори лекар, който да се ангажира с диагноза, да не говорим за лечение.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 10:34 от Irinche

# 188
irinche,mila,naistina e dosta trudnono tove e realnostta ni  v bg.I vupreki vsi4ko,vie se borite i chetete mnogo,a tova  e strahotno.Naistina Vi pozdravqvam kato maiki

# 189
Ето два линка към презентации на д-р Усман онлайн, Хубавото е, че под всяка презентация е изваден текста от всички слайдове и може да си го преведете с гугъл. Обърнете внимание на датите, презентациите са от 2008 и 2009, но се покриват в много голяма степен с презнтацията и в София тази година.

http://www.slideshare.net/shabeelpn/gibiologypathologyandtreat
http://www.slideshare.net/dennis43/biomedical-individuality-and- … atment-strategies

Прилагам и презентацията, която Таня беше поствала преди, интересно е да се сравнят и трите:
http://www.authorstream.com/Presentation/Soffia-39132-Dr-Usman-P … n-ppt-powerpoint/

Най-голяма помощ в този труден период съм получила от родители както в този форум, така и извън него. Благодарение на това, че съм почерпила от техния опит и мъдрост си спестих лутане с месеци и години. По тази причина и пиша тук и споделям всяка информация, за която мисля, че би била полезна. Въпреки това аз съм и си оставам само родител, а не медицинско лице, колкото и да внимавам какво точно поствам, неизменно правя грешки, затова ВИНАГИ сверявайте написаното с поне още два източника. Аз гледам да чета много и на различни места, ако едни и същи неща се повтарят в няколко независими сайта/книги/статии/опит на хора съм много по-склонна да им вярвам.  selinka3 е много права, даването на добавки и витамини не е толкова невинно и безопасно, колкото звучи, най-добре се съветвайте с лекар, който да прегледа и одобри всяка добавка и доза.

Още един линк - как да си изберем ензим:
http://www.enzymestuff.com/basicsenzymeguide.htm

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 22:32 от Irinche

# 190
Zdraveite,Irinche,strahoten link za izbor na enzimi!Edna maika skoro mi pisa che dava enzimi za razgrajdane na kazein i gluten,ako ima nqkakvo pritesneniq,4e sina i e poel nqkakvo koli4stvo.Znae6 li ne6to za takiva enzimi?

# 191
  • София
Здравей selinka3,

Разкажи ни по подробно какви изследвания направихте при Джонатан Томи, какви добавки пиете.
Да те помоля да пишеш на БГ, такива са правилата на форума, дано да не те затрудним Hug

За глутен разграждането, ето на този линк от Иринче са описани за разграждане на глутен и казеин -
http://www.enzymestuff.com/basicsproductguidelines.htm#1,
първите два продукта са тези
http://www.enzymedica.com/products/GlutenEase
http://www.houston-enzymes.com/store/product.php?c=1&p=6

Да, в тази тема идеята е да си говорим и обменяме мисли с положително отношение към добавките, а всеки си преценява допълнително как да ползва информацията.

И на мен едно от най-трудните неща ми е да отсея инфо. Изградила съм си някаква система и мисля, че работи при мен. Много ми беше полезно да разбера за семейните отношения на Поли Томи Simple Smile

Иринче много интересни линкове Simple Smile

Ето още една презентация на д-р Усман, която доста прилича на споделените в БГ, не знам защо излиза опция за печат, но като я премахнете си четете презентацията:
http://threetoseven.files.wordpress.com/2010/08/usman1.pdf

# 192
Таня здравей,няма проблем за кирилицата,Иринче вече ми каза и съжелявам.Иначе ние сме говорили само по телефона с Джон Томи.Платихме си и направихме консултация по телефон.След това направихме всички изследвания които ги има там.Има подробно какви са в сайта им зада не преписвам сега.Все още нямаме резултати,но ни казаха че най рано април ще са готови защото много от тях се правят в Америка.Взеха ни кръв,урина,слюмка.Сега ми казаха да направя ЯМР и ЕЕГ, а и искам да намеря начин да минем през гастро изследванията в Токуда.Когато са готови резултатите ще отидем отново в Англия,зада ни разчетат резултатите и да ни назначат добавки.За сега само ползваме кориандър и бразилски орех,хлорела и ескимо кидс,но Иринче ми показа страхотни неща на Нордик и ще сменим Ескимо кидс с тях.Много ми се иска нещата да станат по бързо но явно няма как.Но поне сме на пътя.Загубих много време слушайки знаещи майки на аутисти в БГ,не че всички са такива напротив,много важни неща съм научила от такива майки.Но някои от тях са си направили фондации и центрове и печелят от това да мислим че само те са пътя, а не е така.На мен Поли ми помогна много,свърза ме с съпруга си и ми обясни че не е вярно че има ДАН само в Америка.Показа ми че само с терапии не става и че децата ни са болни.Също така че 30 процента от децата не се повлияват от БГБК диета и ако след 6 месеца няма ефект,няма и да има,но все пак е най добре да се направят изследвания зада се види има ли нужда изобщо.Иначе е ужасно възмотена от една майка в БГ,мисля че знаете за кого говоря и беше учудена че има родители извън Тацитус които знаят и търсят начини.

# 193
  • София
selinka3, успех ви пожелавам!

Аз също съм чувала, че има ДАН в Европа,  но не намерих с 3-4 кликвания, явно трябва повече усилия. По едно време бях чула, че има и в Гърция. Доколкото знам е важно доктора да има добра репутация и да се търсят отзиви от клиенти. Ще разгледам страницата на д-р Томи, има интересни заглавия на статии.

Може би повечето от вас са попадали на този списък - http://www.autism.com/pro_danlists_results.asp?list=US&type=1 . В края му има списък на DAN в Америка, има координати и на д-р Usman . Интересно е да се разглеждат сайтовете на лекарите - някои са студиа за красота, други изглеждат сериозни. Може да се пише и на самата организация за координати в Европа.

А предполагам, че ако се пише на фондацията на Джени Макартни - http://www.generationrescue.org/ и тя ще даде информация за ДАН в Европа.

Аз не търся такъв доктор, защото дъщеря ми вече порастна и преодоля в голяма степен проблемите си.

# 194
Здравейте,
ДАН лекари има навсякъде, има в Англия,има в Испания,има дори в Македония.Но си права Таня че е много важно да се проучат кои какъв е.Дори и при ДАН лекарите не всички са на едно мнение,от декември месец се разделиха по някакви различия предполагам в методите и сега е още по трудно да се разбере кой кой е.Доктор Томи определено е легитимен и доста уважаван лекар.Аз сега се ориентирам и към друг вид ДАН лечение,което получава много добри отзиви.Става въпрос за Протокола на Анди Кътлър и хелиране чрез Alpha Lipoic Acid.Кисилина която е нормална за тялото а не е химически направена и е единстваният натурален хелатор който преминава кръвно мозъчната бариера.Не знам и при моята дъщеря имаше ужасни моменти ан регрес а сега сме доста добре,има чудесен очен контакт,много е спокойна и се занимава чудесно на терапиите с психолог и логопед.Учителките в детската градина са много очаровани и според психоложката ни ние сме Аспергер.Но все се страхувам за някой момент на регрес в който ще се върне пак назад.Но предполагам че всяка от нас е така

Общи условия

Активация на акаунт