Биохимичен подход, диети

• 211 003
  • 953
  •   1
Отговори
# 195
Момичета  Ескимо 3 има от седмица нов вид и вътре е добавена Q10 купих за големия си син така да му подавам и пише че се дават 2 х 2 капсули
ще напиша съдържание в 4 капсули
Омега 3  1400 мг
от които
ЕРА 600мг
DHA400 мг
ALA 65 мг
Омега 6  480  мг
от които LA 400мг, GLA 45 мг
Омега 9 - олеинова 500 мг
Витамин Д 175 IU    4,5 мг
Витамин Е 15 IU  -  9 мг
Q10 9 мг
Състав рибено масло от дълбоководни риби, масло от вечерна иглика, масло от рапица, натурален витамин Д, коензим  Q10 , антиоксиданти: натурален витамин Е смес от токофероли , аскорбинова киселина, лецитин
това е съдържанието в 4 капсули , тази сутрин срязах една с ножицата и я дадох на Владко , капсулите са меки и лесно се срязват връхчето и се излива в лъжичка и понеже съдържимото е малко детето го пийва по лесно ..... а и този Q10 дали помага

# 196
какво са казали вчера при Гала гледали ли сте предаването

# 197
Здравейте момичета!
Честит празник!
Пожелавам на всички здраве и в най-скоро време всичките ни мечти да се сбъднат   bouquet!

# 198
  • Бургас
Райка, помага Q 10, той е антиоксидант и пречиства мозъка, но дава и много енергия, което при хиперактивни деца може и да създаде проблем. Но като виждам дозата, тя е съвсем малка, така че не би трябвало. Профилактичната доза е 30 мг, за възрастен, всъщност, за деца като цяло знам, че не е толкова нужен. Говоря малко наизуст, имах си вкъщи на компютъра един линк за това, но от работа не мога да го извадя. Виж АЛА дали е липоева или линолова киселина , по спомен преди беше линолова. Ако е липоева, пак казвам, че е важно детето да няма амалгама в устата.
Таня, наистина не помня откъде ми стои в главата тази информация за В комплекс. Може би наистина някои от съставките така влияят, други успокояват. Аз не давам допълнително, каквото си има в мултивитамините.
Пратиха ми при поръчката от www.iherb.com  и две книжки за детоксикацията и за поддържането на мозъка. Не ,че нещо ново, но е синтезирано.Първото, споменато за мозъка, е  тази добавка По принцип Холина и ФосфадитилХолина го има в Лецитина, това предполагам е нещо по пречистено и по-бързо стигащо до мозъка.

# 199
  • София
Здравейте!

Честит празник и от мен! Много здраве и щастие на всички!

Предаването на Гала не съм го гледала, но от коментарите разбирам, че май са казвали резултатите от изследванията. Ще бъде интересно да видим на запис предаването.

За коментарите за кортикостероидите - аз си спомням, че дъщеря ми като бебе /6-7 месеца/ започна да образува лишей по кожата и си беше начало на атопичен дерматит. Лекарката й, която е призната за една от най-добрите в Сф ни каза да я мажем с Певизон /крем с кортикостероид/ в най-острата фаза и с Биодерма /Атодерм/, когато е в ремисия. Аз малко се учидих за кортикостероида, но и имах доверие и тези лишей ги пресякохме за 4-5 месеца. А подобни неща много влиаят на нервната система. Та по-добре малко кортикостероид, отколкото атопичен дерматит. Такова е моето мнение. И до сега я мажа с един крем Атодерм.

Също тези бактерии в стомаха ги имат много хора, но в последно време четох, че могат да предизвикат язва и е по-добре да се пресекат в зародиш. Това е мое мнение, но аз съм малко фен на лекарствата,  все пак всички лекарства  - сарфактанти, антибиотици и други са спасили детето ми, сега просто трябва малко да се подпомогне организма.

selinka3, а от къде купуваш кориандър. Аз вярвам в това песто, и пробвах да го правя, но ме усъмни кориандъра в БГ - първо си купих в саксия, но беше много малко, после купих от Карфур, прилично количество, струваше около 1 лв. и ми се стори, че има нитрати. Гледах в чужди сайтове, че се предлага био кориандър, сигурно такъв трябва.

Четох пак презентацията на др. Усман, аз съм свикнала с моя вариант и се учидих за пореден път, как научих нови неща. Пише и за ензимите защо са полезни. Споменава и лаурисидрин /а си мислех, че не съм го чувала/.
Според мен тези презентации казват основните неща, които всеки може да направи, а пък след това ще се търси и ДАН доктор. Аз така ги разбрах думите й и за това тя повтаряше "може много неща да научите като четете".
Тя казва, че трябва вит. В комплекс и е изброила почти всеки В витамин, че си взаимодейства с ензими или в други цикли.
Ох, много интересни неща откривам, но днес съм решила да ми е ден за релакс Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 10:13 от TanyaMG

# 200
  • sofia
Здравейте, честит празник!
Искам да споделя с вас моите открития относно продукти за децата без казеин и глутен. Поръчах от един сайт нещо като соев кашкавал, но доста вкусен има много вариации http://www.veggiestuff.com/acatalog/dairy_free_cheese_sheese_gouda.html. Също и плодово соево кисело мляко, което обаче детето не хареса въпреки че беше страхотно. Ако има интерес ще публукувам точно как.

Има един австрииски производител на храна, който има продуктова линия за аутизъм. Сега го проучвам. http://www.orgran.com/autism

Мисля си, че можем да накараме някоя детска кухня да готви за нас по тази диета - без глутен и казеин. Само незнам колко сме желаещите?

ПП: моето дете няма аутизум, а множество хранителни алергии и при вас откривам ценна информация и разбиране за което благодаря!

# 201
Здравейте мили майки и честит празник на всички  bouquet  bouquet  bouquet
Пожелавам Ви много сили зада се борите и да виждате резултати всеки ден!!!!
Таня,ами аз го купих първия път от Метро,беше много свеж.След това си посадих.Аз съм правила пестото два пъти и съм много доволна.Но го правя както си е по рецепта плюс хлорела плюс трифала.Иначе за ДАН си права,трябва и много да се чете а и споделянето с други майки с опит е много ценно.
Вчера гледах предаването на Гала,беше от апартамента на Галя Христова майката на Сашко.Открили са му чрез изследванията на Кригсман колит и в момента го лекуват със стероиди.Това беше и казаха че от 10 деца на които са правени изследвания, при 10 са открити гастро проблеми.Иначе по рано доктор Папазова каза много интересни неща за семената и най вече за синапеното масло и сусамовото.Имало много Селен в тях.И най добре било да се направи коктейл от  няколко масла и да се дава по лъжичка.

# 202
  • София
Ето го предаването - http://www.novatv.bg/bg/news/view/13114 , съвсем нормално предаване, хората си лекуват и развиват децата. Явно лекари са им казали с какво да се лекуват.
Добре, че има такива майки, готови да отделят от времето си и да споделят! Така е в живота - някой търсят, други гледат, трети критикуват. И дано лечението да даде успех при всички деца!

selinka3, благодаря за информацията    bouquet

# 203
Мами, имам въпрос за тестовете за хранителна нетолерантност (както за общите, така и за специфични за глутен и казеин).

Не съм правила никакви тестове, преди да започнем диетата, би следвало всички следи от глутен и казеин да са се изчистили за 5 месеца и нещо. Има ли начин сега да направя тестовете за непоносимост към глутен и казеин? Ясно е, че би следвало да дам някакво количесто от двете, въпросът е има ли безопасно количество или някаква процедура в такива случаи?

Също така искам да знам винаги ли тестовете за нетолерантност към храни са на пакет? Някой правил ли ги е и къде? Аз срещам само в клиники за отслабване такива пакети, не ми вдъхват доверие...

# 204
Иринче здравей,аз съм правила в бг два пъти тестове за алергии.така се водеха.И двата пъти ги правих във Варна но предполагам че ако говориш с детски алерголог ще те насочи и в София.Взеха ни кръв венозна и беше доста трудно,но те след това третират кръвта по някакъв начин зада разберат дали има непоносимост.Към глутен и казеин е по същия начин прави се посявка върху кръвния серум за антитела,спрямо притеините глиадин,глутен,лакталбумин,беталакталглубин,казеин и овалбумин.Също може да се изследват антителата чрез събиране на 24 часова урина,но не знам в бг да го правят.Кръвните ги правят със сигурност.Няма защо да се притесняваш,не се дава никакво количество глутен или казеин.Иначе има и тестове за алергии които се правят на кожата ,но детето мисля че трябва да е над 5 годишно зада има кожата зрялост.Иначе тестовете са на панели,всеки панел с определени неща за които се изследва дали има алергия.В хранителните ние специално най голям брой единици имаше срещу брашно и мляко:)))))

# 205
selinka3, на мен гастроентероложка от Токуда ми каза, че тестовете за глутен и казеин излизат верни само ако има все още такива в организма, защото организма произвежда по-голям брой антитела само ако има дразнител. Мисля, че казеинът се изчистваше за месец, а глутена за 3 или 4. Вие колко време след като започнахте диета ги направихте?

# 206
Здарвеи Иринче,ами сега като си спомням тестовете в бг ги правих преди да започна диета,точно те ме накараха да я започна така че има логика в това което пишеш.Но пък те бяха само за хранителна непоносимост.Докато специализираните ги направих  в Англия и не ми казаха да има нужда да взема глутен или казеин.Във Варна доцент Малячкина е детска алерголожка и разбира доста.На място се взема венозна кръв,,някъде към 120 лева струва панела,но тя наистина ще ти обърне внимание и ще ти помогне,знам че прави и специално за глутен тест,но ще поразуча как точно се прави.

# 207
Здравейте на всички,малко позабравихме темата затова реших да напиша няколко реда Simple Smile
Иринче сега видях че подобен запек се води атоничен хроничен запек,може така написано да намериш повече за него.Освен ревена,има няколко рецепти които доктор Георгиева е изписала,може да са от полза.Лошото е че почерка е и просто ужасен и едвам го разчитам.Първо пише че се повлиява доста добре от грозде.Трябва да се приемат много течности,да не се пържи,сутрин да се вземат една,две лъжички зехтин,но ти каза че не усвоявате добре зехтин,можеш да направиш студен извлек-1-2 лъжици ленено брашно или семе се поставят от вечерта в чаша студена вода,като се добавя захар по вкус,разбърква се и се оставя да се утаява цяла нощ.На сутринта се обират изплувалите остатъци от люспите на лененото семе и се изпива в продължение на 12-15 дена водата.Звучи сложно но може би помага.
А сега да попитам за нещо което ме интересува мен,имам син на 5 месеца и трябва да почне на пие рибено масло с ДХА,но докато поръчаме отвън и до доставят ще мине време.Можете ли да ми кажете дали сте чували за някакъв продукт за бебета в БГ?

# 208
Selinka3, сигурно има такава формула на пазара, дори и да не е специално маркетирана за бебета, но аз лично не съм сигурна доколко се контролира за наличие на тежки метали и затова бих поръчала отвън. Аз имам account в iherb.com и мога да ти поръчам на твоя адрес, ще пристигне  за две седмици някъде, за толкова според мен няма нужда да бързаш. Друг вариант, който аз се сещам и ми се струва разумен е ТИ да пиеш хубаво рибено масло и да кърмиш, със сигурност детето ти ще си набави точното необходимо количество през кърмата. Това ти го предлагам, защото ми се струва, че детето трябва да започне да пие рибено масло тогава, когато според схемата на захранване може да почне да яде риба, но най-вероятно лекар ти го е предписал и си знае работата Simple Smile. Ако храниш с адаптирано мляко, провери съдържанието, чувала съм, че в някои млека има ДХА.

Много благодаря за запека, не бях чувала този термин, ей сега ще се разровя да чета. Намерих си oxypowder, който се препоръчва много, опитах с половин капсула, много газове и нищо, тази сутрин успях да и дам почти цяла, ще видим... Не сме ходили три дни, пак сме с лош дъх, лош сън, тъмна урина, червени петна по устата, обрив по памеперса, много съм притеснена...

# 209
  • София
Irinche, много съжалявам за запека ви  Sad

selinka3, аз тези дни също се бях сетила за отварата от лен, даже тъсих и намерих интересни неща. А най-първо си спомних, че наша позната лекарка с доста титли ни е препоръчвала отвара от лен за колит. Потърсих инфо, не намерих много, но това е интересно - http://calories.bg/info.php?info=20 . Аз смятам да си купя био лен и да пробвам естествен извлек. Мисля, че ще може да се сложи в супа. Препоръката на нашата позната професорка беше за топла отвара от лен, но според мен и по двата начина се извличат слузните вещества и маслата.

И аз се канех да ви се отчета днес за работото ми по биохимичният подход Simple Smile

Освен проучването за лена, си купихме и засадихме семена от кориандър. Това песто ни се струва с много добър състав, аз разглеждах отделните продукти и може би ще се получи нещо като скъпите антиоксиданти. Ако ми порасне кориандър ще пробвам.

Другото е, че направих първа поръчка от iherb сега ще чакам да видим как ще дойде. Поръчах тази омега за бебета - видя ми се пречистена и с добро съдържание. За бебета ми се вижда много, даже смятам да давам и на детето ми около 2 мл.
Поръчах още Culturelle Probiotic, Солгар метилкобаламин и протеин.

Разглеждах по-подробно кутията ЛактофорБиоплюс и пише, че съдържа 4 щама бактерии, а навсякъде в интернет, дори и на сайта на Кенди пише, че са 2 щама. Колко щама съдържа в действителност не се знае. Както и да е взех един да пробвам.

Е това е от мен, успешна седмица, и дано Японските централи да издържат Praynig

Общи условия

Активация на акаунт